icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

katika82
31. máj 2019

@silesias my chodíme tiež k Onufrakovej, prebieha to asi tak že ťa objedná na prvé vyšetrenie, vtedy sa ťa len popýta na všetko ohľadom dieťaťa, aké choroby prekonal, kartu ti ani netreba, ona sa do nej ani nepozerá, vraj každý lekár má na chorobu iný názor, a ona che počuť názor matky, ona je s dieťaťom tak matka najlepšie vie ako jej dieťa reaguje aké choroby prekonalo a tak. Potom ťa objedná na vyšetrenia - krv, zvykne aj reflux a kožné testy ale tie tuším len v oktobri robia. Po prvotných vyšetreniach zváži liečbu alebo ak je potrebné urobiť podrobnejšie vyšetrenia ponúkne ti diagnostický pobyt 14 dňový. Na tomto pobyte urobia viac vyšetrení. My chodíme napr. už 4 roky a okrem refluxu 5stupňa nemáme nič. Ani chorý nejako veľmi nebýva, iba kým bol vo škôlke ale stále nám pretrváva ten reflux. tak nás teraz tiež objednala na ten pobyt, aby mu porobili ešte podrobnejšie vyšerenia, naučili nás dalšie cviky na posilnenie hrudného svalstva a tak. Sama som zvedavá čo ešte. Ale povedala že určite až na september-oktoober lebo že teraz je leto už plné.

silesias
31. máj 2019

@katika82 no my ideme koncom mesiaca. To je super že aj cviky na hrudný kôš to by sme aj my potrebovali.
No som sama zvedavá. U nás sa striedajú laryngitidy so zápalmi priedušiek pravidelne. Moja dr vôbec nič nerieši na alergo dlhé cakacky okrem kožných testov s deťmi nič nerobia, tak som sa objednala na vlastnú päsť tak som zvedava.
Ďakujem krásne za odpoveď
Inak taká pikoska - som počula že ani jedno dieťa neodíde od nich bez refluxu tak som zvedavá či ho aj my budeme mať 😂

katika82
31. máj 2019

@silesias áno tých refluxov tam zistia kvantum ale nie všetky sú ťažké. Ale napríklad ani mojej sesternici malému ani sestrinmu reflux nepotvrdili. Takže to nemusí byť pravidlo.

ask
31. máj 2019

@silesias Nie je to pravda, aj my sme boli a reflux sa nepotvrdil, chvalabohu🙂

sallome11
31. máj 2019

@silesias mojmu nepotvrdili reflux a to mu robili len kvoli tomu ze mal nejake bakterie zo sterov v hrdle

majkamisko
9. jún 2019

Baby,ked ste boli na izbe za tie 3e,boli ste s dietatom same,alebo tam boli aj ine mamicky este?

sallome11
9. jún 2019

@majkamisko na kazdej izbe je len 1 mamicka

evka1247
9. jún 2019

@silesias ja som bola s dvoma dievčatami a ani jednej nezistili reflux

silesias
9. jún 2019

@evka1247 veď v poriadku, len u nás meste sa to tak koluje. Ja som nepovedala že to tak je, že som len počula 😂 uvidíme čo zistia nám
@sallome11
@ask

majkamisko
9. jún 2019

@sallome11 dakujem pekne

lulueg
18. jún 2019

Ahojte, prosím aká je teraz v dolnom smokovci obsadenosť?v štvrtok nás majú konečne po mesiaci previesť z nemocnice z Martina do smokovca,radi by sme mali samostatnú izbu aj s wc a sprchu len teraz je to asi nereálne.a ešte prosím ake je tam počasie?nemám predstavu čo treba všetko zbaliť dozvedela som sa len pred pár dňami že nás plánujú preložiť do liecebne. Ďakujem za info

druly
18. jún 2019

@lulueg ahoj, obávam sa, že taká izba sa ti určite neujde. Na tieto termíny sa podávajú žiadosti uz v septembri. Voľné bývajú len tie obyčajné nemocničné izby. Ale poznala som mamičku, že z nemocnice išli do Smokovca a bolo plno, tak uch ubytovali na izolačke, ale neviem ako to tam vyzerá.

sallome11
18. jún 2019

@lulueg my sme sa dnes vratili a vsetko bolo obsadene, no obcas si drzia aj taketo izby pre deticky z nemocnic (minuly rok vedla mas tak byvala jedna mamicka na 4B), no skor ich ubytuju v takych obyvajnych izbach. Inac kazdy den tam prichadzala sanitka na JIS-ku

miriama232
20. jún 2019

Ja som v marci hlásila na august...Sallome11 ako bolo??a čo zistili??+aké odd.si bola??Díky za infošku..🙂))

sallome11
20. jún 2019

@miriama232 tento rok trochu sklamana, prve vysetrenie nam spravili az na 13.den (neratam odber krvi) - rontgen na vylucenie refluxu (ma len prvy stupen, potom mu v posledny den este skusali robit pep test ma reflux no zial nevedel este naplut tak nic nezistili. Akurat tam ochorel po dvoch dnoch od prichodu -no priebeh bol nastastie bez antibiotik. Pokracujeme v nasadenej liecbe z min.roka -sprej flixotide a motelukas. Uz budeme len ambulantne chodit, ked tak radsej vyskusame more buduci rok.

miriama232
21. jún 2019

záleží aj na akom odd.si bola??

ask
21. jún 2019

@lulueg Ahoj, tak ake ubytko ste dostali?

lulueg
23. jún 2019

@ask ahoj no sme na tej najlacnejšej ale nie je to až tak zlé.aj tak sme väčšinu dňa mimo izby

ask
23. jún 2019

@lulueg 🙂 Tak prajem pekny pobyt a nech Vam pomozu! 🙂 Nam sa pacilo, rozmyslame ze by sme sli na rok zas... 🙂

avokinagic
25. jún 2019

@sallome11 To som prekvapena. Lebo my sme sa vratili v piatok odtial, boli sme 10 dni. 2.den mu spravili asi 4 vysetrenia, a na 6.den PEP test a asi na 8-9 den opat test.

silesias
25. jún 2019

Tak žienky, my sme boli v piatok ambulantne. V auguste ideme na krv, na test na reflux a asi aj kožné testy ( tie kožné nám dr nespomínala ale vie, že sa zvyknú robiť )
Malý má bronchialnu astmu, chronicky zápal nosa a hrtana.

lulueg
25. jún 2019

@ask my sme tu ako som už písala prevezeni z Martina z nemocnice kde sme boli mesiac, a včera nám oznámil primár že tu pravdepodobne budem minimalne ďalší mesiac, takže my budeme radi keď sa v budúcnosti takémuto niečomu vyhneme.ale inak ďakujeme

micinkab
25. jún 2019

@silesias toto vam zistili na prvom sedeni? Ci to mate diagnozy od svojho Dr.?

silesias
25. jún 2019

@micinkab áno toto mi povedala dr na prvom sedení aj napísala do správy pre môjho dr. Ja som jej len porozprávala aké máme problémy ( že striedame laringitidy so zápalmi priedušiek, pýtala sa na piškót a chrániť pri dýchaní ) malého popocuvala a prezrela sliznice, uši, nos a hrdlo. Vysvetlila nám aké lieky ako dávat pri zhoršením stave, suchých zachcatoch kašľa a pri laringitide.

sallome11
25. jún 2019

@avokinagic a tiez ste boli na 2A?

ask
25. jún 2019

@lulueg o to viac drzim palce aby Vam co najviac pomohli!

jaja26
25. jún 2019

@sallome11 aký lekár je prosim na 2A?

avokinagic
26. jún 2019

@sallome11 ano
@jaja26 Matiščáková

sallome11
26. jún 2019

@jaja26 ano pani doktorka Matiscakova, inak velmi mila doktorka (mala som z nej dobry pocit)

jaja26
26. jún 2019

@sallome11 ďakujem, ale prečo vás neposlala na viacero vyšetreni?to je zvláštne