icon

Som závislá na vytláčaní upchatých pórov a vyrážok, prosím pomoc ako mať peknú pleť

aranel16
9. okt 2018

Ano je to asi normalne diagnoza ☹ mam 30, kazdy den sa postavim pred zrkadlo a stravim tym aj 40 minut, uz neviem co robit...zacne s to tym ze vidim tie tmave bodky chcem ich dat prec, nechcem ich tam, mam tak blbu mastnu plet s rozsirenymi pormi co sa stale upchavaju, a tym tlacenim ju nicim este viac..uz mam aj jazvy, navyse obcas sa spravia take tvrdsie bobule a tie vytlacit nejdu tak to potom skonci hrozne-kedze im nedam pokoj :/ a dnes som objavila ihlu, tak sa dost bojim ze ju zacnem pouzivat ☹ pomohla sice, ale zrejme potom budu diery...neviem ci mam prestat nieco jest, alebo viac cistit tvar alebo naopak menej cistit(ale casto praveze necistim by sa nemastnila este viac), zufala som z toho. Nestravujem sa zle, typu fast food tak neviem ci je to zo stravy, ale v strese som väcsinu casu...neviete niekto nieco poradit? dakujem vopred za pochopenie a normalne odpovede....

sissy27
9. okt 2018

@aranel16 mne sa na čierne bodky osvedčil clean&clear fialový peeling na tvár. No a zvyšok nechaj na odborníčku - nájdi si kozmetičku, čo sa ti bude pravidelne starať o pleť, nie len o čistenie, ale aj nejakú masku primerane k tvojmu typu pleti, masáž...
A zbav sa doma zrkadiel 😉 aspoň na chvíľu, nech si odvykneš sa stále kontrolovať. Lebo 40 min denne zabiť touto zábavkou, to sa mi nechce veriť, že tam stále niečo máš.

kikiballa
9. okt 2018

Kazde dva tri tyzdne cistenie pleti u kozmeticky, mikrodermabrazia...pocitaj tak rok, kym uvidis zlepsenie

mariejenka
9. okt 2018

Ahoj,objednaj sa ku koznemu lekarovi,ten ti zisti pri inu akne, tiez zajs ku kozmeticke na cistenie. A toto rypanie sa vo virazkach,je len zvyk...a tym ze ides do nich si ich este zhorsujes,zavadzas tam infekciu,a to je zavarovany kruh...

katulka0000
9. okt 2018

@aranel16 dermatilomania - pozri si na nete. Je to forma obsedativno kompulzivnej poruchy. Tam pomôže usporiadať si hlavne myseľ a potom sa zlepší aj pleť

wojtowitch
9. okt 2018

Ja uz v tomto veku nezvyknem mat problem s pletou ale ak ano pomaha mi urologicky caj. Alebo hocijaky co precisti ladviny. U mna ciste ladviny=cista plet. Potom este zihlava, praslicka, nechtik. A celkovo vela cistej vody pit. Z kozmetiky za mna Bioderma a nepouzivat make up, treba vydrzat bez neho, vysledky pridu.

evalin88
9. okt 2018

Ja som mala tiez dlho strasnu plet.. gynekologicka povedala ze je to hormonalnou nerovnovahou... upravilo sa to v tehotenstve.. antiku som nechcela

mvo
9. okt 2018

AHOJ, posielam naozaj ucinnu radu, zubna pasta a jemna zubna kefka. ucinok zaruceny, mas ciste a sitahnute pory zaroven. Ja pouzivam bieliacu zubnu pastu s microgranulami a kefku s rovnymi stetinami Curaprox CS 5460 Ultra Soft. Najlepsi ucinok je ked si vo vani a je tam pekne teplo a para, pory sa ti uvolnia. Mam nao specialnu vyclenenu sadu - kefka + pasta - a s tou si tak raz do tyzdna, alebo podla potreby kruzivymi pohybmi vycistim od cela az po krk vsetko. Vynecham okolie oci, nosa. To prijemne nie je . Po tejto ociste budes citit aka cistulinka je tvoja plet a stiahnuta, budes mat mensie pory. Aplikujem nato potom specialny krem na problematicku plet. Takto to vydrzi cca 3-4 dni.

guiseppinka
9. okt 2018

Ak necistis pravidelne, tak problem moze byt tam. Dalej chyba moze byt v nespravnom type pleti... aj ja mam rozsirene pory a predsa plet je sucha a citliva hlavne. Najdi si kozmeticku, ktora ale nebide vytlacat vyrazky. Ja mam extremne negativnu skusenost s lekarskym ustavom kozmetiky v ba. Silou mocou ma presviedcali, ze ju mam mastnu, jedna mi tam vytlacala mi vyrazky a dali mi nejaku vzorku gelu na mastnu plet a po 3 pouziti ma tak svrbela a palila tvar, ze som tyzden davala hydratacne masky... mam 30 a tiez stale problemy

mvo
9. okt 2018

@aranel16 a viem ze je to obtiaznejsie, si to necisit. Skus najskor tu kefku s pastou. Inak sa doporucuje to vobec nebabrat, pretoze krvou si to roznasas nevedome a sposobujes zapaly aj tam kde nie su. Nemudrujem, mne sa plet zhorsila dost v stresoch,...zlou stravou a nedostatkom povinnej cistiacej kury. DUAC GEL ti predpisu na tie zahnisane vredy co mas hlboko v pokozke. ERYFLUID je lahko ATB pletova voda na predpis, ale plet si na nu zvykne po case a uz to nie je ziadna slava potom. Ten krem DUAC, je dobry, za1 noc ci za 2, ti vytiahne hnis k povrchu koze a potom ked ho kozmetickou ihlou nacnes, ide to lahko von. Pred tym treba vsetko dezinfikovat, ....Urcite aj dievcata ti daju svoje rady. tak sa pokus z toho nieco vhodne namiesat, ale menej je niekedy viac. Pretoze ked sa pokozka vela rozdrazdi, chemiou, je to este horsie.

kllamarka
9. okt 2018

@aranel16 mam to podobne. Cez matersku som vzdy mala v pohode plet, VZDY VZDY sa mi zhorsuje v praci.
V prvom rade, musis najst sposob ako znizit uroven stresu, tvoja plet sa zhorsuje zvnutra, stres zhorsuje akne, mastnejsia/zmiesana plet trpi pri strese vykyvmi hormonov.
Ja stres neviem v praci takisto ovplyvnit uplne...ale co sa tyka vonkajsieho osetrenie mi pomaha to aspon zmiernovat mydlo s aktivnym uhlim.
S tym stresom je to zacarovany kruh...kym budem pracovat, stres, do dochodku budem mat problematicku-zrelu plet.

mirkavic
17. okt 2018

@aranel16 presne tak ako píše @katulka0000 je to dermatilománia, mám rovnaký problém, viem čo to aj spôsobuje no teraz som v takom štádiu že to nedokážem riešiť...tej problematike sa venuje Lucka Šťastná, sama si tým úspešne prešla a teraz rozdáva rady ďalej... rieš to kým máš čas, ja mám zjazvené celé ruky aj nohy 😞

katulka0000
17. okt 2018

@mirkavic ja tiež osobná skúsenosť preto viem .....