Som jediná, kto nenávidí turistiku?
Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.
@natiska ved prírodu mam rada aj ja.. ale vyviezť sa lanovkou, pofotiť a ist domov. Mne to šliapanie v turistických topánkach ked mi zlezu nechty na nohách ziadne potešenie neprináša.
nemyslim si, ze si jedina 🙂 ja v tom tiez uplne nevidim zmysel slapat pol dna niekam, povedat si yes a slapat naspat - pred dietatom som sa obcas premohla, lebo muz to ma rad, teraz mame male dieta, tak muz ide sam a ma klud a my zatial behame okolo hotela/plesa...a neskor uvidime
kazdopadne to snad nie je povinnost mat rad turistiku 🤷♀️ kazdy ma rad nieco ine
Tak kazdy ma rad nieco ine, ja neviem preco sa to vobec riesi, ci nemas ani ine zaujmy? Ked niekto povie ze ma rad turistiku, tak povec ze ty rada plavas, to je priklad.
No tak to nerob. Nie je žiadna nutnosť chodiť po kopcoch.
ja v rámci nordic walkingu kráčam denne aj 13 km. Turistika mi však nič nehovorí. Nerozumiem tej eufórii ak mi niekto povie : keď to vyšlapeš, a potom ten pocit, pohľad zhora... Pohľad zhora mám aj z lanovky v Dolimitoch a spokojne zlyžujem 😉 A milujem aj horizontálny pohľad z pláže na more 😄 Každému vyhovuje niečo iné, a nech robí to, čo ho baví.
Mne to tiež nič nevravi. Mne ani výhľady nič nevravia. Lanovkou sa rada preveziem, dám si guláš tam niekde v reštike a hajde lanovkou naspäť do hotelového bazéna. 😅
Nie si jediná. Ja mám ešte navyše alergiu na stromy a na trávy. Takže už po hodinovej turistike som spotená a mám navyše celé červené nohy.
Tak vymeň partiu ... nie každý je "kamzík".
Spýtam sa ťa inak, čomu sa venuješ, kde sa musíš zaprieť, zamakať, spotit? Aktívne bajkujes? Behas? Dvihas činky?
Je to úplne normálne … ja som síce veľký milovník turistiky a trápim sa potim ako jedno hovado ale nabíja ma to napĺňa a aj keď mám mať čo i len jeden deň voľna tak ho chcem presne takto stráviť ! A tak ako to ini milujú je úplne normálne že ty to nemáš rada .. každý sme nejaký a prečo by si sa mala trápiť .. mala som takú kamosku … celú cestu hore nadávala kliala hore si porobila síce selficka a fotky ale mňa ubíjali keď som videla že si to nevie užiť tak ako ja a vlastne som sa aj potešila keď prestala chodiť … netráp sa a rob čo ťa baví 🍀
@zmrzlinka2021 a je povinnosť sa niečomu venovať?
Nuz a ja sa radsej dotrepem po svojich a potom si pomyselne potlapkam po pleci, za to, ze som to dala. A ano, jeden z najkrajsich momentov mojho zivota je ked som si sadla na kamen na Velkej svistovke, pozrela dole a povedala som si Svet je naozaj nadherne miesto. Ale netvrdim, ze toto musi kazdy.
Nie si jedina, tiez nechodim na tury, hoci prirodu mam rada. Chodim do prirody do okolia bydliska na prechadzky a vzdy som to tak robila. Mozno by som sa aj donutila, ale ked vidim a pocujem, co je po znamych destinaciach ludi, tak si to rychlo rozmyslim. Naposledy som isla vlakom s kamoskou na Hrebienok pozriet ladove sochy a uz Tatry nikdy viac. Ako na Vaclavaku a vo vlaku a zubackach ako v tokijskom metre.
@zmrzlinka2021 nie, nič z toho. Venujem sa cudzím jazykom, makam na plny úväzok (nie fyzicky) a vychovavam deti. Ale pre niekoho som lenivá..
Aj keby si bola tak to ničomu nevadí.
@koniarova nie, to nie je o venovani, ale o schopnosti pokoriť určite hranice, sebadiscipline a vyjdení z komfortnej vôli. Nemusí to byť turistika, preto sa pýtam.
Chôdza je zdravá. Možno by si nemusela loziť po kopcoch, ale stačila by napr. Gaderská dolina a pod.
Ja ju zduse nenavidim. Odkedy bol povinny Pochod vdaky SNP v zime,po kolena snehu, mala som asi 10r.na ZS....Odvtedy mam uplne zhnusene behanie po kopcoch v akomkolvek pocasi. A skusil by mi niekto povedat ze som leniva len preto ze nebeham ako kamzik po horach. A okrem toho ked uz by som sa aj premohla,bojim sa 🐻🐻😅
Ja nielen že neznášam turistiku, mne lezie na nervy celá príroda. Mne veta: Ideme na prechádzku do lesa. znie práve tak lákavo ako veta: Budeme ta s láskou naťahovať na skripec. Nechodím na turistiku, nechodím do prírody (pokiaľ tomu dokážem zabrániť), parkov a do záhrady aj vlastnej vkrocim len v prípade, ze chlap zapne gril. A je mi hlboko a úprimne kdesi, ci sa to niekomu páči alebo nie.
Staci mi len nadpis
Neznasam ju tiez
Určite nie si jediná. Ja síce turistiku milujem, ale môj muž ju rád nemá. Veľmi zriedkavo sa obetuje a ide, ale ja už to od neho ani nechcem, radšej idem s mamou a so synom, aj teraz sa chystáme o týždeň v tomto zložení na dovolenku bez neho. Každý má rád niečo iné, nevidím zmysel v tom, aby si sa to toho nútila.
Teraz mi ešte napadlo, že to, čo máš ty s turistikou, mám ja s lyžovaním. Síce milujem zimnú prírodu na horách, ale absolútne nevidím zmysel v spúšťaní sa na lyžiach z kopca zas a znova celé dni. Keby som niekedy išla "na lyžovačku", tak by som ju strávila zimnou turistikou.
Turistiku zboznujem, ale nerozumiem, prečo sa do toho nútis alebo necháš nútiť inými. Rob veci, ktoré ti robia radost. Ja neznášam chodit do muzeii, keď sme na nejakej poznávacke, múzeum rychlo prebehnem, ak do nejakého vojdem, odfotím niečo a ostatných počkám na kávičke vonku. Všetci to rešpektujú. Musis sa naucit byt asertívna.
@h2 tiez nelyzujem, zvysok rodiny ano, ja robim logistiku, davam jest, asistujem pri obuvani lyziarok, pijem kavu a valam sa na lehatkach v snehu 😃 toto leto som este plavky nemusela obliect a dufam ze mi to vydrzi. Milujem zimu 🤍
A ked nerada chodis na turistiku, tak preco tam vobec ides? Ja napr. nerada beham po obchodoch, tak som to eliminovala na to najnutnejsie a viem ten cas vyuzit na nieco ine.
@dskjhfdlkdjhl no lebo ak idem niekam ako partia tak čo budem robit ja? Napr. dnes sme boli s partiou na chate v Slovenskom raji. A tak sa dohodlo, že ideme ba Tomasovsky výhľad - bolo mi povedané, že je to len prechádzka…ďakujem velmi pekne - 3 hodiny som sa v tom teple skriabala do prudkého kopca. A este som sa aj s mužom pohádala (vraj som moc nadavala). Hore som prišla komplet spotená. 🥵🥵🥵
ja to tiez neznasam 🤣 nebavi ma to, raz som sa premohla a pri ceste dole som sa rozrevala od tych nervov... a turisticke topanky su otrasne, uz len pohlad na ne ma irituje 🤣🤣🤣
Mali ťa odviesť do dediny a to máš 2 km a prevýšenie 140 metrov
https://sk.mapy.cz/s/dufapugupo

Ani ja to veľmi nemusím, ale prírodu mám rada. Len kopce mi dosť robia problém.