icon

Skúsenosti v Anglicku po Brexite

katie303
31. aug 2016

Ahojte maminky z UK.

Mozete mi prosim napisat vase skusenosti tu v UK po Brexite? Niektory mi hovoria o rasizme zo strany Anglicanov. Idete domov o 2 roky ked sa to vsetko zacne diat? My mame 2 male deti a nechcem aby boli sikanovane od inych deti aj ked rozpravaju anglicky. Ist domov ci ostat? Viem ze na SVK je to hroza ale aby boli deti v bezpeci tak rozmyslam ist domov aj ked nechcem

Strana
z6
zlotazla
1. sep 2016

@ritusuk tvoje prispevky mam rada.chcela by som mat tvoj dar reci 🙂

zlotazla
1. sep 2016

@sisaka ja neviem ale ked v tomto prispevku dokazes najst urazku,tak klobuk dolu 🙂 ja som z toho prispevku pochopila ze ked sa bude clovek snazit bude sa mat dobre nech je kdekolvek na svete...

sisaka
1. sep 2016

@zlotazla ja viem citat zatial dobre a ja som prečítala, ze stačí byt LEN sikovny a je ti dobre aj na Slovensku. Nie je prvá, ktorá to tu zdôraznila.
Súhlasím, ze človeku môže byt dobre v ktorejkoľvek krajine, ale urcite by som to nedávala do suvisu so šikovnosťou, tam je kopec iných subjektívnych a objektívnych faktorov, ktore navodzujú v ľuďoch pocit spokojnosti a poziciam si anglicky vyraz wellbeing.

zlotazla
1. sep 2016

@sisaka nehovorím že máš problém s čítaním len mi príde že všetko obraciate a zbytočne vyvolávate hádku.chytanie sa za slovíčka je fakt zbytočné.
Subjektívne a objektívne faktory sú aj za hranicami,nikto ti nezaručí že "vonku" budeš úspešná, stačí len tvrdo makať, lebo to tak nie je.Plus každý má ten pocit spokojnosti so životom niekde inde,niekomu stačí že mu príde výplata načas a niekomu nebude stačiť nikdy nič.
Súhlasím že začiatok diskusie nebol vhodne začatý ale to čo tu už baby predvádzate...načo?

mrsbrown
2. sep 2016

tieto diskusie mi cim dalej tym viac zacinaju pripominat nemenovany bulvarny dennik ...nemenujem,lebo nemam cas hahah... tam nadpis a intro do temy uplne ine ako cely clanok... a zase som sa raz kvalitne zabavila na plodnej diskusii...nezijem v UK,ale zijem v zahranici a musim pokorne priznat,ze by som terajsi standard nevedela zabezpecit na Slovensku ani sebe a ani celej mojej rodine...a to nehovorim len o financiach,ale aj o case....som sice momentalne na materskej,ale inak som pracujuca na "rodicovsky cas"...to je taka sranda,ze pracujem,ked su moje deti v skole,aby som potom mohla byt zena v domacnosti...ne,nechvalim sa a ani sa nestazujem,ale fakt je ten,ze som asi "spanstela" a na SVK by som zahynula...to co sa deje v UK sa onedlho bude diat asi vsade,lebo ludia budu vzdy nasledovat davy..obavam sa,ze sme chceli zit inak a nakoniec budeme mat strach vratit sa "domov" na Slovensko...na jednej strane to budu obavy ako prezit a zaradit sa do zivota a na druhej to budu obavy zo spolocenskej sikany....ludia su vselijaki,ked sa ti nesmeju,ze si v zahranici a mas obycajne auto a obycajne obycajno,lebo nemas potrebu investovat svoj majetok do materialna,len aby ini videli ze si nieco viac,tak sa ti budu smiat po rozhodnuti vratit sa zit na SvK,lebo si to nezvladla zit v zahranici,alebo proste....nech urobis cokolvek,tak budu ludia,co ta budu sudit zo svojho pohladu...potom uz treba len zhlboka dychat a zit si svoje a nepocuvat co, kto, o tebe...alebo.....pocula som,ze sa maju stavat obytne kolonie na mesiaci...neviete o tom nieco?

philipha22
2. sep 2016

@mrsbrown mam z toho rovnaky pocit.... nech sa rozhodnes akokolvek, budes urcite niekomu trnom v oku 😀 😀 😀

salfusco
2. sep 2016

a niekoho trapi ,že je "trnom v oku" ? 🙂 keby som bol aj trojitym trnom v oku,tak neriesim a ani sa nad tym nepozastavujem :D

sardinka336
2. sep 2016

@salfusco asi tak....ale zeny maju furt potrebu niečo riešiť, s niečím sa trápiť, vrtat sa v tom, pitvat a filozofovat a obvinovat sa aj za globalnu krizu....Mne je tak jedno komu som trnom nech aj v zadnici. Ja sa obklopujem prijemnými ludmi.

mrsbrown
2. sep 2016

@salfusco no niekoho to veru trapit moze...kopec ludi este zije stylom "co povedia susedia/ludia v dedine..." ...lebo nazor inych im urcuje takt v zivote..nie kazdy je mamvpi*ista... kazda senzacia trva par dni a niekto sa s tym dokaze vyrovnat hned ako to utichne a v niekom proste ten pocit nevyhasne nikdy...

philipha22
2. sep 2016

@salfusco mna to netrapi co si kto mysli atd... kto si niecim nepresiel, nepochopi...ale kazdopadne sa nad tym minialne pozastavim...

salfusco
2. sep 2016

@mrsbrown to nie je iba o mvp...ale to s tou castou,že niektorym nazor inych urcuje takt v zivote,to je pravda...tiez som dlhodobo pracoval v cudzine a mam co to odchodene nielen v europe,ale vratit sa domov som nemal najmensi problem,aj ked v tom boli osobne dovody.Nikdy som nemal potrebu na nieco tu nadavat.Nech si vravi kto chce co chce,aj tak najhlavnejsim dovodom ,preco chodia žiť do zahranicia su peniaze,alebo partner,nikto ma nemusi presviedcat o niecom inom.

salfusco
2. sep 2016

@sardinka336 vsak nech riesia a nech to tu rozoberaju aj na 50 stranach a hadaju sa navzajom..pochopim,že je normalne,ked sa bavia o skusenostiach,ktore sa žien tykaju,to asi ma aj nejaky zmysel pre vela z vas a kazda si tam nieco najde,co sa jej zíde,vieš o čom pišem,ale toto je podla mna uplne off,čisto tema,v ktorej ide len o hadky z dvoch taborov a pritom nema ziaden podstatny vyznam a pochybujem,že niekomu tu tie nazory pomožu

mrsbrown
2. sep 2016

@salfusco je to vacsie percento s tymito dovodmi,lebo potom su uz dovody kedy sa to nevola odchod do zahranicia ale utek...ako som spominala vyssie,tak ja by som mala problem vratit sa na Slovensko a ked tam som,tak uz po 2 tyzdnoch sa tesim naspat domov...aj moje deti,veru...a keby sa nasiel nejaky dovod aby som musela opustit stat,kde zijem teraz,tak by som asi sla do druheho,kde by sme sa mohli mat dobre /musime pozerat na to,ze mame tatina cudzinca a na Slovensku by mal problem najst si pracu/ a kedze sme ekonomicki migranti,tak jedine praca nas zachrani...nie som lenivec,ale pracovat za 600 eur 8-10 hodin denne,nemat pracu co ta bavi a nebyt so svojou rodinou by ma asi paradne znervoznilo a uz nic by nebolo ako predtym...poznam kopec ludi co mi povedia,ze "no...tebe sa to povie...ty sa mas..." ale ani jeden nepozera na to, co za tym vsetkym je,ze v zahranici si vlastne budujes vsetko od nuly,bez priatelov a bez rodiny a nemozes si ani vzdychnut a postazovat sa,lebo je to tvoja volba...a kazdopadne,ako ja hovorim,tak kazdy ma sancu sa mat...a kdekolvek na svete...

@philipha22 presne to sa tu riesilo...kto nezazil-nepochopi...ale vyjadrit sa moze jedine na teoretickej rovine...cize v konecnom dosledku to bude cele len o "keby bolo keby" a mojho tata brata kon tam bol....

simik22
2. sep 2016

@sisaka si precitaj prosim ta, na co som reahgovala. urazat prva zacala pani, ktorej som adresovala ten prispevok

alaguema
2. sep 2016

@mrsbrown pokial by bolo tvojou jedinou moznostou na SK, byt zamestnancom za priemerny slovensky plat, tak sa ti ani necudujem, ze sa ti vratit nechce. Ale su aj ine moznosti, mozno nie pre teba...to vies asi najlepsie sama. My si zatial ten standart aky sme mali vonku, dokazeme udrzat aj tu (nie sme zamestnanci). Plus, zeny, ktore maju muza cudzinca, to maju s navratom este o to zlozitejsie. Takze nechces a de facto ani asi velmi nemozes, aj keby si chcela.

angela5
2. sep 2016

netreba zabudat ani na to, ze v zahranici zarobime viac, ale aj ceny vsetkeho su ovela vacsie nez na slovensku... A ja sama poznam uz niekolko ludi co na Slovensku (v BA) zarobia takmer viac nez si ja usetrim za mesiac tu...

sisaka
2. sep 2016

@salfusco predstav si, ze ludia su nastaveni aj inak ako ty a ked ty si nemal problem sa vratit, to este neznamena, ze ini by nemali. To, ze tebe vyhovuje zivot na Sk este neznamena, ze vsetkym. Ako som uz pisala, mna by tam nedonutil zit nik, ani keby som tam mala zarabat miliony eur a mat sa ako "prasa v zite" . Nechces presviedcat, tak ta nejdem, ale ver, ze su ludia, ktori odisli do zahranicia koli inemu nez peniazom.

salfusco
2. sep 2016

@sisaka dobre..tak by ta tu nedonutil žiť nik,ani keby si sa tu mala ako prasa v žite..este niečo? či už všetko čo bolo potrebne dodať?..bo zas spamovat o kravinach a dovodov,že ta tu nic na svete nedonuti žiť..ozaj skoda casu a drenia klavesnice..a nikde som nepisal,že mi tu život nejak extra vyhovuje.. 🙂

sardinka336
2. sep 2016

@salfusco ešte keby ju nikto nedonutil prispievat na tie šiťácke slovenské fora 😝 😀 😀 😀 😀 😀 kks

salfusco
2. sep 2016

@sisaka raz som pocul od jednej baby,že nikdy v živote by sa nevydala za niekoho...a do roka sa za neho vydala....takže asi tak platia tie slova,ktore vravi vacsina žien,že nikdy v živote,nič ma nedonuti a pod.

sisaka
2. sep 2016

@sardinka336 co prskaš, su ľudia, ktorých by nikto nedonutil žiť mimo Slovenska, osobne poznám, mam sa koli tomu hodiť o zem?
Nechápem, ako môže niekoho nasier...t fakt, ze niekto nechce niekde žiť.

sardinka336
2. sep 2016

@sisaka nasrata si tu jedine ty...ja pečiem s dcerou kokosove ježe 🙂 mňáááám...

sisaka
2. sep 2016

@sardinka336 a ja som v práci jeeeej.
Neviem, prečo by som mala byt nasrata, pretože tu niekto rýpe? Mna take veci nevytocia, aj keby tu hneď niekto napísal, žeby nechcel žiť v Kanade ani za nič na svete.

Strana
z6