icon

Smer/Hlas

14. sep 2023

Ahoj, touto diskusiou nechcem vyvolať hádku, ale voľby sa blížia...
Zaujíma ma, kvôli čomu sa niekto rozhodne dať hlas jednej z týchto strán? Veríte, že tentoraz už splnia sľuby? Na rozdiel od ich predošlých 12 rokov vládnutia? Čo konkrétne urobili dobre? V čom pomohli?

viestta
17. sep 2023

@marsmykkok ak bude PS v opozicii, tak nema sancu presadit nic. Ak bude v koalici, je sanca presadit aspon nieco. Ja verim aspon v to nieco malo, co moze prejst. Neverim, ze v buducom parlamente prejde registrovane partnerstvo. Zas nie som naivka, ale budem drzat palce kazdemu, kto to presadit bude chciet. Nedosiahne ani odluku cirkvi od statu, na toto este Slovaci nedozreli. Ale ak by presadilo aspon medikamentozne ukoncenie tehotenstva, tak by sme ako krajina pokrocili smerom k vyspelym statom. Malicky krocik, ale ratal by sa

markusrasford
17. sep 2023

@marsmykkok prečo voliť Smer?

keiko33
17. sep 2023

@viestta no veď to platí pre každú stranu, že papier znesie všetko a realita je iná. To či PS pôjde s Hlasom, alebo naopak je jedno, ja nevolím ani jednu. Hoci ma dnes trochu prekvapilo vyhlásenie Pellegriniho, že ak by vyhralo voľby PS a hneď za ním Hlas a nechali Hlasu miesto premiéra, tak by nemal problém s PS. Týmto u mňa ten človek úplne klesol, hoci som vedela, že je špekulant. Od ostatných politikoch aspoň človek vie čo môže čakať. Len pre vlastné ambície sa spojiť so stranou, ktorá má úplne iné priority. Ja byť jeho volič, tak v tom momente by u mňa skončil. Len sa čudujem, že s tým vyšiel ešte pred voľbami. Tak to je proste realita, že väčšinou ľudia volia podľa politikoch a nie podľa strany.

keiko33
17. sep 2023

@fotoportret jedno ti byť nemusí a môže ta to vytáčať, ale preto ju urážať nemusíš. O tomto je celé, nič menej, nič viac.

marsmykkok
17. sep 2023

@viestta Ja budem rada ak sa mýlim a nechcem sa hádať, ale proste mne PS nesedí a vidím ich tak, že vedia, že sú na vrchole svojich možných preferencií a ide im hlavne o to vládnuť a získať niečo pre seba. Dnes v na telo nemá Šimečka ako možný víťaz volieb alebo druhý že by napríklad bol premiérom Pelle, je to vec dohody. Nemajú nejakú jasné, že aké ministerstvá by chceli, na čo z programu trvať budú, im je všetko jedno a vec dohody, len nech vládnu. Najprv to vyznelo tak, že nemá problém dať post premiéra Pelegrínymu a potom povie, že nech ich volia, nech staré strany vo vláde nie sú ako je aj Hlas. PS stále stúpa, prieskumy nezachytávajú hlasy zo zahraničia, kde PS podporu má, majú fakt vysokú šancu skončiť prvý alebo v najhoršom tesne druhý. A vyjadrenia ako nejaká strana čo sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti a bude mať 3 poslancov a čakať či si ich zoberú do partie alebo nie.

marsmykkok
17. sep 2023

@markusrasford to sa opýtaj voličov strany, ja nevolím. Ale ľudia ich volia asi pre sociálne istoty nejaké, bohužiaľ veľa ľudí na Slovensku je v takej situácii, že sa majú tak biedne, že sa rozhodnú voliť stranu aj za pár drobných navyše a ten argument plne beriem. Pre veľa ľudí je argument, že vlády smeru sa nerozpadli predčasne čo tiež beriem.
A veľmi veľa voličov má Fico práve preto, že síce nie je radikálne za vystúpenie z únie a Nato, ale proste aspoň rečami (skutkami nie) netrčí im zo zadku. Na tomto si podľa mňa najviac voličov získal a narástol tak. Ale s týmto stotožnená nie som, lebo to sa fakt dali ľudia len oklamať, iné vraví a inak koná ak vládne.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. sep 2023

@viestta lebo toto sú najväčšie témy a problémy slovenska. To pomôže ekonomike, firmám, občanom.. tieto omietanie témy by mali byť riešené ale vôbec nie ako "ciel" vlády. Gro je pre mňa ekonomika, dane, energetika... tam začína a končí problém každého jedného občana.
@marsmykkok mne to prišlo tak ze najskôr sa pelemu líškal a potom ho dourazal (myslim ze sa tam riesilo ze vlastne nejakústranu budu potrebovat, aby zlozili vladu, sama ps to neda smer nechcu). Bohužiaľ ja s pelem súhlasím v tom, že budúci premiér musí byť skúsený a tiež nedokážem človeku ako je Simecka uveriť, že to dá... bohužiaľ musím teraz svoj hlas veľmi premýšľať...

chodec15
Autor odpoveď zmazal
viestta
17. sep 2023

@simca06022011 iste mas pravdu, lenze tieto riesenia ponuka a ponukala jedina strana SaS, ale akokolvek je Risko co drzal balonik pragmaticky, jeho jesitnost vsetku jeho snahu pokazi. Keby Risko vedel prijimat kompromisy, tak ma moj hlas zas.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
viestta
17. sep 2023

@fotoportret ono, tazko povedat kedy sa drzat zasad, kedy hladat kompromis. Co sa tyka Matovicovej vlady, ta bola pruserom od sameho zaciatku, ale volici tak rozhodli... Ja sama som zvedava aky dalsi pruser nas caka, pretoze posledna (a jedina) vlada s ktorou som ja osobne bola stotoznena vysla z tych volieb ked Risko drzal balonik...

simca06022011
17. sep 2023

@viestta ved ja viem, ja mam dilemu veľkú Teraz a po dnešnom pozretí telky je to ešte horšie:D
Problém vidím najväčší v tom, že sa vôbec do vlády dostať nemusia. A môj hlas bude zbytočný. A budem sa 4 rokh rozčuľovať ze sa riešia somariny ..

viestta
17. sep 2023

@simca06022011 ja som tu diskusiu nestihla. A dilemu mam tiez

lucia851
18. sep 2023

Tak ja som sa rozhodla voliť stranu REPUBLIKA

viestta
18. sep 2023

@lucia851 gratulujem

mircalla
18. sep 2023

@lucia851 A sama? Ci poradil Jano z krcmy?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
lucia851
19. sep 2023

@mircalla si trápna.ano sama som sa rozhodla

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mircalla
21. sep 2023

@lucia851 Si si ista, ze ja som trapna? Podla mna trapny je ten, co voli stranu, ktora popiera holokaust. Nedavno starcek rozpraval o zazitkoch z koncentraku a Uhrik mu splechol do tvare, ze to nebolo....

gta5man
23. sep 2023

Pozerávam tie predvolebné diskusie v štúdiu. Dopredu upozorňujem že niesom voličom Smeru ani Hlasu ale ukázalo sa aký je smer populistický. Stalo sa toto:
Fico tam stále omielal že patríme medzi najchudobnejšie krajiny, aký sme zaostalí vo všetkom oproti ostatným, ako nezvládame zdravotníctvo, školstvo atď… Jasné, určite mu 90% obyvateľstva pritakáva lebo v tom má pravdu. Ale potom mu jeden z oponentov povedal že boli ste najdlhšie vo vláde tak prečo ste s tým nič nespravili? Taaak ho uzemnil že Fico nemal slov a potom začal niečo splietať jedno cez druhé niečo v zmysle že neriešme minulosť to bolo teraz rozhodnú voliči a o všetkom rozhodne volič… Ale odpoveď na otázku nedal. Toto je smer! Pekne rozprávať ale boli najdlhšie vo vláde. Tak kto zodpovedá za stav krajiny?
Nič proti nim keby to zrealizovali. Ale nerobia to. Stále plné ústa kecov ako treba chudobe a pracujúcim a zraniteľným pomáhať. Akí sú sociálne orientovaní a nerobia to.

gta5man
23. sep 2023

@chodec15 netreba ísť proti režimu a bude pokoj. Socializmus mal aj kopu pozitív. A fašizmus by minimálne porobil poriadky s neprispôsobivými. Ale sme v 21 storočí t.j. už by to bolo nerealizovateľné. Preto ich nemá zmysel ani voliť. Spýtajte sa človeka ktorý je dennodenne šikanovaný asociálmi prečo volí Uhríka či Kotlebu. Tí vám to vysvetlia.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
24. sep 2023

@chodec15 samozrejme, ved on je socialny demokrat.. hahaha

petronelag
24. sep 2023

@chodec15 Hodinky nie sú dôležité, napr. keby ste sa pozrel ako je upravený Macron a napr. jeho manželka mala teraz pri návšteve britského kráľa sako od Chanel za dobre vysokú cenu a nikomu to neprekáža.

viestta
24. sep 2023

@petronelag lenze Macronova manzelka netvrdi, ze nema ani na byt a nezije v podnajme u mafiana.
(Len tak mimochodom, nevie niekto ked sudruh birmovany teraz byva? Lebo podla toho ako vyklada, ze on nic nema, tak by mal prespavat u sv. Vincenta de Paul)