icon

Sledujete aktuálne dianie na Slovensku a vo svete?

janinah
21. jan 2025

Co si myslite o udalostiach poslednych dni? Na Slovensku aj vo svete? Chystate sa v piatok na protesty? Preco ano.prečo nie? Co vam najviac aktualne sťažuje zivot? Kto myslite.že za to môže? Mienite s tym ako " obycajny clovek " nieco robit?
PS kto si mysli.ze diskusia s politickym podtonom tu nepatri.nech sa zamysli,ci staci dat našim detom jedlo.oblecenie.školu a krùžky a ich svetla buducnost v demokracii a slobode pride aj sama....

gribka1
21. jan 2025

@saxana000 Veď asi preto, že tu žijeme, záleží na tom, ako to tu bude vyzerať.

kremlicka250
21. jan 2025

@janinah mne osobne je na vracanie a do placu zaroven. Vratila som sa zo zahranicia s tym, ze chcem aby deti vyrastali na Slovensku pri svojej rodine, ale teraz zacinam zvazovat opatovny odchod. Ale neda mi to, nechat v tejto krajine rodicov a zobrat im vnucata..a detom starych rodicov.
Keby som bez zavazkov, uz som prec.
Na protest by som isla...ale zacinam sa obavat, ze hocico clovek spravi,bude to pouzite proti nemu...osobne vidim velku chybu v tom, ze ludia volicov Fica urazaju, nadavaju im do sprostych a nepoucitelnych. Tym im ale oci nikto neotvori... ked niekomu poviem ,ze je idiot, len ho nastvem a nebude ma uz pocuvat vobec.
To je to iste ako ked zalubenemu dievcatu niekto povie,ze je sprosta krava ,ked je s tym chalanom. Co urobi? Nebude vas uz pocuvat vobec a vymaze vas zo zivota.
Treba najst cestu, ako ludom otvorit oci. Ale to je velmi tazke, ked clovek bojuje proti cistemu zlu :(

tykat
21. jan 2025

@iwwetka nam sa zije dobre dlhodobo, nie je to otazka tychto dni, mesiacov ani par rokov. Zastrasovanie na mna fakt neplati ani od koalicie ani od opozicie, bez ohladu na to kto je pri moci.

iwwetka
21. jan 2025

@tykat volicka smeru vsak?

gribka1
21. jan 2025

@kremlicka250 Akurát, že aj voliči Fica nadávajú na onakvejšich, akurát že si to nevedia obhájiť.

tinqua
21. jan 2025

Dneska to aj tak vyhral Uhrik 👀

gribka1
21. jan 2025

@tinqua Ďalšie vajco v prievane ten Uhrik.

saxana000
21. jan 2025

@gribka1ukaz mi kde na svete je matka s dietatom do 3 rokov doma a berie peniaze od statu?kde maju zastropovane ceny energii?kde je vysoka skola bezplatna ?kde sa detom dotuje strava?
Tu zdrazie maslo.o 0.30.centov a ludia blaznia.
Mohli by sme sa mat este lepsie ale.mentalita tohto naroda je jednoducha ako co najviac vybabrat so systemom vsetko robit nacierno minimalne odvody maximalne davky ved ked sused ukradol jablko ja si ukradnem dve kradlo sa za komunistov a kradne sa stale...nuz potom sa necudujme ze to mame zrkadlovo v priamom prenose aj na vyssich miestach.

tykat
21. jan 2025

@iwwetka nie, 2x po sebe SaS.
Pozri napisala som, ze nejdem, napisala som dovod. Nechapem preco vy co idete mate potrebu najprv presviedcat a potom skatulkovat? Ved ber to tak ze nie kazdy kto sa neobdivuje PS a spol. je volic smeru.

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
gribka1
21. jan 2025

@saxana000 Tak to zopakujem, keďže tu žijeme, chceme aby veci fungovali, neuspokojovali sa s tým ako to je, ale zlepšili to.

annm81
21. jan 2025

Baby, nemá zmysel presviedčať voličky a obhajkyne tejto vlády. Ich vnímanie reality je natoľko skreslené, že už nikdy nebudú schopné vrátiť sa do normálneho stavu - kognitívna disonancia si vyberá svoju daň... teda v tom lepšom prípade, v tom horšom im nevadí diktatúra ani fašizmus. Treba len zdvihnúť zadok, presvedčiť pár členov rodiny a kamarátov, o ktorých viete, že ešte dokážu triezvo uvažovať a ísť na najbližšie protesty. Toho sa tí vlastizradcovia boja, inak by okolo toho nevymysleli všetky tie bájky o majdane.

xckaretxxx
21. jan 2025

@gribka1 napíš konkrétne ako trpis

januarova
21. jan 2025

@janinah som znechutena, človek by si myslel, že sa nedá hlbšie klesnúť, ale dá. Hanbím sa za našu vládu a premiéra. Zle je, že jeho voliči ešte neprecitli, ked by aj boli predčasné voľby a zostavi vladu niekto prozapadny, Fico a jeho volici za zle casy a utahovanie budu obviňovať opäť Simecku, Matovica, Radicovu, atd.
A najhoršie je, že sa zlo rozpina v celom svete, vid Trump v USA. To je celosvetová pohroma aj s Muskom.
V nedeľu doobeda chodí na CT2 výborný doku seriál "Vzostup a pád nacizmu". Keď to pozerám, mam pocit, že sa dejiny opakujú 😵‍💫

olivia_c
21. jan 2025

@janinah o ake udalosti poslednych dni sa jedna, prosim? Staci strucne, som na MD, neviem pri babu ani clanok precitat, nie to spravy zapnut.

tykat
21. jan 2025

@annm81 tak hlavne dourazat a znevazit kazdeho kto nekvici ako mu je zle, a nevidi tu jedinu praUdu. 😁

galioska
21. jan 2025

@iwwetka ano ludom sa zije fajn, dokedy nemaju obmedzene vychadzky ako to bolo v pripade korony, dokedy sa im nezakaze ist na nakupy, na dovolenky. Hlavne europa je zla ale drviva vacsina uteka mimo slovensko a nakupuje tam, travi dovolenky, dokonca investuje do nehnutelnosti. Nechcu homosexualne pochody ale zvolia si za prezidenta homosexuala. Ani jeden volic smeru nenakupuje oblecenie vyhradne trebars v Slovenke, ci inom cisto len v slovenskom obchode, kupuju si zahranicne auta a teda kym im to nezakazu, potom sa hlada vinnik, ale az potom im dojde.

iwwetka
21. jan 2025

@tykat volili ste SaS a mate pocit, ze sa vam na SR zije fajn? To mi nejak nevychadza😁

annm81
21. jan 2025

@tykat Ako som teba konkrétne urazila? Ani som nespomenula tvoje meno. Či to berieš rovnako ako odporúčanie psychiatrov pre Fica? Je pre teba konštatovanie, že existuje psychologický jav zvaný kognitívna disonancia urážkou? Alebo to, že jeho dôsledkom je, že veľká časť spoločnosti prestala aj v tých najhrubších obrysoch triezvo vnímať realitu?

jakubrianka
21. jan 2025

@olivia_c so všetkou úctou, ale neverím, že ti dianie len za jeden týždeň v tomto štáte vie niekto zhrnúť do pár viet. Toho je také množstvo, že aj tie, ktoré čítajú denne, nestíhajú.

iwwetka
21. jan 2025

@galioska presne to su ti ludia co pisu na americkych iphonoch, vozia sa na nemeckych/franc. a inych autach, vypisuju na americkom facebooku, lebo maju slobodu slova a pravo na vyjadrenie nazoru, ale najradsej by tu mali Rusko a odisli z EU🤷‍♀️

galioska
21. jan 2025

@iwwetka ano a pisu na americky internet s americkym telefonom, konecna😂

sszuzu8
21. jan 2025

Nesledujem. Neviem nič co sa deje

tykat
21. jan 2025

@iwwetka a v com je problem? Mne sa kvalita zivota fakt nemeni zmenou vlady.
Nepojdem robit komparz niekomu len preto ze nevie prijat vysledky volieb. Kto chce nech ide, ma na to svoje dovody a pravo.

terezka1947
21. jan 2025

Sledujem a zvažujem,že pôjdeme.
Som smutná z dneška a ešte viac som smutná,koľko mladých ľudí,resp.ludi okolo 40r neriesi nič iné iba kde si objednám letnú dovolenku,či pôjdem na mihalnice,atď.
Asi som smutná aj z mnohých známych....že veď ich sa to netýka,chlieb lacnejší nebude a dajak bude.
Chcem zmenu pre svoje deti,pretože chcem,aby vyštudovali tu a ostali tu. Slováci nie sú ani hlúpi,ani nesikovni,aby utekali robiť sluhov do iných krajín.

cafelatte
21. jan 2025

Sledujeme vo svete a myslím si, ze to ze vyhral Trump je dobre nie len pre jeho ľud ale aj pre svet. Ale nemusíš so mnou súhlasiť, je to v poriadku, mier.

tykat
21. jan 2025

@annm81 lebo kto nejde proti vlade tak je hlupak so skreslenym vnimanim reality a bez sance vratit sa do normalneho stavu.
Ci toto si nepisala ty? "Baby, nemá zmysel presviedčať voličky a obhajkyne tejto vlády. Ich vnímanie reality je natoľko skreslené, že už nikdy nebudú schopné vrátiť sa do normálneho stavu - kognitívna disonancia si vyberá svoju daň... teda v tom lepšom prípade, v tom horšom im nevadí diktatúra ani fašizmus"

"Je pre teba konštatovanie, že existuje psychologický jav zvaný kognitívna disonancia urážkou? Alebo to, že jeho dôsledkom je, že veľká časť spoločnosti prestala aj v tých najhrubších obrysoch triezvo vnímať realitu?"
A ty si sa pasovala do role kde zvrchu skonstatujes ze sa to tyka volicov tejto vlady lebo ti to tak napadlo 😁 zabavne.

20erika07
21. jan 2025

@iwwetka pochybujem ,že by hranol chcel vystúpiť z EU, z čoho by kradol? Tam tečú také prachy ,ze sa nám len snívať môže. Oveľa menší človiečkovia sa vďaka takým prachom majú ako prasatá v žite ,koľko už má náš ctený pán bradavičnatý nahrabané, toho by sa nevzdal nikdy si myslím, on dobre vie co platí na jeho ovce a dobre vie ,že z východnej strany by mu toľko prachov nikdy netieklo. Z jeho strany zas len rozohrata hra aby hral na city svojim.

galioska
21. jan 2025

@cafelatte a co konkretne je na tom dobre. Seriozne sa pytam.

iwwetka
21. jan 2025

@tykat nemusite chodit na protesty, nikto nikoho nenuti, ale neverim, ze ste spokojna s vladou, ak je pravda, ze ste volili sas. Toto nejde dokopy😃