icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

autor
24. apr 2023

Muz ma tlači samozrejme do šoférovania kvôli financiám. Čiže tazko sa mi presadzujú iné riešenia..

0silvia0
24. apr 2023

Nech ta laskavo netlaci. Nie si zodpovedna len za vasu rodinu, ale aj za inych ucastnikov premavky. Radsej niekomu zaplatit ako zit cely zivot s vycitkami, ak sa nieco stane.

marcellka32
24. apr 2023

V tomto prípade netreba ľutovať peniaze, kúpiť letenky a ísť domov lietadlom

buberova
24. apr 2023

Keď ste nejak do Holandska došli, tak asi to s financiami nebude úplne že nezvládnuteľné. Každopádne autovlak vás vyjde lacnejšie ako oprava rozbitého auta

marcellka32
24. apr 2023

Tiež mám zlomený členok a idem sa len učiť chodiť, o soferovani môžem ešte snívať, a to som skúsený vodič....nech ťa muž nenúti/nedaj sa donútiť ísť autom, ohrozujes aj ostatných na ceste

bororka
24. apr 2023

Prepáč, nechápem ťa. Nikdy si nejazdila a si 11 rokov po vodičáku. Akože som človek čo podporuje v 99% iných. Ale prosím váž si život svoj, svojej rodiny a aj ľudí naokolo.
Nevieš si predstaviť koľko xy situácií ťa môže stretnúť a vtedy záleží len na tvojom reflexe a odhade, ktorý si získala svojími skúsenosťami.
Ty nemáš žiadne. Žiaľ nevieš predvídať a zvyšuješ riziko, že sa niečo stane.

spadnutaslivka
24. apr 2023

Stále nepíšeš, či je to automat. Ale nie, fakt nešoféruj. Peniaze vám za to nestoja. Autá sa za tých 14 rokov zrýchlili (resp. jazda), aj premávka zhustla, to nie je len prázdna cesta a ty nejako dojdeš, ale kopec xy nepredvídateľných situácií a ty musíš reagovať v sekunde. Nikto nezastaví svet, kým si ty spomenieš, ako urobíš to alebo ono, alebo kým ti to muž nevysvetlí. Neriskuj! Neohrozuješ len seba, muža a deti, ale všetkých účastníkov cestnej premávky. A nechceš spôsobiť nehodu a niekoho zabiť, že?

pink_lady
24. apr 2023

Skuste ten autovlak do Rakouska. Odtial vlakom a ak bude manžel už ok pojde pře auto do AT. Kde na SVK byvate? V ziadnom pripade nesoferuj cez nemecko Česko domov. Ja teda jazdim vela ale už len na ceskej dialnici mi stahuje řiť, kedze tam sa odbiehaju aj kamiony 🙈 Dialnica nie je fakt to najjednoduchsie...mrte kamionov, mrte debilov co budu na teba sa tlačit ked pojdes pomalsie, alebo budeš obiehat kamion a za tebou sa bude rutit auto 200 🙈dostanes sa dostresu skoro sa zaradis a masaker na svete

fadama
24. apr 2023

Skus skupiny na fb.
Je tam dosť ľudí čo práve potrebuje ísť na svk. A vedel by odsoferovat.
Ak nie tak radšej snáď autobus/vlak ale je to hrozne dlhá cesta

lopuch22
24. apr 2023

Autorkinmu mužovi odkazujem,nech ťa netlačí kvôli financiám..radšej 1000€ von oknom ako si zabiť deti na diaľnici..ktoré sú iné ako u nás.Po 11r bez jazdenia by som sa bála ísť aj 10min do obchodu

marcellka32
24. apr 2023

@liljana zrejme si nemala zlomený členok, nie je možná chôdza ani so zaťatými zubami, nieto preraďovanie a soferovanie/automat ti moc nepomôže

luccija
24. apr 2023

Niekto by si rád zarobil koľko šoférov robí takéto výjazdy vozia opatrovateľky a pod...tu by som vôbec nepozerala na peniaze.Alebo pozri tu asistenčnú službu, poistku, ale to sa vzťahuje skôr na pokazené auto tuším nevyznám sa.

daja07
24. apr 2023

Z Prahy jazdi autovlak na Slovensko az do Kosic alebo do Humenneho. Tak ak by ste dosli do Prahy bolo by fajn. Resp. ked spominas rakusko, tak ak by ste dosli do Viedne, odtial by si to na Slovensko uz mohla zvladnut

bororka
24. apr 2023

@autor ak by ťa náhodou zlomil a fakt by si išla, kúp si prosím na pumpe aspoň 3 veľké Z a nalep to na riť toho auta.V tvojom prípade je jedno málo, neber to v zlom.
Keď už nič iné, aspoň informuješ okolie.

jankalukasova
24. apr 2023

To je náročná cesta aj pre skúseného vodiča. Je to dlhá trasa. V NL ešte ok, tam je na diaľnici 100km/h ale v DE je kopa neobmedzených úsekov, kopa rozkopaných úsekov, jazdí sa tam rýchlo. Okrem toho je to veľa kilometrov. Po troch- štyroch hodinách budeš ako omáčka. Podľa mňa to je veľmi zlý nápad. Ešte keby ste sa dostali tým autovlakom do AT, ok... To už nie je toľko km. Ale celú cestu a deti v aute. To je podľa mňa veľmi zlý nápad.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
24. apr 2023

Skutocne muz riskne fatalnu nehodu seba a deti kvoli financiam? Pretoze ty mas uplne ine reflexy a predvidanie a odhad rychlosti inych aut, ako skuseny sofer plus unava na tak dlhej trase. Budes navyse v neskutocnom strese. A bolo by mi jedno, co hovori nejaka statistika nehodovosti. Aj my sme burali, viem, aky je to pocit, nastastie na mestskom okruhu v Prahe nas nabrala zaciatocnicka s dvojmesacnym vodicakom, ja v aute tri deti, najmladsie 6 tyzdnov... ved ona dala blinker... oh yes, to je dovod vrazit niekomu do boku auta vo vedlajsom pruhu 🙄

autor
24. apr 2023

Mame automat Audi a6 kombi ale muz naozaj nedokáže jazdiť. Nasli sme autovlak do viedne a sme z Trnavy. Ten posledný úsek možno skúsim ak dovtedy nenájdeme iné riešenie ale verím že nájdeme

matabb73
24. apr 2023

Tiež ma napadlo, nájsť niekoho zo Slovenská, kto tam pracuje a chystá sa práve teraz na Slovensko a zaplatiť mu za odšoférovanie. Skús cez FB pohľadať. Syn tam pracoval a bolo tam dosť Slovákov. Šoférovanie so zlomeným členkom by som neriskovala. Máte cestovné poistenie? Nedá sa to nejako vyriešiť cez to?

autor
24. apr 2023

Tak autovlak neprichádza do úvahy je limit na dĺžku auta to nespĺňame bohužiaľ 😞

marcellka32
24. apr 2023

Na Audi máte, tak aj na bezpečnu cestu domov vlakom/lietadlom, alebo je muž zas z tých čo sebe dopraje a rodine nie? Keďže mu je jedno ako hlavne nech ušetríme?🤦🏻‍♀️

matabb73
24. apr 2023

Ten autovlak je super riešenie. Z Trnavy do Viedne je už len kúsok. To môže prísť po vás niekto z rodiny alebo aspoň po auto a vy pôjdete autobusom.

liljana
24. apr 2023

@marcellka32 Zlomeny clenok je v sadre a znehybneny. Automat, tempomat, ist v case, ked nie su auta (v noci). Ide o to najst riesenie a nie zavrhovat jedno po druhom.
Mame odjazdene vela zahranicie a zazitky typu, ze sa sekla brzda na zadnom kolese a koleso zacalo horiet pocas jazdy, zapadnute auto v blate, v snehu, prerazeny chladic v zime,... Dali sme provizorne do poriadku a slo sa dalej. Ziadne cakanie na asistencne sluzby, nechavanie auta 1500km od domu. Potom sa treba po auto zase vratit.

matabb73
24. apr 2023

Tak vidím, že to padlo. Škoda. Máte to cestovné postenie?

anna_2
24. apr 2023

Baby, nehnevajte sa na mna. Ale asi som jedina, ktora doporuci si to teraz 2 dni trenovat a odsoferovat domov. Ja by som muzovi verila, nech ma to teda precvici a ide sa. Ved odbocovania na krizovatkach bude pomahat on. Automat je jednoduchy. Ved uz si soferovala, tak si to len zopakujes. Aky je rozdiel medzi ci 30% odsoferujes a 70 autovlak? Po hodine jazdy sa postupne ukludnis a uz to pojde normalne. Kludne chodte aj 2 dni, robte si prestavky.

liljana
24. apr 2023

Kludne muz ti moze na sedadle spolujazdca drzat volant a ty budes iba stlacat pedale. Bude ti hovorit, pribrzdi, pridaj plyn, nohu z plynu, smerovku,... a pomaly 80km/h to cez noc s minimom premavky a prestavkami dojdete.
Trosku nechapem, naco si ludia robia vodicak, ked nesoferuju.

jankalukasova
24. apr 2023

Nedaj sa na toto prehovoriť. Je to od Tvojho manžela veľmi veľmi veľmi nezodpovedné. To nie je trasa pre začiatočníka a aj mnoho skúsených vodičov by ju išlo na 2x, prípadne na striedačku s iným vodičom. Nerob to. V tom DE môže ísť reálne o život. Je blbosť myslieť si, že sa na diaľnici hodíš do pomalého pruhu. V pomalom pruhu sa išlo 170km/h. V rýchlom cez 200. Tam kde to bolo rozkopané a bola znížená rýchlosť na 80, si teda pribrzdili asi na 140. Toľko si predpokladám v živote nešla. Budeš rada, keď nájdeš odvahu a rozbehneš sa na 100 a aj to Ti bude pripadať strašne veľa. Spanikáriš, lebo pôjdeš do nejakého zúženia (a, že v tej rýchlosti máš pocit, že sa musíš trafiť do myšacej diery) a buď naberieš betónový mantinel alebo Ťa zvalcujú Tí za Vami ale pravdepodobne oboje.
K tomuto by ma manžel nedonútil. By som hodila radšej vodičák do kanála.

spadnutaslivka
24. apr 2023

@anna_2 doteraz nepovedala, že je to automat, až teraz. A áno, automat je ľahší, ale nemá nijaké skúsenosti, čiže nulová šanca rýchlo a správne reagovať na nepredvídané veci. Plus to nie je, že dve hodinky odšoféruje a sú doma. A chlapi nie sú vždy ideálni spolujazdci, plus deti, ktoré sú smädné, chcú cikať, sa nudia, a ocko by išiel rýchlejšie a neviem čo ešte... Proste NO GO! A ohrozuje aj ostatných, nie iba seba. A aj iní ohrozujú ju, nestojí a nepadá všetko len na nej. Keď príde baran a bude robiť myšičky? Ako zareaguje? Alebo keď sa kamióny predvádzajú a obiehajú sa? Mali sme raz na dialnici, všetky tri prúdy obsadili kamióny a blbli tam. Nebolo nám do smiechu.

apolka77
24. apr 2023

@bororka neviem či ju veľké Z zachráni ja mám skôr skúsenosť že značka Z znamená ťa ešte viac vystresovat a robiť kadeco len nie byť ohľaduplný k začiatočníkovi. Práveže som ju dala veľmi rýchlo dole, lebo mi spôsobovala viac kolíznych situácii..

Autorke-

V jej prípade si vôbec neviem predstaviť to odsoferovat lebo jej chýba to najhlavnejšie t.j skúsenosti a schopnosť predvídať a reagovať hneď v tu sekundu..
Keby nešlo o život nech ide ale tu ide nielen o deti ale o všetkých ktorí sa s nimi stretnú. 💯 Per. casovana bomba.
Ja som naposledy jazdila pred 3 rokmi predtým takmer denne a vôbec by som si teraz netrúfla...
Mám skúsené kamošky ktoré sami odsoferuju dovolenku do Bulharska ale prídu tak unavené a vyklepane od stresu že každá povie ešte 5 km a som mŕtva.
Tvoj MM je buď pod liekmi že si neuvedomuje čo hovorí.
Jedna sekunda a zmenis život celej rodine a iným...s týmto chces žiť.?

evaachesa
24. apr 2023

Tvoj muž nie je úplne normálny že? Tá zlomenina mu zatemnila mozog?
Len sa na to prosím ťa nenechaj prehovoriť lebo o pár dní tu budeme čítať nie tvoj koment, ale správu o strašnej rodinnej tragédii, ktorej sa dalo predísť!😢