icon

Som proti noseniu rúšok v obchodoch

25. aug 2021

Ahojte, som proti noseniu rúšok, ale dnes ma v obchode upozornila predavačka, nech si ho dám, že tých 10 minút ma nezabije. Ako mrzí ma, že tie to musia mať na hube celý deň, ale určite ho nebudem nosiť. Kontrolu som aj tak ešte nikde nestretla. Je tu ešte nejaká maminka, ktorá si to nedáva na ústa?

katkatonkova
26. aug 2021

@cucoriedkacucoriedka ja nie som a ani svoje deti nedám.....

kvetinka75
26. aug 2021

@44janica44 inak neviem koho považuješ za antivaxera, už keď o nich píšeš, pretože ľudia, ktorí sa nedajú očkovať proti Covidu, ostatné očkovania majú. tu nejde o to, že by odmietali očkovanie. Odmietajú iba toto jedno. A úplne chápem prečo. Radšej budem nosiť v obchode, na pošte, tam kde je viac ľudí rúško ako si dať do seba niečo, čo spôsobuje zdravotné problémy.

kvetinka75
26. aug 2021

@44janica44 strašna nenávisť ide z teba. Ale pozor na to, čo vyslovíš, môže sa to ľahko otočiť proti tebe a stať tebe.

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@katkatonkova je to uplne v poriadku.tvoje rozhodnutie...ja sa nerozhodujem podla inych...stale podla seba a podla mojich zdravotnickych vedomosti ktore mam a viem sa v tejto problematike orientovat.
Ja nejdem proti neockovanym...nehejtujem...respektujem rozhodnutie inych...a to vo vsetkom

novakkata
26. aug 2021

@cucoriedkacucoriedka 😄, daj si sedatíva a ukľudni sa

44janica44
26. aug 2021

@kvetinka75 by si sa čudovala sú aj taki čo si nedajú v 30-tke ani znova pichnúť tetanovku - poznám osobne jednu slečnu ktorá je zásadne už proti všetkému. Vakcina ako každý liek má nežiaduce účinky (pre zaujímavosť si prečítaj príbalový leták k paralene ja som bola skoro v šoku z tých nežiadúcich účinkov) môj názor je že keď telo zle reaguje na vakcínu (čo predstavuje menšiu záťaž keďže je v nej len časť vírusu resp. Oslabený vírus) tak horšie by reagovalo na samotné nakazenie keďže vírus sa v tele množi vo veľkom. Nikto v mojom okoli nemá po vakcíne žiadne vedľajšie účinky (dlhodobé tie 2-3dnove nerátam) zato pocovidove ťažšie stavy sú aj pol roka po stále na liekoch - kamarátkina mama od januára na liekoch na riedenie krvi

44janica44
26. aug 2021

@kvetinka75 zo mňa ide nenávisť??? A akože podľa čoho to usudzujes?

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata nevies komu to pises...je mi ta luto..fakt.aj tvoje okolie.urcite to nemaju pri tebe lahke😣

novakkata
26. aug 2021
cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata dosli argumenty...verim.pekny den prajem.

novakkata
26. aug 2021

@novakkata Mňa ani moju rodinu ľutovať nemusíš, totiž na rozdiel od teba žijeme život ako pred koronou bez psychickej ujmy, ale ty si daj prášky, lebo už ti z tej korony šibe, máš úzkosť, vyhľadaj odborníka a to urýchlene.

bu1bu
26. aug 2021

Tlieskam tebe a tebe podobnym a " ďakujem" vasej skupinke že ste tak paradne presvedceni o svojej pravde! Vdaka vašej pohodlnosti, sebectvu, egocentrizmu a hlúposti som bola od novembra do februára ja a moje deti bez otca lebo ako lekár makal na ARO ( áno aj cez Vianoce a chodil spat radšej na chalupu aby nás nenakazil, nakoľko máme v rodine ak onko pacienta ) lebo lenivci ako ty a tebe podobní niesu ochotní 10 min!!! vydržať v tom blbom náhubku .Manžel bol v tom obleku celé hodiny... Dúfam že si na seba hrdá!!! A takých rodín lekárov je po Slovensku plno. Takže s tvojim " mrzí ma to" si môžem tak r.t vytriet!!!! A to sa ešte krotim aby som ťa neposlala do teplých krajín ešte dôraznejšie!!!

sara07
26. aug 2021

@44janica44 netreba to zase hrotit
tak ako nikto nemá zdr.problém po očkovaní tak aj po covide
to že nikto nemá v okoli zdr problém neznamená že neexistuje
nejaká zlatá stredna cesta , uznat obe strany nie len trvat na jednej
je to ako ruska ruleta nevieš ako zvladneš kovid pokial si ho nemala a nevieš ako budeš na tom po vakcine pokial si ju nemala

sara07
26. aug 2021

@kvetinka75 najsmutnejšie že zrovna teraz pri delte nikdy viac nebolo treba to ruško a tie ruky ako teraz, ja tak vysoko nakazliva že je smutné že zrovna teraz na to kašlu ked to treba najviac

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata ak to malo byt mne tak ti aj nadalej prajem a aj tvohej rodibe aby ste zili zivot v zdravi...a aj nadalrj bez psychickej ujmy... vies mne z korony nesibe...mam v ambulancii ludi ktorym ale korona velmi ublizila....nikdy ale nikdyyy to priat nikomu nebudem.
A ani psychofarmaka by som bez diagnostiky nikomu neodporucala.
Nie si pre mna partner s ktorym by som toto rozoberala.
To je vsetko k nasej komunikacii.a prajem aj nadalej psychicke zdravie...ak si este o neho neprisla

kvetinka75
26. aug 2021

@44janica44 z toho čo si napísala a zaželala druhým. Stačí si to prečítať.

kvetinka75
26. aug 2021

@44janica44 ale takých je medzi tými čo odmietajú vakcínu proti Covidu málo. Väčšinou všetci ostatné očkovania majú.

44janica44
26. aug 2021

@kvetinka75 mh tak skús čítať ešte raz a s porozumením.

novakkata
26. aug 2021

@cucoriedkacucoriedka Ďakujem som zdravá a aj budem ako aj moja rodina aj tá, ktorá už to prekonala, takže nemusíte robiť bububu, na nás asi korona nezaberá 😄

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata prax je bububu? Aj to co vidim? S cim sa stretavam? Kde som urobila bububu...ja nestrasim...aj ja sa tesim ze sme vsetci zdravi...a kazdy den za to podakujem.
Len som chcela tymto povedat ze nie kazdy ma toljo stastia ako my. A budme za to vdacni

petulda333
26. aug 2021

Zaujimave... Na obchodoch mas x upozorneni-zakaz vstupu s napojmi, zvieratami, so zmrzlinou, na korculiach atd. Tiez nato nie je zakon a ludia to dodrzuju a zrazu je rusko problem... Ach

janulik2008
26. aug 2021

Ja som raz bola vo Freshi a jeden pán nemal rúško. Až sa hádal pri pokladni mu hovorí predavačka že rúško nech si da a on svoje mlel že aký cirkus im tam spraví atď. Už ľudia mu hovorili že to není výmysel obchodu ale tak bolo nariadené tak to treba rešpektovať. Potom som šla domoc keďže som sa ponáhľala ale bolo mi predavačky ľúto ☹

nini1978
26. aug 2021

Bože môj,chod žiť do lesa,vráť sa do jaskyne!
Keď človek žije v spoločnosti,musí dodržiavať pravidlá.
Zákon nie je ani o tom,že ľudia ti nemajú pľuť do tváre,keď ty nemáš rúško v obchode.
To ty aspoň základy spolunažívania poznáš?

standusina
26. aug 2021

Stale neorzumiem, preco s tym ludia maju taky problem. Rozumiem akurat vyhrady ludi, ktori si proste zo zdravotnych dovodov to rusko nemozu dovolit nosit. Tie predavacky za to nemozu , si predstav taku vec, ze ak by to nestrazili, mohli by kvoli takym ludim dostat aj vypoved

nini1978
26. aug 2021

@standusina nie je na to zákon,autorka ako veľmi inteligentný ťah sa rozhodla prdieť na nariadenia.
Kľudne aj v predajni môže stiahnuť nohavice a rovno tam vykonat veľkú potrebu.
Princíp je ten istý.
Nie je zákon,robme si čo chceme

veronikab155
26. aug 2021

Toto naozaj?

novakkata
26. aug 2021

@cucoriedkacucoriedka To máte pravdu, ale to je vo všetkých chorobách, jeden zomrie na to, druhý na niečo iné, taký je život. Akokoľvek by sme tomu chceli zabrániť, nevieme a v respiračných ochoreniach to platí ešte väčšmi, robme opatrenia ktoré majú zmysel a vtedy, kedy to má zmysel. Napr. v sezóne respiračných chorôb ok budiš, nosme ich vo vnútri, ale keď na to nie je dôvod, treba od toho upustiť ako to robia ostatné krajiny a nie sú na tom o nič horšie. Od apríla- mája do októbra nevidím v tom zmysel, viete keď ľudia v tom vidia zmysel a nie buzeráciu a vyvolanie zbytočného strachu, tak to dodržiavajú, v zime napr. takýto problém v obchode nebol. Okrem toho, kto má aj v tých letných mesiacoch strach a potrebu to nosiť, tak to nie je zakázané, môže a nech neodsudzuje tých, ktorí takúto potrebu nemajú.

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata suhlasim...len bohuzial je to tak...a ja to respektujem.ale mate pravdu...

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata tiez by som najradsej chodila bez rusok aj vo vnutri...ale respektujem to co tu niekto ustanovil...a ja v tom zmysel vidim..minimalbe vo vnutri...bohuzial.he to tak

nini1978
26. aug 2021

@novakkata od apríla - mája do októbra nevidíš dôvod?
Ty.
Potom.niekro nevidí dôvod od sept do decembra.
Keby sa každý mal riadiť podľa toho,ako to osobne vidí,bola by anarchia všade a nemusíme sa debatit o chorobách a pandémii.
Tak práve na to sú zákony a nariadenia,ktoré či správne,alebo nesprávne,musia nejak zjednotiť spoločenské spolunažívanie.
Aj deti v škôlke musia dodržiavať pravidlá a sa mi zdá,že menej ich to ťaží .
Kriste pane,kde sa to Slovensko dopracuje takýmto zmýšľaním!