icon

Som proti noseniu rúšok v obchodoch

25. aug 2021

Ahojte, som proti noseniu rúšok, ale dnes ma v obchode upozornila predavačka, nech si ho dám, že tých 10 minút ma nezabije. Ako mrzí ma, že tie to musia mať na hube celý deň, ale určite ho nebudem nosiť. Kontrolu som aj tak ešte nikde nestretla. Je tu ešte nejaká maminka, ktorá si to nedáva na ústa?

horalka1986
26. aug 2021

@jana_eyre_2 boli sme pred tyzdnom v Parnorfe a ruska nikto nemal. Ani tie predavacky. 🤷‍♀️

panelacikova
26. aug 2021

@novakkata ty si magor.... prečítaj si to poriadne ty.
@44janica44 totiž nepriala osobne tebe ani nikomu nič zlé. vyjadrila sa, že ak to niekto z "vás" chytí, tak...... naopak ty si jej želala ťažký priebeh choroby. ty asi fakt netušíš, čo covid je, inak by si tu nevyskakovala ako chorý zajac v kapuste...

novakkata
Autor odpoveď zmazal
novakkata
26. aug 2021

@panelacikova My sme to v rodine mali, viac prípadov, žiadna ventilácia sa nekonala, 90% mŕtvych nad 80 rokov, tak sa nestresujte, čítajte štatistiky

novakkata
26. aug 2021

@panelacikova Ďakujem za pochvalu, teba iba ľutujem

panelacikova
26. aug 2021

@novakkata ja poznám ľudí - mladých, ktorí na to umreli. tak dole ružové okuliare, lebo sa to naozaj môže týkať každého a jedného, nielen starých ľudí. a napokon, vari starí ľudia si nezaslúžia ešte žiť? celý život dreli a na starobu nech umrú na covid? takto to chápeš? smutné.

jana_eyre_2
26. aug 2021

@maciatkolulu hej boli sme vo Viedni a v jej okolí, všade Ruska vyžadovali, mali vylepené a aj mali.. ale ano, máš pravdu Viedeň má asi iné pravidla ako ostatné kraje takže to bude asi tým.. aj deti sa museli testovať od 6tich rokov a inde až od 12tich.. do Rakúska chodíme často, ale čo vídam tak tam nemajú taky problém s dodržiavaním pravidiel ako u nás.. ale to je len môj subjektívny dojem.. včera som u nás v Lidli napočítala 3ch ľudí čo nemali rusko vôbec a tvárili sa hrdinsky..

Aj mne je naozaj divné že len pár km a je tam úplne iný svet.. ale nie kvôli ruskam, ale práve preto že toľki ľudia nemajú problem.veci dodržať zatiaľ čo u nás áno..

novakkata
26. aug 2021

@panelacikova Nie, tak to chápem, že nebudem žiť v strachu zbytočne a ja nijakých mladých nepoznám, hovorím, mám skúsenosti z rodiny, dokopy 7 ľudí, kopu známych, úmŕtie je do 3%, čo je normálne u vírusových infekcií, to vám povie každý infektológ, keby mal ten vírus väčšiu smrtnosť, sám by sa vyhubil, a to jeho cieľom nie je, toto nie je ebola, že skoro každý zomrie, kto sa s ním dostane do kontaktu

jana_eyre_2
26. aug 2021

@novakkata ona písala že "keď chytia kovid s ťažkým priebehom..." čo nie je bohuzial vylúčené.. ty píšeš že dúfas že bude mať ťažký priebeh.. je to riadny rozdiel lenže chapem že veľa ľudí má naozaj problém.citat s porozumením.. som rada že mojím deťom to zatiaľ celkom ide, skús to ešte troška pocvicit, dá sa v tom zlepšiť.. veľa šťastia..

novakkata
26. aug 2021

@jana_eyre_2 👏 každý vieme, ako to myslela...

cacianka
26. aug 2021

@novakkata ona nepriala chorobu - čítaj s porozumením.napisala "keď chytia"

miriam11
26. aug 2021

@novakkata neviem, či to patrilo mne. Ja nie som za rúska.

ella_price
26. aug 2021

A tebe je*e aby si tu ešte o tom diskusiu zakladala? 😂 Šak si ho nenos, čo ti máme hlavu ísť podržať? 😀

novakkata
26. aug 2021

@ella_price
@miriam11 tak sorry, asi to patrilo inej 😄

mimka789
26. aug 2021

Dúfam, že do obchodu vstupuješ so zmrzlinou a cigaretou v ruke a na korčuliach 🤦‍♀️ obchod je súkromný majetok, kde si majiteľ určuje podmienky na vstup, ak sa ti to nepáči, nakupuj inde. Pracujem v obchode a ak by si bola upozornená a aj tak by si ignorovala nosenie rúška, nebola by si obslúžená. 10 minút vážne nie je veľa.

galganka
26. aug 2021

Ja len tak stručne. Keď ja som proti niečomu, tak neleziem tam, kde to vyykonávajú... 😉
#problemsolved

maciatkolulu
26. aug 2021

@jana_eyre_2 Viedeň ma rovnako ako iné časti povinnosť s ruskami, mrkni tabuľku. Teraz som to pozerala. Okrem testovania deti a nemožnosti robiť selb test, majú všetko rovnako. Áno, je to zaujímavé, ale je to aj tým, že napríklad na sk hraniciach sa nedodržiava nič a to od kompetentných. To len ako príklad. Tak potom aké ruská... Je to aj tým, že v AT vyžadujú na veľa miestach aj od ocko testy napríklad, veľa vecí je tiež mimo, ale sú aspoň podané jasne a stručne a kontrolované a sankciovane. Ľudia majú trochu pocit istoty. Aj keď možno falošnej, ale maju. A tie ruská nemusíš a môžeš, aj pandorf. Okrem potravín.

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata no ked to povie take chudatko ako vy...to bude urcite pravda;))))

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata ty statistikaaaa....chod sa pozried do nemocnice...statistika.

maciatkolulu
26. aug 2021

@jana_eyre_2 vieš čo fascinuje mňa, prečo toľko proockujucich rodín je proti testovaniu deti. My to máme bez reptania, bud testy, alebo žiadna škola. 3x do týždňa, žiadne doma, pekne v škole, teraz bude raz do týždňa pcr, zvyšné dva antigen a prvé dva týždne aj očkované staršie deti, predsa dovolenky atď, to nie ako u nás na sk, že očkovany jedinec a nemusí nič a mohol prísť aj z total rizikovej krajiny. Žiadne testy očkovaní, žiadna karanténa. To je úplne mimo. Takže sa nečudujem, že je chaos, keď sú tie nariadenia teda mimo zdravému rozumu. A riadne.

jana_eyre_2
26. aug 2021

@maciatkolulu áno to má veľmi fascinuje tiež.. mna hrozne frustruje že u nás nič nefunguje bez problémov.. asi mesiac po očkovaní som mala lepší pocit, potom zase nastúpilo u mňa rozčarovanie, lebo zase je z každej strany veľky problém z cohokolvek... A najväčší gól bol keď som čítala článok v jeden deň o tom ako bude povinné samotestovanie v školách ako je u vás v at a na druhý deň bolo.vsetko inak, nič nie je povinné lebo je to jedno.. akože čo ja som ockovana, ale moje deti nie a teraz mám byť úplne v pohode že tam sa nebude už nič riešiť... Ja si ich testovať budem ale keď aj 50%ludi nie, zase len môžem dúfať že ak to chytia nebudú mať ťažký priebeh..

fakt mi začína byť na grcanie z našej spoločnosti..

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@jana_eyre_2 presne tak...jedna vec su nariadenia, ktore sa pod chvilkou menia a druha aplikacna prax a chaos v nej.

maciatkolulu
26. aug 2021

@jana_eyre_2 co k tomu dodať.... Tie testy sú fakt absolútne bez problémov. Zachytia aj iné "potvory"decka to vo väčšine prípadov berú ako srandu dajú im ninja Covid Pass s nálepkami a najmä doma necirkusuju rodičia, že toto teda nie. A ja nedám atď. Myslím, že toto je fakt najmenej. A podla mňa to vzdelanie pre deti je dôležité. Pre všetky deti, ale pre malých, čo si zvykajú byť doma pomaly pol školského roka aj s prázdninami je nemysliteľné. A práve tieto neistoty podľa mňa u ľudí vzbudzujú tieto pofiderne prejavy. Ja sa nečudujem, fakt nie, jeden deň to a na druhy hento, nemajú tie rozhodnutia hlavu ani pätu. Tak si proste niekto povie, ja vás s...m

44janica44
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
26. aug 2021

@maciatkolulu ono by to takto aj dávalo zmysel, ale čo mám odpozprovane (v skutočnosti alebo takto cez soc.siete) tak to nie je tak že niekomu už pretiekla trpezlivosť a tak na to kašle.. skôr je to tak, že tí čo zo začiatku odmietali uznať že korona je problém, potom mali problém uznať že aj testovať treba v určitých prípadoch, majú problém aj s ruskami a aj s očkovaním a s čímkoľvek čo by mali dodrzat.. že nejde o to čo sa rieši, ale ide o to že je niečo povinné.. také isté to bolo keď nariadili povinné autosedačky, pamätám si ako sa kolega rozčuľoval že jemu nikto nebude diktovať že musí kúpiť sedačku deťom.. dlho potom ešte vozili deti na kolenách.. už sú tie deti aj dospelé a môžu byť radi že nemali žiadnu autonehodu.. len vtedy to nebolo take rozsiahle lebo šlo o inú situáciu.. tiež si človek mohol povedať, že ja predsa jazdím spoľahlivo, ale vie ako jazdia ostatní ,e si môže byť istý s tým že žiadna nehoda nehrozí?

44janica44
26. aug 2021

@novakkata ja som napísala že "keď " ty praješ chorobu priamo - nezabudni karma je zdarma. 🙂 Čítať s porozumením sa učí už na základke. A myslela som to presne ako som to napísala keď niekto zo skupiny anti.... chytí ťažký priebeh nech neprosi o pomoc odborníkov (však im neverí keď dávajú odporúčania tak prečo zrazu by ich prosil o pomoc)- ja sa na úroveň primitívnych ľudí čo prajú chorobu neznížim nikdy. Tak ale beriem to ako typické prejavy antiruskarov a antivaxerov len hucat hucat všade okolo bez toho aby sa trošičku logicky zamysleli nad tým čo hucia a vykrikujú do sveta. A covid som už mala priebeh dobrý ale ozaj druhý krát si neprosim. A poznám ženu čo pochovala kvôli corone syna (zdravý nič iné mu nebolo) čiže nie každý má to šťastie - nemusím hovoriť že obyčajnú chrípku by určite za pár dní vylezal žiaľ pri covide si nikto nemôže byť istý aký priebeh bude mať 70-tnik nemusí ani zakaslat zato 30-tnik môže kľudne skončiť na jiske - je to ako lotéria.

kvetinka75
26. aug 2021

nie nie si povinná, nič len to čo ty chceš a tá predavačka je povinná toto znášať? Koľko ľudí okolo nej prejde denne. Fakt ťa tých pár minút nezabije. TEraz je veľké hrdinstvo sa fotiť a všade chodiť bez rúška. Dejú sa tu oveľa horšie veci ako tieto rúška.