Sme rozmaznaný národ?
Dobrý deń.
Rozmýšľam,či vôbec toto písať,ale musím.Nemá to byť útok,povyšovanie niekoho ani napádanie,má to byť zamyslenie,možno apel- výzva niečo zmeniť v našom konaní a myslení.V našom meste sa ide šetriť,večer okolo 20tej nezasvietili niekde pouličné svetlá a už názor v skupinke,že sa nebudú cítiť bezpečne,ak pôjdu psov venčiť.OK,názor byť môže aj diskutovať sa o tom dá,ale toto je len začiatok.Ekonomika ide dolu v celej EU,v celom svete,ľudia prídu o svoj životný štandard a komfort.Ak trochu sledujete správy v angl. alebo máte príbuzných vo svete ,tak viete,že my si tu môžeme tlieskať a smiať sa od ucha k uchu,ako dobre sa tu máme.Ľudia hladujú,aj tam,kde doteraz to bolo celkom dobre /Kolumbia,Kuba, Venezuela.../,ľudia zomierajú a telá sú po uliacich,nemajú prácu ani peniaze.Číslo hladujúcich má stúpnuť z 160 na 230 milionov....Viem,my poniektorí tiež stratíme prácu a peňazí bude pomenej,ale nik tu nezomrie od hladu,na to dám krk.Najvyšší čas zmeniť myslenie Slovákov aj Europanov,zvykať si na šetrenie,rešpektovanie opatrení bez frflania,naučiť sa pokore,istej poslušnosti,skromnosti,prispôsobiť sa horším časom,prestať byť rozmaznaní /výstižnejšie slovo mi nenapadlo/.A treba ísť aj ďalej- pomôcť,komu treba,ak si to môžem dovoliť ,či finančne,či prebytkom zo záhrady,či maličkosťou .Nečakajme ,čo urobí a ako sa postará vláda.Sme ľudia a nie sme na planéte sami.
@natuska87 Prečo si protirečíte natuska? Píšete, že nerozumiete a ani nechcete a stále kladiete otázky. Ja si neprivlastňujem žiadnu vládu. U mňa neexistuje moja vláda. Existuje max. nádej, že vláda ktorej dávam svoj hlas pri voľbách, urobí pre Slovensko viac ako jej predchodcovia. A robí rozumné rozhodnutia pre všetkých ľudí, nie pre určitú skupinu.