icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

anna_2
24. apr 2023

supeeer 🙂 drzim palce, zvladnes to. A napis potom ked prides. A necitaj tu uz nic, ver svojmu muzovi. Ten Ta pozna najlepsie.

jankalukasova
24. apr 2023

@wade skúsení vodiči jej poradia ísť? To sotva. Nepovažujem sa za začiatočníka. Mám odjazdené viac ako dosť, okrem trás krížom cez Európu aj niečo v USA. Dva roky som dochádzala do školy cca. 180km (180 tam a 180 domov). Poznám aj tu trasu z NL. Na ceste som zažila kadečo a práve preto by som jej to v žiadnom prípade neodporúčala.

anjelicek26
24. apr 2023

Pri velkych mestach ani spicka byt nemusi a je tam naval aut, ze nevies pozriet vpravo-vlavo... ach jaj, rozhodla si sa, tu je kazda rada zbytocna, prajem vela stastia.

guiseppinka
24. apr 2023

@f333 ak chces pisat, tak si opravuj chyby po sebe, lebo sa to fakt neda citat a cloveku sa nechce lustit hodinu, ze co si tym chcela povedat... Dialnica je statisticky najbezpecnejsia komunikacia. Ano, nehody su fatalnejsie kvoli vysokym rychlostiam.. a najdu sa vsade dementi za volantom... Ale tvoje nazory a tvoj negativny pohlad na zivot je na zamyslenie...
@anna_2 si to zhrnutim vystihla uzasne... Napady, ze nechat audinu niekde 2 mesiace bez dozoru, platit parkovanie a neviem co... Alebo akoze predat auto... Urcite...

f333
24. apr 2023

ja na zaver len tolko.komu niet rady.... ja len dufam,ze vas zastavi policia skor,ako dokazes niekmu ublizit....

guiseppinka
24. apr 2023

@anjelicek26 skor by som povedala, ze pan manzel sa rozhodol a ona musi ist... Lebo je jedina, ktora ma nohy zdrave... Bude to narocne pre nu psychicky, ale zase ak ma normalneho chlapa, tak bude on instruktor a ona bude len brzda plyn... A stale vie ist mimo dialnic...

f333
24. apr 2023

@guiseppinka tebe som nic nepisal.A ta,ktorej som pisala jasne pochopila text..... ty n ja som jasne nazor vyjadrila... ... takze nema potrebu o tom bebatovat s tebou..

pribinak
24. apr 2023

@liljana môžu ísť vlakom, nemusia kupovať letenky

bessie12
24. apr 2023

Ja by som nešla ani keby sa chlap na hlavu postavil a ušami odrazal. Tu je zbytocne nieco radiť. Tak ti len poprajem šťastnú cestu domov.

wade
24. apr 2023

Drzim palce, manzel nech sa obali trpezlivostou a pomoze ti! Ak by ste boli v nejakej nestandardnej situacii na zapade Nemecka a potrebovali pomoc (od Kolina po Franfurkt), kludne napis spravu.

chillibubble
24. apr 2023

😀 si blazon keby nechate auto odsoferovat niekomu skusenemu, kto soferuje. ale on nie je blazon ked ta chce bez skusenosti a praxe nechat soferovat cez minimalne 3 staty, v strese, s malymi detmi...

anna_2
24. apr 2023

@f333 Zastavi ju policia, skontroluju doklady, daju jej fukat, usmeju sa a popraju stastnu cestu a malo zabitych ludi. Asi tak? 🙂

liljana
24. apr 2023

Nikto normalny ta neodsudi. Chodte vtedy, ked je malo aut, chod 85 kmh v pravom pruhu (o trochu rychlejsie ako kamiony) a mas vsetkych v trube. Kamiony kazdia tiez 80km/h.

kiwi3
24. apr 2023

a nemate ziadne cestovne poistenie? nic? celkom odvaha ist niekam do zahranicia bez poistenia a este k tomu autom. to je teda celkom lahkovazne, ale zrejme dobre ponaucenie

marcellka32
24. apr 2023

Takže idete ty pedále a on volant? No zbohom rodina, oddnes musím myslieť aj na takých ľudí na ceste ako si ty, pretože ohrozujes aj naše životy ! Muž ti nakázal sama si sa nerozhodla, ale ver mne, neváži si ťa, lebo toto by nedopustil muž, ktorý miluje svoju ženu a rodinu, amen

mondolina
24. apr 2023

tu nejde len o brzda, plyn a ideš rovno 🤦‍♀️
tu ide o odhadnutie vzdialenosti, rýchlosti, kukanie do spätného keď mením smer jazdy, všetko čo si zautomatizuješ praxou, praxou, ničím iným.
prachy sú dôležitejsie ako všetko ostatné 🤦‍♀️

lalilla
24. apr 2023

Keby to je aspon max 4-5 hodin ok ale fu nvm kolko trva cesta malo to nebude skor by ma to strasilo, ze take streka na supu. Ja by som nesla a duplom keby mam dve deti nalozene ale ked nie je ina moznost no neprijemna situacia.
Ak mas automat urcite by si zvladla kratsiu trasu po svetle.
Zeny a ked davaju vodicaky 18 rocnym detom? Ti maju ake skusenosti? Alebo to je jedno aj niekto kto si urobi vodicak v 25tke a nema s nim kto jazdit ide rovno do premavky ked nema na vyber. To na margo neskusenych vodicov, nie ta tuto cestu ovsem.
Len kazdy z autoskoly je risk a to co ja vidim na cestach ze dnes uz polka ludi za volantmi neovlada prednosti a ine veci.
A teda dialnica a hlavne mesto je pre mna sto a jedno. Na dialnici tempomat min moznu rychlost a ides.

guiseppinka
24. apr 2023

@lalilla uplne presne suhlasim... kamoska vravela, ze dostala vodicak a rovno ju oco vzal so sebou ako vodica do nemecka... autorka bude mat nervy, ale ked pridu domov, tak bude taka hrda na seba, ze to zvladla😉

Naozaj cakam, ze sa, autorka, ozves, ked docestujete. Nie je to ideal, ale tvrda skola zivota... Drzim palce...

bessie12
24. apr 2023

@lalilla cesta na Slovensko trvá viac ako 10 hodín. My síce ideme na východ, ale trva to minimálne 16 hodín, ked je dobra premávka a žiadne zápchy. Už som cestovala aj 25 hodín. Tento týždeň tiez ideme na Slovensko a som rada, ze ideme až v sobotu a nie teraz. Súhlasím s @marcellka32 .

sono2
24. apr 2023

11 rokov si nebola za volantom a máš ist z Holandska?? Tvoj muž je normálny??

sashabb
24. apr 2023

Prečo manžel nemôže odšoférovať? veď má nohy dve. Pri automate ti stačí noha jedna. Čiže zlomenú nohu vyložiť a nech použije tú zdravú 😝

monika_k
24. apr 2023

Zle rozhodnutie… To ked sa na teba v Nemecku vyrutia kamiony len prezehnavat sa budes… V noci ich je este viac a este vedla ti bude muz hundrat do soferovania… Cele zle.. Letecky ist domov a muz nech sa vrati potom po auto. Cez Ryanair do BA najdes za smiesne peniaze .

sono2
24. apr 2023

@liljana toto nemyslíš vážne, že majú kombinovať on riadiť a ona pridávať plyn.

pribinak
24. apr 2023

Keby ste boli v aute len vy dvaja. Sral vás oboch pes (nebudem sa ospravedlňovať za tento výrok)

Ale máte DVE DETI V AUTE !!!!! Ak nemá zodpovednosť tvoj muž ako otec, maj ju ty ako matka

pribinak
24. apr 2023

@anna_2 behať po meste krátke vzdialenosti ktoré pozná a ísť cez cudziu krajinu je úplne niečo rozdielne

anna_2
24. apr 2023

@pribinak mozem suhlasit. Keby mam na vyber, vyberam radsej dialnicu. Vyzera sice riskantnejsie, ale je bezpecnejsia.

brendaa
24. apr 2023

Držím Vám palce, preštuduj si mapu, odstavné plochy, takovanie, prestávky, urob si plán cesty. Veľa štastia🍀

sono2
24. apr 2023

Ja osobne! Som jazdila okamžite po vodičskom.
Mame obrovské kombi ako volvo čiže obrovské, okamžite šla na rakúskej diaľnice keďže tu žijeme.
Pol hodina jazdy, som mala psychicky toľko ako za celý deň. Neznášala som z pruhu do pruhu zaradiť sa. Hneď na začiatku som vbehla do pruhov čo sa zmenšovali a ledva dobrzdila, auto vedľa, muž vrieskal a to sme vyšli akurát. Nie a neodporúčam začiatočníkovi. Podotýkam jazdím 3 rok ako širon bez nehody ale začiatky boli fakt fakt ťažké!

sono2
24. apr 2023

Ľudia vy ste sa zošaleli

pribinak
24. apr 2023

@wade ja som skúsená vodička a Radim použiť zdravý rozum, teda ísť vlakom lietadlom či nájsť niekoho kto to odsoferuje

Žiadny skúsený vodič jej nepovie aby sadla do autá keď 11 rokov nesoferovala