icon

Smradľavé prádlo z novej pračky.

jarca1111
18. feb 2020

Ahojte, mali sme staru pracku z ktorej nam pradlo neskutocne pachlo, kupili sme novu, ktoru mame asi 3-4 mesiace a bol pokoj, pradlo krasne vonave, no asi pred tyzdnom mi zacalo opat zapachat pradlo, pouzivam tie iste kapsule gelove a aj avivaz, uz ma ide z toho porazit lebo mam rocne dieta a chodi smradlave jak... Periem na 40 na 3 hodinovom programe, sem tam na kratkom. Pracku som aj vymyvala octom aj pustila s octomna 90 a nic, to iste.

Strana
z2
susily
Odpoveď bola odstránená
79viktoria79
19. feb 2020

@jarca1111 raz za čas,treba pustiť prat nieco na vyssej teplote, ako tu uz bolo písané a nebude nic smrdieť

biamac
19. feb 2020

Mne osobne nesedia kapsule, používam prasok/Avivaz dávam na 60tku biele prádlo, 40tku farebné, tmave.. Ale treba dat dostatočne veľa prášku, avivaže.... nedávam Avivaz podľa návodu na fľaši, etikete ale podľa množstva a druhu prádla,.. hlavne pracku neprepchavat 🙂

lula313
19. feb 2020

Tekuté gély sa v pracke usádzajú, aj my sme mali tento problem, pradlo strašne smrdelo až po octe by som povedala. Začala som pouzivat klasicky prach, dettol dávam do každého prania s avivazou a pradlo krasne vonia.

smisova
19. feb 2020

raz za čas treba pračku vyčistiť, ocot nestačí ten máte prakticky len na vodný kameň. Ja používam tento prípravok
https://www.dedra.cz/cs/tl0047-kamenozrout-cist...
odstraňuje nie len vodný kameň ale aj usadeniny práškov a tie fakt po čase smrdia

sisasen
20. feb 2020

zavolaj vodara, či v potrubí nie je niečo.....aj zdochnutá myš alebo potkan by mohli byť príčinou....a nemyslím to zo srandy....

jarca1111
autor
21. feb 2020

dakujem zienky za rady 🙂 pradlo mi uz zase vonia, priatel sa priznal, ze dal vyprat nejake smradlave handry z dielne 😂🤦‍♀️

laguna28
21. feb 2020

@jarca1111 skús dať do bubna dve kapsule do umývačky riadu a daj na 90 C. Malo by to práčku vyčistiť.bez prádla samozrejme

lentilkaxxx
21. feb 2020

S mamou máme rovnakú práčku LG. Používali sme rovnaké gély aj kapsule. V našej často skončí oblečenie aj do rána po opratí, všetko OK, nikdy ani náznak smradu. Mama hneď opraté veci vyberá, vyradila všetko, čo obsahovalo aviváž, nepomohlo. Sedela som pri práčka (fakt ako debil🙉) a odsledovala som, že do práčky ide málo vody. Pri praní vodu síce doplnila, ale už nie pri páchaní. Keď vymenili hadicu aj s prívodom vody, dočasne to zabralo. Obidve práčky, keď neberú, sú otvorené.

lentilkaxxx
21. feb 2020

@laguna28
Toto už aj mama skúšala. Doniesla som jej kapsule do myčky, dala prať na 90 oC. Keby nie som tehotná, tak ma aj zabije. Smrad nielen že nezmizol, ale práčka razila ešte aj po kapsuliach 😂😂😂😂

Strana
z2