Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@chorucka Ja som stravu mala, ale skôr kvoli tomu, že my sme sa po týždni striedali s manželom a jemu by bolo málo iba dojedať po dcere...niekedy zjedla dosť 🙂 Ale viem že veľa mamičiek nemalo stravu a nehladovali... dalo sa nakupiť bud v takých menších potravinách pod lesom alebo hore v Smokovci. S tým bazenom ti neporadím, lebo my sme ani raz neboli.. dr. nám to neodporúcala, kvoli zvýšenej chorobnosti (boli sme v oktobri)
@chorucka mne povedal doktor, že si mám ja zavolať. Keď mi prišlo schválenie z poisťovne, volala som a oni mi povedali, že je ešte predomnou na vybavenie 30 žiadosti. Takze sa mi ozvú. Volala som ráno a poobede o 16.00 mi už volali. Takze ak chceš, môžeš, budeš aspoň vedieť, koľko žiadosti musia ešte pred tvojou vybaviť
@zdenka7768 ešte počkám do pondelka ak náhodou by zavolali a ak nie tak v pondelok zavolám, prosím ta to mam volať na recepciu alebo komu?
@chorucka ja som bola na oddel.2A kateg.C izba za 5e a uplna pohoda velke domace postele,umyvadlo,stol 2 stoličky,krasnu velku izbu sme mali a kupelne 2 velke na oddeleni aj dve wcka takže uplna pohoda,na 3.posch.je pračovna a sušička ale tu som nepouzila a pradlo som mohla sušiť na susiaku na izbe a a sa mi zda že na 2h 2e za pračovnu a klučik je na vratnici a inak je tam aj bufet a robia tam že hranolky,vypr.syr a take rychle občerstvenie aj zakusky čerstve mavaju 😉
@chorucka ja som volala na toto číslo: +421 52/441 21 11, povedala som, prečo volám a prepojili ma
@sonah @zdenka7768 Už mi volali okolo 17:00 termín mame 23.4 na 14 dní, pošlú mi domov ešte inštrukcie. Ponúkla mi izbu za 16€,5€,a 3€, dala som si za 5€, ešte mi povedala ze za 16€ už majú obsadene až do septembra. Potom vravela nejaké poplatky a nakoniec mi povedala ze ma to bude stáť 20€ na deň, ona asi počítala aj stravu pre mňa. Ďakujem žienky ste zlaté,este vás budem otravovať keď mi príde info. a nebudem niečo vedieť.
@chorucka určite počítala aj stravu. Mne povedala, že sa strava dáva automaticky ale kedykoľvek si ju môžem odhlásiť. Ale naspäť prihlásiť sa už potom nedá. Takze mi odporučila vyskúšať nechať si stravu zo dva dni a potom sa mám rozhodnúť. Mne povedala, že papiere mi prídu mesiac pred pobytom a prišli už včera. Nástup mame 16.4., izbu za 16€, vtedy boli ešte voľne a oddelenie 2A. Tak som zvedavá, čo nás tam caka
Baby, neviete ako sa tam riesi strava pri potravinovych intoleranciach dietata aj matky?
Prosím vás a o koľkej asi prepúšťajú domov?
@biba07 popravde, nie som si istá, že vždy bola bezlaktózová 😉, pretože ak by išiel človek do detailov a chcel 100 % vylúčiť laktózu, tak je to náročné, lebo často je i v pečive, šunkách, párkoch a podobne, pre istotu som si nosila Lactosolf so sebou na stravu......tých diét tam majú veľa, môžeš pozrieť na ich stránke jedálny lístok: http://www.nudtarch.sk/?page_id=848
@chjulia ja tiez nemam vobec ten enzym, dcera na len hranicnu zatial ale casom dopadne tiez tak.. no onicom ten lactazan vyskusam aj ja ten lactosolv.. mozu sa vobec tie bezlaktozove kravske vyrobky ked je uplny deficit? Mna z nich bolia creva a nafukuje ma ale v malom mnozsve konzumujem..
@kishha presny popis budes mat na ich stranke,ale podla mna iza 5e +strava 10e a + twn poplatok za dieta na den to mozes mat 20e ale ešte by ti mali prist papiere aj od nich a tamto presne budes mat vyznačene a napisane aky typ izby mate aj akr poplatky ale v den prichodu si na informacnej kancelarii zruš pre seba stravu.plati sa všetko pred odchodom z ustavu dopredu nemusis platit 😉

@chorucka určite si neplat stravu ja som mala 2deti a tie velke porcie nepokedli a ked mas slabeho jedaka zbytočne by si platila 10e na den
A hladna nebudeš,deti dostavaju aj desiatu velku olovranty takže nemaš sa čoho bať a dolu pod lesom asi 20min pešo v dedinke su potraviny keby čosi surne potrebuješ si kupiš.....ja som si kupila malu dozu v byfete a dokonca som si nosila nezjedenu porciu na izbu . Takže neplat si stravu hbed prvy den primačke si nahlas že ty to chceš bez stravy.