icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

deniss111
15. jan 2020

@chjulia a co vam teda poradili?este by ma zaujimalo ako ste to vykryli v praci?

deniss111
15. jan 2020

@majkamisko moja mala prvykrat larynu cca v roku..to sme dostali prednison..a mali sme pokoj hadam rok.
Potom to chytila ked sme boli pozerat jednu skolku na Dod.a teraz od nastupu do skolky tretikrat..to uz clovek pocuje a hned sa lakam aka dalsia choroba z toho bude.kasla sa nevieme aj vyse mesiaca zbavit..
Okrem toho dievcata..ste na predlzenom rodicaku?alebo ako?

majkamisko
15. jan 2020

@deniss111 no nas maly ju dostal prvy krat ked mal rok a 4mes a potom to uz islo.jedna za druhou.a po nastupe do skolky to bol des.ja kazdy vecer ked deti.zaspia mam strach.o to viac ze aj mladsia uz mala ked mala 7mes.je to fakt nocna mora.ale uz vieme ako si s nou poradit.ja som na RD este s mladsou dcerou

deniss111
15. jan 2020

@majkamisko poradis .mi nejake tipy prosim?u nas zatial nejak noci zvladame..uvidime dalej

bubulacikkk
15. jan 2020

@deniss111 ja som na predlzenom RP

majkamisko
15. jan 2020

@deniss111 pisem ss

chjulia
16. jan 2020

@deniss111 neporadili nám nič, len že máme ísť na kontrolnú spirometriu, takže o dva týždne ideme k nim len ambulantne na pneumologiu na vyšetrenia, syn nemal spirometriu dobrú, len lekárka vtedy hovorila, že buď je po chorobe alebo sa nejaké ochorenie vyvíja, že to treba skontrolovať. Osobne si myslím, že to je následok tých laryngitíd, včera mu detská lekárka nasadila ventolin, či sa mu ten kašel čo má už dva mesiace zmierni a uvidíme teda čo na kontrole v Smokovci na konci mesiaca nám povedia. Na oddelení ti vypíšu PN ak požiadaš, takže v práci som to takto riešila......inak čo sa týka tých laryngitíd, tak nám najlepšie pomohla veľmi často inhalovať a chladný vzduch, sirup na suchý kašeľ, echinaceove kvapky, zväčša do 2 dní už bolo počuť zmenu kašľa na vlhkejší a potom sme pridali aj suché teplé obklady na hrudník.

sonah
16. jan 2020

@deniss111 niekomu pomaha aj medrol na laryng.aj moj syn ju sem tam mava a ked ho to v noci chyti tak dam mu napit studeneho čaju nie tepleho, dam slany sirup a teplý olejovy zabal na krk a vyvetram izbu a potom do rana je už lepšie a denne aj 4x inhaluje vincentku a pomaha vlhciť vzduch v izbe ;napr.kamilkovy odvar dat s hrcom do izby ,mokre uteraky na radiator.....

mija5252
16. jan 2020
amra24
17. jan 2020

Baby robili tam vašim deťom endoskopiu nosa? Ako to zvládali deti? Nám to budú robiť. Dúfam že to nebude bolieť.

tinka9075
17. jan 2020

@amra24 mojej dcérke robili neznášala to dobre veľmi plakala ale vydržala vtedy mala 4 roky.

sonah
18. jan 2020

@amra24 myslite tu sondu do nosa? Tak moje deti 3.5ročna a 6 ročny to absolvovali a uuuuuplne klide a pohode,vysvetlila som im ze im iba zasvietia do nosteka s tenilinkou hadičkou a nicoho sa nebali ,bola som pri nich rozpravala som im aby dychali ustami a dceru to šteklilo ta sa rehotala,a doktorka bola veľmi mila a aj dostali deti pochvalu a omalovanku,vyšetrenie trva par minutiek.....netreba stresovat a bať sa.....

bubulacikkk
20. jan 2020

Mate niekto foto ako vyzera izba D-1B?ako to tam je idem s 3 detmi dakujem

merydzajn
20. jan 2020

@bubulacikkk my mame nástup 30.1.20 🙂

bubulacikkk
20. jan 2020

@merydzajn jej vidime sa kde idete ?ja som brala co bolo volne

merydzajn
20. jan 2020

@bubulacikkk nám pridelili tu za 15€ tuším , boli sme tam v piatok a dnes mi už volali že mame prísť vtedy 🙂

merydzajn
20. jan 2020

@merydzajn nepýtala sa ma akú chcem izbu 😃

bubulacikkk
20. jan 2020

@merydzajn vidis a ja som.chcela.a ze.neni volne nic😡

merydzajn
20. jan 2020

@bubulacikkk fuha no možno sa niekto odhlásil a uvoľnila sa 🙂

bubulacikkk
20. jan 2020

@merydzajn mne uz to js aj jedno🙂tak sa tesim snad sa spozname

merydzajn
20. jan 2020

@bubulacikkk fu dúfam že ano lebo mám z toho stresy byt niekde v neznámom prostredí , bez chlapa , sama och vôbec sa netesim . Ale dúfam že nám pomôžu konečne vkladám do toho pobytu všetky nádeje ❤️

merydzajn
20. jan 2020

@bubulacikkk inak teraz mi došlo že tých 15€ je z toho strava 10€ 😂😂 ako som sa docitala, ja som si myslela že mám za 15 izbu 🙂🙂🙂 tak nič 😂 Ešte mi ma prísť pozvánka 🙂

bubulacikkk
20. jan 2020

@merydzajn ja som tam bola s dcerou pred10rokmi neviem co sa zmenilo nam tam moc nepomphli ale zas zistili reflux u tak starsich deti to vtedy bolo netradicne aspon podla nasej obvodacky
.neboj 2tyzdne zvladnete❤

79maggis
23. jan 2020

Dobrý deň prajem, má tu prosím niekto skúsenosť, keď deti išli samé bez rodičov? Zvládali to? Je tam dobrá starostlivosť? A ako je tam vo februári? Počasie, vírusy....mám dosť obavy...ďakujem vopred za akúkoľvek odpoveď..

bubulacikkk
25. jan 2020

Kocky maly ma od vcera37.6 a brutal kasel a to v stredu mame nastup nerada by som to odkladala nasa dr povedala pokial nema40mam ist ale nespucuju ma tam?☹vdaka

kashmala
25. jan 2020

@bubulacikkk ahoj, je to akoby nemocnica, nie kupele, takze nastup je mozny aj s chorym dietatom, akurat budete cely cas iba na izbe, nikam nebudete moct ist, kym sa neuzdravi. Ak by sa synovi stav pred nastupom nahodou este viac zhorsil, tak tam zavolaj a spytaj sa.

bubulacikkk
25. jan 2020

@kashmala dakujem

merydzajn
25. jan 2020

@bubulacikkk to mi je ľúto skóre uzdravenie prajem , snáď sa mu polepsi 😔

bubulacikkk
25. jan 2020

@merydzajn moc dakujem

sonah
25. jan 2020

@bubulacikkk ahoj,aj my sme boli chori ked sme mali nastupiť,mali sme bacilov v nose ale nemali sme teploty ale radšej som si zavolala a oni mi poradili volať priamo na oddelenie a rozpravala som sa s lekarkou z oddelenia a ona mi povedala že pokial nemame teploty nemam to riešit a mame nastupiť.tak sme nastupili.
Ibaže vy mate teploty tzn.ste infekčny a to vas nezoberu.....v pondelok si zavolajte a spytajte sa to je najlepšie čo možte urobit,lebo aby vas na pete neotočili ked tam pridete bez oznamenia že ste chori.....a s teplotou by som teda necestovala