icon

Som podľa vás divná?

janhe
15. mar 2018

Ahojte chcem sa opytat na nazor. Aby som sa vam priblizila (co v tomto pripade treba aby ste vedeli vyhodnotit situaciu.)
Mam 32r a 155cm a milovanu dcerku 3r. Vraj vyzeram mlado okolo 17-22r je to nazor kazdeho nepomozem si. Ak si myslite ze je to super nie je. Ked idem s dcerou ludia po mne pozeraju ze dalsia mlada co sa nevedela udrzat. To ma tiez trapi ale to nie je temou. Aby sme sa vyhli zbytocnym otazkam : dceru s manzelom milujeme a starame sa o nu s laskou a snazime sa s nej vychovat laskyplneho a slusneho cloveka.
Ok teraz ku mne citim sa ako vadna. Neviem ci som na rodicovskom otupela ale neviem sa stale socializovat. Vsade kam pridem sa citim ako ta povedzme 20ocna ako ma vidia ostatny. Dokonca sa tak aj spravam a to je kamen urazu. Citim sa akoby v niektorych veciach neviem dospiet. Hlavne v komunikacii, myslou som ok ale ta komunikacia a fyzicka komunikacia. Pridem do skolky a citim sa ako extremny idiot. Maminky ci uz mladsie odomna alebo o nieco starsie mi pridu akoby mali o 10r viac odomna. Spravaju sa tak rozumne dospelo, tak ze ovladaju svoje rozpravanie aj pohyby tela. Ja sa
Pri nich citim naozaj ako mlada zaba. Ja sa tak proste spravat neviem nedokazem aj ked chcem. Snazim sa kontrolovat co poviem ale aj tak vzdy zo mna vypadne nejake slovicko take pubertalne. Uz som zacala citat aj rozne synonimicke slovniky aby som k tym mojim slovam si znova zopakovala spravne spisovne slova ale zatial nic. Aj pohybovo nie som taka unormalnena, som dost energicka. Ja uz neviem co so mnou ako mam dospiet? Alebo ako to mam zmenit? Mam ist psychologovi? Alebo co mam urobit , velmi ma to trapi lebo takto ma ludia v zivote nebudu brat vazne. Prvy dojem je moja vyska a potom sa akoby utvrdia ze budem asi mlada. A ked im poviem kolko mam rokov tak neveriacky krutia hlavou.
Kludne mi vynadajte alebo hocico nech sa spamatam.
Co sa tyka rodiny a vychovy pochadzam zo slusnej, mestskej rodiny s lepsich pomerov. Bola som vychovana slusne. Rovnako aj manzel.
Takze uz len jedine POMOC 😢😕

Strana
z2
kythos21
15. mar 2018

@janhe podľa mna je problém v tom ten pochádzaš z dobrej rodiny kde si vacsina ľudí zakladá na tom čo si kto o nej pomysli... vykaslite sa na to. Začnite máte rada samu seba. Smejte sa, zdvihnite hlavu vypnite hruď, urobte si krásny make up dajte pekne saty a nadobudnite sebavedomie. Nikto nežije vášne život tak vás.. všetko je to len vo vašej hlave.. okolie vaše vidím tak ako sa vidíte vy. Držím palce

mirro
15. mar 2018

@janhe prestaň sa trápiť tým,čo si kto myslí o tebe. Keď ťa oslovia "slečna prosím vás" má ti to lichotiť a nie aby si sa trápila 🙂 🙂 🙂 hlavu hore,máš rodinku,nerieš somariny.

lintu
16. mar 2018

stačí si len preprogramovať program v hlave... veď ľudia vôkol nás sú všelijakí, neraz i horší od nás a i tak sú so sebou spokojní... ber si od nich príklad 🙂 nájdi si k svojej postave nejakú pozitívnu motivačnú vetičku a tú si zopakuj vždy, keď sa budeš cítiť divne... napríklad - "dobrých vecí nikdy nebýva veľa" 😝 a s povahou to tiež nebude asi také beznádejné, keď sa minimálne jedna osoba - tvoj manžel - k tebe ešte stále hlási 😅 a určite v tom nie je sám 😉

baboobchod
16. mar 2018

Ahojte, podobné to mám aj ja. Mám 160 cm a 36 rokov, vyzerám na 20, max. 25 rokov, aj to iba preto, že v práci už predpokladajú, že som po VŠ, hoci určite iba tesne 🙂 Syn má 11 rokov a už je nižší odo mňa iba o pol hlavy. Do tváre sa podobáme, takže pôsobíme ako súrodenci.
Problémy s podceňovaním okolia mám odjakživa. Na úradoch, v škôlke, v práci... Keď tak čítam autorku, tak si uvedomujem, že taktiež sa aj aj správam veku "neprimerane" :( akoby som to škatuľkovanie, že som "mladšia" mala aj sama v mozgu. Neviem sa správať diplomaticky, vážne, seriózne 🙂
No čo už, nejako to neriešim 🙂

mata682
16. mar 2018

Ahoj. Ja mam 26 rokov a vyzeram asi tak na 16. (Teda pokial sa nenamalujem. 🙂) a tiez sa stretavam s roznymi pohladmi. Ci uz u doktorky v cakarni som slecna, pripadne slobodna mamicka.. Dokonca som raz zacula komentar na mna "odkedy deti maju deti". Obcas ma to stve, uz som si na to zvykla, ale zase beriem to ako vyhodu do buducnosti. Kto by nechcel v 40-tke vyzerat na 30. 🙂 ale beriem to tak - nech si kazdy mysli co chce. Ja viem, aka som.

maris5
16. mar 2018

@janhe Ber to ako svoju vyhodu. Mas takto blizsie k dcerke. 🙂 Vobec neries cudzich, podstatne je ze manzel Ta berie taku aka si a nechce Ta prerobit.

mediksk
16. mar 2018

@janhe Už len tento príspevok a otvorenie diskusie je opäť mimo

jana_eyre
16. mar 2018

@mata682 😂😂 tvoje slova mi pripomenuli dve situacie.. ked som mala 20 predavali sme so surodencami rodicovsky byt, lebo mama zomrela.. nova majitelka co ho.kupila bola odomna starsia maximalne o 4r.. a prihovarala sa mi akoby som mala 14, pytala sa ma na skolu a kam idem na strednu..

potom ked som uz byvala sama mi raz zvonili z elektrarni do mojho vlastneho bytu.. ked som otvorila, chlap namna vystekol nech zavolam mamu.. ked som mu vysvetlila ze majitelkou bytu som ja, nchcel mi verit..

ked ludia vyzeraju na svoj vek, tak ti vzdy povedia aby si sa z toho tesila, ze vyzeras mlado.. ale uz nevidia tie neprijemne situacie co sa prihodia, ako ked namna casnik zvysoval.hlas co si dovolujem objednat pivo, ked som mlade ucho, alebo ked ma suseda pouca o zivote a ked sa bavime o veku tak pride na to, ze mam od nej 10rokov viac .. to aby som kazdemu ukazovala OP, alebo co.. preto som teraz taka rada, ze uz aspon vyzeram na to, ze som plnoleta.. 😅

ostorha
16. mar 2018

@janhe Ahoj ,teraz to beries ako prekazku ale ver mi ze po styridstiatke budes za svoj mladistvy vzhlad a vyzarovanie vdacna.Ani nevies ako dobre padne ked ta mladi ludia oslovia slecna ...

evabb35
21. dec 2018

@janhe Nikdy som nevyzerala na svoj vek. Vyzerala som veľmi mlado. O desať rokov mladšie. Hlavne v spoločnosti bol problém, lebo každý ku mne pristupoval ako k nejakej nedospelej osemnástke a ja som mala pritom minimálne o 10 rokov viac.Jeden kolega, s ktorým som pracovala 9 rokov raz povedal, že ja sa vôbec nemením. Jeodna kolegyňa veľmi dlho ku mne pristupovala ako ku nejakej naivnej školáčke a keď sa dozvedela môj skutočný vek, tak len preglgla že teda vôbec na taký vek nevyzerám. Moji rovesníci mi aj dnes pripadajú ako strašne starí. Či už výzorom ale aj názormi, štýlom života. Učiteľky môjho dieťaťa ostali v šoku, keď sa dozvedeli môj skutočný vek a pracovné skúsenosti. No a to keď ma manžel predstavil v ich rodine, tak všetci si mysleli, že mám o 10 rokov menej ako on a to som pritom od neho staršia. V duchu sa zabávam, keď napríklad nejaká suseda, ktorá je odo mňa staršia len o 3 roky, začne dôležito poučovať a dávať rady do života. Ďalšia suseda zalapala po dychu keď som jej povedala, že som s jej dcérou chodila do rovnakého ročníka. Tá sa hádam dodnes z toho spamätáva. Kamarátky som mala vždy mladšie o 2-4 roky a aj tie boli prekvapené, že nie som mladšia od nich. Nikdy som nemohla povedať svoj názor na dianie v spoločnosti alebo niekoho poučovať, alebo samostatnosť,lebo to nepôsobilo dobre, ale arogantne. Každý očakával len detinské správanie, nevedomosť, bezradnosť. Mne je skôr úprimne ľúto tých dievčat a žien, ktoré už v 18 rokoch vyzerajú strašne dospelo a minimálne akoby mali o 10 rokov viac a automaticky sú teda obklopované len staršími ľuďmi, každý od nich očakáva životné skúsenosti a pritom sú často bezradné. Ku mne často chodia staršie ženy po rady, ale tak, aby ich nikto nevidel, lebo nechcú, aby sa o ich bezradnosti vedelo. Dosť ma to otravuje.

janhe
autor
22. dec 2018

Dakujem baby vidim ze niesom sama s tymto problemom
Stale som si nezvykla a dokonca teraz sme sa prestahovali konecne do vlastneho bytu a tiez ma susedia s pociatku ani nezdravili ani muza lebo nevedeli ci sme niekoho deti alebo kto 😂 ale teraz ako nas tam vydavaju s dcerou chodit tak asi pochopili a niektori zacali uz aj dobry zdravit 😂 ale predpokladam ze si myslia ze som este len strednu vysla 🤦🏻‍♀️ Ano je pravda ze ked zistia vek kazdy nam povie ze budte radi za to ze mlado vyzerate ale nikto nevidi aj tie negativne stranky. Medzitym som prepadla na dva dni takej depke ze uz by som mala zmenit spravanie byt asi vaznejsia a zatlct tu moju energiu vnutornu ale potom som si povedala ze nie to nebudem ja a ostala som sebou nech si mysli kazdy co chce

jana_eyre
22. dec 2018

@janhe presne dobre uvazujes.. mna vcera tak prepadlo ze som bola taka "smutnonastvana" ked som zase zazila zazeranie niektorych matiek u syna v skole (mal besiedku).. dlho som premyslala ci je to tym, ze som im taka strasne nesympaticka, alebo ma poznaju z konika, alebo u nas v dedine koluju nelichotive reci o ktorych neviem.. ale vcera ma napadlo, ze moze byt aj to, ze vyzeram tak mlado.. ked pozru na mna, vidia maximalne 25rocnu s 3ma detmi, co ma najstarsie skoro 7rokov, tak to asi posobi tak, ze som este nepracovala ako ony a len rodim od puberty, tak mozno za to tie pohlady.. a mozno som aj starsia ako mnohe z nich a odrobene mam mozno tiez viac 😅😅😅 dnes mi to uz je jedno, ale su dni, ked ma tie pohrdave pohlady dokazu rozlutostit..

mamusa34
6. feb 2021

@janhe jeej no celá ja 😁ja mám 34 no mala som tiež problém s tým že si mysleli že môj brat je môj syn ale tak čo mi budú druhý ľudia kaziť radosť a život .?.už si to nejdem všímať proste vidím niekedy ako ľudí zaujmem .ale oni sú mi že ale úprimne ukradnutý..aj teraz pozerajú po mne akoby sme bola z Marsu ale tak asi som pekná no ja už neviem. . Tiež sa nesprával na toľko rokov koľko mám ..a to je ako 😂?

Strana
z2