icon

Som 21 ročný muž a nevidím svetlú budúcnosť, nič ma nebaví

roman9763
31. máj 2020

Dobrý večer. V prvom rade ako začnem o niečom písať, tak viem, že tieto diskusie su najmä pre ženy, mamičky alebo mladé slečny. Ale nikde inde som nevidel, kde by som sa mohol skúsiť vyjadriť niekde na internete ako muž - chalan, tak dúfam že to nevadí a pochopite prečo sem píšem.

Teraz k téme. V poslednom čase sa cítim veľmi zle. Nevidím pred sebou svetlú budúcnosť, nič ma nebaví. skoro všade kde som sa cítim nekomfortne - nepohodlne, ci uz je to v práci, doma alebo v niekde na verejnosti ako sú obchody alebo nejaké verejné služby ako bary, reštaurácie atď. Práca ma nebaví, doma už to nie je doma ako kedysi keď som bol o niečo mladší. Keď mám aj voľný čas, úplne ho zabijem buď na mobile alebo ničím nerobenim. Mam problém spoznať nových ľudí ci uz kamošov alebo aj dake baby. Problém asi nie je vo vzhľade, ale v mojej povahe, kde mám pocit že ľudia vycitia zo mňa, že je niečo vo mne zlé alebo niečo čo ich odláka odomna alebo nemám toľko odvahy osloviť niekoho. Cítim sa tak osamote ako nikdy predtým. Viem ze je to moja chyba ale aj tak to píšem. To že som doma s rodinou neznamená, že sa cítim že som s nimi. Iba som to chcel niekde vypísať. Ak sa chce niekto vyjadriť budem rád aj za pozitívne aj negatívne odpovede, len nech si nikto nerobí z toho srandu. Viem, ze toto je diskusia pre ženy, ale aj tak som to mal potrebu niekde vyjadrit. Vďaka a pekný večer.

roman9763
autor
1. jún 2020

@kiwi3 asi mas pravdu podla mna vela ľudí má nejaké problémy a vela ľudí by muselo ísť k psychiatrovi

roman9763
autor
1. jún 2020

Ďakujem každému jednému co odpovedal či už pozitívne alebo negatívne.

roman9763
autor
1. jún 2020

@bluka2 no možno áno. Tu kde bývam tak ma to ani nelaka nikde chodiť možno by to chcelo ísť do sveta pozrieť a nabral by som do života niečo nové iné

marca12
1. jún 2020

@roman9763 nudis sa to je cele. Si velmi mlady na to,aby bol depresivny. Namiesto pozerania do mobilu si pozri dobry film alebo nejaky dokument. Tukanie do mobilu zle posobi na nervovu sustavu a clovek je potom prazdny,nervozny. Nemusis vyhladavat stale nove kamaratstva. Venuj cas stalym kamaratom. Ak nemas chut byt s ludmi,bud chvilu sam. Moznoze si aj otraveny z vecneho nahanania sa niekam. Nie kazdeho bavi posedavanie v baroch alebo vozenie sa v aute. Zober sa aj sam niekam na vylet. Vytyc si trasu,sadni na vlak,bus a chod. Niekedy potrebujeme reset a vediet byt sami so sebou. Aj ked ta nic nebavi,skus sa nejako zamestnat.

kassandra25
1. jún 2020

@roman9763 pokial nemas pochmurne myslienky na samovrazdu, tak je dobre. Predstav si, ze som natom rovnako ako ty. A to doslova. Napriek tomu sa snazim robit cinnosti, ktore ma bavia a z ktorych mam radost/zmysel. Ale ja mam uz rodinu. Ked som mala 21 rokov ako ty, tak kamosky som mala minimalne 5, frajera, pracu....alebo skolu. Urcite mas nejakych ludi, s ktorymi sa mozes stretavat, a navyse mladi ako ty, ved to je basen ist na diskoteku a tam sa zoznamit-opatrenia sa uvolnia predsa. Takisto take rande naslepo, aspon sranda bude. To, ze stravis cas na mobile, je ozaj problem. Mam syna, este je velmi maly, no tesim sa, ze o rok mi ho zoberu do futbaloveho zväzu- sport je u mna na prvom mieste, potom skola, a potom - povedzme si otvorene, chlap ma vediet makat, ako doma, tak v praci a to od nevidim do nevidim. Povalaci, to nie je pre mna. Neviem, ako si bol vedeny alebo ako vychovany, ale som rada, ak citas tieto riadky. Ano, som rada, ze mam syna, lebo vychovat syna je méta. Je to nekonecna disciplina a drina, robota a padat na hubu a potom bude vychovany. Verim tomu, ze nudu poznat nebude, skor bude bojovat s casom o minuty, aby vsetko stihol, lebo ja mu nadstavim latku tak, aby nemal premarnenu ani jednu minutu, hodinu a prace mal rozlozenej na kazdy jeden den donekonecna.

caroline_
1. jún 2020

Ahoj, ja mam 22 rokov, ked chces mozme si napisat ked tak aj na fb,mala som to co ty..

ivangeline
1. jún 2020

Mužské spolky. Hocake. Kto hľadá, nájde.. nemusia byť čisto mužské. A nemusia byť len kresťanského zamerania. Napr šport? Nájsť si koníček nejaký, kde budeš stretávať tých istých ľudí... Určite to veľmi pomôže. Nájdeš priateľov. 🙃

slunce3
1. jún 2020

@roman9763 nais na papier, zavrú oči a vyberá prstom, alebo hraj šípky ktorú možnosť trafis.. Ideš 🤣👍

roman9763
autor
1. jún 2020

@marca12 ja som premýšľal že by som išiel aj sám niekde von hocikde len vždy ma odrádza, ze ake to bude ked pojdem sam?

roman9763
autor
1. jún 2020

@kassandra25 ja aj ked som išiel na diskotéku tak som si tam pripadal ako úplný dilino fakt. Úplne napätý a nervózny. Ja aj ked sa bavim s nejakou babou tak ju proste neviem rozosmiať alebo zaujať poväčšinou. Vsak ja som neni na mobile 24 hodin denne ja mam robotu normálne len ked mam ten volny cas to je problém že neviem co robiť poriadne a potom ked neviem co robim tak len tak tukam do telefonu niekedy aj na silu.... No ano čítam každý jeden komentár od každého na toto... A podla mna je jedno ci ma niekto syna alebo dcéru aj tak ci onak ho musi rodič viesť a vychovávať hlavne v tom skorom veku a viesť ho k správnym návykom aby to preniesol potom do neskorších rokov svojho života.

roman9763
autor
1. jún 2020

@caroline_ tak mi napíš fb ak môžeš

roman9763
autor
1. jún 2020

@ivangeline lenže športovat nemôžeš stále každý den. Aspoň si myslím. Ako vieš ze krestanske?

roman9763
autor
1. jún 2020

@slunce3 haha vtipné 🙂 no však máš pravdu pred tým co si napísala ze je toho vela skusim nad tym pouvažovať čo sa da robiť. Ako dlho sa venuješ rybárčeniu

mamutka
1. jún 2020

@roman9763 ja som to tiež mala tak, teraz by som ti mohla byť matkou a stále som introvert. Ak mi ľudia pasujú, v pohode zábava, ale inak som sa často cítila ako piate koleso. Ja som na diske ani radšej nikdy nebola 🤣
A ísť do obchodu? Si môžem týždeň písať zoznam co by sa nám zišlo a keď na to príde, tak veľmi sa mi nechce do uzavretých priestorov, že si poviem, že bez tých veci sa dá ešte žiť a ze vlastne prečo by sme nemohli byť minimalisti 😂
Samozrejme tým nemyslím nákup potravín a základných veci. Aj keď, som vďačná, ak to vybaví manžel.
V podstate neviem ako som sa sama vybrala do sveta ako 23 ročná, nestratila sa na letiskách ani v živote... Asi proste som bola rada ze som sama
No ale stručne, ak sa chceš viac hýbať vonku, tak si kúp bicykel, spomínaš športy skupinové, resp párové, ja by som navrhla bike. Kopce sú na kondičku super, hlavu si vyčistís že až, endorfiny prídu samé, dakoho aj spoznáš, aj babu dajakú, dnešné aplikácie ti ukážu kto kde jazdí, možno sa ti to zapáči.
Netrápila by som sa, že ti je trápne na diskotéke a pod, koľko je takých ľudí...
Len je v móde byť úžasný zabávač, stred vesmíru, pupok spoločnosti, všade doma veľky kráľ... . Takých už bolo a potom sa o nich píše, že to vlastne hrali, že šťastní neboli, že aká škoda, že spáchali samovraždu, koľko toho ešte mohli vytvoriť...
Prečo si nepriznat, že je človek introvert, alebo ho všetko len nudí, alebo že sa hľadá a nebaví ho to co baví väčšinu rovesníkov.
Človek by mal byť rád, že nie je ako väčšina, nie smútiť, že nezapadol....

roman9763
autor
1. jún 2020

@mamutka na bicykli chodím sem tam, no to ma moc nebaví akože idem ale to len tak kúsok po okolí.. poznáš nejakú apku na to?
Neviem či trápne ale citim sa tam tak blbo a ani sa nikomu nie som schopný prihovoriť... Mozno keby to prelomim aspoň raz tak potom by to išlo uz lepšie.

Ja som poväčšinou sam ale cítim ze by som potreboval aspoň pár ozajstných kamarátov na okolí a ani tých nemám.
Možno by som mal byť rád takí aký som lebo asi takých ľudí neni vela ako ja ale zas to je aj nevýhoda ze ťa spoločnosť potom pasuje na "vedľajšiu koľaj"

tripetta
Autor odpoveď zmazal
mamutka
1. jún 2020

@roman9763 ja používam Strava, ale už bude spoplatnena, dá sa nájsť isto niečo.
Ani mňa to nebavilo, ale po čase ma chytilo, že sa dostanem ďaleko, na miesta kde je pokoj, krásne prostredie a tak
Ja mam šťastie na dve kamošky ešte od strednej školy. Iste stretneš super človeka časom, skutočných priateľov je malo, tie hromady kamošov co ľudia majú, to sú len takí známi

roman9763
autor
1. jún 2020

@mamutka ako môže človek stretnúť niekoho vonku na bicykli ked sa každý ide voziť?

roman9763
autor
1. jún 2020

@mamutka napíš ako môžeš spoznať človeka keď ideš na bicykel? Veď každý sa ide skôr previesť ako keby mal s niekým sa zoznámiť ci?

mamutka
1. jún 2020

@roman9763 jaj, tak neviem kde žiješ ale tu sú v lesoch bufety, ľudia sa stretnú, môjho muža chlapík oslovil na pumpe, keď si naraz čistili biky, už roky sú kamoši, ďalší keď sa obiehali v kopci, dodnes si spolu dohaduju jazdy, jeden chalan tak cez appku vyhľadal babu ktorá bežala smerom ako on jazdil, napísal jej a už spolu žijú nejaký ten rok. Človeka kde kto osloví. Ja o to nestojím, ale nedávno sa ma partia chalanov v lese pýtala na cestu, to je hneď šanca, že poďte, idem tadiaľ, dáme pivo... A keď aj nikoho nespoznas, lebo nasilu to proste nejde, tak OK, čo ma prísť, to príde, ale nebudeš doma ležať s mobilom. Ja dávam len príklad, môžeš začať s hocicim. Sak začni napr.taxikarcit, sponzas ľudí, že ti aj veľa bude

roman9763
autor
1. jún 2020

@mamutka ďakujem za vysvetlenie vážim si názor

ivangeline
2. jún 2020

@roman9763 ..a prečo by to malo byť každý deň? Stsci niečo malo na zmenu. Muzom.sk napríklad,majú aj FB a dávajú aj videa a hovory.. Čo tvoj otec? Aký máte vzťah? Treba na sebe pracovať,aby si bol so sebou spokojný,aby si sa poznal a mal rad.. a robil,čo vieš a máš robiť. Stal sa mužom. 🙂

slunce3
2. jún 2020

@roman9763 fúú roky 😜😉👍 aj keď teraz mam pauzu, lebo mladší potomok je bez pudu sebazáchovy, ten mi aj z člna vyskočí 🤣✌️😅 tak max na 1-2 h. S nim sa da

sega25
2. jún 2020

Skúste motivačných trénerov. Napríklad: Andy Winson - video:

https://www.youtube.com/watch?v=8BbSUCh0VXg

.
Alebo Dragan Vujovič - video:

https://www.youtube.com/watch?v=XBa6sXidKDs

.
Videí majú viac. Vybrala som len také na ukážku. Obaja sú výborný.

eliska13
2. jún 2020

@roman9763 takže ty si už bol u psychologicky?za 4 sedenia sa nič nedozvies ani nikam neposunies.Ta jej veta bolo nie preto, že sa Ťa chce zbaviť, ale, že nie si tak "ťažký"prípad, aby ste sa stretávali dlho.
Akých máš rodičov, máš súrodencov?tadiaľ cesta nevedie spoznať sa s niekým?Zo školy, z prace, ulice nemáš niekoho blízkeho?Asi sa cítiš neisty, taký nezaujímavý mám pravdu?vieš takých uvravenych gerojov čo všade boli všetko videli je veľa nie každému sa taký páči.Na tvojom mieste si normálne dám inzerát, že hľadáš parťáka, partacku na šport, bicykel, túru...neviem čo Ťa baví.
Mňa nikdy diskotéky nebavili.
Appka na bicykel či akýkoľvek šport je dobrá Relieve aj fotky si môžeš pridať, spraví Ti video z trasy...
Bol si od detstva takáto povaha?Čo robia rodičia súrodenci cez víkend vytiahnuť otca či niekoho na ryby...musíš niečo zmeniť, ak je tvoja fotka reálna si krásny mladý muž škoda Ta doma depkovat😊
A ten bicykel určite využi budeš na vzduchu, endorfíny v sobotu som bola dlho na bicykli a bola som prekvapená koľko mladých mužov vysportovanych som videla samych😊len neviem prečo sa mi zdá, že ty sa už dopredu ideš odpísať a nejak si neveríš?nemal si prísnu výchovu?Skús si niečo dobré uvariť, máš toľko veci na výber čo robiť využi to!

eliska13
2. jún 2020

@roman9763 Relive som sa pomylila

marca12
2. jún 2020

@roman9763 je to uplne super a oslobodzujuce. Vycistis si mysel,mat rad sam seba je to najviac.

tatapipka
2. jún 2020

@roman9763 Ahoj, skoro každý si tým prešiel, introverti to asi znášajú horšie...mne veľmi pomohlo ked som sa zhruba v tomto veku pridala k dobrovolníkom..konkrétne títo moji boli zameraní tak EKo Enviro, grupa nových ľudí, zmysluplná činnosť - to ma dokonale naplnilo...koniec koncov som si vdaka tomu našla terajších kamošov a muža...mrkni či nie je v tvojom okolí niečo so zameraním aké by ťa zaujímalo...

roman9763
autor
2. jún 2020

@ivangeline lebo ked športujem tak zabúdam na okolitý svet aspoň chvíľu ale ked dosportujes tak si späť v realite.... cim sa zaoberajú na tej stránke mužoch?
S otcom nemam zly vzťah len sa moc nebavíme spolu akosi si nevieme sadnúť spolu a pobaviť sa o živote. Každý hovorí ze treba pracovať na sebe... Co to znamená? To je široký pojem. Citim sa ako nevyspele decko

roman9763
autor
2. jún 2020

@slunce3 a kam chodíš rybárčiť