icon

Smer/Hlas

14. sep 2023

Ahoj, touto diskusiou nechcem vyvolať hádku, ale voľby sa blížia...
Zaujíma ma, kvôli čomu sa niekto rozhodne dať hlas jednej z týchto strán? Veríte, že tentoraz už splnia sľuby? Na rozdiel od ich predošlých 12 rokov vládnutia? Čo konkrétne urobili dobre? V čom pomohli?

Strana
z12
chodec15
Odpoveď bola odstránená
mircalla
24. sep 2023

@petronelag Mas pravdu, prekaza to bohapuste kradnutie za dlhe roky.

gta5man
24. sep 2023

@chodec15 presne tak.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
sasanka605
24. sep 2023

@viestta mozno prebýva u tej svojej čakateľky co ma silný žalúdok. Pre krásu a sympatickost s nim asi nebude a nejaký bytík/skromný domcek sa pre ňu hadam našiel.

gta5man
1. okt 2023

A teraz sa spýtajte prečo väčšina slovenska volí Smer? Prípadne hlas?
Smer skončil prvý a hlas tretí takže ak to dáme dokopy, tak ďaleko prekonali PS.
A teraz prečo?
Ak sa porovnávali hlasy zo zahraničia zvlášť, tak tam suverénne viedlo PS, druhý bol SAS, potom tuším nejaké OĽaNO či KDH ale smer bol úplne posledný spolu s SNS… V zahraničí sú väčšinou rozumní ľudia ktorí vidia čo sa na slovensku deje. Aj kamaráti čo sú dlho v zahraničí vravia že už by si v SR nevedeli zvyknúť.
Takže volia ich dôchodci, kadejakí menej vzdelaní jednoduchí ľudia… Proste takí čo nikdy nič v živote nedokázali a vedia len na všetko nadávať okolo seba.

mircalla
1. okt 2023

@gta5man Presne tak. V Bratislave tiez Smer bez sance...cim to bude? Tym, ze su tu vzdelani ludia vratane tych, co sa sem prestahovali za pracou?
Najsmutnejsie je, ze volici Smeru si ozaj myslia, ze Smer je dobry a skutocne im na nich zalezi.
Tuto to je krasne zhrnute. Mala som inak tu cest daka volicka Smeru v rade do volebnej miestosti - mala tam nejaky monolog s cielom ludi vyprovokovat, bola dokonca vulgarna...Taky klasicky priklad.

Regionálne rozdiely na Slovensku sú tak obrovské, že na ploche 49 035 km2 žijú dva úplne rozličné a, obávam sa, že nezlučiteľné svety. Jeden svet patrí do modernej, demokratickej Európy a do západného sveta, ten druhý pod ruskú guberniu.

mircalla
1. okt 2023

@gta5man Ja si myslim, ze problem Slovakov je asi taky, ze oni vlastne nechcu demokraciu. Oni musia mat nalikovane, potrebuju to. Absolutna absencia akehokolvek racionalneho zmyslania. Neschopnost logickej prace s informaciami, respektive zakryvanie si oci pred do oci bijuciimi faktami a realitou. To je len mala porcia vlastnostía”vacsinoveho” slovenského volica. Plus vacsine z nich vlastne vyhovoval socik. Su to vacsinou ludia, co nic nedokazali.

mircalla
1. okt 2023

@gta5man Ale ja im prajem, nech si teraz uziju druhe Bielorusko. Pelle ma aspon jasny nazor na zahranicne smerovanie Slovenska, som zvedava ako sa dohodne s Proputinovskym Smerom a SNS

mateson
1. okt 2023

@mircalla mohla by si nám tu viacej popísať čo všetko si v živote dokázala konkrétne ty? Nech teda vidíme ako vyzerá úspešný , inteligentný a vo všetkých smeroch ideálny človek a volič . Samozrejme žijúci v ideálnom meste. Holka, ty by jsi mohla sebevědomí prodávat....

mircalla
1. okt 2023

@mateson Ja sa nemam za co hanbit. Mam slusny prijem, byvanie, vzdelanie aj slusne vychovane deti. Ale ved ako som povedala, tato krajina na demokraciu nedorastla. Ludia su tu zaseknuti uvazovanim v minulom rezime. Presne ako ty. Ono podla mna ta humor prejde, ked zistis, ze Fico ti tie populisticke sluby plnit nebude, pretoze nema na to ani paky ani peniaze. Len Vas zase oblbol ake uz tolky krat predtym. Avsak teraz nebude mat taku lahku situaciu, ako ked 12 rokov kradol bez vojny, covidu a inflacie. Mimochodom v krajskych mestach Smer prehral v 6 z 8. Takze rozhodol vidiek. Uplne najlpesie to vystihla
@gta5man

mircalla
1. okt 2023

Krajina, kde vyhra Smer (mne Pelle vadi o dost menej ako Smer), psychopat Matovic ma 10% a najvacsi hlupak Danko, ktory nevie ani suvislu vetu povedat si nic ine nezasluzi. Nech posledny zhasne. A ti mladi a sikovni nam zase odidu do cudziny a uz nikdy sa nebudu chciet vratit

mateson
1. okt 2023

@mircalla to že máš príjem, bývanie a slušne vychované deti je to, čo voliči smeru podľa teba nemajú?

mateson
1. okt 2023

@mircalla a pani s PS čo nevie kedy bolo založené Československo a kto bol prezident ti nevadí?

mircalla
1. okt 2023

@mateson Viac mi vadi tvoja gramatika: Pani z PS nie s PS.
K tvojej otazke: Uplne nerozumiem nakolko je zasadne pre preferencie urciteho subjektu nejaka kontretna pani (asi sa nemas coho chytit), ale PS som nevolila.
Volici Smeru vacsinou nie su slusni a uz vobec nie vzdelani. Ved sme videli tie pochody. Takze odpoved je nie, nemozu.

mateson
1. okt 2023

@mircalla nemusíš sa báť to priznať. Myslím to PS.

mateson
1. okt 2023

@mircalla tak ako Danko , ktorý nevie súvislú vetu povedať. Myslím tu konkrétnu pani. Toto je presne ono. Danko je hlupák , ale keď by bol Z PS tak to nevadí. Ani keď by bol negramotný . Pritom celá PS skupina je jeden tragéd väčší než druhý.

lenusa3
1. okt 2023

@mircalla Voliči smeru nie sú vzdelaní???? To odkiaľ máte, prosím Vás????? Ja som volila taktiež smer a absolútne sa za to nehanbím, za svojím rozhodnutím si stojím.
Inteligentný, rozumný, vyrovnaný človek neuráža verejne iních ľudí za nejaké ich rozhodnutie.
Tiež sa mi nepáči rozhodnutie každej osoby čo volila napríklad PS ale teraz nebudem písať, že sú to nevzdelané a nie slušné osoby.

mircalla
1. okt 2023

@mateson Ja som PS nevolila. Volila som SaS.

mircalla
1. okt 2023

@lenusa3 Volici Smeru maju vacsinou nizsie vzdelanie, na to su aj podklady. Dala som ich sem, ale samozrejme ste si to nechceli uznat ani cierne na bielom. Samozrejme sa najdu vynimky, ale tam je zase ina motivacia. Podla mojho nazoru nikto pricetny, prozapadne a demokraticky orientovany clovek nemoze volit bandu hajzlov a zlodejov. Cize mala by si sa hanbit jak bez, ze toto podporujes. Moj nazor.
Uz to tu niekto pisal ako volilo zahranicie, ako volili vacsie mesta.
Ale to uz je snad jedno. Poberieme sa cestickou rozkradania a smerovania na vychod. Tlieskam. Nezabudni sa potom stazovat ako spravny slovak.

mircalla
1. okt 2023

jak pes som chcela napisat

mateson
1. okt 2023

@mircalla a voliť SaS môže niekto príčetný🤦 záruka stabilnej vlády. A ty tu budeš písať ako Smer kradol. Niekto , kto volí Sulíka. Už nemám viac čo dodať.

mircalla
1. okt 2023

@mateson Samozrejme ani SaS nie je idealne. Celkovo politici orkadaluju stupiditu tohto naroda, takze som si vybrala najmensie zlo podla mna. Narozdiel od teba si ale nezelam mafiansky stat a to je Smer a ani si nezelam orientaciu smerom k Rusku. Ani hutvatov ako Blaha, ktori ti asi imponuju, ked nadavaju prezidentke do kuriev, ze? SaS ma par slusnych ludi. Smer ma len zlodejov a hajzlov.
Takisto by som nevolila Matovica. Dalsi hulvat, ale aspon nekradne.

mateson
1. okt 2023

@mircalla už nekradne,už má nakradnuté. To nemôžeš myslieť vážne toto.

mircalla
1. okt 2023

@mateson Podla mojho nazoru by bolo SaS lepsie bez Sulika. Ten je pre nich najvacsi problem. Takze budem sa opakovat. SaS ma dost slusnych ludi. Smer ma len skorumpovanych zlodejov a hajzlov. Do jedneho. Ci teda budes taka dobra a das mi sem jedneho politika zo Smeru, ktory je slusny?
Ja by som zo SAS vyzdvihla Drobu, Kissovu, Marcinkovu, kedysi Korcok...Tak teda cakam....

mircalla
1. okt 2023

@mateson Tak si nam nejako stichla. Nevies?

gta5man
22. okt 2023

Takto, ja som nevolil ani smer ani PS ani hlas. A takisto netreba nazývať hlupákmi voličov tých strán. Skôr to bolo myslené tak že “jednoduchí ľudia” prevažne z vidieku, volia populistické strany. Nemusí to byť menovite Fico a Smer. V minulosti bol ošial z HZDS a Mečiara. V Rusku je to Putin. V nemecku to bol kedysi Hitler. Proste populisti ktorí si vedia získať sympatie ľudí aj keď tárajú nezmysly a sú až agresívni. To je populizmus. Dám príklad:
Postaví sa populista na pódium a ide:
Ja tu spravím poriadok! … dav tlieska
Ja to tu dám do poriadku! … dav tlieska
Zvýšim dôchodky! … dav tlieska

Ale čo konkrétne tým povedal? Ako to spraví? Ako to dosiahne? To už nikoho nezaujíma. Hlavné že spasí štát a je to. Zrazu ho volí väčšina.

Pozrite sa na provizórnu vládu. Žiadne vykrikovanie, búchanie sa do pŕs kto je väčší “hej slovák” ale odborná práca. Riešili eurofondy atď. Keď to mali hotové, dali tlačovku že spravilo sa toto a tamto, nachystali sme to a tamto. Konkrétne veci. Tak by mala fungovať vláda. Pracovať. Len pracovať. Ale to je pre ľud nudné. Oveľa lepšie vyniknú články v tlači že Kaliňák sa pobil s Matovičom, a už to ide paródie videa na sociálnych sieťach, milióny lajkov. Toto ľudí zaujíma.

gta5man
22. okt 2023

Fico je spása národa. Dobre rozpráva. Poriadne im to nandal. Huraaaa ideme voliť Fica lebo len on nás zachráni. Vidíte to? Takto asi rozmýšla volič smeru. Je tam niečo konkrétne? Keď je raz kasa prázdna tak nikto (ani všemožný pán Fico) nemá páky ani financie aby spravil to čo sľúbil.

Strana
z12