Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@raduska12 ani máme C-ko.izba v pohode. Na chodbe sú 2 sprchy v kazdej 3 sprchove s tym ze každá izba na svoj co je super.A pánske a dámske wc.chuchynka kde sa dá prihriat strava v mikrovlnke chladnička a kanvica.su tam aj príbory aj šálky ale ja som si zobrala svoje.aj na stravu do jedálne si nosím svoj pribor. Pošlem ti do súkromnej správy foto
Žienky, chcem sa spýtať, treba zobrať aj plavky? Chodí sa aj do nejakého bazéna? Voľakde som čítala, že áno, tak neviem. A ak teda áno, to tam chodia rodičia spolu s deťmi? A aký to je bazén, treba aj nejaké plávacie koleso alebo čo sa tam robí, ak dieťa nevie plávať? Idem so 4-ročnou.
Mamky ktoré ste boli s deťmi na pobyte. Aké vyšetrenia deťom robili? Znášali to dobre? A bolo nejaké vyšetrenie dosť nepríjemné? Ph metrie sa obávam- hadičky cez nos. Hádam budú stačiť testy zo slín. Počítam s odberom krvi či vytery ale to nejak zvládneme. Čo ešte môžem očakávať?
@amra24 ahoj, robili nám stery, brali krv, spirometrie, reflux vyšetrovali zo slín (dopláca sa 13 e), chloridy v pote a rehabilitačná sestra ho pozerala kvôli cviceniu, nič co by sa nedalo vydržať, možno tak ta PH metria je nepríjemná, ale to nerobia kazdemu, my sme mali len vyšetrenie zo slin
Mam pisane 4b ale musim tam zavolat lebo ja som chcela vsetko samostatne tu lategoriu za 18e a poslali mi na papieroch za 16e
@patko33 my sme na 4B a na temto oddelení sú aj normálne izby tie lacné aj tie apartmánové.
Baby, tie ktoré sa bojíte tých lacných izieb - vôbec sa nemusíte. sú v pohode. akurát nemáte na izbe telku a sprchu. My máme tu kategoriu C za 5 eur. na izbe máme umyvadlo takže čo potrebujem umyjem si na izbe, iné veci v kuchynke. Sprchy sú tak že na oddelení sú 2 sprchy a v kažej sú 3 sprchové. každá izba má pridelený svoj sprchový takže si chodíte celý pobyt do svojej sprchy. Čo je super. Ak nepotrebujete neviem aký komfort tak ja osobne by som tých 18 eur za tie nadštandardné izby nedala. Rorzmerovo sú také ako tie lacné akurát tam máte ešte navyše napchatý v rohu sprchový kút. A mamky s deťmi aj tak chodia s deťmi do herne k ostatným deťom a mamičkám lebo na izbe samým im je dlho. Poobede máte svoj program takže na izbu prídete až po večeri. Menšie detičky tu väčšinou chodia už o siedmej spať a tie väčšie sú s na herni. Je to naozaj na zváženie ak čakáte dlho na termín len aby ste mali nadštandardnú izbu. Kľudne vezmite aj tú tú za 3 alebo 5 eur. Nieje to nič strašné. Inak na tejto strane kde je 4B a 4C oddelenie wifi má celkom dobrý signál, akurát ked sa všetci prihlásia ide pomalšie.
Ešte jeden osobný postreh. Viaceré ste sa pýtali či si brať vlastné oblečenie na periny. Kvôli čistote nemusíte naozaj je to všetko čisté a vypraté. Ale...., ak máte dieťa čo i len s troškou sklonu na nejakú výsyp, tak určite vezmite. Náš teda nikdy žiadnu alergickú reakciu na nič nemával, ale tu sa mi na druhú noc riadne vysypal, boli sme pri lekárke a povedala že je to reakcia bud na vodu alebo na prádlo. Spáva v kratkom pyžame lebo je tu riadne teplo a ten výsyp má presne na miestach, kde prišla koža do kontaktu s obliečkami alebo plachtou. Dnes spal na deke a dekou aj prikrytý a je to lepšie. Čo sa týka vody, je tu vraj veľmi mäkká voda, teda mydlo z pokožky schádza oveľa ťažšie ako pri tvrdej vode.Preto treba deti dlhšie sprchovať prípadne vraj umývať len čistou vodou, a mydlom len v intimnych partiach.
Ak niečo kľudne sa pýtajte.
@katika82 ta voda je pravda je ina aj ja som bola vyhadzana ale z vody aj maly a určite to bolo z vody ja som bola v izbe za 3 €a tie su uplne v pohode ciste a aj oddelenie tie scenare o spinavych matracoch a oblieckach som nezazila mne bolo povedane ze ked potrebujem prezlecu postel kedykolvek takze ok jedine co fakt mi chybalo bolo umyvadlo na izbe s kazdou hlupostou do kuchynky ale 2 tyzdne sa to dalo vydrzat
Ahojte...ja idem teraz v utorok a pustiť by nás mali 21.10. t.j. v pondelok.Dá sa dohodnúť aby nás pustili už v piatok keďže som z Popradu a cez víkend aj tak nie sú vyšetrenia
@huncut záleží na ako si oddeleni a od lekárky. My sme prišli minulý utorok teda 1.10 a mama byt do 14.10.lekarka sa ma hneď pri príjme pýtal a kedy chceme ci v pondelok na som navrhla piatok povedala že ok.ale asi veľa záleží od lekára a vyšetrení. Niektoré prístroje a vyšetrenia su len určite dni.Napr nám PH metriu robili až dnes lebo na nedeľu má ten prístroj pripravené naše oddelenie,krcna lekárka zasa chodí z Martina iba v stredy takze ak napriklad potrebujes to vysetrenie tak zalezi ako to vyjde. Jedna pani ktorá prišla vo štvrtok povedala že musia byť az 16 dní dokonca takze neviem čím to je.urcite aj poisťovňou ale skôr tými vysetreniami.
@huncut a keď si z popradu tak ráno po raňajkách ak budes mat stravu teda, môžeš kľudne odísť domov a prísť az vecer.vzdy o 17-tej sa hlási y sestriciek aby ti povedali aké vyšetrenia ta čakajú nasledovný deň. Cez víkendy to ale robia tak že sa hlásis ráno po raňajkách a tym padom máš svoj program az do večere. My sme napríklad včera odišli na celý deň prepadol mi síce obed aj večera a vrátili sme sa az o ôsmej na izbu.
Maminky, pri príjme sa platí polovica či ako? Začíname obedom v deň keď prídeme alebo až vecerou...či mám brať niečo na obed so sebou
@huncut mozes platit aj nemusis ja som platila az na konci a zacinas vecerou treba si nieco zobrat lebo bufet tam je biedny plavky si vezmite bazen je dobrovolny 2x do tyzdna namiesto rehabilitacie a strava ja som dojedala po detoch stacilo dieta ma na ranajky 2 krajce chleba mne zjedli polku a polievku si naveras sama kolko chces takze som vzdy zjedla tu ja som mala stravu 1 den a oxhlasila ked tam niekoho spoznas a budete prec cely den kludne ti obed moze zobrat zabalit len si vezmi dozu a zjes na večeru
Ahojte mali sme nastúpiť 2.10. ale skončili sme v nemocnici..Tak opäť otázka kto má v pláne ísť tam koncom novembra začiatkom decembra? My máme plánovany nástup 26.11 do 9.12
@huncut plavky treba aj župan prípadne väčšiu osušku. Do bazéna dieťa pustia až po 2 po sebe vyhovujúcich zlepoch na hlísty z konečníka. Prvý robia hned druhý deň po príchode a další nasledujúci deň. Až keď sú výsledky ok, až potom lekárka pustí dieťa do bazéna. Každé oddelenie má pridelený bazén v určite dni. Naše napríklad má piatky a utorky. takže sme mali ísť v piatok, ale keďže sa malý vysypal z toho ich povlečenia tak nás lekárka nepustila a prvý krát by mal ísť až zajtra. Manžel ti môže kľudne kufor vyniesť na izbu. My sme mali celkom výhodu v tom že na našom oddelení sestričky neboli iba pod nami, takže okrem nas mamičiek nikto nevedel kto je hore na oddelení. Majú všade popísané, že vstup na oddelenie nieje povolený, ale ak povieš sestričkám tak pokiaľ sú aj rodičia taký ako to nazvať "pokorný" že si nejako nevyskakujú tak aj sestričky sú veľmi ochotné.Náš mal včera tú PH metriu a aj sme sa s manželom včera striedali. Tak som ich popýtala, že keďže kvôli tej PH metrii nemôžeme nikam ísť, či by mohol manžel, na chvílu zostať pri nás kým sa zbalím a tak, a boli naozaj ochotné veľmi.
Čo sa týka stravy , ja som mala stravu ale syn má 10 rokov, takže on väčšinou jedla zjedol, a keď napríklad na raňajky nechal jeden chlieb vzala som siho so sebou a mali sme na :večer ked na nás prišiel hlad, lebo tá večera o 17:15 je dosť skoro a ja som bola pravidelne ešte o ôsmej hladná 🙂)) Tá strava je podľa mňa v pohode. Určite nie ako niekto písal že hnusná - nemocničná podľa mňa sa všetko dalo zjesť, a ak ti niečo náhodou nechutí tak kuchárky sú ochotné ti vymeniť. Raz boli pene so špenátom a syrouvu omáčkou a ja teda tieto syrové moc nemusím tak mi dali šunkové, čo boli pridelené na nejakú dietu. jasné nieje to ako v reštike, ale neviem si predstaviť každý deň hľadať niekde čo teplé zjem, lebo jedno teplé jedno je podľa mňa dôležité. teraz je tam namiesto mňa manžel a ten si tiež pochvaľuje a to je chlap.
Ahojte baby kto ide do srobarovho ústavu my nastupujeme tento štvrtok
Ahojte maminky,nam prišla pozvanka od 25.11.ale netušim kolko dni tam budeme,od čoho to zavisi??
Prosim vas tam je aj pračovna ,či nie ?treba si tam brat aj vlastne uterake a osušky ?sme v kategorii C
Ďakujem,ideme 1x s dvomi deťmi
@sonah Ahoj, mne tvrdila lekárka že tam musíme byť 14 nocí, lebo im to poisťovňa nepreplatí a pod....my sme boli 12, najskôr mala kolo toho reči ale pustila nás a aj to mi prišlo neskutočne dlho. Práčka tam je na nejakom oddelení, ja som nevyužila, tak viac info neviem. My sme boli kategória B1 a uteráky a utierky sme na izbe mali.

@zuzka_puska ok, skúsim sa spýtať, ale väčšinou som sa všade dočítala, že sa nedá... My mame izbu s kúpeľňou, ale asi je to na nejakom oddelení... Pravdupovediac stále mam chaos z toho rozdelenia izieb.. Napr že je tam aj byt... No však uvidím v pondelok