Slovenská pošta. Aké s ňou máte skúsenosti?
Myslim,ze tato tema moze byt zaujimava a prospesna pre vsetkych,ktory vyuzivaju sluzby SP nielen tu na MK .Napiste svoje postrehy,nazory a skusenosti so sluzbami,ktore nam SP ponuka.
dámy, prosím, ak má zásielka menej ako 2 kg vezme mi pošta aj zabalenú krabicu ako list ? 🙂 Ďakujem za skúsenosť 🙂
@hanikbanik áno 🙂
@hanikbanik áno, ale pozor aj na rozmery. niekde na stránke pošty by to malo byť uvedené, aký je najväčší prípustný rozmer pre list, neviem z hlavy.
@hanikbanik napríklad topánky v krabici bežne posielam ako list. čižmy v krabici už nie, tam je ten rozmer už cez limit.
posielam topánkovú krabicu, ďakujem, dámy za rady 🙂
So Slovenskou poštou nemám dobré skúsenosti.Doručovateľka buď žlté lístky (uloženie zásielky) hádže do inej schránky,alebo ich zahodí.Pošta potom zásielku po určitej dobe ne prebratia (údajne nemá povinnosť zaslať novu upomienku, že máte u nich zásielku) vráti ako nedoručenú a tak dobré meno pošty závisí len od doručovateľky a keďže majú monopol ani sa nesnažia doručovanie zásielok vylepšovať.
Môže mi tu dakto poradit posielala som balíček bol poslani ako listova zasielka važil 720dkg obyčajne bez dokladu dnes je to už 5den a baliček nedorazil čo spravit v takejto situacii poradi mi niekto s pošty lebo mna zaraža že zaplatim za balik 1,45eura vo vnutri je za 12euro a teraz mi vypisuje maminka čo stym že balik neprišiel existuje niekto kto sa vtom vyzna ja viem že lepšie je doporučene ale maminka to chcela poslat obyčajne že ma menej koruniek a tu z dediny nam balik odišiel poznam veducu je spolahliva ale čo pošta trenčin nemali ste niekedy problem že vam tam zmizla pošta Pošta Generála Svobodu 1, 91108 Trenčín viete mi niekto poradit to znamena že ked je psoielane obyčajne neexistuje zakon ako aspon poslat stažnost na poštu trenčin poradí niekto ?????????:( 😠 😠 😠 😠 😠
@priroda nie, ked bola zasielka odoslana obycajne, nic sa s tym neda robit, kedze nie je vobec nikde zaevidovana, neda sa ani vyreklamovat.Ked si to kupujuca ziadala obycajne, na vlastnu zodpovednost, tak tu zodpovednost, zial, musi aj niest...
@gabika7706 no to je supr ja to chapme ale tam maminka chce tie korunky odmna nazad čo stym teraz mne je to normalne blbe toto vživote sa mi to nestalo :( ☹ ☹ ☹
@priroda no neviem, preco chce od Teba peniaze naspat, ked si sama zvolila obycajnu zasielku. Fakt nechapem to zmyslanie kupujucich, objednat vec vo vacsej hodnote (hoci aj tych 12€) a nepriplatit si tych 60-70 centov za doporucenu zasielku. Od Teba zasielka odisla, jej neprisla. Tvrdenie proti tvrdeniu. Bez dokladov. Viem, ze je to neprijemna situacia, ale ak si zasielku odoslala, svedomie mas ciste, nic jej predsa nemusis vratit, chyba sa nestala na Tvojej strane...
@priroda ahoj,ak ti mozem poradit,teda ak to uz sama nepises v komunikacii s kupujucou,ktora chce odoslat balik obycajne,je dobre,aby si ju upozornila,ze v pripade straty balika poslaneho obycajne na jej ziadost ,nesie zotpovednost kupujuca a nie ty,vyhnes sa potom takymto neprijemnostam...takto sa bohuzial neda vystopovat zasielka,ani ziadat pripadne od posty ziadnu nahradu skody...podobne sa stalo aj mne,chcela som balik ako kupujuca poslat obycajne 1tr.,zial stratil sa,na poste som dokonca spisala reklamaciu,ale bola mi zamietnuta z dovodu,ze je neopodstatnena.
No neviem či nastolili novy systém ale posielal som v piatok dobierku a v stredu mi namiesto šeku prišiel bieli papierik a nanom bolo napísané ze mám pod podacim číslom uložené peniaze...
mne sa zase stala taka vec,posielala som kurierom kocar,dobre zabaleny bez poskodeni...balik sice adresatovi prisiel ale vanicka bola prevalena..tak hned po dodani mamicka volala kurierovi ze obsah je poskodeny-kurier jej nato povedal ze obal balika poskodeny nebol a ze nech ide podat reklamaciu na postu...balik je automaticky poisteny do 1000 eur,co ma teda informoval kurier...mate skusenosti s vybavovanim takychto reklamacii??
Ahojte, neviem ci mate niekto takuto skusenost ale ak hej poprosim o radu. Posielala som balik s vecami v hodnote zhruba 30 € 1.triedou ale zial pre mna obycajne, cize nie doporučene, a uz 4.den mi maminka píše že jej nič neprišlo? na pošte nám nevedia pomoct, nechapem tomu ked raz nieco naschval poslem 1.tr.aby to mala rychlo u seba a nepride to? komu verit? tvrdi že ho nema, ja som ho posielala dam za to aj ruku do ohna..Žiada vratenie penazi, ale ja jej nevratim peniaze, ked viem ze som ho zasielala, teraz ked jej to nahodou pride alebo nebodaj ho uz ma ,co potom?Dakujem
@patulu Posielanie balíčkov obyčajnou poštou (nie doporučene) sa aj mne zdalo riskantné, asi dvakrát som si tu z koníka kúpila veci a jednoducho mi to poštárka dala(boli to len maličkosti), bez podpisovania a keby nedala tak neviem ako by to bolo možné zistiť, či to prišlo. Asi je škoda šetriť na poštovnom a posielať to radšej doporučene, tam je to na podpis.
@cristi no to je ten problem, že ona si žiadala dopor. ale ja som vtedy mala vela balikov a nepoznacila som si ako co poposielat, takže som to vsetko supla 1.tr. obycajne bez vypisovania pod.listka, strasne som sa ponahlala, fakt, zacinam pracu o 8 rano medzitym musim letiet do skolky a posta je od 8-mej, je to moja chyba ale zda sa mi to unahlene, napisala som jej aj sa jej ospravedlnujem , navrhla som aby sme este pockali, mozno do piatka alebo bud.tyzden to dojde.
@patulu tak v tomto pripade za skodu zotpovedas ty..... hmm,potom jej navrhni este pockat,hadam ten balik pride... nejeden raz prisiel balik aj dvojtyzdnovy oneskorenim... a kupujuca sa bola pytat na poste,ci sa nahodou ten balik niekde nezapatrosil u nich? A naokraj,prva trieda nezaruci,ze balik pride na adresu,mne sa parkrat balik stratil posielany 1triedou 😒 tak drzim palce ,aby sa nakoniec ten balik nasiel a prisiel adresatovi v poriadku 😎 😉
tragikomicka - chodim tam len ked musim
- otvaracie hodiny na dedinskych postach - OK su len pre dochodcov co sedia doma
- nemat vydat z 500€ ??? - aj to sa stava
- bezbarierovost vacsiny post - neexistuje
- personal nekompetentny, ufrflany - cest vynimkam 🙂
- nevybavit zakaznika pol hodinu pred zaverecnou - realita z viacerych pobociek - teda pardon vybavit, na razne, ved vy ste v praci!
- drzat dolezitu zasielku v zasuvke, len perto ze pani na nu zabudla- realita
- nedavat oznamenia o zasielkach do schranky, lebo sa nechce - realita - nie z jednej posty, nie z jedneho mesta
- list do vlastnych ruk dat susedovi 🙂 - ved aj on ma vlastne ruky, ze? 🙂
atd atd atd
je sanca ze list posielany obycajne 1. triedou, ktory nebol po tyzdni doruceny bude este doruceny? adresa bola urcite citatelna tak neviem, mozno bola niektora postarka zvedava co je vovnutri.. ☹
OMG prišla mi včera zasielka ale nebola som doma presne v tom čase som išla po syna a šaty v obálke hodené cez bránku na zemi,tak som rada že ma osvietilo a zavrela som psa na zahrade,lebo už by som ani nezistila čo to na tej zemi bolo. 😒
Mne sa skor stavalo ze nebola dorucena zasielka doporucena, tak zakazdym som musela riesit reklamaciu ale za tych 12,-e to stoji, obycajne posielam vyslovene na vlastnu ziadost kupujucej a komunikaciu si necham kym mi nenapise ze ma balicek doma. Odkedy je moznost vypisovania EPH tak doporucene zasielky posielam len takto. Dedinska postarka sa s tym naucila robit rychlo, uz jej necham igelitku s obalkami a peniazky, nech to spravi ako jej vyda cas a potom sa zastavim len pre vydavok, za to mlady chalan na poste v MESTE mi odmietol zobrat obalku s EPH vraj to nie je podaci listok a mam si vypisat tlacivo, Keby za mnou nestalo dalsich 20 ludi tak mu daco poviem.. tak som listok rychlo vypisala. Totiz tam zo 6 ci kolkych okienok maju otvorene len 2 a pri jednom z nich len vydavaju zasielky a beru seky a pri tom druhom Vas brigadnik posle do riti lebo nevie co so zasielkou.
Mam skusenosti aj s prehadzovanim cez plot ale to nebol kurier od posty ale ci DHL ci co to je.. kurier prehodil balik za 500E s nalepkou krehke, cez branu na chodnik lebo sme neboli doma a v schranke nechal listok s kontaktom na seba aby sme mu zavolali, ze balik "odovzdal" manzel mu volal a na to ze preco to prehodil cez plot mu bolo povedane ze vsak to nebolo treba platit.
A teraz pred mesiacom kurier z tej istej spolocnosti objednany a vopred zaplateny balik z Nemecka poslal spat s tym ze adresat neexistuje. Ked sme zistili preco balik nechodi, tak druhy raz uz arogantne volal ze kde to byvame ze on nebude hladat po dedine. Totiz byvame za dedinou a cisla domov su poprehadzovane. Keby mal trocha rozumu tak si trasu bud nastuduje alebo sa spyta na obecnom urade alebo poste.
Dobry vecer,takze zistujem ze nie som jedina co sa tyka slov.posty a jej sluzieb.....som velmi nahnevana na tento slovensky biznis.zaplatite poste za zasielku a ta sa jednoducho niekde po ceste "strati"....to je mozne len na slovensku!!!!!aj ja momentalne riesim s maminou z Presova tento problem.ona si kupila odo mna tovar napisala,ze jej staci obycajne postovne a zaplatila....obycajne postovne 0,90€....tak som isla na postu zaplatila a poslala balicek na jej adresu...balicek neprisiel ani po tyzdni tak napisala,ze este pockajme tyzden a potom by bolo fer jej vratit peniaze....a mne posle slov.posta naspat balicek?a pritom tam boli napisane obe adresy aj odosielatela aj adresata....chcem poprosit ak ma niekto info ako a kde sa daju pisat staznosti na SP a jej sluzby,kedze na ich stranke nic take neexistuje a infolinka????vybavil tam niekto uz nieco????
dakujem za kazdu pomoc....
@cristi Dobry den, nasla som Vasu odpoved mamicke ktora mala podobny problem ako ja.... a preto Vas chcempoprosit o radu mamicka ziadal o zaslanie dets.prsiplasta obycajne co som urobila a zasielka neprisla.teraz ma obvinuje ze som to poslala obycajne 2.triedou do 500g za 0,90€ bez vypisania podacieho listka.....bola som aj na poste sa pytat co sa stalo,ze zasielka neprisla na danu adresu....tam ma pani veduca vysmiala,ze ked som lakoma si priplatit za doporucenu zasielku tak je to moj problem.poradte mi prosim ako to dalej riesit.mamina sa vyhraza,ze to bude riesit inak!!!!!ak jej ten balicek nepride do tyzdna.Dakujem za pomoc.Mirka.

Baby mate skusenost s postovym kurierom?V pondelok mi bol odoslany balicek, sice druhej triedy, ale v systeme je stale uvedene, ze je v preprave, ved za 4 dni to malo prejst uz aj cez tri republiky a nie to cez jednu ☹