icon

Som lenivá ?

18. nov 2019

Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
dankanka
20. nov 2019

To bolo rečnícke otázky.. Nie som zástancom toho, že deťom sa treba venovať stále na 100%. Deti sa môžu niekedy aj nudiť. Niekedy si môžu aj samy kresliť alebo pozerať knižku. A my mamky zase pozerať tie naše. Dávaš dieťaťu vzor mamy, ktorej nie je jej budúcnosť ľahostajná.
Môj mi tiež niečo podobné splechol, ale to co si potom vypočul si za klobúk nedá. Som v neustálom pohybe, na veľa vecí celkom sama. Na záver môjho monológu na svoju obranu som len dodala: ja Ti predsa nikdy nič nevycitam. Viem, že robíš co môžeš, najlepšie ako vieš. A za to si Ta vážim. To isté ale čakám od Teba.

jana91701
20. nov 2019

@ahoj0 veľmi výstižne si to napísala, môj názor, a manžel nemá námietky, možno kvôli rovnakým postojom sme spolu cez dvadsať rokov.
A nemáme špinu, chrobákov, ani pavučiny po stenách, ani nepriehľadné okná 😉
Každý máme iné priority

jana91701
20. nov 2019

A pritom ma napadol jeden vtip z netu, bol aj s obrázkom:
Sedí striga v pološere cez deň, lebo má skoro nepriehľadné okná a hovorí:
" okná umyjem budúci rok, ako je vonku, to si môžem aj vygoogliť."

calendula321
20. nov 2019

@ivanka12311 To je zbytočné, to nevysvetlíš...a ešte budeš aj za blbú, že ráno varíš. A urážať budú, že si pod papučou. ...Tak neviem, kto je pod papučou, kto dal tému, že jej manžel vyčítal, že je lenivá...podľa seba súdia iných...Irenky Bohušove

autor
20. nov 2019

@calendula321 bože zas prekrúcanie . Ja som pod papučou ? To by som mu musela uveriť a bez slova robiť jak slúžka a ešte sa báť aby mi nevyhodil niečo cez dvere .to je ako 18 storočie . Hlavne že sa nechceš hádať .ale ukoncujem už s tebou všetku moju energiu

jana91701
20. nov 2019

@calendula321
@ivanka12311
Anonym
no baby, veď sa neurážajte vzájomne, rozdielnosť názorov je prirodzená vec, nemôžme byť všetci rovnakí, to by bol ten život veľmi fádny...

calendula321
20. nov 2019

ANONYM My sme tému o lenivosti sem nezadávali. My totiž nemusíme. Nám doma muž nemá čo vyčítať. .... A ivanka12311 je ? Keď si si to dovolila o nej napísať ? ....áno, šetri si energiu na fitko 😂😂😂😂

calendula321
20. nov 2019

@jana91701 Čítala si debatu od začiatku ?

jana91701
20. nov 2019

@calendula321 čítala, ale niekedy treba jednoducho ustúpiť, či už jedna, druhá, alebo tretia, lebo takto sa tu budete urážať ešte týždeň.

siska53
20. nov 2019

Ja osobne si myslim, ze kebyze sa tu realne porovnaju všetky domacnosti, tak by tu u vacsiny vrátane teba vyslo,ze je v nich upratane cca na rovnako..
aj ja to mam tak,ze kupelnu a wc raz do tyzdna..ale.to, ze wc misu ci umyvadla umyvam aj niekoľkokrát za tyzden, to nespominam, lebo to nie je "hlavne umyvanie".

calendula321
20. nov 2019

@jana91701 Mňa neurazila, ale nechápem, kde sa v nej berie to tvrdenie o upratujúcich ženách. Z ktorého syčala totálna nadradenosť. To sa tu naozaj nemusela hrať na niečo, čo nie je...

calendula321
20. nov 2019

@siska53 Oki, ale píšeš tu o ženách, že sú nevzdelané, neupravené tučky s metlou v ruke ? Nepíšeš. Tak vidíš. ...Lebo ona iba také videla ? Tak žije v bubline potom, keď iba také videla.

siska53
20. nov 2019

@calendula321 jaaj, no. Teraz pises, ze deti nemas! Tak napíš, ked ich mat budes!

Aj ja som bola taka mudra, ked som.nemala.deti, aj pri vychove, aj pri upratovani.. nastastie mna dost skoro vyliecila vlastna skúsenosť au-pair, kde pani mala au-pair a plus si platila upratovacku, lebo obaja vela robili a ledva stihali deti - realne len v nedelu a mali velky dom.. takze tam som.pochopila, ze zladit domacnost a deti nie je az take jednoduche, koniec koncov varila som.ja a ciastocne aj upratovala.. takze do deti som nesla s ruzovymi okuliarmi.

Aj ja super stiham, ked su deti u starych rodicov na prazdninach!

calendula321
20. nov 2019

@siska53 A čo to má spoločné s tým, že ja nemám deti ? Celý čas tu píšem o ženách, ktoré sú samoživiteľky, majú napr. dve deti, dve zamestnania a stíhajú všetko. Čo má toto spoločné s mojou bezdetnosťou ? Ty si kontroluješ reč ? Keby, že mám deti, tak tú hygienu ešte zvýšim. A nie mať dva týždne špinavé umývadlo ... Veď sa spamätajte, ženy

siska53
20. nov 2019

@calendula321 tak to nepisem...mam kamosku s velkym zmyslom pre poriadok, vsetko tip-top, i ona, peokna baba, vzdy upravena, nechty dlhe, stihla... jej sestra pravy opak v upratovaní, sice pekna, ale nie poriadkumilovna.no.. ale u nej neviem, ako to vyzera doma..
Ja co stíham, stiham a ucim decka, hadam to raz padne na urodnu podu.. povodna vlna nadsenia, ked boli malinki, ochabla, teraz maju skor upratovacie navaly, na pokyn je to uz teraz horsie..
A u viackrat bol krik kvoli tomu,ze tu nezijem len ja!
A ja uz chodim opat do práce! Muzovi som.dnes z nim rozhadzaneho spravila kopku trenirok aj s vreckovkami, co mal.na zemi a oznamila mu, ze spalna je pozametana a umyta, ale kopu, ze nech si odprace on. ( Kopa je stale na svojom.mieste).
Ale aspon navliekol periny u nas a 1 detsky paplon ( vyzliekla som všetkym i dala prat,).. tak aspoň nieco.

siska53
20. nov 2019

@calendula321 ze mas viac casy na domacnost. Aj ja som.mala, kym som.nemala deti..

A stihat vsetko znamena u kazdeho nieco ine. Cize ako som.pisala, kebyze sa to vsetko porovna, tak by to vyalo mozno na rovnako.
A úprimne? Ja sa lepsie citim v byte, kde je dobra atmosfera, aj ked mozno nie zrovna poriadok a mozno aj trochu spina, ale su tam srdecni ludia, ako v byte, kde sa citim len ako na prehliadke bytu, ze takto si to mozete zariadit, kde mam pocit, ze tam vlastne nikto nebyva..
Mala som kamosku ( nie sme teraz velmi v kontakte, niet tolko casu), ale ona poznala vsetkych kamaratov svojich deti a ja som.jedna z tych, o 18-20rokov starsia.. sice kopisko na zehlenie na posteli, kobercu by sa zislo povysavat ( nie vždy, ale aj take navstevy boli, ze nemala povysavane), mala psa, chlpy, tak preto, ale vzdy po prichode zvonku siel do vane. Ale! Citila som sa u nej super! Pohoda, srdecnost, pohostinnost.
Naopak, tie velke dedinské domy kde nas zaviedli, ze a tu je obyvacka.. ako v muzeu, tam asi nikto nikdy nechodil, len ukazovali navstevam.. a inak sa sedelo v kuchyni, kde to aspon normalne vyzeralo, ze prosto ta domacnost funguje..

A ak budes mat dieta, zas ti prilis neprehanaj. Ja som dost hakliva, tomu ver.. ale skôr na také veci, ako je strkanie si ruk do ust ci jedenie rozka, ked sa držím v doprave alebo nakupneho vozika.. to najskor vydenzifikovat.. ani ked padne na zwm, ze jesr to, fuj, este doma no.. ked sa to da umyt.. inak to neznášam.. ked som.raz videla, ako niekto poda padnuty rozok na zem decku, ze papkaj.. skoro aom sa dogrcala. Rovnako olizovanie cumlov matkami.. to je akurat tak na prenos bakterii na vznik buduceho zubného kazu! Poucil ma v 20tke moj byvaly zubar.. pre moje deti je nehygienické i pitie z jedneho pohara.. ani ja to osobne velmi nemusim..

calendula321
20. nov 2019

Ja som videla, ako dieťatku padol v obchode cumlík na zem, mamka ho zdvihla a vložila mu ho naspäť do úst. Katastrofa

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
ivanka12311
21. nov 2019

Anonym :D podľa seba súdim teba? veď čumiš pol dňa do knih prečo má máš ľutovať ja mám život zorganizovaný a dobre zabezpečeny narozdiel od teba.U teba je priorita cvičiť potom chlap potom dieťa...no chuda rodina 🥴Viem si tu domácnosť u teba predstaviť😄👌

airaw
21. nov 2019

No pretrhnúť sa veru nejdeš 🙂 čo nevravím, že je zle, ani ja to nepreháňam 🙂 neviem, či chodíš do práce, externé študuješ, takže to je asi cez víkendy a to doplnkové štúdium máš cez pracovný týždeň? Ak chodíš aj do práce, tak sa ti ani nečudujem.. ale ja aj keď to nepreháňam s upratovanim, tak upratujem (vysavam, utieram prach, podlahu a kúpeľňu) raz týždenne.. možno sa zdá tvojmu muzovi, že nič nerobis, alebo máš popratane kým je on v práci a preto ťa nevidí nikdy upratovať.. skús keď príde z práce dať mu dieťa nech chvíľu postráži a ty zatiaľ utri prach, na druhý deň vyber z mycky, ďalší deň daj prať a tak..

autor
21. nov 2019

@ivanka12311 ďakujem že si potvrdila že to moje pozorovanie je väčšinou pravda

autor
21. nov 2019

@airaw veľmi dobrý nápad .

najk
21. nov 2019

@ladyvi som na tom uplne rovnako. Milujem poriadok a minimum veci. Snazim sa zbavovat toho, co nepotrebujem a nenavidim skladovanie zbytocnosti a preplnene zapratane priestory.. Len ono tu ani nikde nebolo spomenute aku velku plochu kto upratuje.. Ja som 7 rokov zila v 4+1 a to bolo celkom dost na upratovanie. Mohla som upratovat v podstate stale.. Byt sme predali, lebo chceme stavat a potrebujeme hotovost.. Teraz sme prvy mesiac v 2kk a kym v 80m2 som nestihala stale dookola vsetko upratovat, tu neviem co s volnym casom a vsetko mam stale vyblyskane :D Takze aj to je dost zasadny rozdiel. Ci clovek musi upratat 200m2, alebo 45m2. Ci ma dve okna, alebo 10 na umyvanie. 1 kupelnu, umyvadlo a wc, alebo dve. A to vidim az teraz a dost sa desim toho, ked postavime a budem mat prave tych necelych 200m2 🙂 Tam uz budem asi investovat do roznych parnych cisticov a robotickych vysavacov a podobne :D V kazdom pripade nechapem tie utoky tu, pretoze naozaj zo skusenosti viem, ze aj ten, kto neupratuje az tak casto moze mat v konecnom dosledku cistejsie ako ten, kto upratuje stale. Ked sme kupovali byt pred 7rokmi, majitelka este strasne cistila kuchynsku linku a mala pocit, ze je cista. Ja som sa na nu prilepila a bol to fakt grc a letela von ako prva.. a hned po nej plesnive jadro.. takze preto je uplne cela irelevantna tato debata. Lebo co je pre niekoho upratane, moze byt pre ineho humus..

26ka
21. nov 2019

@moonlight1210 zboznujem Tvoje komentare 😉 a trefny inteligentny humor ako vzdy 🙂

katrin21
21. nov 2019

Za mna..necitam 11 stran..

Kupelnu 1x tyzdenne urcite, zachod aj castejsie, podla potreby. Podlahy.. to je rozne..co tu pisu v prvych prispevkoch ze kazdy den.. naco preboha? Ved uz nema batola,co sa plazi po 4 a zbiera omrvinky🤦‍♀️. Podla mna je dolezitejsie vysavat aspon 2x do tyzdna pri malom dietati, omrvinky z jedla vies pozametat ,co asi aj robis.

Cize podla mna na to ,ze studujes, to je akurat,az na tu kupelnu a prach..to treba kazdy tyzden.
A manzel nech pomoze tiez..moze umyt podlahu,povysavat alebo umyt kupelnu

ivanka12311
21. nov 2019

Anonym :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
puklica13
21. nov 2019

@ptmt1011 tak vaša diskusia zaberá polovicu príspevkov.. Autorke a iným co to čítajú môže táto neprehľadnosť spôsobovať problém.. Len som ta slušne upozornila,.. Ale samozrejme, tvoja vec ako sa spravas