icon

Som lenivá ?

18. nov 2019

Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.

ladyvi
18. nov 2019

Ja ti nieco poviem. Mala som jedno dieta a vzdy som mala upratane, umyte. Teraz, ked uz mam dve, na to nie je tolko casu a ja som si uvedomila, ze to je take mrhanie energiou a casom, vkuse cosi stierat, utierat. (Podotykam mame aj tak stale poriadok, ale uz to nie je to co byvalo).
Mam kamosku, pre nu je priorita raz za cas (asi tak 2-3tyzdne) vydezinfikovat byt, ale pocas tych 3 tyzdnov ziju v chaose. Co ta baba postihala za tu matersku, ze sanka dole. Jedna skvela zenska je to, uzasna mama, ma sikovne dieta, ktoremu sa naplno venuje a popritom stihla este neuveritelne veci, ale nestihla upratovat a ani sa jej nechcelo. Ja som co za rok dva tri na materskej stihla? Umyt 400x dlazku. Wow uspech, z toho vela vytazime do buducna. To len taky priklad. Ja zijem tak, nevedela by som zit v takom chaose ako ona, ona zasa onak, ale nikdy v zivote by som ju neohovorila. Sme rozdielne, ale jedno viem, ze ona zije ten svoj zivot trosku viac. Nie je otrokom domacnosti. Neriad sa inymi, robis toho dost, viac ako tie, ktore 5x do tyzdna zmyju (ako ja kedysi🤣), ale tam ich "intelektualna" cinnost mozno aj konci.

maggiba
18. nov 2019

😀 😀 Ja nie, s jednym. A co? Ale teda platim si ju sama. (Normalne chodime obaja do prace od 8 do 17-18 a nejdeme byt otrokmi domacnosti. A to mam chlapa, ktory umyje riad, utrie prach, pozehli, vyberie pracku. Tieto cinnosti robi ten, kto ma akurat vtedy cas. Striedame sa. Zijeme tu spolu. Aj dieta sa zapaja.)
Mne stačilo zit v takej domacnosti "dlazka sa umyva kazdy druhy den a cela sobota sa zabije upratovanim", ked som bola dieta. Nie, dakujem.
"Priorities" 😉

autor
18. nov 2019

@thoughtfulweirdo áno týmto sa aj ja riadnu že upratovanie ako priorita je fakt mimo . Nechcem nikoho uraziť ale typ ženy ktorá dokonalo a stále upratuje je pre mňa žena čo sa o seba nestará ,poväčšine je tam nadváha a o inteligencii ani nehovorím. Inak super muž fakt zavidim

mima1
18. nov 2019

Jaj tieto super zeny co umyvaju dlazky kazdy den zachod drhnu tri krat denne aj umyvadla a prach na polickach tiez denne milujem. Popri tom sa stihaju venovat 100% detom maju navarene denne cerstve a neviem co vsetko.
Na vysku nechodim a som doma. Maleho mam v skolke. Podlahy som isto nikdy neumyvala kazdy den a ani to nerobim teraz ani ked bol babo a plazil sa. Rovnako som nevysavala kazdy den. Ani teraz nie. Niesom otrok. Ak chce mat muz cistejsie nech ti pomoze alebo ti posle obcas niekoho na pomoc upratovacku

drobcek53
18. nov 2019

"Nechcem nikoho uraziť ale typ ženy ktorá dokonalo a stále upratuje je pre mňa žena čo sa o seba nestará ,poväčšine je tam nadváha a o inteligencii ani nehovorím" zaujímavé takto paušalizovať.. že tá, ktorá často upratuje je väčšinou hlúpa a pri sebe 😀

halienka
18. nov 2019

a jemu to vadí alebo čo? lebo môj chlap keby máme aj smeti po zemi po členky tak to nevidí, väčšine chlapom tieto bunky na poriadok a čistotu chýbajú, musí to byť už brutál aby si všimli. S podobnými rečami začnú až vtedy, keď sa ich žena snaží dokopať aby doma viac pomáhali, tak potom začnú mať reči o lenivosti, neschopnosti alebo o tom, že je to ženská práca atď. No málokedy sa nájde chlap, ktorý je čistotnejší ako žena...

dankanka
18. nov 2019

Nie.. Ja zase stretávam pekne a upravené s čistou domácnostou.mtie tučné sú lenivé na všetko.. Ale nechcem uraziť. Niekto je príďte väčší, priberá ľahšie, so stresom bojuje jedlom.. Neurazajme sa. Mala som po pôrode dlhšie nadváhu a hýbalo sa mi ťažko. Aj to tak doma vyzeralo. Toľko k mojim skúsenostiam.

autor
18. nov 2019

@dankanka jasne aj ja som mala nadváhu dlho po pôrode .ja som to myslela tak že väčšinou to tak majú ženy ktoré baví upratovať aj na úkor seba .alebo tie ktoré nemajú iné záujmy a z toho mi vyplýva ťa nadváha a inteligencia .to je moje pozorovanie . Neislo mi o urážanie ale o porovnanie že radšej budem na tom ako som Lebo dokonalý v setkom sa nedá byt

autor
18. nov 2019

@drobcek53 poväčšine

autor
18. nov 2019

@halienka vadí mu to keď ma svoje chvíľky ale asi si celkovo myslí že by som mala upratovať viac . Ale ja mu tiež nevyčítam že nebude mať titul(netvrdím že je to záruka niečoho)

autor
18. nov 2019

@ladyvi úplne súhlasím .je lepšie niečo dokázať .lebo upratovat dokonalo dokáže každý deň každý keby nemal žiadnu inú starost

autor
18. nov 2019

@maggiba u mňa to zas bolo aj v detstve tak že sa nejak extra neupratovalo čiže som tak aj naucena

drobcek53
18. nov 2019

heh, že poväčšine 🙂 máš skutočne "zaujímavé" názory ak inteligenciu a hmotnosť posudzuješ podľa frekvencie upratovania 🙈👏

eliska13
18. nov 2019

Pises ze svokra vela upratuje, tak u nich bola ina norma.Podla mna nie si leniva, len dlazky by som aspon raz za tyzden umyla🙂praveze podla mna stale upratuju zeny co chcu mat vsetko pod kontrolou.U mna chytila minule kamaratka skoro kolaps, lebo syn si supal mandarinku na gauci.Ale tiez som vzdy dala prednost aktivitam ako upratovaniu.

autor
18. nov 2019

@drobcek53 to tak vôbec není .len sú často tieto fakty spojene

alenkay7
18. nov 2019

Áno ja mam dve deti študujem tiež externe, pracujem a varím takmer každý deň a upratujem.

autor
18. nov 2019

@drobcek53 a inteligenciu a hmotnosť neposudzujem podľa upratovania .

autor
18. nov 2019

@alenkay7 áno presne ako ja len otázka je v akej miere

haanovajana
18. nov 2019

Mas toho dost,asi by som si zaplatila upratovacku,alebo manzela zapriahla do prace.Podlahu ked kazdy den zametas,tak staci 1×za tyzden umyt.

autor
18. nov 2019

@eliska13 ja netvrdím že veľa upratujú blbé ženy . Len som napísala že z môjho pozorovania .asi poznám len iné zeny

autor
18. nov 2019

Tak ďakujem za názory ,beriem si z toho poznanie že som so sebou spokojná a budem častejšie umývať zem 🙂

drobcek53
18. nov 2019

Inak mne ešte napadlo, či tvoj muž nezačal z teba cítiť, že by si mala byť niečo viac keď študuješ a budeš mať titul. Že mu to ty dávaš nejak možno aj nevedome najavo, tak on sa ťa možno tiež nevedome snaží "uzemniť" alebo sa začal cítiť byť menejcenný a toto je jeho reakcia na to celé. Neber to v zlom len mi napadlo, či nemôže byť háčik v tomto... Kedže už v úvodnom príspevku si napísala "asi som viac intelektuálne založená ako on", potom to, že máš iné priority a ženy poväčšinou keď moc upratujú sú hlúpejšie atď... Ak takto argumentuješ aj pred mužom možno tým trpí jeho ego, resp. začína mať pocit, že sa povyšuješ... Ešte raz, nemyslím to v zlom 🙂 Len som z toho nadobudla taký pocit

calendula321
18. nov 2019

Nerozumiem, ako si prišla k názoru, že ženy ktoré upratujú častejšie ako Ty musia byť automaticky nejaké tučné fuchtle, ktoré na seba nemajú čas a nestarajú sa o seba....Nehnevaj sa, ale umyť kúpelňu len raz za tri týždne, utrieť prach a zmyť dlážky raz za dva týždne je na mladú ženu dosť veľký humus a hnoj...Si doma na materskej. Sú ženy, ktoré chodia do práce, majú aj tri deti a upratujú. A stíhajú byť aj upravené a šik. A sú staršie od teba.

zuzumajko
18. nov 2019

@alica2202 je ine nemat dieta a mat dieta. Ja som na rizikovom od zaciatku. Musela som lezat nonstop. Konecne, od 36tt sa mozem hybat. Ja som sice Monk na hygienu, ale.napr mat male dieta, asi fakt cistim podlahu castejsie. To som ja.

autor
18. nov 2019

@drobcek53 jasne chápem ťa , nikdy mu také veci nehovorím že kvôli škole som lepšia . Ale vyčítam mu dosť veci z ktorých môže mať taký pocit .čiže máš pravdu môže to byť aj obrana a argument keď už nevie čo mi má vycitat

autor
18. nov 2019

@calendula321 no úprimne ani jednu takú ženu čo si opísala som v živote nestretla . A kúpeľňu neumxvsm raz za tri týždne .ale beriem tvoj nazor

kittykat22
18. nov 2019

A preco si neobjednas upratovacku 1x do tyzdna na 3 hodiny? Ved to nestoji tak vela. Pride pani, za 3 hodiny je schopna pekne upratat cca 60m2. Nemusi cely byt. Staci kuchyna, obyvacka, kupelna, wc - a spalnu a izbu pre dieta zvladnes aj sama. My sme mali doma problem s upratovanim - manzel upratovat nebude. Jednoducho nebude. Je genialny v matematike a programovani, a nebudem pisat aku ma podla mna mozgovu kapacitu na upratovanie, lebo by som ho musela urazit. On pracuje z domu, a nielen ze robi bordel totalny kade chodi, ale este po sebe ani neuprace. A ja ako jeho cernossky otrok za nim. Najskor som sa snazila aby upratoval, a to sme sa hadali ako kone. Normalne na rozvod. Potom som oznamila, ze bud bude upratovat, alebo platit. Najskor sialeny, ze teda nikoho platit nebudeme. Potom som objednala upratovacku, a zenska za 12e krasne upratala 60m2, ja som v pohode dala 70m2 (mame velky byt) a prestali hadky. Uz ju teraz nepotrebujeme - chodi kazdych 14 dni pretoze uz nemame male dieta. Ale mozem ti z vlastnej skusenosti len odporucit sluzby pani na upratovanie. Ulavi sa celej rodine. Myslim, ze ked napisem, ze vdaka pani na upratovanie sme sa nerozviedli - nebudem daleko od pravdy.

calendula321
18. nov 2019

No tak sa lepšie poobzeraj OKOLO seba a nie LEN na seba. Pretože tvoj muž zrejme ďaleko od pravdy nie je.

kakawah
18. nov 2019

Nieje problem v tebe ale v muzovi. Ty niesi leniva ale on ta porovnáva s mamou a inymi zenami. Ja som s muzom 22r.a nikdy, nikdy mi nevycital ze je niekde bordel. A to nebeham s handrou a vysavacom denné. Proste mu to nevadí, prida ruku k dielu aj on. Skôr mi povie nech si konečne oddychnem. Ono s tym upratovanim sa to stale mení, momentálne mas viac ucenia a starostlivosť o dieta a zabezpecit stravu. Fakt o teba vyzadujw vela miesto toho aby ta setril. Do riti s takými chlapmi. Potom preco su tie zeny take strhane.

alica2202
18. nov 2019

@zuzumajko mam uz jedno dieta 😊. Robim si tak, ako to mne vyhovuje a staci. A ako momentalne vladzem. Teraz musim fungovat takto. Ked budem znova fit, viem, ze budem upratovat a podlahy zmyvat castejsie pokojne aj o polnoci (naozaj, neznasam neporiadok, manzel je typ, ze kebyze nemame cisty riad, radsej pojde kupit novy. Prach nevidi, ani kebyze mu dam lupu). Nestazujem sa. Pomoze, ked ho poprosim, ale inac si rada robim vsetko sama - lebo nikto to nevie urobit tak dobre, ako ja 😃.