Som lenivá ?
Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.
@ptmt1011 Urazí sa iba ten, kto sa chce uraziť. Taký, čo má málo sebavedomia.
@ptmt1011 A čo teba tá moja osoba tak trápi ? Tiež máš so mnou nejaký osobný problém ? Veď o tebe som predsa nepísala nič.
@ptmt1011 No ale to je tvoj osobný problém, že ťa to štve. Tvoje "štvanie" je tvoj problém, čo s tým ja mám. Len tu vyjadrujem svoj názor. A ak nie je taký, aký opačná strana očakávala, vtedy má ona problém... Ja nemám s nikým problém. Ja beriem ľudí tak, ako prichádzajú a odchádzajú....Že teba niečo na mne štve, s tým ti ja nepomôžem. Buď troška nad vecou, urob si kávičku a upokoj sa.
@ptmt1011 V tej diskusii zasa len niekto nevedel rozlíšiť vtip a zobral si to osobne. ...Do koho sa navážam, veď Ty si predsa prvá spomenula môj status, nie ja tvoj. A autorka tej diskusie, ktorú všetci okrem dvoch ľudí prekukli, že je podvodníčka dobre vedela, prečo ju zmazala. A kvôli mojím štyrom vetám to určite nebolo.... Ak už naozaj nemáš nič na srdci, čo ťa trápi ☺, považujem rozhovor s tebou za ukončený ☺. Ahoj
@ptmt1011 zaujímavé je, že v každej diskusiu v ktorej som, sa zrazu objavíš aj Ty. A namiesto toho, aby si sa vyjadrila k téme, ktorá je zadaná a odpovedala autorke, Ty si nájdeš moju osobu a začneš riešiť mňa. Ako prvá a jediná vo veľa prípadoch....už som ti raz napísala, že ak máš nejaký problém mnou, tak je to TVOJ problém a nikoho iného. Ja ti s ním nepomôžem, to si musíš poriešiť v hlave. A ak ten problém nemáš, ako píšeš, tak potom neviem, načo ma stále riešiš a oslovuješ ma tu...
@ptmt1011 A ten príspevok bol zmazaný preto, lebo sa jednalo o PODVOD S PODNÁJMOM. Čo 90% pisateliek pochopila hneď a tiež sa k tomu vyjadrili. A ostrejšie ako ja. A mali pravdu.
@petkaaa Prosim ta, precitaj si moju odpoved nizsie. Ja som nehovorila, ze cistotne zeny su kravy. Kravy su pre mna zeny, ktore nerespektuju, ze ini ludia to mozu mat inak a vzdy si s radostou pribehnu kopnut do druheho. Ako som uz napisala, vlastny nazor sa totiz da vyjadrit aj taktne a nie tak, aby sa druhy clovek citil otrasne. Za mna toto arogantne povysovanie sa, odsudzovanie a zbytocne zahanbovanie je typickym priznakom kravy, ci debila a je mi uplne jedno, kolkokrat denne zmyva a umyva kupelnu...
@nightrover Ok, a to už nie je príznakom kravy a debila, keď nám tu bolo "taktne" naznačené, že ženy ktoré doma častejšie upratujú sú zanedbané, menej vzdelané a väčšinou moletky ? Na tomto bolo taktné a inteligentné čo ? ...
Nechce sa mi čítať niekolko strán o upratovaní, som z tých intelektuálnych humusaciek, co nezmyvaju každý deň podlahu. Len som chcela malú poznámku k mužovi, ak vyrastal v rodine kde mama veľa a stale upratovala, tak to ma v sebe hlboko zakorenené, ze tak je to správne, pretože iné nepozná. Ale čudujem sa, že mu to nevadilo aj predtým, kým ste nemali dieťa. Pripadne nevadí mu tvoje štúdium? Nechápem prečo ma potrebu ta urážať, ze si lenivá, to je už pre teba na zamyslenie.
@calendula321 Ako uz to, kam sa vyvinula tato debata je na zaplakanie. Hlavne vobec takto nemusela zacat. Uplne by stacilo, keby zeny, resp ludia boli k sebe laskavejsi. Ak ma niekto potrebu zhadzovat druheho, povysovat sa, byt arogantny...tak nieco nie je v poriadku. Je mi z toho smutno, ako sa tu zeny tesia z hadok a ponahlaju sa kopnut si jedna do druhej. A opat opakujem, ze je uplne jedno, ako casto upratuje, ci koji, ci ono alebo hento...
@nightrover Oki
@ptmt1011 No už som.sa zľakla, že si zabudla odpísať.
Akoze az ziram co sa tu popisalo :O
@ptmt1011 Paranojou rozhodne netrpím. Kľudne ti tie príspevky tvoje môžem poslať prefotené. A že sa niekto urazí na každú blbosť, za to ja nemôžem. Ty a tvoja kamarátka z hviezdnej roty ste tam začali do mňa rýpať prvé. ...A o 14:00 som ti napísala, že sa s tebou nemám už o čom baviť. Je 17:46 a Ty ma tu stále oslovuješ a vypisuješ mi klamstvá. Veď si už trocha začni vážiť samú seba a už sa nevnucuj. Už to pochop konečne. Čo týmto sleduješ ?
Študovala som súčasne VŠ denne a doplnkové štúdium externé. Bol to celkom záhul. Hlavne keď štátnice vyšli na oboch školách súčasne 😱 popri rodine by som to určite nedala. Teraz pracujem z domu na materskej, mám ročnú a prváka. Co sa týka upratovania a chodu domácnosti, nebudem sa porovnávať so ženami, ktoré nepracujú, lebo ich "nedobehnem" 😆 Ani Ty to nerob, študuješ na 2 VŠ, lenivá isto nie si. Ja mám len tolerantnejsieho manžela, je rád, že ťahám hypotéku.
Je chvályhodné, že študuješ popri malom dieťatku a manželovi. Nemám právo ta súdiť, či si lenivá, alebo nie...Myslim si však, že kúpeľňu by trebalo umývať určite častejšie a podlahy zmyvat tiež.. Mnoooho žien, vrátane mňa chodí do práce a viem ze keď prídem domov, je to ako prísť do druhej smeny. Upratovať, umývať, prať žehliť atď atď... Plus doma jeden pubertiak a manžel😁ty máš malé dieťa a verím ze to da zabrať,skus si vytvoriť systém a niekedy zapoj aj manžela do programu prác.Mne sa to osvedčilo, tak možno to pomôže aj tebe. Neľutuj sa, skôr urob zmenu v prístupe a teš sa ze máš zdravé dieťa. 🌼🙂
podla mna robis urcite tolko, aby to u vas nevyzeralo, ze tam padla bomba. aj ked to zrejme nie je vyblyskane a nalestene tak, zeby si mohla z fleku pozvat britsku kralovnu na caj o piatej, urcite je to ok natolko, aby sa tam dalo normalne zit.
manzel mozno chce viac. ale to byva casto dosledok "inteligentnych" komentarov z okolia, ze zena na materskej vlastne sedi cely den doma a nema pracu. by si sa cudovala kolko (inak rozumnych) chlapov, co poznam, z takychto poznamok a reci vo svojom okoli zblbne a zacne mat pocit, ze mu v zivote nieco chyba. a ked sa pridaju aj zienky (povedzme si to rovno, uz sme take, chceme sa pochvalit), ktore same seba opisu ako vcielky-robotnice, ktore stihaju zazraky na pockanie a nemozne do troch dni, tak vacsine tych chlapov vcelku zrazu preskoci. a pridu domov s hlaskou, ze co sa jeho zena stazuje, ked jeho kolegyna ma tri deti, 10arovu zahradu, rolu a stodolu s kravami a chodi na zmeny do fabriky a predsa vsetko stiha a jej muz robi doma len veci, ktore on chce. (Ale "taktne" prehliadne fakt, ze kolegyna ma s manzelom napaty vztah a sama uz od unavy a vycerpania, ze je na vsetko sama, vyzera ako vyzmykany citron a keby mu ju ponukli ako vhodnu pracovitu nevestu, tak by pekne podakoval a utiekol naspat k tebe.)
ak chces, tak pridaj iba umyvanie kupelne a kuchynskej podlahy namokro kazdy tyzden, nie raz za dva tyzdne. zvysne dni staci obcas poometat tu trochu prachu z nabytku a obcas povysavat.
to ze studujes, je super. sama sebe tym pomozes sa v buducnosti realizovat, alebo si najst lepsie platenu pracu. a pomozes tym aj rodine. je to investicia do vasej buducnosti.
a manzel by sa mohol prestat pozerat len na negativa, ale uvedomit si pozitiva - ze ma zdravu cielavedomu manzelku, ktora ho ma rada a zdrave dieta. vsetko ostatne sa da zariadit postupne.
ked nie je laska a zdravie, je vylesteny byt a tucne konto v banke na dve veci (akurat iba potesi pri deleni majetku).
@calendula321 vieš čo by inak mňa zaujímalo ? Fakt nie v zlom ,len chcem mať predstavu čo by som mala robiť aby som mala dokonalú domácnosť a zároveň nezanedbala seba a rodinu. Ak si ochotná mi poradiť opis mi prosím ťa ako vyzerajú celé tvoje dva dni
ANONYM sú také isté, aké tu má väčšina žien, ktoré si Ty označila za menej vzdelané, menej upravené a neviem, čo ešte.Radiť ti nebudem, to má jedna žena vedieť sama.Dostala predsa z domu nejakú výchovu..... a tiež nič v zlom, ale nechápem to tvoje oháňanie sa školou. Sú ženy, ktoré sú napríklad samoživiteľky, majú dve deti, dve zamestnania a ešte stíhajú aj domáce práce. A nesťažujú sa. A tiež majú školu.
@calendula321 no takže školou sa neohanam a práve si ukázala svoj charakter
😄 čím so ho ukázala ?
@calendula321 slušne som ťa požiadala o radu (načo vlastne diskusie sú) a drzo urazlivo si ma zrušila . Keby ma to mala naučiť mama tak asi sa jej opýtam .prečo sa asi pýtam tu
ANONYM Ale čím konkrétne som ťa zrušila ?
@calendula321 to je len otázka jednoduchá nikde som sa nesťažovala že bože chodím do školy a nestíham upratovať

@oliolijanka musim.potvrdit, ze my takmer vobec neotvarame okna, malokedy, lebo mame specialny vetraci system ( muzova pracovná specializacia), mame uz aj susicku a prach je teda len v kupelni. Inak vôbec , nazbiera sa tak po 2-3tyzdoch trochu, ak fakt je nejaka kriticka situacia, ze nie je cas, lebo sme chori a potom.prec. teraz, hoci na PN, som.pozerala nas byt, fakt obcas nema človek cas, ak si cez vikend prec a potom.ti pride choroba.. rak len v nasej spalni maly chuchvalec a v detskej na 2 miestach po 1 malom.. uz maju vysate i umytu dlazbu.. ale neda sa to porovnať s tym, ked sme vetrali normálne, susilo sa v byte, tam ak som.tyzden nevysavala, tak som.mala riadne chuchvalce.. takže tam aspon 2x do tyzdna bola nevyhnutnost.
Kuchynu som.musela denne vzdy oo obede zametat, jym sme boli doma, na 95%vecer kuchyna, kupelka, predsien i wc streta dlazba - moj vecerny ritual, ale byt bol mensi, to bolo raz dva..
Teraz to nedam prosto.. ak to prezeniem vo všeobecnosti, moje telo ma prosto vypne a dopadnem ako teraz - choroba..