icon

Sledujete aktuálne dianie na Slovensku a vo svete?

janinah
21. jan 2025

Co si myslite o udalostiach poslednych dni? Na Slovensku aj vo svete? Chystate sa v piatok na protesty? Preco ano.prečo nie? Co vam najviac aktualne sťažuje zivot? Kto myslite.že za to môže? Mienite s tym ako " obycajny clovek " nieco robit?
PS kto si mysli.ze diskusia s politickym podtonom tu nepatri.nech sa zamysli,ci staci dat našim detom jedlo.oblecenie.školu a krùžky a ich svetla buducnost v demokracii a slobode pride aj sama....

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka dobre

kremlicka250
22. jan 2025

@karolinakr nehnevaj sa,ale ceny bytov ako v Londyne tu nie su. Netusim, ktoru cast Londyna a ktoru cast Slovenska porovnavas. Je pravda,ze cena bytov sa tu zdvojnasobila ale to aj v UK. Vdaka vystupeniu z EU zdrazelo v UK takmer vsetko a to nehovorim o poplatok za elektrinu ci plyn. Skus spomenut ako sa zmenil zivot v UK po vystupeni z EU.

karolinakr
22. jan 2025

@simca06022011 v "kukurici" jednej veži na Mlynských Nivách pýtali 630 000e dobre počuješ, za trojizbový 80m2 z toho garáž 45 000e
Toto som zažila v Londýne x rokov dozadu na Canary Wharf pýtali "iba" 450 000 za dvojzbák a núkali hypotéku aťd.. a vtedy som si myslela, či sa s koňom zrazili a dnes už to je v Bratislave úplne normálne, neviem, či sme ich aj nepredbehli na Trnávke pýtali za dom 700 000e obyčajný 4izbový dom, radšej som ani nečítala dalej, len tie platy sa nejak neposúvajú
Samozrejme doktori, právnici, manažéri, podnikatelia, ITčkári,pracujúca inteligencia má sa možno dobre, oni nijaké zdražovanie nepociťujú..Ale pre tu najnižšiu vrstvu už to začína byť likvidačné

karolinakr
22. jan 2025

@kremlicka250 to je fajn, že išli s cenami ešte hore, to už si ani neviem predstaviť

kremlicka250
22. jan 2025

@karolinakr ano ,vdaka vystupe z EU slo vsetko hore. Nemozes porovnat cenu bytu v UK spred 10 rokov s bytom teraz na SR. Ked porovnavas ceny , pouzivaj prave a aktualne informacie. A hlavne rovnaku rozlohu, zariadenie, uroven stvrti....

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka inak presne tvoj prispevok hovori za vsetko, povysenost, arogancia, drzost. Pritom informacie nemas o cloveku, ktoremu pises. Proste niekto ma iny nazor ako ty, dezolat, nevzdelany, neschopny.. a presne pre toto je odpor k tej vasej "vraj inteligencii"
A nazory su rozne ako pisem, aj v EU, vsade.. len tu sa z toho robi cirkus. Kritizuje sa migracia - co je vazna vec, pristup, neplanovanie... ale jedine co vytiahnes je "opiju vas rozkom" 🙂 Co sa da aj opacne napisat.

karolinakr
22. jan 2025

@kremlicka250 viem, že v centre tam nejaky trojizbak predavali za milion, tak už pekné pálky teraz tam majú, Angličania sa musia teraz obracať. Žiješ tam teraz? Ako su Angličania spokojní s vystúpením z Únie?

simca06022011
22. jan 2025

@karolinakr ja akutalne neviem ceny, ale pred cca 10r som porovnavala ceny a bolo to ako pises, aj Budapesti, aj niektorych inych mestach... a to som neporovnavala cenu BA:D A teraz su tu tie ceny este vyssie... a nerealne

rikarika
22. jan 2025

@tykat ty si asi dávno nemala dieťa v systéme slovenského školstva, vsak? Tipujem ťa na preddôchodkovy vek...

iwwetka
22. jan 2025

@simca06022011 no tvoje argumenty su zalozene na tom, ze doverujes niekomu, kto klame, podvadza, siri strach, nenavist, zlobu ale najma ustavicne klame, ved pocuvaj nazory odbornikov, politologov, expertov na politiku a citaj, vzdelavaj sa. Potom zistis, kto sa tu myli a veri bludom.

kremlicka250
22. jan 2025

@karolinakr
@karolinakr no zalezi koho sa opytas. Vysoka vrstva sa bude mat vzdy dobre. Vystupenie sa dotklo najviac obyc ludi... neskutocne narastla chudoba, ceny isli hore uplne vsade a migracia sa zhorsila. Vdaka EU tam bola aspom regulacia a teraz si Francuzko povie, preco by malo riesit nelegalnych migrantov a posle ich do UK. Je smiesne ako strasili migrantami pocas EU ale vdaka vystupeniu sa ten problem este zhorsil.
Uz nezijem v UK, ale manzel je Anglican. A vsetkych Anglicanov co poznam tvrdia,ze to bola najvacsia chyba. Ale samozrejme, nemozem rozpravat za vsetkych. Urcite sa najdu taki, ktorym to vyhovuje. Ale myslim,ze su to vacsinou ti, ktori sa narodili do vyssej vrstvy ale samozrejme nemozem zovseobecnovat.

tykat
22. jan 2025

@rikarika tak to si riadne vedla 🙂
A kedyze to bolo dobre? zabudla si napísať za ktorej vlády školstvo prosperovalo.

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka komu doverujem? koho obhajujem? A kde riesim ci niekto klame alebo nie v tom prispevku?
Vies ty si konstruujes svoje vlastne scenare a si uplne mimo. Ja prave pocuvam aj odbornikov a ekonomov a politikov a mam na to aj vzdelanie, tak si daj pohovcek. Len ja si pozriem skor zahranicnych odbornikov, aj tych z Brusellu a spravy zo zahranicia, atd, takze nemam ruzove okuliariky o zapade. Tak skus.. sa aj inde vzdelat, napr v tom, ze si nebudes domyslat.
Mimochodom, nemam pocit ze z tychto neustalych cirkusov internetovych/ protestovych, a opozicnych ide pokoj.. a nestrasenie. Proste to patri k politike. Len je to.. no.. jedna strane ked to robi, je to ok, druha nie.. tak keby sa vratili vsetci k tym odbornym veciam, bolo by to o mnoho lepsie na svete.

subartic
22. jan 2025

@iwwetka tak ja napríklad pripomienkujem zákony v určitej oblasti a to za každej vlády , už 20 rokov. Som v legislatívnej časti kde sa k nim vyjadrujeme ako už ľudia z praxe. Takže na to aby som sa k niečomu mohla vyjadrovať musím mať niečo odžité , veľmi veľa naštudované a mnoho odkonzultované a dívať sa na veci triezvo , nie cez optiku akejkoľvek voličskej základne teda ani PS.

iwwetka
22. jan 2025

@simca06022011 super mas vzdelanie, pocuvas odbornikov a nemas argumenty preco volis smer, resp. tie su na urovni, lebo Fico povedal tak to tak je. Mozno mas vzdelanie, ale urcite nie z politologie, ja sa tiez nevyjadrujem k marketingu napr.

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka ja som nikdy smer nevolila, ale tak skus este.. normalne ta lutujem. A to ze mas vzdelanie nebodaj z politologie ty, neznamena, ze aj tvoj nazor je jediny spravny. A dovolim si tvrdit, ze aj politikom je jasne, ze nie je jedina cesta...
A teda k politike sa moze, resp musi vyjadrovat kazdy, inak ani volit by nemali ludia chodit... vobec. Iba ti, s tym pravym vzdelanim.

iwwetka
22. jan 2025

@simca06022011 ved toje ten problem na SR, ze sa nedoveruje odbornikom, autority sa tu zhadzuju a luza z krciem tu krici najhlasnejsie

rikarika
22. jan 2025

@tykat za ktorej vlády školstvo prosperovalo? No tak najprv si zosumarizujme že kto nám tu vládol za posledných cca 20 rokov......a kto vychytal kratučké vládnutie v dobe covidu....to sú fakty, ciii?.....nikdy v celej histórii neštudovalo toľko slovenskych vysokoškolákov mimo SR, to je veľmi ale veľmi dôležitý point, lebo drvivá väčšina z nich sa už naspäť nevráti. Takže ak podľa teba nikdy neprosperovalo, tak momentálne sa ta neprosperita nachádza na vrchole a ten vrchol bude s najvacsou pravdepodobnosťou posuvaný vyssie.

rikarika
22. jan 2025

@tykat myslíš že môže školstvo prosperovať, keď pán premiér dáva rady, že stredoškolákov treba prefackat?....no taká je prosperita nášho školstva....ale inak super že tebe je tu fajn ...aspoň niekomu....

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka ktorému odborníkovi sa konkrétne v čom nedôveruje... treba byť konkrétny.
Lebo ja ti dám XY príkladov, že nie je odborník ako odborník v SR.
A keď je toto problém.. tak ideme zrušiť voľby? A inteligencia (ktorá časť?) Zvoli? Demokratický? Na protestoch tiež bude len inteligencia? Všetko tam budu politológovia predpokladám.

annm81
22. jan 2025

@simca06022011 "aj politikom je jasne, ze nie je jedina cesta..."

A preto sa teraz takmer celé politické spektrum, ak odrežeme extrém, spojili na jednej jedinej myšlienke - že táto jedna konkrétna cesta NIE - vraví to pravica aj ľavica, vravia to konzervatívci aj liberáli, bez ohľadu na to, aké veľké majú medzi sebou rozpory v iných otázkach.

"ktorému odborníkovi sa konkrétne v čom nedôveruje..."

Ty si tu nebola počas pandémie? Fico, Blaha, Kaliňák ml. šírili konšpiračné bludy. Ty si nepostrehla, že na miesta odborníkov v životnom prostredí boli dosadení ľudia ako poľovníci a obchodníci s drevom? Neregistruješ Kotlára a jeho spor s odborníkmi? Nevšimla si si útoky Roszu na umelcov a Fica na 600 psychiatrov a psychológov? Nevšimla si si, kto je vo vedení ministerstva zahraničných vecí a čo sa tam deje? Nečítala si otvorený list od diplomatov? Čo Šimkovičová? Nepočula si, ako Bombic zverejňuje adresy lekárov a nabáda ľudí, aby ich prenasledovali? ....

iwwetka
22. jan 2025

@simca06022011 napr. ked sa 500 psychologov a psychiatrov vyjadria k Ficovi a ludia bez maturity tu idu zhadzovat a vysmievat sa im, a nehovorim o lekaroch, kt. sa uz tiez nedoveruje ako kedysi, lebo staci si precitat nieco na internete

kp7333
22. jan 2025

@janinah Uz sa neda pozerat na to, co tato komunisticko-fasisticka banda na cele s paranoidnym diktatorom stvara, preto sa chystame ist na protest. Protestovali sme v 89-tom, potom proti meciarizmu a musime povstat aj teraz. Nedame si zobrat slobodu a demokraciu.
P.S. Odkaz pre gasparkovu SISku, ktora vsetko a vsetkych sleduje: pravo na protest je nase ustavne pravo, nie protistatna cinnost.
PS 2: odkaz pre pasivne modrokonikarky, ktore neveria v silu protestov: keby sme sa vsetci vyznacovali vasou pasivitou, doteraz by sme zili v komunizme

tululu
22. jan 2025

@annm81 Mas pravdu, je to zbytocne dalej rozoberat, kazda riesime nieco ine. Pekny den.

simca06022011
22. jan 2025

@annm81 pozri, aktualne je problem pandemia? nie... urcite keby som hladala, najdem kopec dristov z kazdej strany... mna zaujimal nejaky konkretny nazor odbornika, ktory sa znevazuje, ale zaujimal by ma taky ze fakt nepoliticky odborny. A nehnevajte sa... list psychologov a psychiatrov.... ako co uz je na tomto svete trapnejsie? To bezne budeme teraz zdravotne veci, kadeco prepierat takto otvorenymi listami? Keby na teba nieco taketo prislo, co by si urobila s tym? Ano, ma problem, iste nejaka paranoia tam bude, ale tak toho cloveka postrelili len tak... tak ma na to pravo byt paranoidny trochu a davat si pozor kam a kedy pojde, ked su tu stale "nepokoje" za hocico od kedy dopadli demokraticke volby tak ako dopadli. jeho zdravie ma riesit myslim, jeho lekar, v sukromi. Ako chapem, mozno moj pohlad na totoje skresleny, ale nepovazuejm to za nijak smerodajne, a hlavne neviem preco by som to mala ja riesit? To je naozaj na vlade. Vsak mali ho odvolat, aj tajne a bol by klud. Ked je taky chory...

Vyjadrenia na zaciatku vojny, odbornikov, ako Putin zomiera na vaznu chorobu a dlho tu nebude ste citali? myslim, ze take nieco sa pisalo po nete. A cuduj sa svete, este furt je tu... Tak aki odbornici sa mozu tak na dialocku vyjadrovat k niecomu? Ja ked pozriem diskusie, a tlacovky, vidim na oboch stranach len znechutenych politikov, bez nejakeho planu.. proste len robit zlotu.
A mimochodom Biden = preco jeho neodstavili, ved "vladol svetu" tak, ze sa aj vo vlastnej zahrade stratil... a tiez sa k zdravotnemu stavu vyjadroval kde kto.

A @iwwetka nedovera k lekarom = no vies, skusenosti. je lekar a Lekar, odbornik a Odbornik. Su lekari uznavani, ceneni, odbornici na mieste vsetkym odbornostou, srdcom.. a su taki, co nie. CUduj sa svete, hodnotenia lekarov od pacientov z netu, zmizli jedneho krasneho dna. A tam bolo vidno a casto s kontretnymi pripadmi opisanymi, preco im ludia nedoveruju. Dnes oproti minulosti, mame dostupnych kooopu informaci, aj odbornych, z celeho sveta. Tak si napr. ten postup lekarov (a inych) moze clovek najst. A sam si pri svojej diagnoze spravi nazor. Najma take tie diagnozy "no nevieme vam pomoct, a v usa, gb, bezna vec, vyriesena "raz dva" .

iwwetka
22. jan 2025

@simca06022011 jasne nech sa rovno sam aj vylieci,nema zmysel s tebou debatovat.

simca06022011
22. jan 2025

@iwwetka tak nech pre neho poslu RZP... :DD ked je taky chory.. omg.. nie nema.. naozaj

tykat
22. jan 2025

@rikarika takže pred 20timi rokmi školstvo prosperovalo??? To ťažko, vtedy bola prvačka moja dcera a mozem ti povedat že už vtedy sa hovorilo o reforme školstva lebo bolo nevyhovujuce. Akurat že najväčšiu reformu si predstavovali ako anglicke luxusne omaľovanky ktore nahradili učebnice a ktore bolo treba každý rok kupovať aspoň po 4 kusy.
A uplne najvačšia reforma sa udiala bez akehokoľvek pričinenia ktorejkoľvek z vlad počas kovidu kedy bolo online vyučovanie. A nebolo na to treba minut ani x milionov € ani y odbornikov ani z analyz a studii.
Roky sa tu hovori o reforme školstva a džube sa do všetkeho možneho od naboženstva po to čo ma kto medzi nohami ale nie su schopni ani spristupnit pdf ucebnice pre zakladne skoly ani kvalitne edukativne videa na ucivo zakladnej skoly aby k nim malo prístup každé školopovinné dieťa.

pieces
22. jan 2025

@diewcatqoo presne ako píšeš - nový majdan - akurát niektorí budú mať "dobrý pocit", že bojujú za "slobodu", ešte im potrvá kým precitnú, ak vôbec... je jedno kto je koalícia, kto opozícia, svet speje do záhuby, proces globalizácie sa podľa všetkého nedá zvrátiť...

annm81
22. jan 2025

@simca06022011 Kotlár so svojim domácim mikroskopom alebo diplomati hodnotiaci vzťahy medzi nami a partnemi sa ti nezdá ako dosť odborná otázka? Ani životné prostredie? A čo sa ti zdá dostatočne odborné? Machalovo tliachanie o plochej Zemi? Daj z relevantnej opozície také porovnateľné bludy ako Kotlárovo hodnotenie pandémie, tak nenávistné vyjadrovanie, ako má Fico, alebo Bombic, ku ktorému chodia koaličníci na priateľské rozhovory, tak rozsiahlu oponentúru odborníkov.

Opakujem to zas a znova - PROTESTY SÚ NAŠE ÚSTAVNÉ PRÁVO a nemá to nič do činenia s tým, ako prebehli a ako dopadli voľby.