icon

Smer/Hlas

14. sep 2023

Ahoj, touto diskusiou nechcem vyvolať hádku, ale voľby sa blížia...
Zaujíma ma, kvôli čomu sa niekto rozhodne dať hlas jednej z týchto strán? Veríte, že tentoraz už splnia sľuby? Na rozdiel od ich predošlých 12 rokov vládnutia? Čo konkrétne urobili dobre? V čom pomohli?

simca06022011
14. sep 2023

@malinda141920 jaaaaj, to za tooo... som sa divila kto to zariadil, už som sa spoliehala na trh ;)

chodec15
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
14. sep 2023

@mircalla no, teda-ta nielen, ze je blba, ale aj slepa, lebo Danko je kadeco, ale nie fesak😝

gta5man
14. sep 2023

@jana_eyre_2 a ktorá strana je tvoj favorit? Mne to povedať môžeš, keďze som neutrálny.

@autor
Dzurinda: Nato a EU
Radicova: umožnila pracovať ľudom na invalidných dôchodkoch
Matovic: aspon konecne vyraznejsie zvysil dochhodky.

To ano sú šikovní. Len v ich neprospech hrá že nevedia vydržať ani celé volebné obdobie a hádajú sa. Keby bola nejaká taká strana ale silná a stabilná tak by bolo dobre ale neni.

lenkasarka
14. sep 2023

@viestta neber mi nádej 😭 ja tak trochu dúfam že ten Kollar sa do parlamentu nedostane. Ale moje ilúzie už boli veľa krát rozbite 😭

simca06022011
14. sep 2023

@galioska u nás Fica nie. U nás fešáka Peťka :D ale presne viem charakterizovať kto : staršie ženusky, mestska nižšia trieda, kľudný život... naproti tomu u mužov je to inak ...tam také "razantnejšie" strany "upratovacie"alebo nechcú prezradiť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
14. sep 2023

@chodec15 ved ako kráľovská rodina ;) vieš panovník nemôže.byt v chatrči...

galioska
14. sep 2023

@chodec15 pozri ja nereagujem, vedia aky mam nazor, viem aky maju oni a ano su v tom sebci. Nechapem, respektujem, kazdy svojpravny ma pravo sa rozhodnut😉

markusrasford
14. sep 2023

@malinda141920 treba mu povedať že preto vyzerá zdravotníctvo a školstvo a súdnictvo tak ako vyzerá lebo 12 rokov silno bojoval. On túto krajinu predal oligarchom

mateson
14. sep 2023

@mircalla je mi jasné , že ty v tom máš jasno. Veď žiješ v meste, kde sú všetci na tej správnej strane a nie je tam žiadna spodina s IQ tykve. Už x krát si nám to povedala, aj to , že v tvojom okruhu sa nevyskytujú takýto ľudia. Takže áno, vieme ,že žiješ v Bratislave a si inteligentná , takže vieš koho máš voliť .

mircalla
14. sep 2023

@simca06022011 Nechapem potrebe vkuse pisat nebudem volit PS, kedze otazka je uplne ina. PS: Nie som fanusik PS

lucia851
14. sep 2023

@mircalla moja vec koho idem voliť

gta5man
14. sep 2023

A inák zabudli ste spomenúť aj Kollára a stranu Sme Rodina. Oni sa dosť zameriavajú asi na rodiny keď to majú v názve, a práve tu je 90% rodinne založených ľudí.

Inák je tu aj tretia kategória voličov čo volia menšinové strany. Tie sa dajú považovať za neutrálne, keďže väčšinou riešia problémy menšín. Volievam maďarské strany keďže viem že ajtak sa nič nezlepší lebo to neni o stranách/vlásach ale o stave štátnej kasy. S nulou sa hospodáriť nedá. A tak v tých stranách zvyknú kandidovať napr. starostovia z našich dedín atď. Tak im dáme krúžok aj keď oni kradnú ale aspoň aj ukázali že sa starajú. Takí si zaslúžia tam byť. Ak sa dostanú. SMK bola silnou stranou kým Bugár nezačal vymýšlať kadejaké Mosty a odvtedy sa maďarské strany ani nedostanú. Teraz Aliancia uvidíme či sa podarí.

lenkasarka
14. sep 2023

@gta5man áno Kollar sa zameriava na rodiny hlavne na tie svoje “rodiny” Neviem presne koľko ich má priznaných ale myslím že ich bude ešte dosť nepriznaných.

lenkasarka
14. sep 2023

To už prisampánu aj keby som si bila po palcoch už tri dni pred voľbami radšej by som Fica volila ako Kollara

mircalla
14. sep 2023

@lucia851 To ti nik neberie. Len skoda, ze nemas lepsie argumenty preco, take tie naznacujuce nejaku svojpravnost

anita6666
14. sep 2023

Banda smradlavych,zatuchnutych mafiánskych kktov. 🤮

viestta
14. sep 2023

@anita6666 vzdy sa najde niekto, kto kultivovanu debatu potrebuje "okorenit" nejakym vulgarizmom...

annm81
14. sep 2023

@lucia851 A vieš povedať ty (alebo tvoj manžel alebo ktokoľvek z rodiny) prečo ich budú voliť? Skúšala si sa na to aspoň opýtať? Lebo keď ideš niekoho voliť bez toho, aby si tušila prečo, vykašli sa na to, Slovensko v situácii v akej sa nachádza a v aká mu hrozí po voľbách, fakt nepotrebuje ďalšieho neinformovaného voliča.

gta5man
14. sep 2023

Ale v podstate otázka bola prečo volia sociálnych demokratov… Tak nevolia lebo volia iné. Ale zaujímavé je že keď sa rozprávam s ľuďmi, tak na nich nadávajú, väčšinou aj v diskusiách ich odsudzujú atď. Proste z každej strany počúvam že nevol smer hlas ale pri každých volbách sú na prvom mieste. Že nie vždy vedia zostaviť vládu je iná vec, ale existuje vôbec taký rok keď smer/hlas nebol na prvom mieste? Vždy suverénne vyhrajú.
Ale môže to byť aj tým, že nemajú konkurenciu. Je kopec drobných strán že napr. na grafe po volbách že jediný smer obrovská čiara a potom samé drobné 5-6% strany aj zo 10. Sociálni demokrati nemajú 100 strán. Takže tým chcem povedať že každý kto nevolí smer/hlas je vlastne väčšina. Len sa roztrúsia ako tie naše maďarské strany. Predstavte si že neexistuje žiadne OĽaNO, Sme rodina, PS, KDH, Za ľudí atď. Ale iba jedna strana že pravicoví demokrati tak by esdéčkarov prevalcovali. Nad týmto sa zamyslite.
Ak nechcete sociálnych demokratov tak sa snažte voliť jednu silnú protistranu a nevolte na 100 strán.
V dobách Mečiara boli príkladom práve SMK polmiliónová maďarská menšina sa dokázala postarať aby ich strana končila pravidelne na treťom mieste. Lebo boli jednotní. Toto tu chýba. Nejaká normálna silná pravicová strana.

dskjhfdlkdjhl
14. sep 2023

@annm81 Slovensko takych volicov nepotrebuje, ale Ficko ano a o tom to cele je, bohuzial.

annm81
14. sep 2023

@gta5man V tom sú dva aspekty. Prvý je tvoja sociálna bublina. Ja to mám podobne - v rodine fakt nemám nikoho, kto by plánoval alebo v minulosti volil Smer (pochádzam z Košíc, vždy sa u nás zakladalo na vzdelaní a prehľade, sme skôr liberálne založení, aj keď sme nemali problém voliť aj niektoré konzervativne strany).

Druhý je ten, že voliči Smeru mali pomerne veľký problém otvorene sa hlásiť k tomu, koho volili.

markusrasford
14. sep 2023

@lenkasarka trošku trepeš lebo fakt toto volebné obdobie presadili dosť veci pre mladé rodiny a tak isto aj pre dôchodcov. A Kollár je len jeden. Nedá sa napísať žeby sociálny demokrati tak mocne pomáhali a hlasovali za návrhy vládnej koalície. Skôr zvádzali ľudí na zakázané mítingy a nečudujme sa v tejto krajine žije 50 percent ľudí čo veria hoaxom.

lenkasarka
14. sep 2023

@markusrasford neberiem ti tvoj názor. Nenapisala som že nič nepresadil ,ale je faktom aj to čo spravil pre svoj bankový účet. Ak vieš dobre čítať tak z môjho komentára ti musí byt jasne,že absolútne,ale že absolútne nie som za Fica. Neviem kde si nabral,že verím hoaxom, ale neberiem ti tvoj nazor v podstate má ani nezaujíma

lucia851
14. sep 2023

@annm81 lebo bolo za jeho vlády oveľa lepšie ako za matovicovej

simca06022011
14. sep 2023

Inak keď sa spomenul kollar, nebyť tych jeho deti(resp skôr tých žien ako deti), tak myslím ze ako politik by bol schopný. Vie robiť dohody, presadzovať veci, asi nikdy som ho nevidela niekde sa zhovadit v diskusiách... (možno sa, neviem.. málokedy ho sledujem naozaj... :D mňa posledné roky v nedeľu dostávali " do pohody" iní politici :D napr. Remisova ...)

mircalla
14. sep 2023
markusrasford
14. sep 2023

@lenkasarka ja som nepísal že ty veríš hoaxom ako proti ľuďom čo širia bludy treba bojovať. Tvoj najväčší problém je Kollár ale ďalši poslanci hlavne z opozície sa len viezly to nevadí. A fakt je že aký je Matovič taký je ale čo oni vychytali za obdobie vládnutia mu netreba závidieť. Fico do svojou skorumpovanú bandou vládol za ideálneho počasia. A tak aj vládol

mircalla
14. sep 2023

@simca06022011 Nevadi ti, ze je trosku bezchrbtacik? Drzi si tam Zilinku a 363 kvoli vlastnym skorumpovanym politikom v Sme rodina. Tvrdil, ze s Ficom nikdy, ale uz sa chysta? Tvari sa, ze je krestan a je konzervativny, pritom vypisuje transkam a maloletym, ze by si to s nimi rozdal. Byvaly vekslak, mafian, ktori je absolutne bez zasad. Mne to falosne krestanstvo s nicim nesedi.
Navyse klamar - vid kauza havaria, diplomovka atd.....X koalicnych navrhov nepodporil. Mna by zaujimalo, co ma na Matovica, ze mu vsetko toto toleroval. Matovic je dalsia zufala kapitola sama o sebe samozrejme. Remisova detto. U mna je Kollar hodny akurat oplutia, vacsi bezchrbatak asi nie je. Fico je aspon konstantne zly a vies, co cakat, Kollar je vychcana svina.