Smrť kvôli liekom
Citala som, ze kvoli paracetamolu je hospitalizovanych kazdorocne 26 000 ludi a umrti viac ako 450. Odvtedy je tento liek a lieciva s touto latkou dostupne stale aj bez predpisu. Moja kamaratka sa umyselne predavkovala a zjedla 30 tabletiek, jedna mala 500 mg, takze smrt bola ista. Chcem sa spytat ci proti tomu sa neda bojovat a niekam s tym ist. Kamaratka bola na ministerstve zdravotnictva a odpinkli ju, ze co oni s tym maju a je to nasa vec a aj vina ked sa predavkujeme
Na ľudskú hlúposť liek neexistuje. Škoda,svet by bol jasnejší.
A auta majú o moc viac smrti na svojich kapotach,prečo ti tie nevadia
V každom lieku je príbalový leták a tam sú napísané všetky nebezpečenstva
@petra2245 držím Ti palce zlatíčko. Na svoj vek si veľmi vyspelá a reaguješ inteligentne na nie veľmi príjemné príspevky. Za mňa odporúčanie...kašli na ne a sustred sa len na ľudí, ktorí napíšu k veci. Tvoja energia, Ty rozhoduješ kam ju vložíš.
@java1111 Súhlasím s tebou. Nerozumiem koľko irónie a nadradenosti v niektorých príspevkoch je… hlavne keď sa to tyka 16 ročného dievčaťa. Neviem si predstaviť že by húf takýchto ľudí reagoval na moje 16 ročné dieťa takto….
udivuje ma aki su vsetci na tomto koniku premudreli. Pre vsetkych mudrych, ktori maju mozog niekde inde. Nie ta prva kamaratka logicky zomrela a moja druha kamaratka bola na ministerstve. Ked sa vam niekto predavkuje a umiera kvoli tomu tolko ludi za rok a nikto s tym nic nerobi tak co je zle na tomto prispevku? Ano som este dieta mam 16, preto ma zaujimalo ci uz niekto nieco taketo riesil a kam s tym isiel, pretoze uz som velakrat pocula a citala temy na toto a stale sa s tym nic nerobi a vela ludi sa stazovalo. Ci sa predavkovala umyselne neumyselne je jedno. Umieraju ludia aj ktori sa predavkuju neumyselne. Vidim, ze na tejto stranke su ludia, ktori komentuju za2 hodiny 73883 prispevkov nechutnym sposobom, pretoze asi nemate co robit a iba si tu zvysovat svoje ego ako na kazdeho utocite. @deti95060810 tvoj prispevok a vyjadrenie bolo potrebne asi ako tvoj mozog na hlave. Ten ti je ocividne na nic. Dovidenia a pekny den vam prajem a ked sa vam raz toto stane, tak vam prajem tiez taketo vysmesne komentare na urovni piataka na ZŠ. Ale co sa cudujem ludia, ktori maju potrebu si citat kazdy den nieco a vnucovat im svoje nazory a nezmyselne komentare asi nie su v poriadku. Samozrejme okrem ludi, ktori komentuju 2 prispevky za den, ale najdu sa aj taki, ktori komentuju aj 72882838 prispevkov denne a vybijaju si svoje nervy zo svojho nezmyselneho zivota
@petra2245 ty si napísala úvodný príspevok tak že sa v tom ani prasa nevyzná ale pindas na ľudí keď sa to snažia rozmotat tie tvoje fabulacie a ešte si aj sprostá.... Že sa niekto úmyselne predavkuje je jeho voľba. Či si myslíš že si bude chodiť pýtať po jednej tablete k lekárnikovi a on si to bude zapisovať či nevzal daného lieku viac ako mal? Vidno že si ešte decko a zodpovednosť za samu seba ešte nemáš a myslíš,že stále bude mať za teba a tvoje činy zodpovednosť niekto iný. No ale nebude. A keď sa predavkujes omylom je to opäť tvoja chyba. Ak si nepamätáš koľko toho berieš tak si to hold musíš zapisovať a tak nehrozí predávkovanie. Skús popracovať na to ako sa bavíš s ľuďmi lebo sprostá si neskutočne. Čakáš o druhých že sa budú k tebe správať tak ako sa sama k nim nespravas.
@java1111 Súhlasím s tebou. Nerozumiem koľko irónie a nadradenosti v niektorých príspevkoch je… hlavne keď sa to tyka 16 ročného dievčaťa. Neviem si predstaviť že by húf takýchto ľudí reagoval na moje 16 ročné dieťa takto….
@gabrielkaa ona v úvodnom príspevku nenapísala svoj vek. To až dodatočne. A úvodný príspevok je napísaný nezrozumiteľné a tak sa samozrejme ženy dohadovali ako to vlastne autorka myslela. Najprv nech popracuje na svojom vyjadrovaní sa a potom sa môže rozčuľovať keď ju niekto nepochopí. Inak zodpovednosť má každý človek sám za seba pokiaľ je svojprávny a dospelý. Takže jej výkrik do tmy že by mal mať zodpovednosť za možné predávkovanie sa stať je scestná. To jej aj ženy napísali. Že sa ona sfuni lebo je to pubertiak je jej problem
@petra2245 držím Ti palce zlatíčko. Na svoj vek si veľmi vyspelá a reaguješ inteligentne na nie veľmi príjemné príspevky. Za mňa odporúčanie...kašli na ne a sustred sa len na ľudí, ktorí napíšu k veci. Tvoja energia, Ty rozhoduješ kam ju vložíš.
@java1111 áno veľmi vyspelo reaguje vulgárnymi útokmi to zlatíčko 😎
@gabrielkaa ona v úvodnom príspevku nenapísala svoj vek. To až dodatočne. A úvodný príspevok je napísaný nezrozumiteľné a tak sa samozrejme ženy dohadovali ako to vlastne autorka myslela. Najprv nech popracuje na svojom vyjadrovaní sa a potom sa môže rozčuľovať keď ju niekto nepochopí. Inak zodpovednosť má každý človek sám za seba pokiaľ je svojprávny a dospelý. Takže jej výkrik do tmy že by mal mať zodpovednosť za možné predávkovanie sa stať je scestná. To jej aj ženy napísali. Že sa ona sfuni lebo je to pubertiak je jej problem
@mizoko už z uvedeného príspevku je cítiť, že to je teenager. Niektoré aj tak reagovali. A ja z príspevku nejako extra necítim zlosť. Skôr zúfalstvo. Ako keď niekomu zomrie priateľ… je jedno že paracetamol na predpis by tomu nepomohol, ale nie je jedno ta irónia v komentároch ….
@mizoko už z uvedeného príspevku je cítiť, že to je teenager. Niektoré aj tak reagovali. A ja z príspevku nejako extra necítim zlosť. Skôr zúfalstvo. Ako keď niekomu zomrie priateľ… je jedno že paracetamol na predpis by tomu nepomohol, ale nie je jedno ta irónia v komentároch ….
@gabrielkaa ja som napríklad vôbec nevycitila,že by to písalo dieta
Mňa napríklad učili,že lieky sú nebezpečne akékoľvek a beriem to tak cely zivot,chcieť aby bol paralel na predpis preto, že sa niekto rozhodol zabiť ,ja naozaj uplne nereálne (blbe)
@gabrielkaa a prečítala si si aj ostatné čo písala? Vrelo odporúčam 😎
ja som všetko pochopila z úvodného príspevku...
@gabrielkaa ja som napríklad vôbec nevycitila,že by to písalo dieta
Mňa napríklad učili,že lieky sú nebezpečne akékoľvek a beriem to tak cely zivot,chcieť aby bol paralel na predpis preto, že sa niekto rozhodol zabiť ,ja naozaj uplne nereálne (blbe)
@minenkaa moje deti to vedia že lieky nie sú cukríky a to majú 9 a 11 rokov 😎 nikdy si nevezmú liek samé aj keď vedia aky a koľko. To len autorka má pocit že celý život by mal mať niekto za ňu zodpovednosť. Napríklad jej ocko, ako ho ona opísala,s IQ pod psa
Autorka a toto ???
https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/paracetamolova-vyzva-medzi-tinedzermi/
na aké ministerstvo pôjdeš??
@minenkaa moje deti to vedia že lieky nie sú cukríky a to majú 9 a 11 rokov 😎 nikdy si nevezmú liek samé aj keď vedia aky a koľko. To len autorka má pocit že celý život by mal mať niekto za ňu zodpovednosť. Napríklad jej ocko, ako ho ona opísala,s IQ pod psa
@mizoko moje decko aj keď malo 16,vždy vedelo,ze nemá brat lieky bez dozoru
Autorka a toto ???
na aké ministerstvo pôjdeš??
toto je presne to čo treba riešiť ,pridala @jarmila456
Internet a nie zákaz tabletiek
Deti majú v dnešnej dobe veľkú voľnosť
@petra2245
@gabrielkaa a prečítala si si aj ostatné čo písala? Vrelo odporúčam 😎
@mizoko možno len reakcia na to zosmiešňovanie…tejto smutnej udalosti. niektoré sa tu ale znižujú na úroveň teenagera
Povodna diskusia je z r. 2017 a autorka uz nema ucet na stranke..zbytocne hnevy 😉
Povodna diskusia je z r. 2017 a autorka uz nema ucet na stranke..zbytocne hnevy 😉
@bona som si nevšimla 😀. Lepšie pre ňu …
@petra2245 Podla tejto logiky by mali zakazat aj kavu, lebo ked jej umyselne vypijes 10 litrov, tak ta zabije.
Kazdopadne, lieky s potencialom predavkovania su zamerne balene v mensich mnozstvach, lebo existuju neumyselne predavkovania (ano, niektori lidia su tak blbi, ze si supnu na migrenu 15 ibalginov za den). Ale ked sa niekto chce predavkovat, nemozes urobit nic.
Nožíky tiež budeme mať iba plastové?
Paracetamol v absurdných množstvách škodí na pečeň. Je to tam jasne napísané. Ak sa niekto chce zabiť, tak je milión spôsobov, nie len paracetamol.
Človek tiež zomrie keď vypije príliš veľa vody (stačí nejakých 5 litrov vody za pár hodín), a napr len v USA je cca 50 ľudí ročne roztrhaných psami. Si pamätám pre rokmi bol prípad na Slovensku, keď v škole jedno decko vrazilo štetec druhému do hrudníku a dieťa zomrelo. Ja denne chodím po chodoch. Len v amerike na pád zo schodov umrie 12000 ľudí ročne. Nedá sa zakázať všetko

udivuje ma aki su vsetci na tomto koniku premudreli. Pre vsetkych mudrych, ktori maju mozog niekde inde. Nie ta prva kamaratka logicky zomrela a moja druha kamaratka bola na ministerstve. Ked sa vam niekto predavkuje a umiera kvoli tomu tolko ludi za rok a nikto s tym nic nerobi tak co je zle na tomto prispevku? Ano som este dieta mam 16, preto ma zaujimalo ci uz niekto nieco taketo riesil a kam s tym isiel, pretoze uz som velakrat pocula a citala temy na toto a stale sa s tym nic nerobi a vela ludi sa stazovalo. Ci sa predavkovala umyselne neumyselne je jedno. Umieraju ludia aj ktori sa predavkuju neumyselne. Vidim, ze na tejto stranke su ludia, ktori komentuju za2 hodiny 73883 prispevkov nechutnym sposobom, pretoze asi nemate co robit a iba si tu zvysovat svoje ego ako na kazdeho utocite. @deti95060810 tvoj prispevok a vyjadrenie bolo potrebne asi ako tvoj mozog na hlave. Ten ti je ocividne na nic. Dovidenia a pekny den vam prajem a ked sa vam raz toto stane, tak vam prajem tiez taketo vysmesne komentare na urovni piataka na ZŠ. Ale co sa cudujem ludia, ktori maju potrebu si citat kazdy den nieco a vnucovat im svoje nazory a nezmyselne komentare asi nie su v poriadku. Samozrejme okrem ludi, ktori komentuju 2 prispevky za den, ale najdu sa aj taki, ktori komentuju aj 72882838 prispevkov denne a vybijaju si svoje nervy zo svojho nezmyselneho zivota