Som čašníčka a mám problém s táckami

verca_a22
9. júl 2017

ahojte, robim casnicku v kaviarni som tam len prve 4 dni a mam problem s tackami. Ked som brigadovala u tata v restauraci zvykla som si byt rychla aj vsetko. Teraz brigadujem v bratovej kaviarni a hovoril mi nech skusim nepokladat tacku na stol a vylozit to jednou rukou a druhou ju drzat. Samozrejme ked mam na tacke vela piv alebo taketo tazke napoje to moc nejde. Ja vazim 51 kilov na vysku 172 cm, takze nemam vela sily. Ale jednoducho neviem ako mam nieco drzat v jednej ruke a urcite by tu mohol vediet nejaky trik na to. A este ked obsluhujem a idem s plnou tackou kde su nejake kavy, coca coly a koktejly tak sa to neskutocne trase. Dneska tam mame kino v takom priestore co je celkom dalej od baru a nemozem ist vobec rychlo s tym aj ked to drzim dvoma rukami, pretoze sa to vzdy trase. Urcite tu je niekto z vas casnicka a vedel by mi poradit.

sissy27
9. júl 2017

@verca_a22 veď sa spýtaj brata ako na to, určite bude vedieť, keď to od teba vyžaduje. Ale má pravdu, je to neprofesionálne položiť hosťovi podnos na stôl a vykladať objednávku, samozrejme je rozdiel priniesť 15 veľkých pív v krčme a dve kávy a dve vody v kaviarni.
Ale triky - naložiť si menej, teda toľko, koľko zvládneš v jednej ruke a otočiť sa viackrát, okrem toho chce to viac času ako 4dni, kým chytíš ten správny grif a naberieš silu. Podnos treba rovný a s nekĺzavým povrchom, aby sa ti veci na ňom netriasli. Ťažšie a vyššie veci ukladať bližšie k ruke.