icon

Som v šoku z toho, čo všetko sa na koníku verejne rozoberá

mmartinna
5. feb 2014

Pre boha ja som tu z toho šokovaná! Čo tu vy už dokážete vytiahnúť. Myslím, že by ste si mali uvedomiť, že toto je verejne prístupná stránka a naozaj rozoberať tú svoje výtoky, kusy vyplavované pri menštruácií, bolestivé "kozy" a dokonca aj hustotu manželovho spermatu! Zamyslite sa nad sebou, či vám to tu už všetko neprerastá cez hlavu! To je akoby ste svoje intímne záležitosti vyvesili na tabuli oznamov vo svojej dedine alebo meste. Ja žasnem čo ste tu schopné všetko preberať, aké diagnózy si tu určovať, akým nezmyslom veriť . . . silná túžba po niečom privádza ľudí k takým riešeniam a sú schopní chopiť sa každej aj malej príležitosti, šance, vyskúšať každú možnosť a veriť všetkému . . . veď čo ak . . . vaše cviky a lieky a čaje a rady, Mojžišovia a Jonášovia . . .a tie ocikané tehotenské testy čo tu hromadne hodnotíte či je v tom alebo nie! Ak máte chuť to vystavovať, tak to nechajte kolovať po rodine, aby ste na záver odhlasovali či je to čiarka alebo nie. Naozaj ste sa ani na chvíľu nezamysleli čo sa to tu deje, čo tu rozoberáte a zverejňujete? Prečo máte pocit, že musíte zverejňovať ako dlho, akým spôsobom a s kým sa snažíte o potomka ?! A ešte tie plánovania, že v 2015 chcem mať dieťa . . .!! Pane bože! Naše mamy a babky počali, vynosili, odrodili aj vychovali svoje deti, bez zaručených rád, cvikov, liekov, čajov, metód, veštíc, výpočtov, gynekológov, spermogramov a všetkých tých nezmyslov, čo len z vás vyťahujú peniaze.. . Vychovali nás bez knižiek, monitorov dychu, zdravotných matracov a prehananých sterilizácii všetkého na čo sa dieťa len pozrie! A tie vaše výrazy snažilkovanie, tehulka, prvosnažilka . . pre pána, kde na tie výrazy chodíte ? Veď ste dospelé ženy! Ja viem, že pocity sklamania a potreba zverenia sa niekomu. .. ale však na to máme blízkych a rozhovory medzi 4 očami, alebo tie vaše tiché pošty alebo ako to tu funguje! Áno rady, ak niektorá naozaj mala zdravotný problém a určenú diagnózu, prípadne nejaké solídne rady ohľadom prídavkov a príspevkov na ktoré má zo zákona nárok . . . ale tlachanie do vetra a nekonečne robenie si ovulačných a tehotenských testov. Každá sa zamysliete či naozaj chcete toto všetko alebo máte vlastný rozmu, intuíciu, vlastnú vnútronú silu a ľudí v okolí s ktorými by ste mali tie naintímnejšie pocity, bolesti, radosti a starosti preberať. Tak čo popriať na záver . . .zamyslite sa a chladnú hlavu!

tykat
5. feb 2014

@mmartinna ...v pohode, prežijem 🙂 ale pozerám, že máš 32 Like, tak nie si až tak mimo 😀

jabadaba
5. feb 2014

@materina_duska neblbni, uz aj vonku mi hrozi, ze na mna niekto vystrci ocikany test? No amen tma. Idem zatiahnut rolety!

jabadaba
5. feb 2014

@onino myslim, ze tema je tu viac ako doma. Do HN online by som to nedavala, ale tu to pekne zrhnulo a zosumarizovalo ist veci. Mne tema reze. 😀

mmartinna
autor
5. feb 2014

zuzitko74 nepotrebujem, aby ma niekto ľutoval, z čoho si mala ten pocit? Ani som netvrdila, že som niečo objavila . .. koľko takýchto článkov si čítala a koľko tých opačných . . . tak neviem čo je teda dav . . .

jabadaba
5. feb 2014

@mmartinna jooooj dievca, po otlakoch neradno slapati.... 😀 😀 😀

zuzitko74
5. feb 2014

@mmartinna Ja až tak veľa na net nechodím, včera a dnes som tu asi po dvoch týždňoch, takže až tak veľa na porovnanie toho nemám. Toto je zasa moja forma ľahkosti bytia..
Z čoho som mala pocit, že chceš aby ťa niekto poľutoval? Ťažko povedať, možno z viacnásobnej otázky, prečo tvoj názor nie je tolerovaný.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@jabadaba tak to bude . . .

mmartinna
autor
5. feb 2014

@zuzitko74 no tak podľa toho by tu bolo treba poľutovať viacerých. . .

jabadaba
5. feb 2014

@zuzitko74 aky ma suvis tu spominany clanok v Novom case s temou? Len to, ze sa obsahovo zhodli? Mne osobne usiel, zato tato tema nie. Ako mi neuslo uz dobre davno to co tu v teme nadhodila zakladatelka. Jo, to si dobre pomenovala - pichla doslova do osieho hniezda. Reakcie os su vskutku usmevne. Ako aj naivita, ze by sa niekto vobec zamyslel nad negustioznostou a impertinenciou urciteho obsahu. Vola sa tu po adminovi, halooooo admin, kde siiii, tema je hadava, pomooooc...ale za stupidny obsah sa uz po adminoch nevola, ze by sa niekto obaval znechutenia jedla ci pokazenia vkusu. 😀

jabadaba
5. feb 2014

Inac damy, neda mi. Riesite, ze ma zakladatelka iny nick a preco. Zaujimave je, ze v pripade roznych tem, ktore sa hned v uvode zacinaju uz otrepanou frazou "mam iny nick ale som tu dlho"...sa tolko nepozastavujete preco dotycna neprispeje pod povodnym, znamym nickom. Cim to? Argument, ze to su temy citlive a preto si niekto voli duplicitny nick neberiem. 😉 Lebo ako tak sledujem uz dlho, aj vyjadrenie nazoru je tu znacne citlivou temou.

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
jabadaba
5. feb 2014

@andrejka2424 😀 veru, je to tu velmi zaujimave. Mas recht.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@jabadaba nikdy som tu nebola zaregistrovaná pod iným nickom (nieviem kto to tu a na základe čoho vyhodnotil), ani som tu pred tým nechodila, neprispievala, nekomentovala. Článok som čítala a len ma povzbudil v tom, že nie som sama s takým názorom 🙂 a ako vidím aj medzi vami sú také čo ho zdieľajú . . .

magimary
5. feb 2014

podľa mňa si článok nielen čítala, ale aj písala 😉
zaujímava zhoda (nielen názorov, ale aj) mien autoriek
(tu pod nickom mmartinna, tam pod celým menom martina...xy)...
to nebude náhoda 😉

paskolinka
5. feb 2014

@mmartinna vies, ono to presne tak aj vyzera. ze kritizujes a ani nevies co... co ti vadi napr. na cvikoch, liekoch, cajoch, mojzisovej metode? na tom nie je nic nechutne ani prilis intimne... a minimalne tie caje riesili uz aj nase stare mamy.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@magimary . . tak to ma naozaj teší, že si myslíš, že by som mohla napísať článok. Ale nie je môj. To, že ma niekto rovnaké názory na vec a zhodou okolností aj meno, tak to ešte neznamená, že to je tá istá osoba. Článok ma len povzbudil v tom, že sa nemusím báť vyjadriť svoj "opačný" názor a že je aj niekto iný, kto to vidí rovnako ako ja.

zinocka
5. feb 2014

@mmartinna ty si si ten svoj úvodný príspevok aj po sebe prečítala? Toľko vykricnikov, bozekovania, rozhorcenia, ohňa a síry na jednom mieste 😀 vsak to vyzerá akoby sa koniec sveta blížil... A to všetko kvôli nám dievčatám, ktorým sa nedarí otehotnieť a občas nám trochu z toho prepina? 😀 vsak sa chod realizovať niekam kde budeš viac užitočná... Tu ta fakt netreba.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@paskolinka riešili maximálne tie čaje . . .pochybujem, že to na vrejnosti preberali zľava z prava, že susede ukazovali svoj výtok a neviem čo ešte . . .prečo dokázali splodiť deti bez toho, aby si robili ovulačné testy, merali teplotu, vedeli stav manželových spermií? Počula si o nejakej starej mame čo cvičila nejaké cviky alebo užívala nejaké prípravky?

paskolinka
5. feb 2014

@mmartinna ty si si nevsimla že je iná doba? Čím ďalej tým viac párov má problém s pocatim a preto to riešia. To že je to občas aj negustiozne je spôsobené tým že deti nenosí bocian, s tým sa nedá nič robiť.

tykat
5. feb 2014

@paskolinka no ta bodaj by nemali problem baby otehotniet... Ked do urciteho veku riesia a robia vsetko preto aby neotehotneli (hormony) a potom by zas chceli opak a robia vsetko preto aby otehotneli. Telo sa neda bez následkov len tak prepínať plodná-neplodná-plodná...

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
paskolinka
5. feb 2014

@tykat príčiny su rôzne... Zas takto by som to nezjednodusovala. Ale určite HA je jedna z nich, to súhlasím. Ale aj tak ... O to tu teraz ani tak nejde.

tykat
5. feb 2014

@andrejka2424 ...hormóny papáš ani nevieš ako, v pitnej vode je ich požehnane, čističky ich odstrániť nevedia 😒 takže či chceš či nie hormóny z HA aj keď v menšom množstve denne užívaš.

mima4
5. feb 2014

@andrejka2424

prečo sa nedari otehotniet ako volakedy?
stravu berem ale stresy? ake? z coho? ved ked clovek vie si veci prioritizovat, je rozumny a ma urcite hodnoty, nema mat z coho stresy, az na par vynimiek.

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
mima4
5. feb 2014

@andrejka2424
Len ja mam pocit, ze ten stres si ludia dobrovolne vytvaraju 🙂 (myslim 90 percent stresov)

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
fopka
5. feb 2014

@charlie1980 no lokše, daj pokoj, dnes fakt nič moc... sice dali sa jesť a ja na oko celkom ok, ale nie take, na ake som zvyknuta....začala som robit v domienke, že synator už zaspal, no moj milovany bol ticho len dovtedy, kym nesparal snurky na hniezde v postielke 😀 potom aj to ich pečenie tak vyzeralo ... otvorim nejaku virtualnu psychopradnu asi 😀 pre tie, ktore sa tu nudia a vyryvaju

fopka
5. feb 2014

jejda, neda mi este neozvat sa k vyjadreniu zakladateľky: že misia splnená 😀 ... ked ma človek taku akutnu potrebu pomáhat, treba ist do Kambodze krmit hladne deti 😀

jabadaba
5. feb 2014

@mmartinna no ved mne je to srdecne jedno kolko kto ma nickov, len tu sa to velmi riesi. Ale len u podaktorych. Preto ten moj dotaz do plena, ale odpovede sa asi nedockam.