icon

Slobodný otec

samuelitoo
8. jún 2017

Ahojte, iba tak sedím v práci googlim že slobodný otecko a našiel som tému z 2012 roku (to sa už dnes nestáva?). Ale proste som musel reagovať možno sa len vykecať alebo si vypočuť názor iných ľudí, i keď ani neviem čo chcem počuť.

S manželkou sme sa vzali mladí ja som mal tuším 20 ona 18 brali sme sa už keď bola v treťom mesiaci ale nie že z donútenia proste som bol zamilovaný a ona asi bola tiež.

Čas plynul ja som mal kolobeh pracovný ona domáci snažili sme sa niečo vybudovať a podobne čo sa nakoniec podarilo, dostali sme štátny byt a vtedy to začalo. Na zoznamke (akože originál išla na zoznamku keď sa doma nudila na materskej?) a našla si tam nejakého "chlapa" trestne stíhaný bývalý narkoman zo strašných pomerov (mne to vlastne stále nejde od hlavy) a vtedy to žačalo potom to s ním skončila keď som ju po mesiaci uprosíkal, a asi pol roka na to si začala s bývalým s ktorým to ťahá doteraz. Toto vlastne ani nie je čerstvá situácia malý synátor už má 2,5 roka vzťahy napriek milión hádkam a policajným ťahaniciam sú kvázi ustálené. Návrh na rozvod ktorý podala pred rokom pred pojednávaním stiahla že ona chce nakoniec bývať so mnou. Aby som Vás uviedol do obrazu asi nie som dokonalý ale vždy som jej dával všetko, pýtal som sa jej každý deň ako jej je ako jej môžem pomôcť ona ma odstrkovala, kupoval som jej kvety, brával ju na masáže ja som si ju veľmi vážil skutočne no ona má asi inú predstavu. Ona fajčí, sem tam si vypije (ale nemôžem krividiť fakt že len sem tam) teraz si našla takú prácu (kde robí aj s tým svojím bývalým-terajším ale má takú pracovnú dobu že malého aj týždeň nevidí. Do jasiel z jasiel ho brávam z 80% ja tak isto čas po Jasliach keď ideme domov zastrešujem ja. Ona vždy doobeda (keď má voľno) sa stretáva u nás s tým jej frajerom ktorý akože nie je jej frajer. A že ona nevie čo chce a že sa nevie rozhodnúť a neviem čo. Malý žil pol roka iba so mnou keďže ona mala doma nasťahovaného toho sociála. Ja mám fajn prácu v IT segmente starám sa mám záujem budovať cestovať spoznávať. navyše že vraj vyzerám dobre. A tak ma neustále napadá otázka...Čo žena vlastne chce? Ja nemám záujem s ňou byť to nie to už som "oplakal". Ale aký spraviť ďalší krok? Ja nechcem aby môj syn s ktorým som prevažne ja, trávil čas s nejakým jej cudzím mužom. Ale Ke´d sa od nej odsťahuje m ona pôjde bývať s ním a vždy ke´d by bol malý u nej by bol vlastne aj s ním. Čo robiť? Máte inšpiráciu? Toto sa ťahá už cez dva roky... Ani neviem či si toto niekto prečíta.

Strana
z2
natalienka12
8. jún 2017

Po prvé nerozumiem nadpisu slobodný otec. Po druhé neviem aku radu od nás čakáš. Veď keď s ňou nechceš byť tak podaj návrh na rozvod a vybavené. Súd rozhodne čo ďalej.

mamakaja
8. jún 2017

AHOJ NECITALA SOM ODZACIATKUvlasne ako kazdy ja mam dalsi problem ktorz sa idem vyrozpravat ale je uplne iny,len som chcela poznacit mam 48 a dosla som na to v zivote ze NIKOHO nedonutis robit veci tie co nechce....aj ked sa na hlavu postavime moj muz nebude po 20r manzelstva mi nosit kvety nebudem vidiet zrazu v jeho ociach ako nesplnujem jeho predstavy o dokonalej postave...a pod..ale plati ucty ,nebije iba pije a sem tam je potom hrdina co ja sa stiahnem ale nie o tom som chcela...kazdy robi to co chce a ked baba nema v srdci materinsky cit nepomozes si,tak to chodi...niekedy sa stane ze ty urobis vsetko pre dieta a rodinu a nakoniec to vypali upne inac...ako v praci a aj v rodine to tak je,dieta az bduem mat 15 uvidi sam, doporucila by som ti si pisat dennik a nepostrehla som ze ci niekoho mas,to je velmi dolezite pre krpca,aby ste tvorili uplnu rodinu nemusi to byt prenho hned MAMA moze to byt lepsia kamoska ako "mama" a to staci..

tyelde
8. jún 2017

no vychádza mi z toho rozviesť sa a požiadať o zverenie malého do tvojej starostlivosti, ale to budeš mať ako muž veľmi ťažké, ak matka nebude vyslovene súhlasiť...každopádne držím palce, priateľ rieši podobnú situáciu s ex a teda ťahá sa to už 2 roky a celé zle, ale je vidno aspoň malé pokroky, ale ako muž proste hráš automaticky zo znevýhodnenej pozície, čiže je to fakt na dlhý boj...

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@mamakaja tak! a toto bolo celkom prijemné hlavne tá časť s tým že jednoducho človeka nepresvedčíš aby bol nejaký. A nemám nikoho, ani v podstate nechcem na čo vlastne? On mamu má síce je aká je, nepotrebujem mu podstrkovať do jeho života úplne cudziu osobu on o nejakú moju frajerku nestojí.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@tyelde Mal som dobrú právničku a tým že ona na malého pol roka kašlala a za toho pol roka ho videla 5x predpokladám že súd by ho zveril do mojej.

natalienka12
8. jún 2017

@samuelitoo prečo keď si chlap si tu registrovaný ako žena? Nevieme ani s kým píšeme.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

Inak vidíš, ja som klikol na tú registráciu a nevidel som tam voľbu chlap/žena aj mi bolo divná tá otázka čí čakám dieťa,,,😂

tyelde
8. jún 2017

@samuelitoo no, jeho ex našli spitú pod obraz boží v jarku aj kočíkom s deckom čo tam plakalo až kým ich niekto neprišiel vyslobodiť a aj tak stále tvrdia, že je pre deti lepšie byť s matkou, takže no....ale ja som asi príliš negativistická, keďže mám takúto zlú skúsenosť, ale tebe naozaj držím palce nech to prebehne bez problémov 🙂

0silvia0
8. jún 2017

@mamakaja vzťahy by nikdy nemali byť donucujúce, ale rešpektujúce. Rešpekt by mal byť samozrejme vzájomný. Za mnohými vzťahovými problémami je nesprávny výber partnera, človek v čase zaľúbenosti vidí toho druhého cez ružové okuliare a skutočnú realitu nerieši.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@tyelde Tak to je fakt silná káva 🙂 No neprekvapilo ma to, asi je to naozaj takmer nemožné. Hold v ďalšom živote budem celý život slobodný. Sľubujem! :D

marytesss
8. jún 2017

chlape, utekaj od tej ženy čo najďalej, podal žiadosť o rozvod, žiadosť o zverenie malého do svojej opatery, z toho čo píšeš mám pocit že mame je to jedno, čo a ako malý. utekaj od nej, kým je syn ešte taký malý a nepamätá si všetko.

0silvia0
8. jún 2017

@samuelitoo nemusíš byť v ďalšom živote celý život slobodný, stačí lepšie vyberať životného partnera a trochu (fakt aspoň trochu) plánovať. Vo svojom veku si mohol riešiť niečo úplne iné ako to, čo riešiš teraz.

obsadenemeno
8. jún 2017

@samuelitoo nie ze ona nevie, co chce, ale ten jej byvaly/sucasny sa nerozhodol. Nepises, ci je zenaty.... lebo pocitam, ze ak by sa on "rozhodol" hned by sa rozhodla aj ona.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@obsadenemeno Upresním to, "manželka" má 21 rokov, ten jej frajer/nefrajer má tiež 21, poznajú sa celý život a v podstate bola s ním po čerstvom rozchode keď si so mnou začala. On je obyčajný vrakusnký chlapec čo rieši len trávu, a posilku. Mám pocit že "manželka má pri ňom nejaký únik. On si myslí že niekedy budú spolu. Jemu je jedno že z veľkej časti spôsobuje problémy v rodine. pred pár rokmi by som to vybavil veľmi jednoducho, ale ako sa míi naoridl syn snažím sa byť vzorom a zodpovednejší takže sa snažím s rozumom.

obsadenemeno
8. jún 2017

@samuelitoo a sme doma. Cize on si ju drzi ako "isty pich" a nezavazuje sa k nicomu.
No ja by som v takom vztahu nedokazala byt, vidis sam, ze sa to taha dlho, takze rozseknut to musis ty.
A vies co je na tom super? Ze konecne zacnes zit SVOJ zivot, nie zivot, ktory ti urcuje ona. Lebo tak to je, ona je ta, co urcuje pravidla vo vasom manzelstve.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@obsadenemeno jasne presne si to pochopila. lenže ja sa s ňou rozvediem, ona nevie byvať sama a teda pojde byvat s nim. A ja praveze nechcem aby sa s nim maly stykal. To je ten point.

obsadenemeno
8. jún 2017

@samuelitoo aby si nebol prekvapeny, ze mlady cukne....uz tu bolo zopar takych pribehov..... ved on si chce uzivat. A podla toho, co pises, on sa nebude otravovat s malym deckom....nech ho mamicka vezme do parku na tie navstevy...... holt, to uz je osud rozvedenych, ze tam stale bude exov partner. Treba akceptovat.
ak je toto dovod, preco si este stale s nou, tak potom amen cma. Manipuluje ta tam, kde chce ona.

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@obsadenemeno On to hra na vyrovnaneho rozumneho, uz s nou zil 4 mesiace aj s malym. A permanentne pri nom boli nahuleny a cigaretky a taketo zalezitosti...Oni ho brali ako nutnu povinnost toho ze byvaju spolu a maju miesto na pich a pohodicku, nizky najom chapes.

nika898
8. jún 2017

@samuelitoo z vlaatneho okolia viem ze dieta/deti mozu zverit do staroslivosti otca. Je to vsak tazky boj kde sa budu vytahovat kadejake spinavosti, najma zo strany zeny ak s tym nebude suhlasit. Urcite by som podala navrh na rozvod este pred tym by som si zaobstarala vlastne byvanie blizko jasliciek/skolky a samozrejme aby tam mal maly vlasnu izbicku. Ak naozaj chces mat syna pri sebe skus najst dake spinavosti na toho jej nabijaka a este je dolezite aj to aky ma maly vztah k mame a k jej frajerovi. Drzim palce. Nikdy nepochopim taketo matky no bohuzial aj take su medzi nami 😒

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@nika898 spinavosti mam vela, ale nemam ich ako dokazat az na par veci. kazdopadne je to cesta? hadzat na druhych spinu? Neda sa to po dobrom?

nika898
8. jún 2017

@samuelitoo to ze ich nemas ako dokazat to nevadi. Ano bohuzial v dnesnej dobe je to cesta. Mam oboch bratov rozvedenych a riesili sa na sude neskutocne spinavosti dokonca aj take co sa nikdy nestali ☹ po dobrom by sa to dalo keby ona so vsetkym suhlasila a to nikdy nebude uz len kvoli alimentom. Dnes sa vsetci pozeraju len na peniaze.

niky21
8. jún 2017

@samuelitoo Ahoj. Ja nie som o moc staršia (mám 24) ale žiaľ, zobral si si ešte dieťa. Treba hľadať inú partnerku, lebo tá tvoja ,,žena,, ešte dlho ženou nebude. Ja som sa vydávala tiež mladá a hlúpa , žiaľ, ale v prvom rade som matka a až potom som mladá baba. Variť, upratovať, prať, starať sa o malého, kolobeh od 22 rokov, ale o tom je materstvo, manželstvo a dospelosť. Ak toto tvoja žena nerobí a nechápe, tvoj syn sa pri nej nebude mať dobre. Treba to riešiť cez súd. Sudit sa o malého, aby nebol pri nej. A nevzdávať sa. Kvôli malému... Držím palce 😉

samuelitoo
autor
8. jún 2017

@niky21 presne, ja nechápem ako to nejaká žena nemôže tiež tak brať. V prvom rade rodina dieťa, potom zábava niekde na poslednom mieste. Neviem ale nemám moc chuť riešiť nejaký ďalší vzťah asi, cely ten proces a podobne. Ja sam som z rozvedeného manželstva a som rad že moja mama si za cely život nepriviedla domov nejakého chlapa.

niky21
8. jún 2017

@samuelitoo Tak teraz je to nepredstaviteľné, chápem, ale na svete je mnoho super žien a malému by dobre padol lepší vzor rodiny.. Mamu bude vždy potrebovať, ak nebude dobrá tá vlastná , príjme novú partnerku. Čo potrebuje dieta? Prísť domov, mať okolo seba čisto, cítiť vôňu navareného jedla a vidieť usmiatu maminku, ktorá ľúbi jeho otca . Ten pocit tej pohody ostane človeku na celý život. Deti nepotrebujú mobil, tablet, počítač, ale rodinu. Naši boli tiež rozvedený, teraz otec už žiaľ nežije, ale veľmi by som chcela pre mamu , aby ešte v živote spoznala niekoho, kto by ju urobil šťastnou.. A bol by na ňu dobrý. Samota nie je dobrá..pre nikoho. Žena potrebuje muža, aby sa mala o koho oprieť a muž potrebuje ženu, aby mal teplo domova a aj o tom je láska.

seblicek
8. jún 2017

@samuelitoo Stáva sa to málokedy ale áno existujú aj takéto "mami". Podľa mňa by bolo riešenie ak by ste sa rozviedli (návrh predsa môžeš podať aj ty) a nech malého zveria do starostlivosti tebe s tým, že ho môže vídať ale ty budeš s nimi. Asi by ti pomohlo ak by ho mohla chodiť brávať z jasiel aj ona ale ak nechceš aby trávil čas s jej priateľom tak potom iná možnosť nebude. Pekne sa odsťahujete a budete mať svoj kľud a môžete začať pekne od začiatku. 🙂

samuelitoo
autor
9. jún 2017

@seblicek Pomôcť by mi to pomohlo, ale ja už som na druhej strane zvyknutý mám to po ceste do práce a z práce. Síce nemám vlastný život, ale dokážem to aj sám 🙂 Ale hej ten rozvod bude fajn. Ona však chce pre mňa nepochopiteľnú vec a to že nech sa nerozvádzame že nech sme akože "spolu" ale že ona sa bude stretávať s tým svojím frajerom...

obsadenemeno
9. jún 2017

@samuelitoo no drzi si ta v zalohe, kde by uz nasla takeho ineho trulka, co by nechal svoju zenu trtkat s inym a pred ostatnymi by hrali happy family....akurat ze by bol gay alebo impotent......
Cize ak si chces zachovat trosku sebaucty, posli ju za tym jej dzigosom, nech preberie zodpovednost za svoj zivot. A ty za svoj.

seblicek
13. jún 2017

@samuelitoo Tak to si teda nenechaj. Pekne podaj žiadosť o rozvod a vôbec sa jej nepýtaj. Keď preukážeš na súde, že ona má druhého tak či chce alebo nechce, rozvedú vás. Plus o malého nejaví záujem takže to je ďalšia vec, ktorá bude "hrať" v tvoj prospech. Nenechaj sa ňou manipulovať. 🙂

mandala77
13. jún 2017

@samuelitoo mne príde, že si bol príliš dobrý. Ono je to zaujímavé, ale to ženy v konečnom dôsledku nemusia. Ony majú rady pri sebe silného chlapa, čo si aj dupne. Ale ona s Tebou zametá ako sa jej hodí a Ty do toho scenáru pasuješ. Lebo raz sa rozvádzať chce, potom zas nie a Ty sa nechávaš viesť jej rozmarmi.
Ty sa rozhodni. Buď rázny a zrazu uvidíš, že budeš aj pre ňu príťažlivejší. Bývate spolu a ona má iný vzťah. To ako sa má dieťa v tom vysomáriť?
Buď rozhodný a zahoď hrdosť. Rozveď sa Ty, žiadaj o zverenie do svojej starostlivosti a nehraj na to, že nechceš aby malý sa s ním stretával a preto volíš možnosť žiť s ňou radšej.
To, že žene budeš robiť všetko, čo jej na očiach vidíš, neznamená, že Ťa automaticky bude milovať. Paradoxne, je to často úplne naopak. Keď budeš viac vo vzťahu sebou, nezmeníš názor, plán kvôli žene, zostaneš silný a pevný, tak Ti môže viac veriť, ako keď sa jej budeš so všetkým prispôsobovať.

cacianka
13. jún 2017

aj ja by som na tvojom mieste volila rozvod, takýto stav vo vzťahoch ti nevyhovuje, prieči sa tvojim základným morálnym hodnotám a hodnotám pre tvoje dieťa. áno dajú sa veci riešiť aj v kľude, na úrovni, po dobrom ale ak to chcú a vedia obe strany.
tvoja manželka však žiadnu úroveň nemá, je to ešte nezrelá žena, decko, chce sa zabávať, byť voľná, nemať záväzky, ale tlak rodiny a okolia je na ňu taký (ešte zatiaľ, - dokedy ?) že sa tvári ako poriadna matka a manželka. dokedy však chceš čakať ty, že sa skonsoliduje a vráti sa ku rodinnému krbu ?!
a máš ešte záujem o "použitý tovar " ?!
ako ti už poradili, je to síce nechutné, ale niekedy nevyhnutné - pozbieraj všetku špinu a negatíva, odkladaj dôkazy,(fotky, nahrávky rozhovorov, požiadaj svedkov o pomoc bud svedčiť na súde alebo aspoň napísať čestné prehlásenie v tvoj prospech (susedia, učitelky/opatrovateľky, rodina,
ale jej neprezraď nič !!! na to si daj obrovské bacha. aby si mal väčšiu šancu na zverenie malého a zabránil tak asociálnemu vplyvu mamičky a jej frajera.
možno ani nebudeš potrebovať a nepoužiješ, ale bud ako pionier - vždy pripravený !
ak si si istý že je to dobrá a potrebná cesta pre tvoje dieťa, konaj a nedaj sa manipulovať hlavne ty, ak ti nevyhovuje život do trojky...
držíme ti palce a kľudne sa tu poraď, rátaj aj s tým, že nie všetky reakcie ti budú drukovať, aj tu sa nájdu slepice, ktoré radšej ublížia, hľadajú konšpirácie a pošpinia, ako by pomohli.

Strana
z2