Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
Ja som bola ešte na jar 2019 so synom. Bolo úžasné,malému liečba pomohla a vyšetrenia robia super. Zistili aj to,kvôli čomu sme tam prvotne nešli.takze maximálna spokojnosť. Doteraz je malý úplne bez problému s ktorým sme tam išli.prajem krásny pohodovy pobyt a rýchle uzdravenie 😉
@denyriccione Ahoj, ďakujem. Tiež mali izbu kategórie B1? Boli ste 14 dní a počas celej doby boli doobeda vyšetrenia či len v začiatkoch a potom liečba? Môj syn je už prvák, tak by tam mal chodiť aj do školy.Naša lekárka to stále akosi odkladala, že je bežné, že dieťa je do 5 rokov stále choré, ale teda už bude mať 7 tak zhodnotila konečne, že náš pošle na diagnostický pobyt, synovi doteraz nikdy žiadne vyšetrenia nerobili, krv mu brali tiež len v nemocnici keď bol hospitalizovaný, tak som zvedavá ako to zvládne.
Baby teraz mi volali, nástup máme 2.10.2019 ide ešte niekto v tom termíne z tadiaľto?
Ahojte, ak sa môžem pripojiť, my máme ísť tiež so synom na vyšetrenia, ale má už 11 rokov, neviete mi povedať, či tam musí ostať sám, alebo môžem byť s ním, ak by nás nechali na dlhšie, ešte sme tam nevolali a ani sme tam neboli, máva každý rok zápal pľúc tak sa to doktorke nepáči, ďakujem za odpoveď 🙂
@martinastaj Pokiaľ idete ambulantne najskôr ho vyšetria ak neskôr podľa výsledkov vám navrhnú pobyt.
Alebo vám už dr vybavila pobyt?
@silesias nie zatiaľ by sme mali ísť len ambulantne, ale doktorka nás "postrašila", že ak by mu chceli robiť CT, tak si nás tam nechajú
@martinastaj My chodíme ambulantne. Len teraz mu robili všetky testy. Reflux, krv, stery.
Viem že zvyknú keď treba viac vyšetrení navrhnúť pobyt, vtedy dieťa môže byť samé alebo kľudne s rodičom.
@chjulia boli sme tiež na 14 dní.byvalis me v izbe s tv,kupelnou a kuchyňou. Vyšetrenie bolo len doobedu a Len v pracovných dňoch. Odporúčam si na začiatku zriadiť kartu na cestovanie vlacikom. S papierom z ústavu vám kartu vybavia omnoho lacnejšie
@raduska12 ze vraj minimálne 10 dní trvá pobyt, ale zväčša 14, v telefóne mi pani hovorila, že sa treba dohodnúť s lekárkou pri príchode.... my by sme mali ísť B1, no v papieroch mam C, volala som tam a ze sa v pozvánke pomýlili a mame určite B1, tak uvidím v stredu kde nakoniec skoncime
@denyriccione to na cestovanie vlakom treba nejakú špeciálnu kartu?
Baby ja neviem či som sa rozhodla správne... dnes mi volali s ústavu že môžem nastúpiť o týždeň se len na tú "jednoduchú" izbu bez umyvadla...doobeda mi bolo všetko jedno bola som šťastná že sa tam dostaneme v takom super termíne ( potom už škola, skúšky a hlavne nástup do práce) potom mi navrhla až Január... predtym som bola rozhodnutá že chcem ísť na lepší "štandard", dnes v tom šťastí som súhlasila aj s tým "nemocničnym". Boli ste tam niektorá v poslednej dobe ubytovana? ako to tam vyzerá? dá sa to tam zvládnuť? úplne obavy na mňa dolahli 😥😰
@raduska12 Ja idem s dcérou len prvýkrát, ale kebyže idem len ja (po týždni ma strieda manžel) tak mi možno stačí aj táto obyčajná izba.. Kvôli manželovi sme teda dali tu lepšiu izbu s vlastnou kúpeľňou. Pobyt mame vybavený od konca mája a kvôli tej izbe ideme až v októbri.. Už som to aj párkrát oľutovala, že sme to tiež zbytočne posunuli.. Mohli sme ísť v júni, už by sme mali za tým... Aj keď si tu popozeráš fórum, väčšina je spokojná.. Ak ti to viac vyhovuje teraz neváhaj...
@raduska12 ja som bola pred rokom na tej za 6 e. A videla som aj tieto za 3e. Tak som tento rok išla na izbu za 3. VEĽKÁ pekná izba. 3 postele ktoré sme si zrazili k sebe. 3 nočné stolný, skriňa veľká a stôl a 3 stoličky. Deti boli aj tak celý čas na chodbe alebo v herni, ktorá je na každom oddelení. Stále sme boli vonku a na izbe iba prespavali. Upratuju každý deň. Ja som bola spokojná. O rok pôjdem tiež do tejto najlacnejšie. Nic nám tam nechybalo
@chjulia testuje sa na druhý deň ráno, takže by to nemalo vadiť...
Ja som sa tiež dlho rozhodovala ale príde mi dať 18 eur za izbu bez stravy je dosť len kvôli tomu že je tam kúpelňa a TV. Za tú cenu sa pomaly človek ubytuje v nedalekom penzione, Myslím, že tie ceny majú dosť prehnané. Tiež som od kamarátiek zisťovala a tie čo boli na na tých izbách drahých že aj tak vždy schádzali dolu do herne k ostatným deťom a mamičkám lebo samé zavreté na tých samostatných apartmánoch sa im nechcelo byť. Tak som sa rozhodla že tých 14 dní to zvládneme aj na tej ladnejšej. Vezmeme si nejaké filmy aspoň na večer na notebooku kuknúť, a uvidíme. Tiež sa ideme po týždni s manželom prestriedať. My teda chodíme ambulantne už 4 roky tam k pani doktorke ale keďže sa malému nezlepšuje reflux chce urobiť ešte PH-metriu a tú žiaľ robia iba počas toho diagnostického pobytu. Inak by sme ani nepotrebovali viac menej ísť. Ale tak možno prídu na to prečo sa to nezlepšuje. Vraj nás naučia cvičenia na posilnenie hrudného svalstva a tak. Sama som zvedavá, čo nás čaká.
@martinastaj ak idete len prvý krát na vyšetrenie, záleží ku ktorej lekárke či k súromnej čo tam má ambulanciu alebo priamo na oddelenie. Ak je to k niektorej zo súkromných lekárov tak vám urobí len vstupné vyšetrenie oboznámi sa so stavom pacienta a cca do 3 týždňov vás objedná na dalšie vyšetrenia. O výsledky si potom zavoláte a dohodnete sa lekárkou čo ďalej. Ak idete na vyšetrenie na oddelenie tak tam neviem ako funguje. Ale pokiaľ to nieje nejaký akútny stav nemyslím si, že by vás tam hneď nechávali. Skôr vám navrhnú ten diagnostický pobyt, počas ktorého urobia všetky vyšetrenia naraz.