Smer/Hlas
Ahoj, touto diskusiou nechcem vyvolať hádku, ale voľby sa blížia...
Zaujíma ma, kvôli čomu sa niekto rozhodne dať hlas jednej z týchto strán? Veríte, že tentoraz už splnia sľuby? Na rozdiel od ich predošlých 12 rokov vládnutia? Čo konkrétne urobili dobre? V čom pomohli?
@fotoportret mna naozaj poúčať nemusíš. Píšem že sa nešťastne vyjadril a ja abosolutne nemám záujem tu hrať Ping pong.
@fotoportret jasné že sama
@fotoportret ja čítať viem, ale kto ti dal právo ju urážať, lebo sa rozhodla voliť ako chce a je jedno z akýchkolvek dôvodov. To je jej právo a nie tvoje, aby si ty o tom rozhodoval.
@keiko33 PS kľudne pôjde do vlády aj s Hlas, KDH, Sme rodina napríklad. Z ich programu liberálneho alebo progresívneho tam nebude nič a povedia, že to pre dobro Slovenska, aby sme ostali v Nato a v Europske únii. 😂 Lebo inak by bola vláda Smer, Hlas, Republika. a všetko by bolo zlé.
Na čo si dávajú do programu ciele, čo vedia že nesplnia, lebo je potrebná napríklad ústavná väčšina a tu nebudú mať? Fakt čistý populizmus a snaha dostať sa k moci.
Sorry, ale presne. Ja tiez akceptujem volbu cloveka, nech voli akukolvek stranu. Ale co z duse neznasam je ked clovek NEVIE preco ide volit tu konkretnu stranu, resp. lebo XY mi povedal/a, ze tuto stranu.. lebo je sympaticka/y a podobne akoze dovody 🤷♀️
Ja ked som mala nad 18 ma do prvych volieb okolie tlacilo nech idem, ano, clovek by mal ist volit, ale o politike som nevedela nic, tak som nesla lebo som sa na to necitila dostatocne informovana, aby sa zodpovedne rozhodnem, ze koho. Hanba, ze som nevedela nic? Mozno. Ale ovela horsie mi pride ked ide niekto volit a nevie zdovodnit svoju volbu 😐
@marsmykkok Každá strana si dáva do programu (ak nejaký seriózny má) svoje ciele a hodnoty, ktoré sa budú snažiť presadiť. Ale keďže žijeme v demokracii, kde vítame, že nevládne jedna strana, tak každý triezvy inteligentný volič snáď vie, že pravdepodobne budú nutné kompromisy, nie?
@marsmykkok sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú. A stále len to ich lebo Fico🤷
Asi vyhrá Smer. Ak sú tie prieskumy, ktoré hovoria,že Slováci sú na prvých miestach v tom ako veria konšpiračným teóriam,v tom aký majú názor na vojnu.. pravdivé, tak potom je Fico jasný. Opakuje, čomu veria.Radí im ,čomu majú veriť. A bohužiaľ väčšina ľudí napriek tomu,že majú možno vysoké školy, sú neschopní samostatne myslieť.
@fotoportret vieš v čom je problém? Že keby povedala, že bude voliť PS, alebo SAS, tak by si sa nad tým ani nepozastavil. Ale keď chce voliť Smer, alebo Hlas, tak je hlúpa sliepočka. Čo je na tom, že rodina ich ide voliť, tak ich bude voliť tiež? Veď keď spolu žijú, tak asi vyznávajú rovnaké hodnoty. Niekto kto politiku vôbec nesleduje, ale ani nechce nechať prepadnúť svoj hlas v prospech strán, ktoré by vôbec nevolil. Sú to demokratické voľby, máme právo voliť koho chceme, bez toho aby nás neustále niekto urážal. A potom budú všetci prekvapení, že voľby dopadnú úplne inak, ako v prieskumoch, lebo lavycových voličov ti pravicoví neustále urážajú, tak sa ani verejne nepriznávajú.
@annm81 keď niekto povie (aspoň tu na koňovi), že ide voliť PS/SAS, tak ho nikto nespochybňuje, a teda nemusí zdôvodňovať prečo sa tak rozhodol, ale keď niekto naopak povie, že ide voliť Smer/Hlas, tak hneď ste tu zídení ako supy a útočíte. A v tom je ten rozdiel.
Tieto politické diskusie by tu mali byť zakázané, lebo sa v nich diskutujúci len hádajú a navzájom sa urážajú.
@annm81 to či PS je pravica, či nie je jedno, pokiaľ pôjde do vlády s pravicou. Výsledok je rovnaký. A nie, niestom ako autorka. Moj muž roky voliť nechodí, jemu je to jedno. A ty si presne ten typ ako pán vyššie, ideš ľudí odsudzovať, lebo nevolia tie vaše strany. Má rovnaké právo voliť, ako ty.
@natalka13 a to si vyvodila z kontextu, alebo si si domyslela? Radšej voliť ako manžel, ako nechať hlas prepadnúť. Ako hovorím, keby volila PS/SAS, lebo ich voli muž, tak jej nikto nenadáva. A to je celá pointa. Tu sa volič Smeru, alebo Hlasu nemôže ani ozvať, lebo je nepriateľ štátu a ničiteľ budúcnosti svojich detí.
@mima1608 Ale netáraj - je tu diskusia o tom, prečo voliť Smer alebo Hlas. Rovnaké diskusie tu boli aj s inými stranami, napr. aj PS, ktorú spomínaš. Máš pocit, že voliči danej strany tam uvádzali tak retardované dôvody, ako vidíš tu? A máš tiež pocit, že ich nikto nespochybňoval? Skupina fanúšikov extrémistických strán, konšpirácii a dezinformácii je na seba extrémne precitlivelá a má pocit, ako im každý dookola ubližuje. Ale že oni nadávajú prezidentke do kuriev, lekárom a ich rodinám sa vyhrážajú smrťou, po predavačkách v lidli vykrikujú ako besní, atď., to akosi nevidia...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/preco-volit-progresivne-slovensko/
Za seba mozem povedat, ze volit podla manzela mi pride povedzme zvlastne a je jedno, o aku stranu ide.
@annm81 voliči PS častokrát ani nevedia, čo vlastne idú voliť a neovládajú ani základ (ako napríklad, ktorým smerom je strana orientovaná), takže áno, aj tam sa nájde dosť debilných odpovedí. A nie všetci voliči Smeru a Hlasu robia veci, ktoré tu popisuješ - drvivá väčšina, si dovolím povedať, také veci nerobí. A to ja teda nie som volič Smeru a či budem volič Hlasu som sa ešte nerozhodla. Ale chápem - keď PS v 2020 označili všetkých voličov Kotlebu nálepkou fašisti - aj keď to boli prevažne len ľudia frustrovaní tým čo sa tu deje - tak teraz vy "liberálni", zrejme po obraze svojich vládcov, máte potrebu takto škatuľkovať všetkých voličov Smeru.
@natalka13 ja sa len spýtam, kde je to zakázané voliť podľa niekoho. To že osady budú voliť Matoviča a Poláka, lebo pred voľbami zas vytiahli otázku diskriminácie Rómov,lebo ich nepustili do baru, čo je oveľa viac prepadnutych hlasov, ako pár hlasov manželiek, ktoré budú voliť podľa manžela. Tak toto by ma trápilo viac. A aj preto sa nezapájam do politických diskusií, lebo také ako ty a tebe podobných sa chytáte každého slovíčka, len aby ste tu niekoho ponižovali a urážali lebo nevolia strany ktoré vy uznávané, lebo len vy máte patent na rozum. Úplne stačí, že si prečítam diskusie, ani sa nemusím zapájať, lebo urážajú stále tie isté.
@keiko33 ja som si dala tu robotu a precitala volebne programy vsetkych stran co maju sancu dostat sa do parlamentu, dokonca som pre zaujimavost precitala aj program KSS. A porovnavala som. Su strany, ktore by som nikdy nevolila, pohrobkovia fasistov. Su strany, kde narazam na zasadne ideologicke rozdiely (KDH). Ale programy Smeru a Hlasu ma naozaj zaujali. Keby som sa zobudila z dvadsatrocnej komy, tak by sa mi tie ich programy zdali celkom fajn, aj by som si dala nabulikat, ze jedna z nich je naozaj garanciou toho, ze tu bude lepsie. Lenze tych poslednych 20 rokov som v kome nebola, ja som zila zivot a videla som ako vladnu a co vsetko sposobili. Preto sa cudujem ludom, ktori ten zivot zili v tej istej krajine ako ja, ze este stale veria, ze bude nieco inac. Obavam sa, ze nebude a to ma desi. Preto sa pytam kazdeho ich volica jednoduche PRECO? No a dostavam odpovede ako od Lucky. Lebo tata povedali...
Preco im nevadi rozkradnute zdravotnicstvo? Preco im nevadi stav skolstva? Preco im nevadi, ze za ich vlady policiu a sudy manazovala mafia? Preco im nevadi, ze premierov kamarat organizoval mimo ineho aj vrazdu Kuciaka? Preco im nevadi, ze Jankovska pripravila o majetok slusneho podnikatela v prospech vydriduchov. Preco im nevadi, ze napriek recesii sa stat dalej zadlzoval a pritom sa peniaze stracali vo vreckach spriaznenych ludi? Preco im nevadi, ze neboli sme schopni ucelne vyuzot dotacie z EU? Preco im nevadi, ze politicke rozhodnutia polozili na kolena farmarov, pricom pani Rozkova brala dotacie z EU na vybetonovane letisko. Preco im nevadi, ze s kupovali predrazene pristroje do statnych nemocnic cez priekupnikov, ktori mali financne a majetkove na tych, ktori peniaze mali ucelne vyuzovat? Preco im nevadi, ze Slovenski zdravotnici utiekli zo Slovenska za lepsimi podmienkami (aaj platmi)? Preco im nevadi, ze ucitelia su tak biedne ohodnoteni, ze sa rozhodnu ist robit kdekolvek inde, len nie v skolstve?
Tych otazok by bolo vela, ale zda sa, ze ludom je to uplne fuk. Oni si "zili dobre a spokojne".
@viestta pozri, hádať sa s tebou nebudem, keďže máme úplne iný pohľad na politiku, ale ani ťa preto nebudem urážať. A v tom je ten rozdiel. Myslím, že je dosť nevraživosti v politike, aby sa tu neustále poväčšine ženy a matky neustále urážali. A papier znesie všetko. Čo že má PS pre niekoho krásny program, keď bude musieť vládnuť s Hlasom a s tým kopu veci nepresadí. (To hovorím ako príklad, že tie programy sú veľakrát len oblb pre voliča, tak ako Matovič nachyta voličov na 500€, pritom to nemá šancu prejsť).
Bolo také dobre napísané,že Je hlúposť robiť tu istú vec rovnako niekoľkokrát a čakať iný výsledok.
.keď niekto volil Fica 4x, taký istý výsledok vládnutia bude i teraz.Stane sa raz za 1000rokov,že človeka osvieti ako sv.Pavla,že z prenasledovateľa kresťanov sa stane najväčší apoštol,ale to Ficov prípad nie je.
@viestta A prečo voliť PS ktoré nemá šancu zo svojho programu nič pretlačiť, kedže percentá nepustia a v parlamente bude gro konzervatívnych strán a predseda ani nevie čo má v programe? A prečo voliť SaS vedené egoistom Sulíkom, čo položil už niekoľko vlád? Proste každý volí podľa seba a každá strana má veľké mínusy, je to voľba toho, čo je pre každého schodnejšie a menej zlé. Nevidím dôvod nikoho súdiť a je jedno či volí PS, Hlas, Smer, Republiku, Oľano alebo niekoho iného.
@keiko33 co z toho, ze Hlas ma krasny volebny program, ked bude musiet vladnut s PS, mozno s Kollarom, mozno aj s Matovicom? Volebny program ako taky je jedna vec, ake kompromisy sa udeju po tom, co volici rozdaju karty je druha. Ale ked mam zasadne problemy aj s tym, co je v programe napisane, ked mam zasadne vyhrady voci tym, co su na kandidatskej listine niektorej strany, tak ich volit nebudem. Tych osob, ktore su pre mna osobne nepredstavitene v parlamente a ani vo vlade je celkom dost, napriklad Fico ako osoba, Matovic ako osoba, Rasi a jeho "ziariva" minulost na Kosickom magistrate a na ministestve zdravotnicstva, pani Zaborska s tou svojou pro life agendou dotiahnutou ad absurdum, pani Tabak a jej tazko definvatelna "prinosnost" pre spolocnost, Kollar s celou jeho pestrou minulostou.
Ale uz dnes viem, ze tito ludia sa do parlamentu a niektori aj do vlady dostanu. Toto ma desi, ale tak ako po vsetkych vobach budem respektovat princip parlamentnej demokracie a vysledky volieb a budem statocne nadavat na to, co zas za ptakovinu pretisli cez legislativny proces, co za pripady sa dostanu k funkciam a ku korytu. Realita po volbach je vzdy krutejsia ako predvolebny boj.