Som závislá na vytláčaní upchatých pórov a vyrážok, prosím pomoc ako mať peknú pleť
Ano je to asi normalne diagnoza ☹ mam 30, kazdy den sa postavim pred zrkadlo a stravim tym aj 40 minut, uz neviem co robit...zacne s to tym ze vidim tie tmave bodky chcem ich dat prec, nechcem ich tam, mam tak blbu mastnu plet s rozsirenymi pormi co sa stale upchavaju, a tym tlacenim ju nicim este viac..uz mam aj jazvy, navyse obcas sa spravia take tvrdsie bobule a tie vytlacit nejdu tak to potom skonci hrozne-kedze im nedam pokoj :/ a dnes som objavila ihlu, tak sa dost bojim ze ju zacnem pouzivat ☹ pomohla sice, ale zrejme potom budu diery...neviem ci mam prestat nieco jest, alebo viac cistit tvar alebo naopak menej cistit(ale casto praveze necistim by sa nemastnila este viac), zufala som z toho. Nestravujem sa zle, typu fast food tak neviem ci je to zo stravy, ale v strese som väcsinu casu...neviete niekto nieco poradit? dakujem vopred za pochopenie a normalne odpovede....
Kazde dva tri tyzdne cistenie pleti u kozmeticky, mikrodermabrazia...pocitaj tak rok, kym uvidis zlepsenie
Ahoj,objednaj sa ku koznemu lekarovi,ten ti zisti pri inu akne, tiez zajs ku kozmeticke na cistenie. A toto rypanie sa vo virazkach,je len zvyk...a tym ze ides do nich si ich este zhorsujes,zavadzas tam infekciu,a to je zavarovany kruh...
@aranel16 dermatilomania - pozri si na nete. Je to forma obsedativno kompulzivnej poruchy. Tam pomôže usporiadať si hlavne myseľ a potom sa zlepší aj pleť
Ja uz v tomto veku nezvyknem mat problem s pletou ale ak ano pomaha mi urologicky caj. Alebo hocijaky co precisti ladviny. U mna ciste ladviny=cista plet. Potom este zihlava, praslicka, nechtik. A celkovo vela cistej vody pit. Z kozmetiky za mna Bioderma a nepouzivat make up, treba vydrzat bez neho, vysledky pridu.
Ja som mala tiez dlho strasnu plet.. gynekologicka povedala ze je to hormonalnou nerovnovahou... upravilo sa to v tehotenstve.. antiku som nechcela
AHOJ, posielam naozaj ucinnu radu, zubna pasta a jemna zubna kefka. ucinok zaruceny, mas ciste a sitahnute pory zaroven. Ja pouzivam bieliacu zubnu pastu s microgranulami a kefku s rovnymi stetinami Curaprox CS 5460 Ultra Soft. Najlepsi ucinok je ked si vo vani a je tam pekne teplo a para, pory sa ti uvolnia. Mam nao specialnu vyclenenu sadu - kefka + pasta - a s tou si tak raz do tyzdna, alebo podla potreby kruzivymi pohybmi vycistim od cela az po krk vsetko. Vynecham okolie oci, nosa. To prijemne nie je . Po tejto ociste budes citit aka cistulinka je tvoja plet a stiahnuta, budes mat mensie pory. Aplikujem nato potom specialny krem na problematicku plet. Takto to vydrzi cca 3-4 dni.
Ak necistis pravidelne, tak problem moze byt tam. Dalej chyba moze byt v nespravnom type pleti... aj ja mam rozsirene pory a predsa plet je sucha a citliva hlavne. Najdi si kozmeticku, ktora ale nebide vytlacat vyrazky. Ja mam extremne negativnu skusenost s lekarskym ustavom kozmetiky v ba. Silou mocou ma presviedcali, ze ju mam mastnu, jedna mi tam vytlacala mi vyrazky a dali mi nejaku vzorku gelu na mastnu plet a po 3 pouziti ma tak svrbela a palila tvar, ze som tyzden davala hydratacne masky... mam 30 a tiez stale problemy
@aranel16 a viem ze je to obtiaznejsie, si to necisit. Skus najskor tu kefku s pastou. Inak sa doporucuje to vobec nebabrat, pretoze krvou si to roznasas nevedome a sposobujes zapaly aj tam kde nie su. Nemudrujem, mne sa plet zhorsila dost v stresoch,...zlou stravou a nedostatkom povinnej cistiacej kury. DUAC GEL ti predpisu na tie zahnisane vredy co mas hlboko v pokozke. ERYFLUID je lahko ATB pletova voda na predpis, ale plet si na nu zvykne po case a uz to nie je ziadna slava potom. Ten krem DUAC, je dobry, za1 noc ci za 2, ti vytiahne hnis k povrchu koze a potom ked ho kozmetickou ihlou nacnes, ide to lahko von. Pred tym treba vsetko dezinfikovat, ....Urcite aj dievcata ti daju svoje rady. tak sa pokus z toho nieco vhodne namiesat, ale menej je niekedy viac. Pretoze ked sa pokozka vela rozdrazdi, chemiou, je to este horsie.
@aranel16 mam to podobne. Cez matersku som vzdy mala v pohode plet, VZDY VZDY sa mi zhorsuje v praci.
V prvom rade, musis najst sposob ako znizit uroven stresu, tvoja plet sa zhorsuje zvnutra, stres zhorsuje akne, mastnejsia/zmiesana plet trpi pri strese vykyvmi hormonov.
Ja stres neviem v praci takisto ovplyvnit uplne...ale co sa tyka vonkajsieho osetrenie mi pomaha to aspon zmiernovat mydlo s aktivnym uhlim.
S tym stresom je to zacarovany kruh...kym budem pracovat, stres, do dochodku budem mat problematicku-zrelu plet.
@aranel16 presne tak ako píše @katulka0000 je to dermatilománia, mám rovnaký problém, viem čo to aj spôsobuje no teraz som v takom štádiu že to nedokážem riešiť...tej problematike sa venuje Lucka Šťastná, sama si tým úspešne prešla a teraz rozdáva rady ďalej... rieš to kým máš čas, ja mám zjazvené celé ruky aj nohy 😞
@mirkavic ja tiež osobná skúsenosť preto viem .....

@aranel16 mne sa na čierne bodky osvedčil clean&clear fialový peeling na tvár. No a zvyšok nechaj na odborníčku - nájdi si kozmetičku, čo sa ti bude pravidelne starať o pleť, nie len o čistenie, ale aj nejakú masku primerane k tvojmu typu pleti, masáž...
A zbav sa doma zrkadiel 😉 aspoň na chvíľu, nech si odvykneš sa stále kontrolovať. Lebo 40 min denne zabiť touto zábavkou, to sa mi nechce veriť, že tam stále niečo máš.