icon

Šofér somár

18. apr 2023

Ja len taký " anonymný povzdych" . Ponáhľala som sa s deťmi na vlak. Pred nosom alebo skôr pred kočíkom mi zastal pán na dodávke. Určite ma videl, že mu idem oproti, ale aj tak zablokoval celý chodník. Obísť sa ho dalo len po hlavnej ceste kde je veľká premávka, takže sa ho vlastne obísť nedalo... Veď on len " na minútku" . Za tú minútku jemu dali pokutu a mne ušiel vlak.. my teraz prídeme domov pred polnocou len preto, že vodičské preukazy dávajú aj neohľaduplným chruňom. Ach

Strana
z2
anjelicek26
18. apr 2023

Tak to ste k tomu vlaku sli paradne na poslednu chvilu, ber to tak... ono ja kurierskym dodavkam mam brutal toleranciu, maju roboty ako na kostole, zastavit musia vzdy a vsade, aby roznosili, nie je to ziadna skvela robota, ano obcas stoja na burana, ale tak...vravim to je ako kamion na dialnici, tiez ma stve, ze tam je, ale tak vydrzim, pockam, na tej minute zivot nestoji, kym obehne.

h2
18. apr 2023

Áno, bol to neohľaduplný chruňo, ale ak si nestihla vlak kvôli tomu, že si musela obísť dodávku, tak by si ho nestihla tak či tak.

autor
18. apr 2023

@h2 ale prosím ťa, ja som bola 5 minút cesty od stanice vlak šiel o 20 minút. Len jeho minútka predstavovala niečo cez pol hodiny. Na cestu sa vstúpiť nedalo lebo šlo auto za autom , ja som navyše spoza dodávky nič nevidela, previedli ma až policajti keď prišli na miesto...

@anjelicek26 o kuriérovi som nič nepísala.

h2
18. apr 2023

Ak by som potrebovala stihnúť vlak, ktorý keď nestihnem, prídem s deťmi domov pred polnocou, tak tam predsa nebudem stáť pol hodiny. Nehovor mi, že by mamičke s kočíkom nikto nezastavil. Policajtov si volala ty?

autor
18. apr 2023

@h2 policajtov som volala ja... Ostatní vodiči ma vidieť nemohli, stála som pred dodávkou, na chodníku. Do cesty som nevstupovala, nie som samovrah.

mondolina
18. apr 2023

ak stálo auto na celom chodníku, tak neexistuje aby na ceste nebolo dostatok miesta na obídenie dodávky.
tým neschvaľujem vodičove konanie.
ale pravdupovediac neviem si to predstaviť.

autor
18. apr 2023

@mondolina je tam len úzky chodník vedľa cesty, auto počas státia zabralo celý chodník aj časť vozovky . Takto nejako. Keby vstúpim do vozovky tak ma niečo naberie.

martinkatinka
18. apr 2023

Tak to asi nebola dodavka, ale kamion 🤷

jaskolka
18. apr 2023

To akože pol hodinu v kuse trielili po ceste auto za autom? Keby som v takej situácii, tak hádam je tam niekde prechod, tak sa otočím, kúsok vrátim a prejdem na druhu stranu, či akože to je len chodník po jednej strane? A na opačnej strane je čo? Domy, kanály, ploty, priepasť? Nedalo sa takto to urobiť? Proste sa vrátiť,aj keby tam nebol prechod, tak by si videla, či dačo ide alebo nie, prebehnem, obidem ten úsek po druhej strane a zase nazad. Neverím ze by ti tam auta nezastali, mne s kočíkom vždy zastali aj mimo prechodu.
Neviem si predstaviť, že by som pol hodinu stala na mieste a čakala, keď viem, že mi ide jediný vlak, akým prídem ešte v normálnom čase.

zero_hero
18. apr 2023

Nerozumiem, prečo sa tu každý zastáva vodiča, keď vo vyhláške je jasne uvedené, že auto môže byt odstavené na chodníku, len keď ostane najmenej 1,5 metra voľného. V tomto sa niečo zmenilo? Auto predsa môže zastaviť aj na ceste, na to sú určené výstražné svetla a na to je aj pravidlo pre ostatne vozidla, že musia zastaviť a dať prednosť oproti idúcemu, v prípade, že majú vo svojom pruhu prekážku. Riešiť autorku, preco išla na vlak na doraz a preco neobišla auto po ceste a podobne je mimo. Šofér spravil chybu, je na to vyhláška a aj ja osobne, keď som chodila s kočíkom som mala vždy nervy, keď autom zapratali cely chodník.

mpg
18. apr 2023

A nedalo sa vodičovi povedať, že chcete prejsť, nech vám urobí nejaké miesto?

h2
18. apr 2023

Keď dodávka trčala až do cesty, neexistuje, že by tam autá trielili bez spomalenia. Veď ju museli obchádzať. A nikto netvrdí, že si sa mala bezhlavo vrhnúť pod kolesá. Ale tak trochu sa vystrčím, dám najavo úmysel prejsť a niekto by ťa určite pustil. Keby tam pred tebou na chodník padlo lietadlo, asi tam nebudeš stáť tri dni, kým odpratajú trosky.
Ja netvrdím, že šofér neurobil chybu. Urobil. Ale ty si sa tiež mohla lepšie vynájsť.

h2
18. apr 2023

@mpg Predpokladám, že vystúpil a zmizol niekde v blízkej budove.

mondolina
18. apr 2023

@zero_hero
kde sa zastávam vodiča, alebo kto?

h2
18. apr 2023

@zero_hero Nikto sa tu nezastáva vodiča. Jeho správanie odsúdili všetci. Aj pokutu dostal. Riešime, ako sa so situáciou vysporiadala autorka. Pokojne tam mohlo dôjsť aj k nehode, kde mohlo chodník zablokovať havarované auto. Nech mi nikto nehovorí, že by tam stála, kým by ho neodtiahli.

mondolina
18. apr 2023

a to nikto iný nešiel na ten vlak vtedy? len vy? 🙈 po tom chodníku?

januska12323
18. apr 2023

No somár to je ale neviem prečo si tam čakala. Keďže bol aj na vozovke obiehajúce auto musí spomaliť čo ti dáva čas chytiť deti za ruky a prejsť popri dodávke tie tri metre bez problémov.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
18. apr 2023

ako chapem, a dobre si urobila ze si zavolaal policajtov. ALe nechapem, ako dospela zena nevies prejst cez cestu.. 20minut, tak zajdem za tu poondiatu dodavku, aj ked neviem kade, hocikade popri nej a prejdem tade, ak sa neda otocim sa normlane tak, ze idem prva ja za mnou kocik, vystrcim hlavu na cestu, zakyvam autu a zastane a idem.. :D

simca06022011
18. apr 2023

A ked teraz pozeram obrazok.. tak si mohla ist dalej po chodniku pred nim a prejst cez cestu dalej, kde uz neobiehali.. ale teda to uz je teraz jedno... skoda toho strateneho casu, ja by som ho poziadala, nech mi aj taxik domov zacvaka, ze som vdaka nemu nestihla vlak :DD

solange7
18. apr 2023

Neviem si predstavit, ze mi auto zablokuje chodnit a ja tam ostanem stat ako uplna trubka. 😀 A este s vedomim, ze mi ide vlak. Uplne v pohode by som to auto obisla aj po ceste. Ked sa vedia rozpravat babky v strede cesty, tak by si to zvladla obist aj ty.

autor
18. apr 2023

Ach ženy, je to hlavný ťah , ktorý vedie popri obciach Chodník je len na jednej strane, je úzky maximálne 1,5 m, dlhý možno kilometer a vedie od autobusovej zastávky k prechodu . Prechodom sa prejde na opačnú stranu kde začína ďalší úzky chodník. Tým zídete do obce priamo na vlakovú stanicu. Okrem tých dvoch chodníkov sú tam zvodidlá a za nimi na jednej strane polia a na druhej nejaká strmina medzi kriaky. Ja viem, že vy ste super, vy by ste to určite preleteli alebo by ste sa brodili tým poľom , prípadne by ste za hodili na tú 66 a tie autá a kamióny čo tam lietajú aj napriek tomu, že je tam rýchlosť znížená na 70 by vám v sekunde zastali,ale ja som žiaľ len obyčajnú smrteľník, ktorý sa bál s kočíkom vstúpiť do vozovky tak som tam čakala ako retardovaná na políciu. Nuž tak mi treba.

ghostsgirl
18. apr 2023

Ano vodic tak nemal stat, suhlasim aj, ze si zasluzil pokutu, ale vlak si nestihla kvoli sebe a nie kvoli vodicovi. Prednejsie ti bolo jeho nabonzovat ako stihnut vlak

solange7
18. apr 2023

U nas medzi obcami je tiez taka vrazedna cesta, 90tka, kamiony, ziaden chodník. Dokonca aj zvodidla sem tam a ludia chodia v pohode. Aj odstavene auto obidu.

simca06022011
18. apr 2023

@ghostsgirl vies co, ja by som tu policiu tiez volala.. predpokladam, ze tam on nema co stat.. a teda ked uz videl ze ide, mal ju najskor pustit a potom si ist vybavit...

moonlight1210
18. apr 2023

Som sofer a rovno poviem, ze je to idiot.
On nechce trcat do cesty, velmi dobre vie, ze tam parkovat nesmie, vie, preco sa tlaci na chodnik, ale “ved len minutka, aby som nemusel kracat pat minut az spoza rohu, to vydrzkate, nie?”.

Ja by som tiez s kocikom nesla do frekventovanej hlavnej cesty spoza dodavky. Bez ohladu na vykuknutie, ci sa da rychlo behom prejst okolo auta, nez pojde dalsie auto.

Nikto tam totiz chodkynu s kocikom a detmi takmer uprostred svojho pruhu necaka. Ak ju zbada neskoro, nestastie je na svete.

A co povie 99% konika?
No predsa: Na co tam liezla?!

andrejka1974
18. apr 2023

@anjelicek26 a to tam celý čas stal len kôli tomu že si na neho zavolala políciu chudák šofér keby si nevolala políciu o chvíľku by odišiel a ty by si stihla vlak ,robím kuriéra a viem ,aký je problém niekedy zastať čo len s malým autom vždy sa dá nájsť riešenie každé auto sa dá obísť

ghostsgirl
18. apr 2023

@simca06022011 ano to je pravda, uplne suhlasim a keby sa neponahlala, tak jej konanie schvalujem. Ale aby som kvoli debilovi nestihla vlak? Ok, ak predpokladam, ze ta cesta je frekventovana ako dialnica, tak beriem spat, to by som sa aj ja bala

janage
18. apr 2023

Taj ja si to predstaviť viem. Boli sme raz na dovolenke v takej dedine. Nedá sa obijst. Pamatam sa doteraz aka som bola prekvapená, že taká malebna dedinka a kamion za kamionom po ceste.
Keby povedal šofér minútku, tak ja by som tých 5, 10 min. počkala, že sa každú chvíľu vráti a bezpečné prejdem. A teda nevytrcala by som sa ani omylom. To ti dávam úplne za pravdu. Ja bývam tak, že na bus 4prudovka a už xraz sa stalo, že tu niekoho zrazilo. Keď stojím pri prechode podotýkam mám často pocit, že vodiči si myslia, že som zo štatistického uradu a počítam počet áut čo prejde za hodinu. Už aj pani na vozíčku nabrali na priechode. A to je povolená 50. Vieme dobre, že ak je povolená 70, tak bežne sa ide 90.
Myslím, že väčšina si to predstaviť nevie. Už podľa reakcií.
Nehovoriac o tom, že chodec sa nemá čo vystupovať na cestu poza prekážky, kde ho vôbec nevidno.

Strana
z2