icon

Šoférovanie služobného vozidla

klaudi555
12. sep 2023

Ahojte zienky, prosim o radu. Bola som prijata na admin.miesto do statnej spravy, nastupit by som mala v oktobri. V inzerate ani na pohovore nepadlo ani slovo o tom ze by som mala soferovat sluzobne auto. Dnes mi zaslal osobny urad nejake papiere, aj lekarsky posudok potrebujem a az tam som ai vsimla ze sa ma posudit praca so zob. jednotkami (pocitac) a je tam aj zakon o cestnej premavke. Hoci vodicsky preukaz mam, nie som velmi aktivny vodic a v BA som este ani nesoferovala. Neviem, co teraz robit, ci im zajtra zavolat a ocakavat ze ani nepride k podpisu zmluvy alebo to nechat tak...len ak mi daju do zmluvy aj sluzobne auto, tak potom neviem ci to podpisem

Strana
z2
nyusika
13. sep 2023

@ljzozv no ja neviem, ja beriem auto ako perfektny benefit a necakam, ze mi niekto bude platit za sluzobne jazdy...alebo to inak myslis ?

ljzozv
13. sep 2023

@nyusika je to príplatok za vedenie služobného auta. Platí sa za hodinu jazdy. Myslím si, že niektorým ten príplatok ani za rok nepokryje sumu poistenia zodpovednosti za škodu 🤷

nyusika
13. sep 2023

@ljzozv to ja vobec nepotrebujem. ako pisem vyssie.

muchotrafka298
13. sep 2023

@klaudi555 hlavne nezabudni na poistenie hmotnej zodpovednosti v nejakej poistovni, ak budes mat pridelene auto.

klaudi555
autor
13. sep 2023

@muchotrafka298 auto urcite mat pridelene nebudem...ja si myslim ze ak by ocalavali ze budem soferovat tak by to bolo len prilezitostne na nejake ine ministerstva alebo meetingy mimo institucie...to zase nie je tak vysoky post ze by som mala sluzobne na kazdodenne pouzivanie😃😃😃😃

muchotrafka298
13. sep 2023

@klaudi555 ako poznam slovenske statne institucie, tam nehrozi vo velkej vacsine, aby si dostala sluzobne auto na sukromne ucely a chodila si s nim kade tade. Hmotna zodpovednost je bez ohladu na to, ci budes soferovat denne alebo 1 x za pol roka.

klaudi555
autor
13. sep 2023

@muchotrafka298 no kazdopadne budem verit ze to odomna nebudu vyzadovat, kedze sa ma na to nepytali ani na pohovore a to si myslim ze ak to ocakavaju od niekoho, je to podstatna vec

muchotrafka298
13. sep 2023

@klaudi555 dnes je viac menej automaticke, ze vacsina ludi vodicsky preukaz vlastni. Nie je to ziadna specialna vec alebo "skill". Nemusi to byt primarne uvedene v inzerate na pracovnu poziciu.

klaudi555
autor
13. sep 2023

@muchotrafka298 tak s tym nesuhlasim...poznam kopec ludi ktori mali zaujem o nejaku pracu ale cestovanie autom napriec republikou bola podmienka a nevzali ich kvoli tomu...cize ak to firma pozaduje, treba to specifikovat

nyusika
14. sep 2023

@muchotrafka298 pokiaľ sa od uchádzačov, neskôr zamestnancov, vyžaduje vedenie motorového vozidla, ako súčasť práce, musí to byť uvedené v inzeráte.

Pokiaľ ide iba o možnosť, použiť služobné auto, nemusí to byť uvedené . Ale je plus uviesť to medzi benefitmi.

Strana
z2