icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

trudka4
10. apr 2013

@sanym už se nebudu opakovat. přečti si co jsem napsala o označení velikosti a o rozměrech v mých inzerátech.

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 nehnevajte sa nebudeme sa tu predsa dotahovat.na dobierku to posielat určite nebudem lebo pošta je 3 eura a to je dost. Ráno Vám to odošlem doporučene druhou triedou a napíšem Vám aj podacie číslo aby ste si mohla skontrolovat kedy to bolo podane a dufam že mi prevediete aspon tých 5,45 ale ako sa mi zaručite že mi tie eurá prevediete? Já Vám mám ako doverovat..?

traktor
10. apr 2013

@trudka4 verim, ze pravdive..lebo pani cast svojho obchodu splnila, peniazky poslala, tak ako mala 😉

garzonka
10. apr 2013

@trudka4 sama mam take inzeraty, kde mam napisane kde je co merane (neviem ci vsetky, ale su isto take)

sanym
10. apr 2013

@skalarka ja by som nič neposielala, máš nárok na vrátenie poštovného, rieš to s adminom, alebo to predaj ďalej, keď to vrátiš len na tom prerobíš.
@trudka4 ja som to čítala, bolo by to relevantné keby vami uvedené rozmery v cm sedeli.

luna22
10. apr 2013

@kararinka Dĺžka ruky DR od plecného kĺbu (kde má byť všitý rukáv) až po zápästie. Lakeť zviera približne 30° uhol.
Toto zase chápem, že sa má merať zhora rúkav ( je to z tvojho linku)

trudka4
10. apr 2013

@skalarka ok, souhlasím. Pošlete mi to podací číslo a já vám hned pošlu na účet 5,45 €. Napište mi číslo účtu. Je mi to líto, že se to tady tak muselo řešit, ale přes to přes všechno se fakt cítím nevinná.

trudka4
10. apr 2013

@garzonka asi jste vyjímka. já vám to neberu

trudka4
10. apr 2013

@sanym ale mně ty rozměry sedí. jaký bych měla důvod udávat nepravdivé údaje ? Se podívejte, mám samé kladné hodnocení.

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 ráno Vám pošlem podacie číslo. Ked si ju doma dobre premeriate zistite že sa stala chyba. Aj mna to mrzí a budem rada ked sa to dorieši. č.u Vám napíšem k inzerátu.

skalarka
10. apr 2013

@garzonka
@traktor dakujem za podporu a dufam ze to už medzi sebou doriešime.

luna22
10. apr 2013

tak vidíte, že ste sa dohodli 🙂

trudka4
10. apr 2013

@skalarka můžete si být jistá, že si mikinky přeměřím. a potom tu k tomu zveřejníme prohlášení, když budete chtít. je mi to fakt líto, protože se snažím prodávat věcičky po mých dětech za opravdu symbolické ceny, aby si to maminky mohli kupovat. A ráda bych pochopila proč to nedáte na váš bazar, když vám tu dámy tvrdí, že byste to jednoduše a rychle prodala jako dámské mikiny, možná i za víc €.

kararinka
10. apr 2013

@luna22 Ja by som merala zhora, ale asi by sa do podmienok hodil nazorny obrazok na meranie velkosti, aby sa predislo nedorozumeniam.

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 nemám v umysle tu niekomu škodit, proste sa stala chyba a dufam ze to v poriadku doriešime.

fukylove
10. apr 2013

@trudka4 len do buducna mala rada 🙂 ja meriam na poziadanie kupujucej a vzdy doplnim aj fotky s metrom - aby bolo jasne, kde som merala 🙂 a nemuseli sme sa natahovat o centimetre.... 😉 uz ked vecicku meriam, tak odfotit a sem prilozit o jednu, dve foto viac tolko casu nezaberie 🙂

trudka4
10. apr 2013

@skalarka určitě si to už mezi sebou dořešíme.

trudka4
10. apr 2013

@fukylove nevím kolik máte inzerátů, ale já jich tu mám přes 100 a kdybych ke každému měla dávat fotky s metrem, tak to bych asi zcvokla. Samozřejmě, když si to kupující vyžádá, tak jí vyhovím na konkrétním kusu oblečení.

trudka4
10. apr 2013

@kararinka Tak toto je dost rozumný názor. I já bych to uvítala. Jak by se to dalo oznámit adminovi ?

luna22
10. apr 2013

@trudka4 dáš hneď fotku s metrom, aj ja to niekde mám

fukylove
10. apr 2013

@trudka4 ja teraz nemam skoro ziadne... ja nehovorim o mierach vsetkych veci, napr. pri konkretnych znackach by som to neriesila 🙂 ale vzdy, ked si kupujuca vyziadala miery, tak som jej odmerala aj s metrom... a podla mna je uplne jedno, ci ma niekto 1 ci 100 inzeratov 🙂 kde je vola, tam je cesta... ja som pisala iba tip ako sa vyhnut podobnym problemom... 🙂 lebo citam tu skutocne pravidelne, ze je problem s nameranymi mierami... (a teraz nemyslim len tento posledny problem, co sa tyka tovaru od Vas...)

greta86
10. apr 2013

Ahojte, kupila som "raz oblecene" leginy,ktore boli neuveritelne zmolkave, boli tam zasite dierky, latka para,smrdili od cigarety 😒 pani mi vobec neupozornila na nedostatky, napriek ktomu, ze som sa pytala na stav! 😔 dohodli sme takto, ze mi peniazky posle naspat a ja leginy vratim v takom stave, ako som to dostala. Cakala som 2 tyzdne a nic 😔 dala som negativne hodnotenie, pani mi napisala odpoved:

"panika leginy nema nic problem,raz oblecene neviem co hovorite???ked nepaci poslite naspat!!"

a pani mi stale tvrdi, ze moje peniaze este stale nemá na ucet.....a bola to len dobra vola, ze mi leginy poslala bez zaplatenia... ved ja som to hned poslala cez IB, a uz mi to aj vtedy strhli... 😕

poprosim o pomoc, co mám teraz robit! D A K U J E M! 🙂

sanym
10. apr 2013

@greta86 predávaná vec musí zodpovedať popísanému stavu. Keď ste sa dohodli, že ti vráti peniaze a ty jej tovar mala to dodržať a nie sa vyhovárať. Daj tu najprv jej nick nech sa k tomu vyjadrí.

sanym
10. apr 2013

@greta86 toto je výňatok z pravidiel bazáru: "Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné). "

lenka311
10. apr 2013

@traktor Ďakujem, konečne so mnou aspoň komunikuje, vraj bol problém v banke. Snáď mi to príde. Díky moc

greta86
10. apr 2013

@sanym Dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 a staci tu napisat normalne len nick? ona odkial bude vediet, ze som tu stazovala? ospravedlnujem sa, ale neviem ako to ide 😅

sanym
10. apr 2013

@greta86 keď dáš pred nick zavináča (tak ako som ja označila teba), objaví sa jej to v upozorneniach.

traktor
10. apr 2013

@greta86 napis nick, oznac ho @ nech sa pani môze vyjadrit aj tu..ak tvrdi, ze nema tvoje peniaze, tak preco ti dopredu poslala tovar..a nikde neziadala peniaze?to jej nechybaju?..dalsia vec, ak ma tovar nedostatky, na ktore nebolo upozornene, mas narok na vratenie plnej sumy + preplatenie oboch postovnych..ak to pani nechce riesit, môzes jej dat negatko, dat ju na ciernu listinu, tu v teme ju oznacit a vyckat /pockala by som po napisani a oznaceni jej nicku 24 hodin/, ci sa ozve, ak nie tak potom uz len cez admina

greta86
10. apr 2013

takze nick je @dalmika

no ona len stale pisala, ze este nemá a nemá peniaze, ja som si vypytala aj e-mailovu adresu, aby som mohla poslat kopiu o platbe, ale nic...

nechcela som si to riesit, ale tie leginy stale má v ponuke a ako som to videla má aj dalsi záujemcov... 😕
a ako mozem dat potom na ciernu listinu? diky 🙂

07111968
10. apr 2013

@kararinka ahojte...teraz som siprečitala problem aky mali obe dievčata....som krajčirka a rukav meriam od krku cez plece a ohnuty laket asi 30 stupn po kostičku v zapesti na svojom synovi ....ak chcem niečo predat tak pomeriam takto.. ved deti maju rozne dlhe rameno ....