icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

patko33
22. okt 2019

@kashmala pozerala som ze buduci tyzdne sa uz ma riadne ochladit tak beriem pre istotu aj zimne

chjulia
23. okt 2019

@patko33 určite treba zobrať aj teplejšie veci, neviem teda kedy ideš, ale budúci týždeň sa ma poriadne ochladiť

svadba30.maj
29. okt 2019

Ahojky.ide niekto s vas na vylet dna 19.11?co tam vlastne detom beriete?ake je tam pocasie kto tam je teraz? Dakujem za odpoved.

patko33
29. okt 2019

@svadba30.maj uz chladno nosime v pondelok sme vytiahli zimne veci takze urcite treba brat uz len teple

svadba30.maj
29. okt 2019

@patko33 myslela som si.dakujem za odpoved.

kashmala
3. nov 2019

Hernicka na oddeleni 2A

kashmala
3. nov 2019

Izba za 16€

miskari
8. nov 2019

@svadba30.maj ahoj ja idem s dvomi chlapcami 20.11.

svadba30.maj
8. nov 2019

@miskari na ake odelenie?kolko rocny su?

adika279
8. nov 2019

@miskari ahoj ja tiez s dvoma chlapcami 21.11. Na ake oddelenie idete?

raduska12
14. nov 2019

Ahojte, ake mate počasie čo ste teraz tam?
baby ak nás majú prepustiť 9.12 v pondelok, dá sa aby nás pustili v piatok? resp.cez víkend sa robia vyšetrenia alebo v deň prepustenia?
Kto sa chystá od 25.11? My máme plánovany nástup 26.11, naposledy sme museli zrušiť pobyt nakoľko sme skončili v nemocnici. S akými starými deťmi idete? Môj chrustik má 2.5 roka

olgamiroslav
14. nov 2019

Ahojte baby, tie ktoré ste tam ako to tam vyzerá s chorobnostou? Je veľa detí chorých? Myslím nejaké vírusy a pod. Ďakujem 😊

miskari
14. nov 2019

@svadba30.maj ahoj 6 a 8 r.ideme na A2 ak dobre viem....a vy?

miskari
14. nov 2019

@adika279 ahoj moji majú 6 a 8 rokov....ideme na A2 tuším a vy?

svadba30.maj
14. nov 2019

@miskari mi idemr na 1A

adika279
15. nov 2019

@miskari tiez ideme na 2A a moji maju 6 a 9r takze sa uvidime..super

sjuzicek35
15. nov 2019

Ahojte, chcem sa opytat, som fajciarka a idem s dcerou do Srobarovho ustavu. Su tam niekde vyhradene miesta na fajcenie? Ci je v celom areali zakazane fajcit?

chjulia
15. nov 2019

@sjuzicek35 nevidela som žiadne miesta pre fajčiarov a teda ani nikoho fajčiť

nika80
15. nov 2019

@sjuzicek35 maminy chodili von pred budovu fajčiť

raduska12
15. nov 2019

@sjuzicek35 kedy ideš?

sjuzicek35
16. nov 2019

@raduska12 S dcérou Miskou ideme 21.11.2019 budúci stvrtok

sonah
16. nov 2019

@katika82 ahoj,dalo sa vam odist v ten piatok pred vikendom?pustil vas lekar?ak ano o kolkej ste mohli odist ?

katika82
17. nov 2019

@sonah @sonah áno pustili nás v piatok. ale už pri príjme som sa na to pýtala lekárky ktorá nás prijímala, lebo ona si do kalendára hned značila koho kedy prepúšťa a podľa toho si aj vyšetrenia plánovala. A bol tam ten týždeň s ním už manžel, a tuším keď sa naobedovali tak išli, lebo obed máš ešte zaplatený v deň odchodu. Ale oficiálne keď ti dajú prepúšťacie papiere tak môžeš odísť. Ale väčšinou to aj tak skôr ako na obed nieje.

sonah
17. nov 2019

@katika82 tak super,ja by som chcela odist v sobotu rano,aj som sa na to pytala a povedali mi,že mam si to dohodnut pri prijme
Aj vam nieco nove zistili alebo zmenili liečbu ?

svadba30.maj
18. nov 2019

Ahojte.co vlastne konkretne ste si tam zbalili?pre seba a dieta.
Co je potrebne?
Je tam uz sneh?
Maju tam teplo na izbach?

katika82
18. nov 2019

@sonah no neviem či v sobotu prepúšťajú lebo cez víkend je tam len jeden lekár tuším.A aj na tej príjmovej kde sa vypláca robia len cez týždeň. To možno skôr že by ste sa dohodli že vás prepustia v piatok ale na noc by ste ešte zostali a vyplatili si všetko v piatok ešte. uvidíte ako vám lekárka povie. A čo nám zistili: no potvrdili reflux akurát že nie taký silný ako ukazuje na rongene ale že podľa PH-metrie má väčšie množstvo plynných refluxoch teda už len tie výpary kvázi nie samotnú kyselinu. No a lieky nám nedali len také klasické na pálenie záhy gaviscon po jedle na obed a večer. Prísnejšie dodržiavať diétu, cvičiť každý deň cviky na posilnenie hrudného koša a svalstva, no a zlé držanie tela nám zistili na orgopedii tam, takže aj to môže mať vplyv na ten reflux že sa hrbí, tak to cvičiť tiež. Inak výsledky ostatné mal všetko dobré

raduska12
18. nov 2019

Baby keďže sa nám to kráti a už rozmýšľam čo zbaliť - práčka a sušička tam fungujú? Alebo len práčka? Počasie hlásia relatívne teplé, ake počasie máte aktuálne?
ďakujem moc

sonah
19. nov 2019

Bola tam aj dajaka mamina,že ste tam prišli s virozou?lebo mame nastupit 25.11. A deti mam prechladnute 😕

katika82
20. nov 2019

@sonah my ked sme tam boli tam na našom oddelení bola jedna baba s 2 ročným chlapčekom a on mal dokonca aj antibiotiká. zavolaj si tam v piatok povedz čo máte a oni vám povedia, ale myslím že v pohode môžete ísť

janulienka710
21. nov 2019

Ahojte ja idem s malým 26.11 za týždeň nám to pľúcna vybavila nakoľko 3 mesiace v kuse sa dusíme. Včera mi volala pani s ústavu a povedala že ma iba najlacnejšiu nemocničnú izbu. Trošku sa toho obávam ako s 2,5 ročným budem chodiť sa sprchovať a na toaletu. Nakoľko je veľmi naviazaný na mňa ani by sam neostal na izbe. Ako ste to zvládli vy???. Nejdete nieko teraz?