Som lenivá ?
Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.
ANONYM Ja deti nemám, takže môj deň vyzerá inak ako tvoj....Ráno som vstala, umyla sa a nachystala raňajky pre mňa a pre muža. Išli sme do práce. Po mojom návrate z práce som dala piecť kuracie stehná, udusila ryžu. Urobila som.si kávu. Potom som umyla vaňu a umývadlo, vyžehlila jednu práčku prádla. Teraz mám večernú siestu a pozeráme správy.
anonym ja nechápem ako sa nedá stíhať domácnosť 😔ja mám dve malé deti, stíham okolo nich stíham aj domácnosť aj prácu... človek sa predsa len lepšie cíti v čistom upratanom dome.A trošku pozmenim tvoj názor chudne sa dobre aj pri upratovaní všetko a dá keď sa chce.Si zober že ja si ráno skoro musím privstat aby som uvarila obed aj deťom niečo potom deti pochytam do škôlky a ja idem do roboty... všetko sú to len výhovorky...a nie opatrovateľku nemám a bohužiaľ ani svokrovcov žijeme samy vo veľkom dome život má naučil čo si nespravím sama to nemám.Niekedy ticho závidím keď druhý majú ešte svokrovcov je to iné keď ti má kto pomôcť sem tam doma pomôcť aj deťi občas postrážit
@calendula321 ďakujem . Akože vážim si že si mi opísala deň ale naozaj mi príde že robím dokopy cez deň viac ako ty . Jedine ty asi robíš každý deň a ja mám aj oddychové dni
@ivanka12311 ja sa ale cítim v svojom dome dobre lebo mi pripadá upratsny .preto som sa pýtala že ako to vidia iný .a prepáč ale variť ráno obed a kvôli tomu vstávať mi príde ako komplikovanie života zbytočne .a nevyhovaram sa veď ja som jasne napísala že sa mi toho viac nechce robiť lebo mne to príde dostačujúce .
ANONYM rada odpoviem, veď sa nemusíme hádať, tiež som za normálnu konverzáciu. Už sa opakujem, ale vrátim sa k tomu s tou tučnotou a podobne, to ma troška zarazilo, potom má človek už znegativizovaný pohľad ...
@calendula321 áno možno to nebolo správne ale zas vôbec to nebolo myslené ako si to ty pochopila . A inak pred dieťaťom som aj ja hovorila že ženy na materskej sa majú dobré že nemajú čo robiť .ale realita je úplne iná :D takže asi to raz pochopis
ANONYM toto o tej materskej som ja osobne nikdy netvrdila. viem, že materská nie je dovolenka pre žiadnu ženu, aj keď sa tak volá ....ja som len napísala, že dá sa stíhať práca
Práca v domácnosti, tak som myslela
@calendula321 jasne dá len za akú cenu . Ok máme názorové rozdiely čo je prirodzené . Pekný večer
@calendula321
@ptmt1011
Co keby ste si vytvorili vlastnú diskusiu a nespamovali túto?
Pekný vecer
@puklica13 Nie je to zlý nápad, ale zbytočný. Ja s ňou nemám záujem baviť sa. O 14:00 som jej to napísala, no ozýva sa stále.
Anonym ja chodím do práce mám 4r dcéru a 1,5r chlapca ten obed uvarený musí byť.Ani ja by som nestavavala keby som nemusela
@ivanka12311 to je jasne ale ja by som radšej varila večer
No tak baby, ja osobne som toho názoru, mám kamarátky, ktoré sú doma s deťmi, domácnosť pico bello, keby som mala denne umývať dlážky a kúpelňu, bývame na byte aj na dome, medzitým pracujeme, vybavujeme, máme dcéru, síce už má sedemnásť, ale keď som nestíhala, zaplatím si dievča, ktoré mi uprace a hotovo. Moje priority sú tiež iné, máme susedu, ktorej chodí umývať 21okien svokra každý mesiac🙄, lebo u nej je poriadkumilovnosť na prvom mieste, no ja to považujem za chorobu, len sa pýtam, ako dlho jej to naša mladá suseda bude trpieť.
No som rada, že nemám takú svokru...
Anonym obed večer? deti prídu do škôlky sadnú si za stôl a budú pozerať do luftu😔 máš super život bezstarostny doslova okrem toho že máš 2r dcéru a študuješ, sem tam pozametas raz za 2tyzdne poumývas zem nenarobiš sa...tvoj muž musí mať riadne zlaté nervy lebo ten môj by toto netoleroval a letelo by to všetko cez zavreté dvere môj muž je strašný pedant väčší než ja😃
Asi to vyskúšam aj ja naladiť sa na túto vlnu lebo to neviem pochopiť bordel ako v kvokarni deťom neuvarene ale ja si pocvičim čo mi na to povie 😄😁👌 fakt váž si toho chlapa čo máš
@ivanka12311 nechápem o čom hovoríš .áno obed urobím večer aby ho na ďalší deň mohli jesť .a keby môj muž chcel voľačo vyhadzovať tak vyhodím ja jemu tiež . To kde sme aby bol môj muž ako môj diktátor . Skôr ty máš asi bezstarostný život keď si ochotná vstávať skôr kvôli vareniu keď môžeš odkedy prídeš domov až po spánok hocikedy variť
@ivanka12311 že deťom nenavarene :D predstav si že navarené majú všetci len som není tak blbá že nespím ráno kvôli vareniu . Tiež sa ti môžem smiať že necvicis.ale tak je to o priritach.ja mám po dieťati prioritu seba potom muž a potom všetko ostatné .ale chápem ťa keď si pod papučou tak sa inak nedá
@jana91701 susedu teda obdivujem . Povedala by som že radšej nech dá svoj čas deťom .to je oveľa viac
ONo moja zlatá okedy prídem domov je večer treba okúpať pochytat deťi a venujem sa domácim prácam a zas práci čo ty zrejme nepoznáš😃 môj muž nie je diktátor len neznáša bordel špinu tak ako aj ja!🧐
@ivanka12311 no veď obed majú v škôlke a niekedy je možno riešenie objednať pizzu, a mať čas porozprávať sa, inokedy cez víkend spolu variť.
Môj manžel, keď má voľno, varí tiež, a je to super pocit
Anonym 😃👌 pre mňa je priorita rodina a zabezpečenie a predstav si že mne muž nič nediktuje!Ty si choď pekne cvičkst a čunirt do knih ;) samej mi neporiadok vadí!!!!Ja za to nemôžem že ty si taká neschopná a tváris sa ako sa veľmi narobiš.Pozametas kuchynu ok raz za dva týždne poumývas...no humus čistý
@ivanka12311 tak potom máš super život keď ste rovnakí 🙂 to je hlavné keď ste šťastní a máte rovnaké priority .ale presne to je to že ja nebudem trpět kvoli tomu aby som umyzela zem Ked je pozametane a žiadna špina ani na pohľad není .radšej uvarím .
@jana91701 áno len nie vždy im to tam chutí 😌
@ivanka12311 keď sa už ideme baviť takto tak úprimne ťa ľutujem lebo nikdy by som nechcela tvoj život .a hlavne keď bordel nemám ani ja . Vlastne ja som touto diskusiou zistila že robim nadpriemerne lebo ty stihas dokonalú domácnosť a rodinu a robotu(čo teda je smutné z môjho pohľadu že rok a pol keď má dieťa nevenujes sa mu čiže rodina ako priorita..neviem neviem) a ja stíham domácnosť upratanu ale nie prehnane čistú aj učenie aj seba aj oddych . Vlastne ja len musím umyť častejšie zem a kúpeľňu .ale ty teda by si to mala oveľa ťažšie keby máme byť celkovo na rovnakej úrovni
Hlavne je sa neporovnavat s ostatnými. Zanedbáva dieťa tým ze cvičíš a študuješ? Nemá muž navarene, oprate? Ty sa staráš o dieťa, domácnosť, varenie, nákupy plus máš školu co neskôr iste prispehe do zvýšeného rodinného rozpočtu. Treba mu povedať ze ty to takto cítiš ok, sú takto spokojná a robíš do môžeš. Nech ti teda povie sám, čo si predstavuje. Akú zmenu. Vycitame najbližším, čo nám vadí na sebe. Vyčítas mu Ty dačo? Preco ma potrebu Ti take dačo hovoriť? Je toho na neho priveľa?
@dankanka nie nezanedbavam. Učím sa keď spí alebo raz za mesiac poobede keď muž stráži . Jesť a obliecť si na vždy čo .ale musím zmeniť aj ja prístup trocha k nemu a byť lepšia žena (radšej popracujem na tom ako chorobné upratovať) to bude mať dlhodobejší efekt na šťastie

@calendula321 ohananie sa znamená veľa x sa na niečo vyhovárať