icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

sonah
27. feb 2020

@chorucka určite si neplat stravu ja som mala 2deti a tie velke porcie nepokedli a ked mas slabeho jedaka zbytočne by si platila 10e na den
A hladna nebudeš,deti dostavaju aj desiatu velku olovranty takže nemaš sa čoho bať a dolu pod lesom asi 20min pešo v dedinke su potraviny keby čosi surne potrebuješ si kupiš.....ja som si kupila malu dozu v byfete a dokonca som si nosila nezjedenu porciu na izbu . Takže neplat si stravu hbed prvy den primačke si nahlas že ty to chceš bez stravy.

maruska22
27. feb 2020

@chorucka Ja som stravu mala, ale skôr kvoli tomu, že my sme sa po týždni striedali s manželom a jemu by bolo málo iba dojedať po dcere...niekedy zjedla dosť 🙂 Ale viem že veľa mamičiek nemalo stravu a nehladovali... dalo sa nakupiť bud v takých menších potravinách pod lesom alebo hore v Smokovci. S tým bazenom ti neporadím, lebo my sme ani raz neboli.. dr. nám to neodporúcala, kvoli zvýšenej chorobnosti (boli sme v oktobri)

chorucka
27. feb 2020

@sonah @maruska22 Ďakujem, ešte ako to je na izbách, ktoré sa podľa vás hodia a ktoré nie,rozmyslam nad izbou za 5€ na deň, spoločná sprcha a WC nám nevadí len budem musieť trepať synovi podsedak na WC.

zdenka7768
27. feb 2020

@chorucka mne povedal doktor, že si mám ja zavolať. Keď mi prišlo schválenie z poisťovne, volala som a oni mi povedali, že je ešte predomnou na vybavenie 30 žiadosti. Takze sa mi ozvú. Volala som ráno a poobede o 16.00 mi už volali. Takze ak chceš, môžeš, budeš aspoň vedieť, koľko žiadosti musia ešte pred tvojou vybaviť

maruska22
27. feb 2020

@chorucka no my sme mali izbu s vlastnou kupelnou, ale zasa som to viac-menej riesila kvoli manželovi.. kebyze idem iba ja s dcerou, tak mi stací aj izba bez vlastnej kupelne 🙂

chorucka
27. feb 2020

@zdenka7768 ešte počkám do pondelka ak náhodou by zavolali a ak nie tak v pondelok zavolám, prosím ta to mam volať na recepciu alebo komu?

sonah
27. feb 2020

@chorucka ja som bola na oddel.2A kateg.C izba za 5e a uplna pohoda velke domace postele,umyvadlo,stol 2 stoličky,krasnu velku izbu sme mali a kupelne 2 velke na oddeleni aj dve wcka takže uplna pohoda,na 3.posch.je pračovna a sušička ale tu som nepouzila a pradlo som mohla sušiť na susiaku na izbe a a sa mi zda že na 2h 2e za pračovnu a klučik je na vratnici a inak je tam aj bufet a robia tam že hranolky,vypr.syr a take rychle občerstvenie aj zakusky čerstve mavaju 😉

zdenka7768
27. feb 2020

@chorucka ja som volala na toto číslo: ‭+421 52/441 21 11‬, povedala som, prečo volám a prepojili ma

chorucka
27. feb 2020

@sonah @zdenka7768 Už mi volali okolo 17:00 termín mame 23.4 na 14 dní, pošlú mi domov ešte inštrukcie. Ponúkla mi izbu za 16€,5€,a 3€, dala som si za 5€, ešte mi povedala ze za 16€ už majú obsadene až do septembra. Potom vravela nejaké poplatky a nakoniec mi povedala ze ma to bude stáť 20€ na deň, ona asi počítala aj stravu pre mňa. Ďakujem žienky ste zlaté,este vás budem otravovať keď mi príde info. a nebudem niečo vedieť.

zdenka7768
28. feb 2020

@chorucka určite počítala aj stravu. Mne povedala, že sa strava dáva automaticky ale kedykoľvek si ju môžem odhlásiť. Ale naspäť prihlásiť sa už potom nedá. Takze mi odporučila vyskúšať nechať si stravu zo dva dni a potom sa mám rozhodnúť. Mne povedala, že papiere mi prídu mesiac pred pobytom a prišli už včera. Nástup mame 16.4., izbu za 16€, vtedy boli ešte voľne a oddelenie 2A. Tak som zvedavá, čo nás tam caka

mija5252
28. feb 2020

@chorucka ahoj. Mne volali oni 😉

biba07
2. mar 2020

Baby, neviete ako sa tam riesi strava pri potravinovych intoleranciach dietata aj matky?

chjulia
2. mar 2020

@biba07 nahlásis si diétu na oddelení sestram, oni to potom nahlásia v jedálni, ja som tak mala bezlaktozovu

chorucka
2. mar 2020

Prosím vás a o koľkej asi prepúšťajú domov?

biba07
2. mar 2020

@chjulia aj my mame bezlakt.plus mame hist.intoleranciu to si neviem predstavit ako to tam riesia ten histamin... a ta bezlakt.strava tam v pohode?dala sa jest?

chjulia
2. mar 2020

@biba07 popravde, nie som si istá, že vždy bola bezlaktózová 😉, pretože ak by išiel človek do detailov a chcel 100 % vylúčiť laktózu, tak je to náročné, lebo často je i v pečive, šunkách, párkoch a podobne, pre istotu som si nosila Lactosolf so sebou na stravu......tých diét tam majú veľa, môžeš pozrieť na ich stránke jedálny lístok: http://www.nudtarch.sk/?page_id=848

chjulia
2. mar 2020

@biba07 inak strava tam bola v pohode, ta bezlaktózová sa mi zdala často krát lepšia ako klasika, takže syn jedol niekedy moje, hlavne keď boli sladké jedlá, to my nemusíme

biba07
2. mar 2020

@chjulia no ved ze to tam urcite nebude cisto bezlaktozove ja berem lactazan ale nie vzdy zabere...no dakujem idem pozret ake diety maju😉

chjulia
2. mar 2020

@biba07 no mne laktazan moc nezaberal, skôr ten lactosolf (ale teda ja nemám intoleranciu ale absolútny deficit enzýmu )

biba07
2. mar 2020

@chjulia ja tiez nemam vobec ten enzym, dcera na len hranicnu zatial ale casom dopadne tiez tak.. no onicom ten lactazan vyskusam aj ja ten lactosolv.. mozu sa vobec tie bezlaktozove kravske vyrobky ked je uplny deficit? Mna z nich bolia creva a nafukuje ma ale v malom mnozsve konzumujem..

79maggis
3. mar 2020

@chorucka 8:15 otvaraju prijimaciu/prepustaciu kancelariu,kde treba vyplatit pobyt a potom idete na oddelenie...u nas lekarka prisla cca 8:40...

chorucka
3. mar 2020

@79maggis ďakujem Manžel sa obáva ci stihne prísť po nás a potom späť do práce ale už si pre istotu nahlásil dovolenku.

chjulia
3. mar 2020

@chorucka nás prepustili okolo obeda, ak máš stravu, tak ešte v deň odchodu máš obed a teda kľudne tak do toho času obedu môžete byť na izbe

kishha
Autor odpoveď zmazal
kishha
4. mar 2020

@sonah prosím ťa ...asi som moc do telefónu nerozumela. Povedala mi,že na deň budem platiť 20e zo stravou s 2detmi. To je prosím ťa aký typ izby?
A aký je rozdiel medzi C a D kategóriu?

sonah
4. mar 2020

@kishha presny popis budes mat na ich stranke,ale podla mna iza 5e +strava 10e a + twn poplatok za dieta na den to mozes mat 20e ale ešte by ti mali prist papiere aj od nich a tamto presne budes mat vyznačene a napisane aky typ izby mate aj akr poplatky ale v den prichodu si na informacnej kancelarii zruš pre seba stravu.plati sa všetko pred odchodom z ustavu dopredu nemusis platit 😉

kishha
4. mar 2020

@sonah ďakujem krásne, myslíš že strava deťom bude stačiť a ja po nich dojem ? A vieš ten rozdiel medzi izbami C a D?

79maggis
4. mar 2020

@chorucka ja som si tam vopred zavolala
@chorucka

sonah
4. mar 2020

@kishha určite bude,ja som bola s dvomi 4 a 6 rocnym a nepojedli všetko pokievky si naložiš kolko chceš a druhe jedlo je tiež velka porcia napriklad 4ks knedlikov nezjem ani ja,nikdy som hladna nebola....a ten rozdiel izieb maš presne popisanu na ich stránke.....

sonah
4. mar 2020

@kishha ja ked som dojedla po jednom aj po druhom tak som bola prejedena.....a velmi dobre tam varia.....