icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

Strana
pribinak
24. apr 2023

Žiadny príbuzní nemôžu prísť pre Vás? Žiadny kamoš? Kolega?

Ak si tak dlho nesoferovala tak radšej ísť domov vlakom, auto nechať niekde a potom nech pre neho niekto príde.

luccija
24. apr 2023

To by som si radšej niekoho zaplatila čo príde pre nás nesoferovala by som urcite

thereisabear
24. apr 2023

A máš vodičák vôbec so sebou?
Je to automat či manuál?

anjelicek26
24. apr 2023

Po dvoch dnoch treningu nemozes ist 12h trasu a dialnicu... ved to mate velku cast trasy cez Nemecko. Trojprudova dialnica s casto neobmedzenou rychlostou. To je prilisne riziko, ze sa nieco stane a este mate v aute deti :( Skuste sa dohodnut s kolegom manzela, co by potom vzal lietadlo nazad... inu moznost veru nevidim. Ja jazdim o 300km kratsiu trasu a na konci mam veru tiez dost, kedze chodim aj sama... je to makacka aj pre skuseneho sofera...

apolka77
24. apr 2023

Muž chce aby si to odjazdila?
Iné by bolo keby máš aspoň nejaké skúsenosti že 3 roky jazdila a potom 3 nie...to by som možno riskla ale keď si vôbec nejazdia tak to nie...

Máte aspoň automat?

0silvia0
24. apr 2023

nie je tam nejaká slovenská komunita? Cez fb pozháňať niekoho? Pracujúci, študenti atď., ktorí majú cestu na Slovensko, že by vás niekto kto je rozjazdený šofér odviezol? Samozrejme by ste mu za to zaplatili. Ak nikoho nezoženiete, tak jedine nechať tam auto a dopraviť sa inak, ale to bude asi dosť zložité potom.

linddi
24. apr 2023

Len tak ma napadlo... nemáte nejaké cestovné poistenie, že v rámci úrazu, máte zabezpečený odvoz? Častokrát človek ani nevie, čo všetko je v poistke zahrnuté🙄 Vašu verziu, ísť po tak dlhej dobe bez tréningu, takú veľkú trasu a s deťmi by bolo pre mňa nepredstaviteľné. Ale držím moc palce 🍀

kikulienka94
24. apr 2023

skús pozrieť na FB či tam nieje nejaká komunita "Slováci v Holandsku", či by vás niekto neodviezol na SR a vy by ste mu preplatili letenku naspäť? Pripadne ak je niekto na SR kto by doletel do Holandska a odšoféroval to?
Ja 11 rokov aktívne šoférujem ale tiež by som sa trochu bála takej dlhej trasy. Prípadne to môžte skúsiť rozdeliť na menšie úseky a viac dní, aby si vždy šoférovala len pár hodín ...

majka2
24. apr 2023

To je signál že sa máš rozjazdit. Kľud je to ako bicyklovanie raz sa to naučíš nezabudneš. Hlavne si ver. Ja som sadla za volant po 14 rokov za volant bola som donútená musela som. Sadla som pustí si hudbu a vnímajú svet okolo seba nie strnulo. A diaľnice veď to nič nieje nik ti nekaze rýchlo daj sa do pomalšieho pruhu a mas križovatky ti určite poradí aj manžel

zuzubb007
24. apr 2023

No ak sa bojis, tak urcite do toho nechod, nechces si rodinu pozabijat, ak sa citis urcite trenuj cele tie dva dni a das to , uz ty musis vediet ci to zvladnes aj psychicky, ja soferujem kazdy den ale teda na taku trasu by som nesla ani za ten svet, tak kup letenky

mondolina
24. apr 2023

išla by som lietadlom, alebo by som tam ostala dlhšie, kým sa mu to zahojí

simca06022011
24. apr 2023

Ved ale nemusi ist v kuse.. tak naplanujte prestavky, pripadne este prespite po ceste niekde. Muz na to co? A podla mna dialnice su prave ok... :D
Popravde nam sa toto stalo, ale teda o dost blizsie, prisli po nas dvaja chlapi na jednom aute, a potom jeden soferoval nase auto domov. Tak mozno naozaj v rodine/doma pozhanat znamych, co pridu pre vas.

anjelicek26
24. apr 2023

@majka2 prosim toto jej fakt nerad. Ja tu trasu soferujem casto (s velkej casti presne tu trasu) a ta dialnica nie je pre sofera zaciatocnika ani nahodou vhodna. Plus same prace na ceste, zuzene useky, predbiehajuce kamiony v dvoch prudoch a potom ti leti v tretej stope niekto vyse 200, ano uplne bezne sa toto stava... tu nejde o krizovatky... a je to aj fyzicky riadny tah na oci, krk, ramena, nohy tolko hodin...

wade
24. apr 2023

Ja by som to odsoferoval. Nervozna budes prvu hodinu a zvyknes si. Dialnica sa jazdi najlahsie zo vsetkeho. Holandsko samostatne je uplne ok (maju tam 100 na dialnici pocas dna) a v Nemecku proste pojdes pomalsie. V rakusku su zase dialnice velmi kludne. Pozitivum je, ze budes celkom odjazdena po tomto. Popros manzela aby bol extremne trpezlivy - a podporil ta a isiel by som.

yanni
24. apr 2023

to nemyslis vazne. 11 rokov nesedela za volantom a ty chces dat taku dlhu cestu? A ko tu uz bolo spomeute, cez Nemecko je to uplny horor. Nie len zapchy a niekolko prudove dialnice al hlavne tie nespocetne Baustellen. No dakujem. Ked uz nepozeras na seba a svoju rodinu, tak aspon ber ohlad na ostatnych ucastnikov premavky. Ty si casovana bomba.

yanni
24. apr 2023

Len ten, co malo jazdi a uz vobec nie tak dlhe trasy cez niekolko statov, moze trvrdit, ze doanica je o nicom. Prave na dialniciach sa stava najviac skaredych a smrtelnych nehod.

daja07
24. apr 2023

Mne este napadlo ci by to neslo autovlakom. Tolko by si to na vlakovu stanicu snad dala.

aalt
24. apr 2023

Ved skus ako Ti to pojde a ako sa budes citit, ale s detmi by som do toho osobne nesiel ... ako najskor by si to nejak odsoferovala, ale ak nemas navyky, tak moze nastat tolko roznych situacii, kde budes musiet pohotovo zareagovat, ktomu urcite unava a nervozita ...
Skuste niekoho zohnat, kto pre Vas pride, alebo to odsoferuje. Overit poistku, skusit ambasadu ...
Ak nie, tak tam auto proste nechajte a poriesite ho potom. S detmi by som to fakt neriskoval. Holandsko je dost aj pre skuseneho vodica, nie to pre niekoho, kto vlastne dokopy nesoferoval.

ivik4
24. apr 2023

Nesla by som ani keby co bolo keby 11 rokov nesoferujem ... nielenze skusenosti nemas, ale mas so sebou aj celu rodinu a trasu ktoru nepoznas. Nikdy...

fiafia
24. apr 2023

S deťmi? Rozhodne nie, nikdy, ako to mohlo muža čo i len napadnúť? 🤦🏼

dupinka
24. apr 2023

Autovlak ste nezisťovali?

autor
24. apr 2023

@daja07
Ďakujem to nás nenapadlo !!zistujem práve ale vyzera to tak že by sme sa dostali autovlakom len do rakúska Ale aj to je niečo

ivik4
24. apr 2023

Este skus nejake skupiny na fb ci niekto tam nepracuje alebo nieje a nechce ist domov na Slovensko. On by mal cestu zadara a Vy odvoz 🤷‍♀️. Nic ine ma nenapadlo

autor
24. apr 2023

Boli sme sa previesť s muzom a nebolo to take strašne čiže Na stanicu a podobnu vzdialenosť by sme zvládli

liljana
24. apr 2023

1. odsoferuje muz so zatatymi zubami - mate manual/automat a tempomat? Na dialnici netreba prilis preradovat. Date 90, tempomat a idete, robite vela prestavok 2. Skusis to ty, vid (1).3. nechat auto tam a ist domov vlakom 4. Najst si spolujazdca na blablacar, fb a spytat sa ho, ci je skuseny sofer a ci by vas odsoferoval kludne po castach (do Prahy,...). V Prahe sa da auto nechat a skocite pon hocikedy vlakom cez vikend.

wade
24. apr 2023

@yanni k tvojmu tvrdeniu o nehodovosti na dialniciach (toto je sice SVK za rok 2022, ale v Europe je to podobne)

evaachesa
24. apr 2023

Aj mne napadol autovlak, plus ak máte poistenie v zahraničí, zavolať na infolinku a zistiť či by sa nedalo niečo robiť v rámci poistenia. Držím palce. 🍀

iapam
24. apr 2023

Dobrý deň. Neriskujte prosím a držím palce aby ste sa v bezpečí dostali domov.

tahomi
24. apr 2023

Rady, ze si ma sadnut a ist, dokonca si zapnut hudbu a nechat sa unasat…zasnem. Ty mas nulove soferske schopnosti, to nie je, ze by si 5 rokov nejazdila a uz mas nieco za sebou. To nie je hodina po okresnej ceste, dlha trasa cez Nemecko je pre skusenych soferov.
V ziadnom pripade ty nesoferuj, mas tu kopec rieseni popisanych, jedno si vyber.

ivik4
24. apr 2023

@tahomi hudba uplne top, sustredenie jak svina 😄

Strana