icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

miriam11
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
24. apr 2023
pink_lady
24. apr 2023

@lalilla oni idu cez Nemecko tam sa jazdi aj 200km/h, 80 ani kamiony

evaachesa
24. apr 2023

@guiseppinka no tak zjavne teraz všetko stojí a padá na AUTORKE keďže je jediná čo by to teoreticky mohla odšoférovať, nie? Takže ju nemá ako prinútiť ak jednoducho odmietne. 💁

marcellka32
24. apr 2023

https://www.thetrainline.com/book/results?origi...
Nech sa páči vlak do Viedne, potom bus do Ba

ouwecka
24. apr 2023

Absolútne nie,to ked nemas najazdenych min 10-20 tis km ani neriskuj

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mira0611
24. apr 2023

Ahoj autorka, ja som bola v tvojich topankach a bohuzial inu moznost som nemala. Bolo treba soferovat a co je horsie v meste. Na dialnici to mas lahsie. Napojis sa na dialnici zaradis 5.ku alebo mozno 6.a ides domov. Horsie to bude v mestach, kde ides, zastavis, ....
Das to! Si sikovna. A na konci cesty budes na seba hrda!
Manzel bude pri tebe, bude ti radit a este aj cestu ti bude hovorit.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
miskaska
24. apr 2023

S automatom a muzom vedla seba to das.

mira0611
24. apr 2023

Autorka, keby si bola nemehlo, manzel by svoj zivot urcite neriskol. Ty potrebuje len prax a sebavedomie!
A je to pravda, ze skuseni soferi maju az prilis velke sebavedomie a to je ich najvacsia chyba. Kym zaciatocnik je viac opatrny.

lucia147852
24. apr 2023

No aj keby sa muž rozloží nešla by som. A to šoférujem skoro denne cez 4 roky a nepripadam si aj tak áno extra skúsená šoférka. V lete som prešla celé Rakúsko po diaľnici a mala som dosť. Potom do cieľa šiel už muž. Nemecké diaľnice sú ozaj psycho. To sú 3-4 prudovky. Musíš byť veľmi obozretna, diaľnica je fasa super vec, ale nehody na nej sú v drvivej väčšine fatálne. Nikdy by som takto neriskovala svoj život a už vôbec nie život detí. Ja som mala dosť aj ako spolojazdec keď okolo nás frcali auta. Nuž ako sa rozhodneš je na tebe, ale tvoj muž je šialenec.

sovica
24. apr 2023

@autorka Niekto z rodiny alebo kamarát by pre vás prísť nemohol? Teraz som na FB skupine Slováci a Češi v Holandsku našla, že nejaký chlapík zo Slovenska ide zajtra aj cez Holandsko a berie ľudí. Ak by ste to s niekým stihli rýchlo dojednať, tak by to mohlo vyjsť.
Ak Ťa muž fakt núti a nechce to riešiť ináč, tak choďte skôr na večer/na noc, keď sú cesty relatívne prázdne. Pôjdeš v 2 alebo 3 pruhu. Keď máš automat, nemusíš sa sústrediť na preraďovanie, čo je lepšie a sústredíš sa viac na jazdu a premávku okolo seba. Muž MUSÍ dávať pozor aj za Teba, byť kľudný, nemôže po Tebe vrieskať, ani zvyšovať hlas, aby si zbytočne nespanikárila a nebola ešte vo väčšom strese. Bude Ti hovoriť, kedy máš zrýchliť, kedy pribrzdiť, kedy obiehať atď. - všetko v kľude. Ty sa musíš 100% sústrediť len na cestu. Deti v aute bude riešiť manžel alebo si spravíte prestávku na najbližšom parkovisku. Nechoďte v kuse, ale radšej sa niekde vyspite. Musíš byť fit, aby si to dala. Veľmi držím palce a prajem šťastnú cestu, nech dorazíte domov zdraví a bez nehody👍🍀

julovka8
Autor odpoveď zmazal
liljana
24. apr 2023

@marcellka32 Najdlhsiu trasu ako vodic mam Glasgow-Bratislava. 24 hodin v kuse za volantom, par prestavok na kavu. Stahovanie domov. Never ever. To clovek doma nevystupi, ale vypadne z auta. Staci, ci je to malo? A Nemecko mam nabehane, uz to tu padlo.
Autorka ma vodicak, iba dlho nejazdila. Pojde pomaly, pod dozorom, s prestavkami. Preco z nej robite debila? To potom naco rozdavaju vodicaky hocikomu, ked nezvladne s prestavkami ist 2 hodiny po dialnici?

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@anna_2
Pozri, ak sa stane nestastie, ty das od toho ruky prec... si tu anonymne, nenesies ziadnu zodpovednost..
Ja soferujem, po vselijakych cestach, aj v zahranici a mnohe useky su narocne... ona skusenosti nema. Staci sekunda a je nestastie. Ak prezije, jej deti nie, budu 2 male hrobceky... ty to budes mat u riti, ale ona bude dozivotne trpiet

liljana
24. apr 2023

Nech sa na mna nikto nehneva, ale kde ste robili vsetky, co tu strasite, vodicaky, ked nezvladnete ist ziadna 2 hodiny po dialnici a potom vzdy pauza? Tak ich chodte vratit na policiu, ze ich nepotrebujete. 🙂

zmrzlinka2021
24. apr 2023

Autorka tejto temy,

Neuraz sa, ale mne pripadas ako nesvojpravna. Tvoj muz ma na auditu a teraz vymysla s peniazmi?
Uvedom si jednu vec - ty budes zodpovedna, ty budes soferka. Stane sa hocico a darmo sa budes vyhovarat na muza.
To ze ty a tvoj muz by ste zahynuli, to moze tu byt kazdemu jedno - budete len "dalsi na zozname umrti"... ale ohrozovat deti?

denisah6
24. apr 2023

@guiseppinka všetko nestojí a nepadá na mužovi, pretože on šoférovať nebude. Všetko stojí na pani autorke. Ak môj manžel vie, že 11 rokov nešoférujem a povedala by som, že nehnevaj sa, ale netrúfam si a nechcem riskovať, tak by to pochopil a nenútil ma. Ego alebo nie, toto je od manžela pani autorky veľká rana pod pás a tiež nezodpovedné.

anjelicek26
24. apr 2023

Clovek, co 11 rokov nesoferoval, sedi v tom aute prvy krat je ako prvy den v autoskole. Je uplne suma fuk, ze ma vodicak, ma nulovu prax a zrucnosti... Zbytocne sa tocime do kruhu, ze si tu dve zienky myslia, ze to da "kazdy" takuto trasu, no nie neda a ano je to obrovske riziko pre vsetkych ucastnikov premavky. Aj medzi tymi kamionmi vie spravit na vjazde ci vyjazde riadny pruser.... Napis chalanovi, co sa ti hore ozval, mozno motyka vystreli a vie vam fakt pomoct.

guiseppinka
24. apr 2023

@liljana nechapem ani ja... Ale vobec.. kazdy strasi, ze nemecke dialnice neobmedzena rychlost a pritom baby, ktore tam ziju, pisali, ze je tam baustelle na kazdom kroku a OBMEDZENA rychlost... Nemecko nemam prejazdene, prechadzala som parkat cez bavorsko a tesila som sa, ze si jazdu uzijem, ze konecne nemusim riesit rychlost a drb, tu stovka, tu 80... Deti budu asi mensie, takze ani ony nevydrzia extra dlho v aute a budu musiet robit prestavky. Autorka sama uviedla, ze pojdu odtial o den skor, v noci prespia v hoteloch... Prve momenty bude v strese, ale myslim, ze kazdu dalsiu hodinu bude uvolnenejsia. Co by som poradila splasit, tak pre muza dodatocne spataky, aby videl lepsie on, ved hlavu choru nema, ma obmedzenu nohu... Cize uplne v pohode jej vie hovorit, ze co a ako treba... Teda za predpokladu, ze to nie je kopka nervov a nahuka na nu po 10 minutach... Lebo to by som mu odstavila auto a nech sa stara... Ale inak nevidim dovod, aby to po kuskoch nedala... Nebude chciet ist po dialnici, pojde cez mesta... Teraz uz vidno dlho, takze pohoda... Cesta nebude trvat 12 hodin, bude trvat 30. A? Potrebuju sa dostat napriek muzovmu hendikepu nejako domov...

marcellka32
24. apr 2023

@liljana my to zvládneme, ale ona sa bojí, keby sa nebála tak tu ani nepíše, tak neprekrucaj..
Autorke sme odporučili ísť inak ako autom, nakoľko nemá skúsenosti 11 rokov nie je 11 dní...

sono2
24. apr 2023

Tak, ja som zvedavá, ako Toto dopadne.

anonymous87
24. apr 2023

@liljana ale tu ide o to, ze 11 rokov nejazdila…este by to bolo akceptovatelne, keby bola tesne po… alebo jazdila 5-6 rokov a teraz mala pauzu. Ale ona podla vsetkeho nejazdila po autoskole nikdy a tu mala pred 11nastimi rokmi.. nikto z nej debila nerobi… ale trosku sebareflexie

liljana
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
24. apr 2023

@denisah6 a co by si robila ty na ich mieste? Ktoru moznost by si si vybrala? Ideal by bol autovlak do viedne, ale nevojdu... Sama autorka pisala, ze boli sa previezt po rychlostnej a slo jej to... Myslim, ze keby muz videl, ze pocas tejto jazdy ich skoro prizabila, tak by sa toho vzdal a hladal by ine riesenie... Jedine, ze je naozaj egoisticky debil🙈
Mna muz tiez tlacil do soferovania a od zaciatku dialnice a teda kludny nebol... Myslela som, ze ho zabijem vtedy, ale teraz som naozaj vdacna za tu jeho buzeraciu, lebo nemam problem sadnut a odsoferovat 800km aj s detmi...

karolinakr
24. apr 2023

Ked sa stane nehoda, o toĺko viac ťa to bude srat, lebo to nebol tvoj výmysel a nechala si sa vmanipulovat kvôli 300 euram do takejto situácie.Aby človek s audinou nemal na letenky a decka vzadu.....Každý sme strojcom svojho osudu..

sono2
24. apr 2023

Wow tak prespavanie v hoteli je lacnejšie a ako nejaká iná doprava, plus každu chvíľu na pumpe stojí peniaze. Niekto tu písal, že nech ide na 5 ke.
Ženy vám fakt vyhráva. A ešte Je aj zábavné vbehnúť v Baustelle do toho uzulinkeho pruhu alebo ist popri kamiónu.
Mne už táto diskusia je na smiech, ja som si musela dať pohár vína 😂

sono2
24. apr 2023

@karolinakr presne toto si ja hovorím.
Idem na výlet ale pripadne výdavky už ee

tamitamitami
24. apr 2023

Nechápem ako niekto môže poradiť aby šla. Autorka 11 rokov nesedela za volantom a skúsenosti má nulové.
To je ešte horšia kombinácia ako keby vyšla z autoškoly.

Áno keby je naučená šoférovať svoje trasy a teraz sa má prekonať tak dobre. Ale ísť po 11 rokoch cez 3 štáty po diaľnici je samovražda. Keď pôjde tých 80 všetci ju budú obiehať a to len bude v strese. Pri vyššej rýchlosti stačí malá nepozornosť a je v zvodidlách.

Ale ak si teda rozhodnutá ísť tak držím palce aby ste vpohode došli.