Spravodlivosť v rodinných záležitostiach a výživné
Vopred prepáčte ak to niekoho poburi, ale jednoducho si myslim, že niekedy spravodlivosť neexistuje (a áno viem, že sú aj horšie veci, len dnes to na mňa doľahlo).
Máme 4 deti, ano v "dnešnom svete" možno pre niekoho veľa, no s mužom sme stále chceli veľkú rodinu. Sme už roky spolu takže sme prišli kadečím.
Muž ma pred pár rokmi podviedol, narodil sa mu mimomanželsķý syn. Prekonali sme to. Chlapca sme bravali všade s nami, aby vedel, že je súčasťou rodiny. No časom chlapec sa začal správať "zvláštne" a už vieme prečo jeho matka, ktorá nepracuje, len brigaduje sem tam. Je zdravá takže mohla by pracovať na plný úväzok. Požiadala o zvýšenie výživného. Muž zarába možno na dnešné pomery dobre. Takže jej schválili 400€. Ale to, že my teraz musíme ešte viac uťahovať "opasky" naše deti sú ukracovane to asi nikoho netrápi. A ešte čo ma dostalo chalan strednému synovi vraví. "Vy máte aký šitny comp mama mi kúpi nový, keď máme od tata viac peňazí"
Tak je toto spravodlivosť? My s mužom obaja robíme full, ja pečiem koláče, varím aby sme čo najviac ušetrili. Hľadám akcie, kupujem v sekačoch.Deti sa snszia pomôcť v rámci rodiny, aby si privyrobili, a ona sedí na zadku a rozmýšľa čo by z nás vytĺkla
Je to vychcana pijavica, možno za tym učelom mala sex s tvojim mužom.A ked ho bravate k sebe, tak chalan vidi, že sa mate dobre a doma maminke referuje..
Chceli ste byt za dobrakov, za dobrotu na žobrotu
Budem hnusná, ale tvoje deti o peniaze obral ich otec, keď sa popri vás rozhodol zasúvať vtáka inde. Súd určite neurčil výživné 400 eur preto, že matka mužovho syna nepracuje, ale preto, že to je adekvátne výživné na vek dieťaťa a príjem tvojho muža. Rozhodla si sa, že svojmu mužovi odpustíš neveru aj nemanželské dieťa. Tak to teraz akceptuj.
Pokial muz zaraba dobre a vyrubili mu take vyzivne, tak to proste akceptuj a vobec neanalyzuj, ber to, ako keby zarabal menej (plat znizeny o vyzivne)... pokial musite utahovat opasky kvoli tomu, tak treba skusit zlepsit tvoj plat, budete sa mat lepsie, za vase styri deti ste zodpovedny len ty a tvoj muz... ju uplne z myslienok (a sumu, ktora jej je posielana) vynechaj
Myslis, ze 400e mesacne je nejake terno? Ano viem, ze je aj nizsie vyzivne...ale ved 200e to dieta len preje... o dalsich veciach ani nehovoriac...A ako pise kocka vyssie, keby drzal vtaka v gatiach, ziadne vyzivne platit nemusi... A ci mama kupi mlademu kvalitny laptop, je len jej vec...
Baby, to bude byvala SOFIAJAJ 🙂 zbytocne pisete
Áno je to nespravodlivé - ze za chybu svojho muža platíš ty a deti. Ten chlapec sa tiež nemá ako v bavlnke - nemanželské dieťa, neucelena rodina. Ty môžeš mať určite pocity z tej ženy, ale nevieš realitu - môže byť iná. Tak ries svojho muza
Počuješ? Maš viac makať, aby sa byvala milenka tvojho muža mala dobre. Bolo ti to treba tu zakladať diskusie? 🤣
Spravodlivosť mnohokrát fakt neexistuje,ale váš prípad autorka je o skôr o KARME.A ta funguje zatiaľ dokonale.
Rozhodla si sa odpustit neveru z ktorej vzniklo dieťa, bola to tvoja slobodna volba a toto sú dôsledky.
Áno, ona je prizivnicka pijavica ale to na veci nič nemení. Muž nech si nájde ešte ďalší príjem aby zvládal živiť všetky deti čo si narobil.
@karolinakr, keď si nutne chcela nechať klobásu, nech teraz nefnuka, ze ma na krku svinu. Jej vzácny manžel veselo trtkal krížom krážom a este bol taky korunovaný debil, ze si nedal pozor. Akceptovala neverneho zmrda, nech akceptuje aj následky. Alebo nech sa rozvedie a kasiruje podobne kráľovské vyzivne, keď je to také terno.
@karolinakr Neviem o čom píšeš, ale ok
@veronikaszabova ktože to je?
@anjelicek26 no ani nie, ja chápem, že každé dieťa môjho muža naše, alebo ich ma mať rovnaký štandard. Ale ja tiež pracujem a mohla by som pri toľkých deťoch doma sedieť. Zarobim si peniaze a ešte doučujem deti. Ono to je nefér voči deťom. Chlapec k nám chodí si širokým úsmevom na tvári a chváli sa pred našimi, že oni nevadia, ale chodia sa s mamou najesť do restiky, chodia na party a pod. Potom je ťažké vysvetlit našim deťom, že na peniaze je potrebne robit a nemusíme chodiť do reštaurácie, aby sme boli top. Obliekať značkové veci a pod. To mi príde ľúto. A to, že muž "zakopol" mali sme ťažké obdobie a on to riešil "jednorazovkou" spravil chybu za ktorú platíme všetci
Máš pravdu, spravodlivosť neexistuje. Tvoje deti otca majú a ten mimomanželský ho nemá, len občas k nemu ide na návštevu. A odkiaľ vieš, že chlapec nemá tie restiky a počítač z peňazí, ktoré zarobí jeho mama?
Tak buď ako Maria Shriver, odíď s hrdosťou. A to jej muž bol Schwarzenegger 😀
Neviem ake máte veľké deti, ale treba sa s nimi rozprávať o finančnej situácii v rodine. Alebo celkovo o financiách. Niekto svoje peniaze oplieska na značkové handry, reštaurácie a niekto zas šetrí a investuje napríklad do vlastnej nehnuteľnosti.
Podľa mňa je dôležité aby deti vedeli o tom ako je rodina na tom s peniazmi, naco míňate, nemíňate a prečo.
Myslím si ze chlapec možno aj trochu žiarli, nespadol z hrušky, vidí ze vy ste rodina, on je sam s mamou. Tým ze vyzdvihuje svoj blahobyt ma pocit ze je dôležitejší, chce aby v niečom závideli súrodenci aj jemu. V dospelosti sa takýto človek nazýva snob.
Ak jeho mama vôbec nerobí tak 400 + niečo z brigád je žalostne malo pre dvoch ľudí. Možno sa mu ona snazi dať všetko aby nepocítil nedostatok. Je veľa takých rodičov co doprajú deťom neúmerne ich príjmu.
@avonladyba Lebo nepracuje. Sem tam ju vidíme, že vykladá tovar v nemenovanom reťazci
Kde konkrétne je tá nespravodlivosť? Že otec má povinnosť podieľať sa na výchove všetkých detí rovnako? Alebo že ona údajne nepracuje a ty áno? Iste vyžije ona aj dieťa zo 400 eur a občasnej brigády, a ešte si z toho chodia po reštikách a kupujú značkové veci - nebude to tak, že chlapec, ktorý je tam piate koleso na voze, sa snaží spraviť dojem a tak si vymýšľa niečo, v čom môže byť lepší ako deti, ktoré majú kompletnú rodinu? Ale veď nepracuj aj ty, ak jej tak závidíš.
Bohuzial ona ma jedno dietatko a ty mas styri, tym padom sa vy musite dva krat obracat a jej staci menej.... A predpokladam, ze pracuje a zarobi viac, ako si ty myslis, len to nevesia ex-jednorazovke na nos... vela zien robi v pohodlicku z domu a evidentne ma este aj brigadu pomimo... potom je aj na znackove oblecenie a aj vylety, restiky...alebo ju podporuje jej rodina...to ti moze byt ale fakt jedno, odkial tie peniaze beru... otec by si mal sadnut zo synom a vysvetlit mu, ze take vychvalovanie nie je v poriadku, ale male deti sa nechvalia uplne zamerne, proste su hrde a chcu sa podelit o tu radost, to, ze im dopne, ze druhy "zavidi" - to casto nepochopia, alebo podstatne neskor...
Co sa týka výživného myslím ze môžete pri takejto sume požiadať súd aby časť sla chlapcovi na sporenie. Aspoň z toho niečo bude mať. Výživné by malo slúžiť potrebám dietata, nie mamke na reštaurácie
Jasné, že spravodlivosť neexistuje, to si zistila až teraz? Nie je spravodlivé, že tvoje deti vyrastajú spolu s otcom, kým ten chlapec k nemu chodí len na návštevu, nie je spravodlivé, že tvoj muž si sexuje kade tade a ty za to znášaš následky... Ale tu nejde o to, čo je spravodlivé. Aj keby milenka tvojho muža zarábala veľmi slušne, on by jej to výživné platiť musel, lebo vychováva sama jeho syna. To nemá nič spoločné s tým, že ona nepracuje, alebo aspoň nie na trvalý pracovný pomer. Možno je taká šikovná, že si vie aj na brigádach zarobiť dosť. Hádam si nemyslíš, že platí bývanie, živí a šatí seba a syna, platí večere v reštaurácii a drahý comp z tých 400€, čo jej tvoj muž pošle?
@annm81 Chodí v značkových veciach. To akým štýlom si ona ešte zarába je jej vec. Ja pracovať chcem aj budem LEBO som bola vychovana k zodpovednosti a tak vychovavam aj svoje deti.
@anjelicek26 Áno mňa do toho nie je v podstate nič kde ona zarába alebo nezarába. Či robí z domu. Skôr nie, ona má ucnovku bez maturity.
Chlapec má 12 rokov. Či sa ma potebu vychvalovat. Inak náš stredný ma 13 takže aj on ma pravo na svoje pocity. Najstarší má 16 tí mladší to až tak neriešia. Život prináša kadečo, ale toto sa mi nepáči.
Ved si vyssie pisala, ze ju vidite ako vyklada tovar v obchode. To pre teba nie je praca? Znackove veci kupis v bazare za par supiek, ak ma konfekcnu velkost.
Mne pride ze chces byt na nu nasrata, ale zodpovedny je tvoj muz. Ona ti lasku a vernost neslubovala, ani nie je povinna sa starat o tvoje blahobytie. Je, na druhu stranu, zodpovedna za blaho svojho dietata, a sud jej dal za pravdu.
Toto vsetko, co tu vypustas, nasmeruj na svojho muza.
@lujza123 to sme s mužom chceli, ale ona na súde tvrdila, že momentálne si nevie nájsť prácu a že potrebuje celú sumu.
@veselo_neveselo vykladá raz za čas, brigadne. Ak by chcela pracovať by mohla, ale nechce. Áno moji starší tiež kupuju zo sekačov a je tam rozdiel, keď je niečo nové a zánovne
@h2 dostáva podporu v nezamestnanosti, prídavky, výživné a sem tam brigáda. Maju 1izbový byt. Zubára a iné platíme my.
Neviem čo má toto so spravodlivosťou,ten chlapec dostáva to čo určil súd.To ako žije jeho matka je už druhí vec...
Neviem kde vidíš nespravodlivosť. Muž si zasexoval, vykašľal sa na ochranu, spravil dieťa a prirodzeným dôsledkom je platba výživného. Súd uznal koľko to dieťa potrebuje a tvoj don Juan dokáže platiť a určil 400 eur. Keď sa mu správanie potomka nepáči má ho vychovať tak isto ako vychováva vaše spoločné.

ako prepáč za sprostý komentár, ale na vine nie je ona ale tvoj muž...mal si držať vt.ka v gatiach a nemali by ste problémy takéhoto typu... teraz mu už nič iné neostáva len platiť