Som lenivá ?
Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.
@najk To s tou plochou vôbec nie je zlý postreh. 😀 My máme 220 m2 a to keby mám vysávať každý deň, tak nerobím nič iné. 🤔
Btw čo tam každý deň vysávate? Napr taká spálňa kde sa idem len prezliecť a vyspať, čo tam idem denne vysávať a umývať? Kuchyňa, obývačka ok, vysávač mi to pobehá každý deň. Ale spálňa, pracovňa a pod., veď to ak nechodíte obutý po dome, alebo nejete v každej miestnosti, tak ako tam môžte mať v takom stave že to už treba umyť? 🤔
A áno myslím si že je veľký rozdiel či má niekto dieťa alebo nie, popr. dve. Bez detí som mohla upratať viac menej hoc kedy po robote alebo cez víkend. Teraz sa mi deti striedajú v obednom spánku takže keď 13:30 jedného uložím, druhého vyberám. Mám denne presne 0 minút na pokojné upratovanie. Utieranie prachu už netrvá 15min ale 40, pretože nonstop presúvam kýbel s vodou aby sa v ňom nehrali. Kúpelka už nie je chvíľková záležitosť kedy mi tečie voda na všetky strany a je mi to jedno lebo veď keď skončím tak umyjem zem. Pretože musím stále odbiehať, nemôžem nechat na chvíľu vodu na zemi ktorá kvapká z vane, lebo sa v nej decká začnú hrať.
A periem každý deň, nie preto že by sme si nemali čo obliecť, ale preto že každý deň mi do koša na prádlo pribudne minimálne 11 kusov oblečenia (keď nerátam spodné prádlo). Za týždeň by som mala prádlo na 8 pračiek a neviem kde presne by som tie tony špinavého prádla mala skladovať, keďže nemôžem potom všetkých 8 pračiek oprať v jeden deň 🤔🤔
@calendula321 neboj.. Nemám potrebu sa tu dohadovať s nejakým anonymom.. Len proste obe spamujete tému.. Niekto by mal byť múdrejší a prestat
Ahoj, si sikovnica sikovna, zvladas toho az az
@kikus985 ináč zrovna to aj ja robím že uterák na kúpanie mám na jedno použitie.aj tričká . Zaujímavé taká humusacka :D
😃 aj keby mám to tričko len hodinu, pre mňa je to už proste použité a ide to do prádla 😃 ale niekto napr ani nohavičky nedáva po jednom použití do prádla 🙈
@kikus985 presne tak :D možno to bude aj volaka porucha . Ja aj všetko v kuchyni predtým ako použijem musím oplachnut skontrolovať a utret servitkom ,nie s utierku lebo tá je nechutná pre mna
aj muž má pomáhať v domácnosti a starať sa spoločne o domácnosť ak si myslí on opak je chyba v ňom
Utierka je nechutna len vtedy ked nie je cista kludne ju men kazdy druhy den alebo riad neutieraj..staci nechat stiect s utriet len posledne kvapky.
@anonym Ja na nej vždy nechám uschnúť riad a potom ju hodím do prádla 😃 A každé ráno keď upracem kuchyňu (áno upratujem ju ráno, takže večer keď idem spať je plná linka bordelu a je mi to jedno), tak vyberiem čistú utierku ktorou utriem už čistú linku a večer ju hodím do prádla 😃 U nás nehrozí aby práčka nešla každý deň 😂
@kikus985 No vidíš a ja by som zase nikdy nenechala tiecť uschnúť riad na utierke to sa mi zdá zase pre mňa hnusné.. Veď existujú normálne odkvapkávače na riad a utierka slúži na iné účely alebo si kúp v Pepco takú vec ktorá ti tu utierku nahradí je to také na to určené.. Ja mám tiež doma v prípade že mi odkvapávač nestačí..je to fajn vec... ale odkvapavac je najlepsi..ja mam maly droteny z Ikea ,uplne staci.
Inak baby na odlahcenie temy aj vam sa stava,ze mate cisto,upratane a ked mate lenivejsich par dni ako naschval sa akurat vtedy dotrepe necakana navsteva?
@marca12 ja nie 😀 všetci známi vedia že sa najprv musia ozvať skôr ako prídu 😀 Ale raz v živote sme takú mali. Bolo to nejaké tri mesiace čo sa nám narodilo prvé dieťa a cca mesiac čo sme boli presťahovaní. Dom sme komplet prerábali. Mali sme dve dokončené izby, v jednej sme spali a druhá bola od zeme po strop plná krabíc s vacami. Zvyšok bol prázdny, niekde sme ešte nemali podlahu, len betón, inde zase diery v stene kvôli novej elektrike. Mali sme provizórnu kuchyňu s dvoma skrinkami, dvojplatničkou a mini chladničkou. Muž mal s kamarátmi zo strednej takú tradíciu že raz za rok sa na víkend stretnú ale tento rok povedal že nepôjde. Dlho som ho prehovárala ale aj tak nešiel. A zrazu o siedmej večer sa pri dverách objavili. 🙈 Na jednu stranu to bolo veľmi milé že ho aspoň takto prišli pozrieť. No z môjho pohľadu... Vlasy som nemala nafarbené dva mesiace, a umyté asi mesiac, tričko čo som mala na sebe bolo značne ogrcane. Celé dni som behala okolo robotníkov, čo som vedela spraviť ja, to som robila, do toho som sa pokúšala ako tak niečo navariť a samozrejme, zisťovala som aké je to mať dieťa. 😀 Nemala som čas absolútne na nič, a bolo mi to jedno lebo som sa držala vízie že ešte pár mesiacov a všetko bude hotové, a už bude pokoj. V každom prípade keď prišli, stála som tam ako taká ogrcaná troska s malým v ruke. Mastné vlasy mi stáli do všetkých strán, kruhy pod očami som mala po bradu. Do toho celé doškrabané a omodrinované ruky aj nohy, sem tam vo vlasoch kúsok omietky. Snažila som sa byť ale veľmi milá aj keď viem že som vyzerala ako pred zrútením 😂 keď odišli tak sa pýtam muža že keď sú taký dobrý kamaráti, prečo nám ani jeden z nich nebol na svadbe. No a ďalšia rana, boli tam všetci 🙈 Ale ja som každému podávala ruku a predstavovala sa 😂😂😂
No podla mna teda leniva nie si. Ja mam dve deti a podlahy ani zdaleka neumyvam kazdy den 😀😀 umyvam ich len ked uz vidim flaky a nie nemyslim si ze sme humusaci. Ani detom sa nic nestane, ked prejdu po spinavej podlahe. Vysavam kazdy den a kupelnu a zachod umyvym podla potreby. Ale vacsinou tak kazdy druhy treti den, ale len velmi zrychlika. Prach utieram ked mam na to cas, co pri dvoch detoch casto nie je.
Celkovo mam take heslo ze ked je vonku pekne, radsej ideme von a na vylet a neriesim nejaky prach a bordel a blbosti. Potom ked budem stara budem spominat na to ako som cele dni upratovala 🤦♀️🤦♀️ to isto… a nechaoem tie, co upratuju kazdy den a nonstop, podla mna naozaj nemaju nic ine na robote. Ja sa radsej zahram s dietatom alebo ho nieco nove naucim. A leniva nie som. Telku pozeram tak vecer pol hodinu maximalne aj to nie vzdy. Varim, periem, zehlim, myslim ze to uplne staci.

@puklica13 radšej sa s ňou nepúštaj do debaty, lebo sa jej nezbavíš. 😄😄😄