Sociálne siete a polícia

28. sep 2023

Ahojte, taká téma na odľahčenie v predvolebnej dobe plnej hádok... 2 ženy sa na fb pohádali. 1 druhej napísala, že podvádzala svojho manžela, tá jej nato odpísala, že na ňu zato podáva trestné oznámenie za ohováranie , že ona má na polícii známosti a zistí, kto je v skutočnosti.
Myslíte, že polícia by riešila takéto internetové hádky 2 žien a pátrali potom, kto je tá, ktora obvinila tú druhú, že podvádzala muža? Podľa mňa to napísal buď ten milenec aby sa to muž dotyčnej dozvedel, alebo možno milencova žena, ktorá to zistila. Ale to je jedno. Otázka je, či sa niečím takým bude polícia vôbec zaoberať a pátrať kto sa skrýva za ,,anonymným" účtom. A celkovo ako sa polícia stavia k takymto ohováraniam na internete? Nebavíme sa o žiadnom vyhrážaní atď..čisto len ohováranie...myslíte, že polícia na zaklade takéhoto niečoho požiada fb o IP adresu a pátra po majitelovi účtu? Nikdy som sa nad niečím takymto nezamyslala az teraz a hlavne ta ,,odhalena" manzelka sa vkuse ohradzala znamostou na policii.

petulda333
28. sep 2023

Pochybujem. V komentaroch najdes aj horsie veci a nik to neriesi

zuzanka.zuzu
28. sep 2023

nie je to na "predvolebné odľahčenie", dotýka sa ťa to priamo 😉

autor
28. sep 2023

@zuzanka.zuzu mýliš sa, nedotýka sa ma to priamo. Len z videnia poznám tú manżelku. Naše deti chodia na rovnakú školu a ona sa dosť rada predvádza na soc.sieťach , skolských akciach. Proste ju pozná skoro každý.

autor
28. sep 2023

@zuzanka.zuzu odoslala som skôr ako dopísala a teda dnes bola pred školou kým sme rodičia čakali na deti hlavnou témou a riešilo sa presne to, co sa tu pýtam.

moonlight1210
29. sep 2023

Z toho, co pises, tak trochu trci despekt k nej. Znie to, akoby vam ostatnym rodicom urobilo radost, ze ma problem a rozoberate to, lebo sa na tom bavite.
Naznacujes, ze je istym sposobom je teda verejne znama pre vacsiu skupinu, nez okruh jej rodiny a priatelov.
A to uz zacina zavanat verejnym poskodenim dobreho mena. Takze to uz by mohlo byt na riesenie podla zakona.
Teda zavistliva zena, ktora si to cele vymyslela, by teoreticky mohla dojst k problemu (alebo realne podvadzana zena, ktora je presvedcena, ze milenkou je tato pani, hoci nou je ina zena.).

Nemyslim, ze by sa vyhrazala policiou, keby vedela, ze je to pravda (realne ma milenca), a teda ten, kto to pisal, moze disponovat najskor aj dokazmi, ktore obratom moze predlozit a definitivne jej neveru odhalit (lebo ak je jej vztah pravda, dokazy existuju. Nepodarilo by sa jej to utajit na vysokej urovni bez dokazov. Mozno este tak jednorazove stretnutie.).

A ak si tou druhou z fb nebola ty, tak si zisti, kto rozprudil debatu. To bude najskor vystrasena autorka obvinenia na fb.

majulino
29. sep 2023

@petulda333 ale rieši. Mne sa jeden pako vyhrážal, že nám podpáli dom (aj keď žiaden nemám 😅) a riešili to.

natalienka12
29. sep 2023

@majulino To je nieco ine! To je nebezpecne vyhrazanie a navyse spachane verejne (cez masovokomunikacne prostriedky). To, ze niekto niekoho oznaci ze ma milenca, trestne nie je. Ohovaranie by to mohlo byt iba za urcitych okolnosti, ktore tu rozvadzat nebudem.

erikaa09
29. sep 2023

Trochu podobny pripad a áno policia sa tym zaobera. Ak pôjde na policiu policia snou musi spisat ale či to bude mať aj koniec to už nevie nik... xy krat som čakala na policii na vyšetrovatela a riešili si aj uplne maličkosti :(

ibrunova
29. sep 2023

Polícia reálne nevypátra, kto je za anonymným účtom. A treba si naštudovať, čo je definované ako ohováranie a až potom konať, ak treba.

petulda333
29. sep 2023

@majulino tak ja netvrdim,ze neriesia nic. No take ako podvadzanie,alebo ako si ludia nakladaju ohladom covidu,ukrajiny atd atd urcite nie. Riesia uz daleko horsie veci

lenkakravcova
29. sep 2023

Ak to zadá ako poškodzovanie dobrého mena, ktoré jej spôsobilo škodu - finančnú alebo v rodine nemajetkovú škodu na cti, tak áno, budú sa tým zaoberať. Môže podať trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena. Môže to skončiť pokutou pre toho, kto tak učinil.

autor
29. sep 2023

@moonlight1210 my sme menšie mesto a teda každý každého z videnia pozná, ona je práve tá, ktorá často a rada rieši cudzie životy na soc.sieťach preto sa teraz väčšina potešila, že karma jej to akoby vrátila.
Oni majú divoké manželstvo celkovo, obaja sú takí strelení a všetci vedia, že obaja niekoho majú. Tu skôr šlo asi o verejnú pomstu a napísať to na net, aby si to každý prečítal. Ale klamstvo to nieje.

autor
29. sep 2023

@moonlight1210 mňa to až tak osobne zase nezaujíma aby som zisťovala , kto rozprúdil debatu a kto to vlastne napísal. Každa senzácia trvá 3 dni. Nakoniec to aj tak zmazali všetko. Mňa len na základe tejto podľa mňa nie normálnej formy riešenia sukrom.problemov zaujima ci sa tym policia naozaj zaobera a da sa nieco take riesit. Nikdy nevieme aky zly clovek co o nas kde napise, povie.

moonlight1210
29. sep 2023

Ako si zistila, za splnenia istych podmienok ano.

mistymay33
29. sep 2023

Ak ťa policajti neotočia už medzi dverami, že je to občiansko-právny spor, tak možno spíšu oznámenie o priestupku. Trestný čin to určite nie je, lebo nenaplna všetky znaky trestného činu. Ak je to priestupok spáchany prostredníčtvom FB, tak to zistovať koho je ten učet nikto nebude, lebo FB je americká stránka, kde sa informácie z nej ziskavajú formou právnej pomoci cez prokuratúru /a na to musí byť spáchaný trestný čin, ktorý je trestný aj v amerike/ takže do priestupku Policia nebude zistovať koho je to účet na sociálnej sieti.