icon

Spravodlivosť v rodinných záležitostiach a výživné

27. nov 2023

Vopred prepáčte ak to niekoho poburi, ale jednoducho si myslim, že niekedy spravodlivosť neexistuje (a áno viem, že sú aj horšie veci, len dnes to na mňa doľahlo).
Máme 4 deti, ano v "dnešnom svete" možno pre niekoho veľa, no s mužom sme stále chceli veľkú rodinu. Sme už roky spolu takže sme prišli kadečím.
Muž ma pred pár rokmi podviedol, narodil sa mu mimomanželsķý syn. Prekonali sme to. Chlapca sme bravali všade s nami, aby vedel, že je súčasťou rodiny. No časom chlapec sa začal správať "zvláštne" a už vieme prečo jeho matka, ktorá nepracuje, len brigaduje sem tam. Je zdravá takže mohla by pracovať na plný úväzok. Požiadala o zvýšenie výživného. Muž zarába možno na dnešné pomery dobre. Takže jej schválili 400€. Ale to, že my teraz musíme ešte viac uťahovať "opasky" naše deti sú ukracovane to asi nikoho netrápi. A ešte čo ma dostalo chalan strednému synovi vraví. "Vy máte aký šitny comp mama mi kúpi nový, keď máme od tata viac peňazí"
Tak je toto spravodlivosť? My s mužom obaja robíme full, ja pečiem koláče, varím aby sme čo najviac ušetrili. Hľadám akcie, kupujem v sekačoch.Deti sa snszia pomôcť v rámci rodiny, aby si privyrobili, a ona sedí na zadku a rozmýšľa čo by z nás vytĺkla

Strana
z3
zdekasun
12. mar 2024

@h2 áno viem ja som viac menej písala všeobecne ako som sa zmienila v zatvorke nie presne pani a to preto že dnes je "in" aby si chlap robil čo chcel a potom sledujem hore zmienené následky plus naháňanie výživného rozvody, dedenie majetku atď. Bol to teda iba všeobecný komentár k obdobným skúsenostiam viacerých žien

zdekasun
12. mar 2024

@doriiis za mňa môžem cestne prehlásiť že ani spravodlivosť ani karma neexistujú.

zdekasun
12. mar 2024

@chodec15 alebo ak to dieťa by nebolo ani toho muža.... Aj to sa stáva

michelle567
12. mar 2024

Nuž. Nechcem byť zlá ale chceli ste 4deti... Ona má jedno. Tak mu vie dopriať viac. Na drahšie veci mu mozno prispieva rodina ex na narodeniny, sviatky..

zdekasun
12. mar 2024

To utrpenie treba vziať asi iba ako výzvu pripraviť deti na to, že život nie je fér a aby šetrili a obracali každú korunku. Zabezpečili si dobré vzdelanie, plus niečo vlastné a potom sa aj všetko ostatné ľahšie rieši čo príde v podobách kriz a katastrof. Už keď máte deti

miriam11
Odpoveď bola odstránená
michelle567
12. mar 2024

Na druhej strane...výživné má dosť... Nemusíte dávať nič naviac. Resp by som navrhla súdu, že 100€ z tých peňazí pôjde na sporenie a bude sa z nich platiť niečo drahšie. Keďže všetko extra od vás pýta (zubár, monitor,..). Mala by sa finančne podieľať aj ona. Z vašej strany je 400€ už strop všetko dokopy pre 12rocneho. Keď bude mať 18 budete im posielať 700 či ako....určite vekom budú pýtať zvýšenie...

michelle567
12. mar 2024

A to teda vekom zvýšenie isto príde.. plus u vás keď je tak dačo zje atď, tu kde nejaký výlet, darčeky na sviatky, Vianoce,...podľa mňa sa podieľate dosť. By som to všetko zratala koľko naviac sa ešte podieľate a skúsila to dať....že tých 100€ z výživného pôjde na sporiaci účet na výnimočné výdavky

vikiki29
12. mar 2024

Toto je ako sci-fi… nič také som v živote nepočula, aby chlap urobil milenke dieťa a žena mu odpustí a má s ním ďalšie 2 🤦‍♀️. Nuž, autorka, ty si sa rozhodla mať veľkú rodinu, veľa detí, tak logicky sa musíš viac obracať. Žiadne extra výdavky okrem výživného by som neplatila, ved tá žena tiež musela vedieť do čoho ide ak sa rozhodla svoje dieťa vychovávať sama ako slobodná mamička. Nech teda takisto priloží ruku k dielu. Inak tvoj muž má na to rovnaký názor ako ty? Alebo on je s tým Ok, jemu to nevadí?

zdekasun
12. mar 2024

@michelle567 dobrá úvaha

Strana
z3