Som 21 ročný muž a nevidím svetlú budúcnosť, nič ma nebaví
Dobrý večer. V prvom rade ako začnem o niečom písať, tak viem, že tieto diskusie su najmä pre ženy, mamičky alebo mladé slečny. Ale nikde inde som nevidel, kde by som sa mohol skúsiť vyjadriť niekde na internete ako muž - chalan, tak dúfam že to nevadí a pochopite prečo sem píšem.
Teraz k téme. V poslednom čase sa cítim veľmi zle. Nevidím pred sebou svetlú budúcnosť, nič ma nebaví. skoro všade kde som sa cítim nekomfortne - nepohodlne, ci uz je to v práci, doma alebo v niekde na verejnosti ako sú obchody alebo nejaké verejné služby ako bary, reštaurácie atď. Práca ma nebaví, doma už to nie je doma ako kedysi keď som bol o niečo mladší. Keď mám aj voľný čas, úplne ho zabijem buď na mobile alebo ničím nerobenim. Mam problém spoznať nových ľudí ci uz kamošov alebo aj dake baby. Problém asi nie je vo vzhľade, ale v mojej povahe, kde mám pocit že ľudia vycitia zo mňa, že je niečo vo mne zlé alebo niečo čo ich odláka odomna alebo nemám toľko odvahy osloviť niekoho. Cítim sa tak osamote ako nikdy predtým. Viem ze je to moja chyba ale aj tak to píšem. To že som doma s rodinou neznamená, že sa cítim že som s nimi. Iba som to chcel niekde vypísať. Ak sa chce niekto vyjadriť budem rád aj za pozitívne aj negatívne odpovede, len nech si nikto nerobí z toho srandu. Viem, ze toto je diskusia pre ženy, ale aj tak som to mal potrebu niekde vyjadrit. Vďaka a pekný večer.
@eliska13 podľa mna cestou psychológa alebo nedaj tomu psychiatra je cestou hrôzy... Ja som mal pocit ze sa nevypravam s človekom ale s robotom.
Rodicia nie su zlý určite som za nich rad aj ked na nich vidim veľa chýb ale kto ich nemá... Niekedy sa pohadaju tak ma to dosť znechutí a bratov mam 2 jeden je preč dlhodobo a druhý je doma a ten je dobrý fakt skvelý aspoň pre mňa. Niekedy sa tiež pohadame ale hned sa aj zmierime
Školu uz nemam, v práci som aktuálne len so sefom a jedným starším ujom a na ulici u nas žijú sami cudaci skoro alebo starí ľudia.. ja s bratom sme nikdy neboli spokojní ze sa naši presťahovali z mesta do "dediny'
Mal som jednu babu z roboty bývalej blízku len poton ked som išiel prec z roboty tak to islo dole vodou medzi nami
Ano som si neistý sam sebou a nerozhodný dosť. Neviem čo chcem. Asi aj nezaujímavy áno. Nie som tip co sa chvali vsade kde príde skor naopak.
Kde si dať taký inzerát akoze? Mna tie diskotéky ako kedy záležalo od okolností ale väčšinou tiez nic moc.
Od detstva som bol dosť hanblivý a tichý.
Mama ma svoj svet ona je dosť negatívna a ju ťažko do niečoho nahnať... Otec ten ked neni v robote ten je len na pc alebo telefone sem tam ide niekde von ku kamarátom ale inak nic. Ich by som ťažko niekde vzal asi von možno ano možno nie.
Ako píšem najbližšie mam k tomu druhému bratovi s nim chodím hlavne športovať ale ten tiež niekedy ma svoje nálady.
Zmeniť musím to mi je jasne len neviem co alebo tak....ano tá fotka je reálna 🙂 a ďakujem
Skúsim možno cez víkend bicykel ..
Ano ja sa dopredu odpisujem to hej a ani si neverím v ničom... Mal som v skorom detstve prísnu výchovu hlavne od otca ale to isté mali aj moji bratia( vseliake zákazy, len sa učiť a skoro spať atď a ked som chcel cosi ja tak hned bol proti). potom ked sme uz boli starší náš otec uz zmäkol... Chcwl by som cez víkend urobiť niečo sladké.. a ďakujem za nazor a rady
@roman9763 si vnímavý chalan málokedy chlap tak pekne opise rodinu a všimne si take veci ako píšeš.Psychologicku Ti veľmi odporúčam podľa toho čo píšeš potrebuješ oporu, pochvalu, povzbudenie možno Ti to rodičia nedali, nevedeli....
Sám cítiš, že nie si spokojný chces zmenu a nevieš ako ...niektorí ľudia potrebuju nakopnutie, doprovod...len musíš si nájsť taku, ktora Ti bude sympatická sadnete si na prvý pohľad ináč to nemá význam.A nečakaj zázrak po 4 stretnutiach.Mas nárok zadarmo sériu cca 12-15?sedení od poisťovne neviem či vieš....
To, že si neveríš a dopredu rezignujes je zle či v práci, vzťahoch celkovo v živote, ale určite to vieš korigovať a dobrý psychológ Ti dá pohľad, že máš byť načo hrdý a spokojný sám so sebou.Zmeni ten tvoj pohľad na seba, lebo mám pocit, že sa vidíš strašne nezaujímavý, obyčajný, nudný😊ktorá by takého chcela
@eliska13 tak ďakujem aj ked raz mi jedna baba povedala ze som chladný a neprejavujem žiadne city k nej?
Si predstav ze tam kde som bol dvakrát tak tam chcela za každú jednu hodinu aby som zaplatil 20 euro na hodinu tak som jej dal len tak za nič 40 eur... Tak ma to aj preto odradilo, ze keby jej mám dať za každé jedno stretnutie 20 eur tak môžem ísť bývať akurát tak pod most.
No vsak toto ktorá by chcela negatívneho ?
Vabnicka 🤣 nie vanička
@slunce3 Rybárčenie odporúčam aj ja....je to šport kde si odpočinieš, môžeš byť sám ak sa tak rozhodneš a liečiš si dušu pri vode alebo ako napísala slunce3 vždy sa nejaký ten rybár pri vode na kus reči nájde. A aj keby ste vedľa seba mali sedieť potichu tak to nie je trápne lebo na rybách to tak chodí 😂
@roman9763 je to ešte dobrá cena za psychológa😊tak využi to, čo máš od poisťovne a potom raz, dva x mesačne uvidíš ako na tom budeš si zaplatíš určite mesačne mininies aj na iné zbytočnosti peniaze toto budeš mať do života a aby si pochopil sam seba svoje zmýšľanie....
A čo na názore jednej baby stojí svet?asi si sa nezalubil, keď si bol chladný.
@roman9763 joj tak ak si z Ilavy tak šup šup akcie Pre Prírodu..mrkni na nete, i ked bohužiaľ tento rok kvôli pandémii je toho pomenej a mladá krv tam chýba...my sme boli taký silnejší ročník tie 80te rokyy a po nás tam dobrovoľníci akosi spustli, my teraz väčšinou vštci riešime deti a rodiny a neni tak čas na akcie,ale možno tam už zas bude nejaký nový klan dvadsiatnikov ako sme boli my kedysi...o.z.pre prírodu alebo kľudne mi napíš a môžem ti preposlať niekam na mail program akcií
@roman9763 ešte, ako tak kukám program, tak názvy sú písané tak poeticky že laik nemá šancu zistiť o čo ide...robieva sa hrabanie veľkých lúk, niekedy aj ručné kosenie (chránené lúky samozrejme) robia sa aj ovocinnárske víkendovky - sadenie, štepenie a všetko okolo toho, robia sa aj čisto exkurzie do prírody a teraz tam mávajú splav týždnový v lete dolu Váhom a vždy sa aj niečo robí, aj sú exkuzrie aj sa večer kecá, pije mierne, zábava, oheň, romantika, stany..popremýšlaj
A nemas nizky krvny tlak?
Depresívny syndrom... 06/2019 som mala takú silnú depresiu, že som sa nevladala ani vstať z postele, vyhybala som sa kontaktu s ľuďmi vcetne manžela a syna. Prestala jesť na niekoľko týždňov, nekomunikovala som s okolim vobec som nerozpravala. V urcitom bode mi začalo blikať červené svetielo v hlavne, že to nedopadne dobre. Skoncila som u psychologa, ktorý pre akútny stav odporučil liečbu u psychiatra. Psycholog nepredpisuje lieky. Toto je tabuizovana tema, ale ja vravím, treba skúsiť sa poradiť s psychologom. Keď nič iné aspoň si pokecas...V minulosti som sa po ťažkej chorobe (neurologicka) liecila aj u psychologa a psychiatra - nie je to hanba, je to lekár ako iný.
@roman9763 Jasné ja som síce k tomu prišla vďaka priateľovi ale už teraz viem, že ak by sme sa náhodou rozišli tak v tomto budem pokračovať 🙂 Len je to na začiatku dosť finančne nákladné...rybársky lístok, povolenie, udice, výbava...ale dá sa to poriešiť aj tak, že si zistíš ktorá voda u vás nie je zväzová (v tom prípade papiere nepotrebuješ) a udice so základnou výbavou si požičiaš napr. od rodiny alebo tak. Ak nechceš spoločnosť tak treba popozerať nejaké vidá ako sa viaže aké druhy rybárčenia sú a vybrať si ten svoj, Ak máš niekoho v rodine kto sa tomu venuje alebo venoval, veľmi pomôže aby ťa zasvätil do základov. A potom už len zobrať saky paky a šup k vode ...či si tam sám alebo sa k tebe niekto pridá alebo ty k niekomu stále to má to svoje čaro. Voda, ticho, príroda, poprípade s rybármi býva aj kopec srandy. Záleží na tebe 🙂

@sega25 winsona poznám z Instagramu ale moc ho nesledujem ale pozriem si a toho druhého nepoznám ale ďakujem za odporúčania skúsim pozrieť