Spôsobujú wc guľky rakovinu?
Ahojte, aktívne sa liečim na úzkostna stavy a Ocd zamerané na zdravie. Liečba zatiaľ funguje aj nefunguje.
Dnes mi ale niekto povedal, že tie závesné WC guľky spôsobujú rakovvinu. My ich mame už 7 rokov každý deň. Plus som si uvedomila, že v stojane na WC kefu mam nonstop naliaty Domestos atď, ktorý tam vždy dolejem a raz za čas vysprchujem, vymením.
kúpeľňu mávame otvorenú a hneď vedľa izby v ktorej trávime najviac času. Mam male deti.
Viete si predstaviť, čo toto vo mne spôsobilo. Alebo ani neviete.mam takú úzkosť, že mám z toho až fyzickú bolesť. Plus také pocity viny, že som svojou nezodpovednosť ou spôsobila, že moje deti umru, alebo umriem ja a muž a deti budú siroty.prosim, akýkoľvek pokus o ukludnenie, budem vdacna
Prosím
Neumrú, to iba hlava ti to nahovára. Takže tak.
Inak doma sme prestali používať zavesne gulicky do wc, lebo to nemá efekt a iba peniaze “odtekajú” záchodom.
@klip0
@opica_skorica ďakujem strašne moc. Ta osoba mi povedala, vraj to škodí už pri vdychavani a preto tieto stavy
Ak by toto bola pravda pokapali by všetci okolo mňa, moja svokra s jej mamou chorobne čistotne, drhnu každý boží deň. Svokra má na wc vždy dve závesné vôňe a ešte voľačo iné voňavé na poličke. Keby to tak bolo ako píšeš, už by tu neboli... A stále sa tešia dobrému zdraviu. Len kľud, na toto neumriete
Apropo, moja babka ma tieto gulicky rozvesane tusim okrem wc aj v kupelni. A zije.
Och ani mi nespominaj guličky do wc už dvakrát mi spadli do vody a ucpala som záchod, nikdy viac ich tam nedam🤦♀️🤦♀️
Pozri, skodia, a velmi, ale to neznamena, ze stoja za tvojimi zdravotnymi problemami. Kazdopadne ti doporucujem prestat pouzivat vsetku nepotrebnu chemiu, ocot a soda bicarbona su perfektne cistice na kupelñu aj kuchyñu.
@tenerifka nie ja som to vôbec nemyslela tak, že oni môžu za moje zdravotné problémy. Myslela som to tak, že ma napadlo, že dostaneme rakovinu a umrieme a z toho som dostala ďalší úzkostna stav
Poznám tieto pocity. Ja tiež musím veľmi starostlivo vyberať články, na ktoré kliknem a budem čítať. A ja si to samozrejme uvedomujem, čo mi nerobí dobre, preto si dávam veľký pozor na informácie.. Samozrejme stane sa, že sa niečo so zdravím stane, čo ma vyľaká... Vtedy dostanem depku, bojím sa, nie je so mnou žiadna debata. Ale našťastie sa to vždy vyriešilo a bolo dobre. A vždy som to vlastným úsilím prekonala.. Avšak si uvedomujem ja sama, že je to len na mne, aby som si dávala pozor a chránila sa sama pred chmúrnymi myšlienkami. Ale zaujímavé je to, že ma veľmi baví pozerať seriály z lekárskeho prostredia. Napríklad Chicago Med, Sestričky, Modry kód... Tie mi nevadia. 😄
Žiadna chemia, ktoru dychame, nerobi dobre.. ale viac skodi stres, uzkost, ktoru si mozno niekedy zbytočne spôsobujeme
Ja som nedavno citala ze v kinder vajci je karcinogen. Moc sladke nemusim no kinder coko mam rada . A brat ma ukludnil ze karcinogen je uz vo vsetkom 😂tvoj psychicky problem je nebezpecnejsi ako gulicky vo wc. Nemam rada tie umele vone kup si skoricove tycinky alebo levandulove vrecka cisti sodou a otcom citronom ked nic ine aspon budes kludnejsia. ( Sranda ze ludi netrapi fluoride v zubnej paste a pred 100r nim zabijali potkany. A zijeme.. a zuby cistime nahrazka nejak nie je. )
Co gulicky..mna skor zarazilo,ze mate otvorenu kupelnu s wc. Lebo ked sa splachne wc,vsetky bakterie sa rozptylia do ovzdusia😖To by mi viac vadilo,ako vonave gulicky v zachode,ktore sa ani nezohrievaju,nehoria,ani ich nikto neoblizuje.
@iwesska žiaľ panelák, kúpeľňa bez okna. V nej práčka. Keď zatvoríme, zatuchne. Žiaľ. Mame odsávanie ale nepomáha to, zatuchne aj tak
My tiez byvame v panelaku. Mame sice zvlast wc aj kupelnu, ale aj tu kupelnu mame otvorenu len chvilu,kym sa niekto osprchuje a napari tam. Mame tam tiez pracku,tu nechavam pootvorenu,ale kupelnu zatvaram. Neboj tie gulicky nie su tak skodlive,ako ked dychas napr.umele vonne sviecky. Aspon ja tie gulicky ani necitim,len ked ich vyberiem z balenia. A v ich bezprostrednej blizkosti travime minimum casu.
Ano, nepouzivaj ich. Skodia ... prirode. Chemia do spodnych vod pri kazdom splachnuti.
Ved nechajte zachodovu misu zaklapnutu.. A ja som pocula, ze tie gulicky skodia na organy, ale to by tam clovek podla mna musel vysedavat hodinu..
Ano, skodia planete a tym padom aj ludom. Vsetka ta chemia ide do cisticky, ktora to 100% neprecisti a dalej vypusta do vod. Takze tym otravuje zem, zver a ludi, taky kolobeh.
@klip0 zas celkom tak to nie je, vacsina tych silnych pripravkov naozaj obsahuje karcinogeny a skodlive je aj ich vdychovanie 🤷♀️ to vsak neznamena, ze kazdy, kto pouziva domestos, dostane rakovinu.
Autorka, ak chces zit zdravo, eliminuj takteto chemikalie v domacnosti, ja ocd a uzkosti nemam, ale nepouzivam to uz niekolko rokov, zit cisto sa da aj bez zbytocnych chemikalii. To, ze si to pouzivala doteraz, neznamena absolutne nic, mozes sa ukludnit. Kolko fajciarov fajci 50 rokov a vsetci rakovinu nedostanu... ak sa toho bojis, tak to nepouzivaj a mas pokoj.
@lindusss2016 ja nepíšem že je to zdravé, ale autorka sa lieči na úzkostné stavy a píše že potrebuje upokojiť. Takýto človek naozaj nepotrebuje hľadať škodliviny v každom výrobku, ale potrebuje upokojiť. Lebo nič sa jej ani jej rodine z tých prípravkov nestane.
Ďakujem Vám veľmi všetkým za podporu. Zachránili ste mi večer <3
@klip0 ale ved som tam napisala, ze sa im nic nestane, kazdopadne to je moje odporucanie pre kazdeho, kto chce zdravsie zit - vyhybajte sa chemikaliam v domacnosti...

Ahoj, naozaj sa nemáš čoho obávať. Uškodilo by vám to len ak by ste to jedli/pili. Fakt kľud, nieje dôvod na strach a ani na to aby si menila niečo na tomto, kľudne používaj všetko ďalej rovnako