icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

liljana
Odpoveď bola odstránená
ckocka
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
ckocka
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
luuubik
24. apr 2023

Fuuuha... Ked si uz myslim, ze ma nic neprekvapi, narazim na nieco taketo... Nech Boh ochranuje vas aj vsetkych co su s vami na ceste. Absolutne sialenstvo a hazard.

chillibubble
25. apr 2023

@dharmasanata na taketo riesenie jej muz naznacil, ze je blazon...

pragmaticka
25. apr 2023

Jemine sak to odsoferuj ty. vodičak si si načo robila???? Takéto nesamostanne ženy by som poslala vieš kam. Najväčšia príležitosť to konečne zmeniť. A ver mi, na diaľnici šoférovať je oveľa jednoduchšie ako vo velkomestach. Zapneš tempomat a ideš. Keď budeš predbiehať, vtedy ako začiatočník sa pozri aj 3x ci niečo nie je vedľa teba. A pekne pomaličky odsoferujes. Muž je vedľa teba, bude ti aspoň slovne radiť.

buberova
25. apr 2023

@pragmaticka no ja ti nevím Karle. Mám vodičák vyše 8 rokov, jazdím denne. Najviac za deň som odšoférovala asi len 250km, a považujem sa za samostatnú. Ale kebyže mám šoférovať z Holandska do Slovensko, mala by som OBROVSKÝ rešpekt hraničiaci s tým, že by som sa sa tomu snažila vyhnúť.

vevesh
25. apr 2023

@pragmaticka suhlasim, ak by sme sa bavili o ceste do najblizsieho mesta, popripade na sk. Ale nemecku dialnicu odjazdit s tempomatom😨😨😨 no ja dufam a pevne verim, ze dobre dojdu...

apolka77
25. apr 2023

Keď si predstavím že vzadu máte ešte 2 malé deti ktoré si budú vyžadovať pozornosť a manžel bude mať určite bolesti ak si dá tabletky na bolesť aj jeho vnímanie situácie bude skreslené..bude ospaly, takže všetko vsetucko bude na manželke ...ja som velice zvedavá ako toto dopadne.
Ja by som od nervov asi vôbec nevedela zaspat. Moja kamoška dostala panický záchvat že pohnúť sa nevedela na rýchlostnej ceste, nejak to ešte dotiahla na pumpu a odtiaľ ju sanitar na rukách niesol čo bola paralyzovaná.. to všetko z nervov a vyčerpania.

Neviem ale tvoj manžel je totálny blázon. Po tomto neviem či by som s ním vôbec chcela žiť.
Každopádne myslím na Vás hlavne fakt nech máte šťastie a nikomu neublizite a prídete domov.
Ak keď Vás tu 98 per.ludi odsúdilo a právom , daj aspoň vedieť ako ste prišli.
Želám veľa veľa šťastia priam Božieho požehnania nech sa nikomu nič nestane.🙏🙏🙏☘️☘️☘️

aurora33
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
25. apr 2023

@apolka77 to, ze tvoja kamoska dostala panicky zachvat, neznamena, ze ho teraz musi dostat kazda zena. Vzadu maju deti, takze realne nebude jazdit dlhsie ako 2 3 hodiny a pauza. Rataju s tym, ze cesta im bude trvat dlho... Keby muz videl, na tych cvicnych jazdach, ze naozaj je drevo a vobec jej to nejde, ze panikari a kolabuje, tak neverim, ze by ju nechal soferovat co i len kilometer...
Muesto podpory autorky a dania jej dobrych rad, na co si ma davat pozor, ste ich uz pochovali... Maju automat, nemusi riesit preradzovanie... Ma viac casu a priestoru venovat sa premavke. Bude sa bat ist po dialnici? Pojde po okreske...

@pragmaticka cudujem sa, ze ta tu este nezrusili... Lebo tato debata je o pochovavani vsetkych ucastnikov premavky... Mas dobry nick😉 v tejto situacii genialne pasujuci

liljana
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
yanni
25. apr 2023

@vevesh na tom tempomate som sa aj ja zasmiala. A hlavne v DE. Ano v AT napr. nejazdim s tempomatom. Tam mas tiez vsade nejake Baustellen a obmedzenia, to by som sa natukala. Ja si viem ustrazit rychlost aj bez tempomatu.

liljana
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
yanni
25. apr 2023

@guiseppinka no tazko radit. Ale v DE je jej tempomat na dve veci....Jazdim denne, tyzdenne dam ca. 400 km a to cito len rozvoz deti, skoly, skolka, kruzky. Ostatne cesty ako office, nakupy a ine nie su v tom zaratene. Plus sluzobky su niekolko sovak km od nas, a kl tomu este ine sukromne dlhe jazdy. Nemecke dialnice su horor. A hlavne pre zaciatocnikov. Vela usekov ma neobmedzenu rychlost, tam si to blazni rezu aj 300kou. Darmo ma automat a tempomat, ked tym autom sama nikdy nejazdila, nevie ako sa v urcitych situaciach auto sprava a ako ma reagovat ona. Ja jazdim od 1996, fakt ze velaaaa, odjazdim aj na cudzom aute (napr. z pozicovne) ale na 1000+ km nesadnem za volant auta, ktore nepoznam.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
stanno
25. apr 2023

dáš to na pani! Tvrdé podmienky robia majstrov. V Holandsku si zvykneš na jazdu po dialnici a Nemecko zvládneš tiež.. Nepodceniť oddych, ale adrenalín urobí svoje. Moja manželka, takmer bez skúsenosti zvládla obchvat Bukurešti aj obchvat Budapešti, lebo proste nebolo kde zastaviť a vymeniť sa! 🙂)) Držím palce a ozvi sa, keď šťastne dorazíte!

karolinakr
25. apr 2023

ja som isla po autoškole na dialnici s kamaratom ma navigoval, krátky úsek, smrť v očiach..keby mi povedal :" Poďme to do Holandska!" tak za jazdy vyskočím..🤣