icon

Slovenská pošta. Aké s ňou máte skúsenosti?

cristi
11. okt 2011

Myslim,ze tato tema moze byt zaujimava a prospesna pre vsetkych,ktory vyuzivaju sluzby SP nielen tu na MK .Napiste svoje postrehy,nazory a skusenosti so sluzbami,ktore nam SP ponuka.

cristi
autor
8. feb 2015

@mimipu ahoj,tvoj problem je skor vhodny napisat do fora na temu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-problem-s-obchodom-v-bazari-ako-to-mam-riesit/
moderatorky treba oznacit zavinacom plus ich nick.Treba vyzvat do diskusie i kupujucu,nech sa aj ona k problemu vyjadri.
Vseobecne plati,ak si kupujuca ziada poslat balik obycajne,tak v pripade straty zasielky je zotpovedna ona a nie predvajuca.Doklad o zasielke vydaju na poste iba v pripade,ak bol balik zasielany DOPORUCENE.Podla cisla podacieho listka sa da vystopovat aj stratena zasielka

mimipu
9. feb 2015

@cristi Dakujem za radu.... urcite to spravim.este raz dakujem.

david16
2. mar 2015

nazdar mam taky problem vo stvrtok som posielal balik na opravu a v piatok prisiel adresatovi balik dothany a PC zostava bola totalne poskodena neviem na koho sa mam obratit viete mi pomoct ??

tami666
13. mar 2015

priznám sa som poštárka - doručovateľka. už sa za to hanbím. len ma nebaví čítať a počúvať o tom, aké sú poštárky lenivé a neschopné. keby si každý z vás vyskúšal tú robotu čo len na deň, pochopil by že to nieje ľahká robota a poviem vám, mám plný rajón, 7,5 hodinový a zarobím 370 eur. za tento týždeň som vyniesla 10 druhov letákov, teda každý den 2 druhy. popri tom doporučené listy do čoho patria aj balíčky do 2 kíl (doporučene) obyčajná pošta, dôchodky, inkaso. popri tom musím každému človeku ponúknuť účet, pôžičku, žreb, aviváž (ktoré mám mať stále pri sebe) a pracie a čistiace prostriedky...keď nepredám, nemám prľmie.. ked toto všetko trepem so sebou, samozrejme nemám kde zobrať väčšie zásielky, na čo sa sťažujú hlavne mamičky, ktoré očakávajú že im budem nosiť aj obyčajné listové zásielky väčších rozmerov ktoré sa nezmestia do schránky. ja chápem, že to poštovné niečo stálo ale pokiaľ sa zásielka nezmestí do schránky(čo nieje šanca pretože pri tých letákoch sú vždy plné) tak sa oznamuje a necháva na pošte.

david16
13. mar 2015

@tami666 a ko nechapem co usvisi ttoto co ste napisala s mojou otazkou ? ked turiesim uplne iny problem

tami666
17. mar 2015

@david16 neodpovedala som na Váš príspevok.

alenanova
27. mar 2015

Po zlých skúsenostiach už využívam iba služby kuriéra. Zaplatím možno viac, ale mám istotu a ešte aj vidím, kde balíček mám, dá sa aj v pohode reklamovať... Skúste do budúcna www.dorucene.sk.

mirabacka
19. apr 2015

ja pracujem na pośte 21 rokov robim dorućovatelku nosim deńe 40 kusov ćiny ktore nemusim nosit lebo si maju prist na pośtu ale ked viem źe su doma nerobi to problemnikdy som nemala staźnost za plat 280 eur pri daźdi pri psoch ćo ta trhaju ale vrchnost sa ta nezastane len ludia ale ako ćitam tak by som tam niektorich poslala ak prerobite zaplate z vaśich a stava sa

zlatka1981
17. júl 2015

dobrý deň chcela by som Vás poprosiť o informáciu uloženie zásielky mi končí v nedeľu .Chcem sa spýtať keď že nedeľu je pošta zatvorená či môžem si zásielku vybrať v pondelok ráno ?

patulu
16. aug 2015

Ja mam kvoli slov.poste v bazariku 3 zle hodnotenia pretoze kupujuce maminky si mysleli ze klamem ked im zasielka sla mesiac 😢

alenkainicia
21. sep 2015

raz som mala tu čest ist na pracovnu ponuku za 348 euro v Bratislave - 6 hod uvazok..ved ony tak asi vsetky robia..
u nas posta bola otvorena do 14 35 , kde prisli na takyto cas ?
teraz je otvorena do 16 hod s hodinovou prestavkou medzi 13-14 hod..
Vzdy ked posielam list, alebo balik do zahranicia , nutia ma , poistite to, doporucene , prva trieda..proste same priplatky ..niekedy mi to pripaa, ze za ten maly plat co maju ich vycvicili tak , ako ked vam v banke tvrdia ze len u nich si mate otvorit ucet..
nie som NIKDY s nimi spokojna ..
nehovoriac o tom ze tie baby za prepazkami su strasne pomale..neviem ci predtym robili v urade ale za pasom by sa teda neuzivilii..

kattren
22. sep 2015

U nas v Poprade je celkom dobra posta,len tie zeny za okienkom su hrozne.Priklad: stalo sa to dnes,stojite v rade 15min,a naraz vam zahlasi ze prejdite ku druhemu okienku,a ona si zobere jednu pani ktora stala cely cas bokom.proste tak to funguje v Pp. 😖

hviezda331
31. okt 2015

@alami
Mila slecna alebo pani. Na poste nemate balik iba vy ale niekolko 1000 dalsich ludi. Je to ludske pomylit sa. Samozrejme nikto to nespravil schvalne ze vam neposlal balik.
A ktej reklamaci 1. Triedy mozem povedat tolko ze dorucenie na dalsi den je PREDPOKLADANY ale nie je ZARUCENY.
Pri reklamaci pracovnici postupovali spravne ze vam vratili 0,20€ pretoze prva trieda do 50 gramov stoji 0,65 € a druha trieda do 50 gramov stoji 0,45 € a kedze to teda nestihli tak vam 0,20 vratili.
@alami

hviezda331
31. okt 2015

Dopriala by som kazdej jednej sadnut si za tu prepazku a pozorovat kolkokrat ludi ako sa spravaju k vam. Hned by ste zmenili nazor. Opindat vsetko je lahke, len ci by ste zvladli sa vsetko potrebne naucit. Si myslite ze mna to nerozculuje ked mi pride k okienku nejaka fiflena ktora sa tvari jak keby zezrala celu mudrost sveta a poucuje ma co ako mam spravit, prekruca mi zaokienkom oci, klepka mi nechtami za okienkom a znervoznuje. Lebo ona sa ponahla, a nedaj boze sa jej nieco opytat lebo by mi aj do p..e poslala? Nakonec odide ako prisla -ako take tela aj to skor zamuci? A este ked jej poviete ze pri 1.triede je doba dorucenia na dalsi den PREDOOKLADNA a nie zarucena tak na vas cumi jak keby nechaoala a zacne vam nadavat ako keby ste to vy roznasala. A najviac top je ked o 17:00 zatvarate a 16:55 sa polovica mesta navali na postu a potom nadavaju ze ich vyhaname ked zatvarame. Tiez sme ludia a mame aj osobny zivot nie len pracovny. A ked vam niecoo ponahla tak pridte skor a nie na konci dna.
Prepacte vsetci SUPER zakaznici. Ked ste taky perfektni tak mozete ist robit na postu.

hviezda331
31. okt 2015

@patulu no to tazko mohla ist zasielka 1 mesiac tak nezvelicujme ok ? 😉

patulu
31. okt 2015

@hviezda331 vam ked sa nieco nepaci tak si zmente pracu.ok?

wetka
31. okt 2015

@patulu A to si sa mesiac o zásielku nezaujímala?

patulu
31. okt 2015

@wetka akoby nie.bola som podat 3 krat reklamaciu a 3 krat ma odbili ze ony nevedia ze co je reklamacia ze to take este ani nepoculi.ze a ako si to predstavujem ze ci ona ma teraz sadnut do auta a ist hladat zasielku.neriesim...

wetka
31. okt 2015

@patulu Myslím, že klameš. Hodnotenia od tvojich obchodných partnerov tiež veľa o tebe vypovedajú. 😢

patulu
31. okt 2015

@wetka cooo? No dovol.prosim ta nepis mi a anereaguj na moje komentare.ty si akoze ako dovolujes ma oznacovat za klamarku? Napisala som svoju skusenost so slovenskou postou.cez postu posielam kazdy druhy den baliky ale mala som aj zlu skusenost tak som ju sem napisala.den na to ako som podala staznost mi volal veduci rekl.oddelenia a ospravedlnil sa mi.vidim ze tu mame asi nejake pracovnicky posty alebo co.

wetka
31. okt 2015

@patulu Sme na verejnom fóre, reagovať budem kedy chcem a na koho chcem. 🙂

patulu
31. okt 2015

@wetka nezelam si aby si ma oznacovala za klamarku.

hviezda331
1. nov 2015

@patulu a vam kef sa nepacia sluzby slovenskej posty tak si noste baliky osobne ...
Mne sa moja praca paci. Len pristup niektorych ludi ma dost zaraza a unavuje. No

patulu
1. nov 2015

@hviezda331 ale ja neriesim VASU prscu.ja riesim celkovo sluzby slov.posty..

hviezda331
1. nov 2015

@patulu hore ste mi napisala ze ked sa mi moja praca nelubi aby som si ju zmenila.
Tak reagujem na to ze mne sa moja praca paci. Celkovo riesite sluzby slov. posty raz sa vam stane ze vam meska balik a uz je posta najhorsia a preco niekedy ked vam balik pride vtedy kedy ma sa neprihlasite na forum a nepochvalite sluzby slov. posty ze ste spokojna so sluzbami atd. Toto forum nie je len o kritizovani ale aj pochvale a celkovo aj o kladnych prihodach ktore clovek zazije. Ale vidno ze niektori nevedia nic ocenit. Mozno ta posta s ktoru ste spominala nie je taka zla mozno sa skuste pozret trosku na seba. Ci je to ozaj tak ako pisete. Pretoze baby za priehradkou dalej neriesia balik. Odovzdaju tam kde ma byt a pre ne robota tymto konci. Co sa deje s balikom od odovzdani do kamiona a prevozu to uz netusia.

patulu
1. nov 2015

@hviezda331 a akoze ja kde pisem nejake staznosti na pracovnicky za prepackou? A mimochodom my mame dedinsku postu na ktoru chodim a tam je jedna veduca velmi mila a prijemna pani.dorucovatelku mame jednu a to je nasa velmi dobra kamaratka.takze nechapem co sa do mna obuvate.je to moja vec ze som napisala nieco na slov.postu pretoze keby bola taka tip top tak by nevzniklo toto forum vid prispevky vyssie...ako mne to pripada ze vy ste nejaka sefka slov.posty pretoze sa tak chovate ... to ako kazdy co niekde pracuje a niekto ma s tym podnikom napr.problem tak sa bude rozculovat a rypat do ludi co maju zle skusenosti? Laskavo sa do mna neobuvajte ja si budem pisat to co ja chcem a nechapem preco si vsimate len mna je tu plno inych zien alebo muzov co sa stazovali.takze do mna nedoskakujte a prestante sa virtualne vzrusovat nad vecami ktore absolutne nemaju s vami konkretne nic spolocne.nech sem pride vedenie slov.posty a ti sa mozu rozculovat.

hviezda331
1. nov 2015

@patulu ste TOPka 😀

hviezda331
1. nov 2015

@patulu nechajme to tak ...
Peknu nedelu

alenkainicia
1. nov 2015

omyl . Slovenska pošta už nemá monopol . A zásielky doručuje UPS, DHL .
V Česku existuje Europošta , ktorá je najlacnejšia ..
Ale pozor!
My tu nie sme pre Poštu ale Pošta pre nás-pre ľudí ! a tak by sa mali zamestnanci aj chovať.
Rovnako zamestnanci úradov !
takže zbytočne sa rozčulujete . Každý nech si sám vstúpi do svedomia !

miriamahh
18. feb 2016

Asi pred 4 týždňami som poslala balíček späť do Bratislavy aby mi ho predajca vymenil za iné číslo z nezistených dôvodov sa balíček ocitol v nejakej úschovni v Trnave a ja som ako sprostá čakala na balíček asi mesiac a ani vedieť mi nedali, že balíček sa tam nachádza a že si musím vyžiadať, aby mi ho poslali späť . Rada: Vždy si sledujte balíky cez internet a nespoliehajte sa naivne, že vám to pošta bez problému doručí.