Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@katika82 no my ideme koncom mesiaca. To je super že aj cviky na hrudný kôš to by sme aj my potrebovali.
No som sama zvedavá. U nás sa striedajú laryngitidy so zápalmi priedušiek pravidelne. Moja dr vôbec nič nerieši na alergo dlhé cakacky okrem kožných testov s deťmi nič nerobia, tak som sa objednala na vlastnú päsť tak som zvedava.
Ďakujem krásne za odpoveď
Inak taká pikoska - som počula že ani jedno dieťa neodíde od nich bez refluxu tak som zvedavá či ho aj my budeme mať 😂
Baby,ked ste boli na izbe za tie 3e,boli ste s dietatom same,alebo tam boli aj ine mamicky este?
@majkamisko na kazdej izbe je len 1 mamicka
@sallome11 dakujem pekne
Ahojte, prosím aká je teraz v dolnom smokovci obsadenosť?v štvrtok nás majú konečne po mesiaci previesť z nemocnice z Martina do smokovca,radi by sme mali samostatnú izbu aj s wc a sprchu len teraz je to asi nereálne.a ešte prosím ake je tam počasie?nemám predstavu čo treba všetko zbaliť dozvedela som sa len pred pár dňami že nás plánujú preložiť do liecebne. Ďakujem za info
@lulueg ahoj, obávam sa, že taká izba sa ti určite neujde. Na tieto termíny sa podávajú žiadosti uz v septembri. Voľné bývajú len tie obyčajné nemocničné izby. Ale poznala som mamičku, že z nemocnice išli do Smokovca a bolo plno, tak uch ubytovali na izolačke, ale neviem ako to tam vyzerá.
Ja som v marci hlásila na august...Sallome11 ako bolo??a čo zistili??+aké odd.si bola??Díky za infošku..🙂))
@miriama232 tento rok trochu sklamana, prve vysetrenie nam spravili az na 13.den (neratam odber krvi) - rontgen na vylucenie refluxu (ma len prvy stupen, potom mu v posledny den este skusali robit pep test ma reflux no zial nevedel este naplut tak nic nezistili. Akurat tam ochorel po dvoch dnoch od prichodu -no priebeh bol nastastie bez antibiotik. Pokracujeme v nasadenej liecbe z min.roka -sprej flixotide a motelukas. Uz budeme len ambulantne chodit, ked tak radsej vyskusame more buduci rok.
záleží aj na akom odd.si bola??
@sallome11 To som prekvapena. Lebo my sme sa vratili v piatok odtial, boli sme 10 dni. 2.den mu spravili asi 4 vysetrenia, a na 6.den PEP test a asi na 8-9 den opat test.
Tak žienky, my sme boli v piatok ambulantne. V auguste ideme na krv, na test na reflux a asi aj kožné testy ( tie kožné nám dr nespomínala ale vie, že sa zvyknú robiť )
Malý má bronchialnu astmu, chronicky zápal nosa a hrtana.
@micinkab áno toto mi povedala dr na prvom sedení aj napísala do správy pre môjho dr. Ja som jej len porozprávala aké máme problémy ( že striedame laringitidy so zápalmi priedušiek, pýtala sa na piškót a chrániť pri dýchaní ) malého popocuvala a prezrela sliznice, uši, nos a hrdlo. Vysvetlila nám aké lieky ako dávat pri zhoršením stave, suchých zachcatoch kašľa a pri laringitide.
@avokinagic a tiez ste boli na 2A?

@silesias my chodíme tiež k Onufrakovej, prebieha to asi tak že ťa objedná na prvé vyšetrenie, vtedy sa ťa len popýta na všetko ohľadom dieťaťa, aké choroby prekonal, kartu ti ani netreba, ona sa do nej ani nepozerá, vraj každý lekár má na chorobu iný názor, a ona che počuť názor matky, ona je s dieťaťom tak matka najlepšie vie ako jej dieťa reaguje aké choroby prekonalo a tak. Potom ťa objedná na vyšetrenia - krv, zvykne aj reflux a kožné testy ale tie tuším len v oktobri robia. Po prvotných vyšetreniach zváži liečbu alebo ak je potrebné urobiť podrobnejšie vyšetrenia ponúkne ti diagnostický pobyt 14 dňový. Na tomto pobyte urobia viac vyšetrení. My chodíme napr. už 4 roky a okrem refluxu 5stupňa nemáme nič. Ani chorý nejako veľmi nebýva, iba kým bol vo škôlke ale stále nám pretrváva ten reflux. tak nás teraz tiež objednala na ten pobyt, aby mu porobili ešte podrobnejšie vyšerenia, naučili nás dalšie cviky na posilnenie hrudného svalstva a tak. Sama som zvedavá čo ešte. Ale povedala že určite až na september-oktoober lebo že teraz je leto už plné.