Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@chovancova27 my sme boli hned na zaciatku júna a bolo super ,vsetko fungovalo okrem bazena ,nikdy som v nom neboli ani počas nekorony....chodili sme na výlety hore dole pocasie bolo dobré, ale kto vie ako je to tam teraz. Najlepšie si zavolať a opýtať sa priamo tam
@chovancova27 ja mám ísť s dcerou koncom septembra.. boli sme vlani v oktobri a tiez vtedy nefungoval bazén... Ale nechýbal nám. Pre mna boli dôležité vyšetrenia a pobyt vonku. A ťažko povedať, čo bude na rok... sľubujú koronu až do leta 🙂
@chovancova27 šrob.ustav neni liecenie je to diagnosticky pobyt,hlavne robia vysetrenia a maximalne sme mali rehab.cvičenia a pobyt na čerstvom vzduchu.....ak ccete ist na liecenie treba sa pytat bud do hor.smokovca ,ličivnej alebo bardejova a to je na 21 alebo 28 dni podla poistovne a tam uz mate procedury liečebne
Ahojte. Idem si po nejaké info... mám 2,5ročného syna, uvažujeme nad pobytom v tomto zariadení (kedysi dávno som tam bola ja 2x a veľmi mi to pomohlo). Malý býva často chorý, je alergik, atopik, reflux...no kadečo. Ale rozmýšľame, či aj takto malé deti sú tam v pohode? Vedia absolvovať tie vyšetrenia? Ja som tam bola ako 15ročná, nemám tušenia, čo sa tam robí s takýmito deťmi. Určite by som išla s malým + rozmýšľame, žeby sme išli obaja aj s tatom, lebo úprimne, nedala by som to s ním sama 🤐 dalo by sa aj tak, že obaja rodičia ísť s malým, jasnaže viem o poplatku....
tiež sa chcem spýtať, radi by sme išli november/december tento rok. Myslíte, že nie je neskoro podať žiadosť? Oplatí sa tam ísť vôbec v zime? Kvôli počasiu, klíma.....
ja som tam chodila v lete, v čase prázdnin, takže takéto info ma vtedy vôbec nezaujímali....
Vďaka za odpovede 🙂
@bafka Ahoj ja som bola s malým tiež mal cca 2,5 roka a boli sme v Novembri. Bolo perfektne 👌 Aj tento rok sa tak chystáme. Neviem čo myslíš tým že to s ním sama nedaš, máš tam úplnú pohodku jahodku baby tam bežne boli s dvomi deťmi súčasne. Pýtala som sa aj na sprievod otca ale to nejde (a to som ja chcela že manžel pôjde s dcérou a ja so synom). Ubytovanie je kvalifikovane ako nemocničný pobyt a tak sprievod jednej dospelej osoby je až až 😊 Viem ze jedna pani tam mala pár dni manžela ale ta robila scény 🤔 Neboj sa určite to zvládneš.
@bafka pobyt trvá 10-14 dní, druhý rodič tam byť nemôže, môžete sa prestriedať s manželom alebo so starými rodičmi, momentálne sú zakázané aj návštevy ako uvádzajú na svojej stránke a predpokladám že v najbližšej dobe to asi aj zostane, predsa len ide jeseň, zima a bohvie čo bude
@bafka ja si myslím, že by si to zvládla...predsa len, nemusíš tam variť, upratovať, prať... proste ti odpadnú všetky bežné domáce práce... máš na starosti iba dieťa.. vonku je veľké ihrisko, niektoré deti sa tam prehrali celé dni 🙂 herne sú aj vnútri, aj ked neviem ako budú fungovať teraz cez koronu. My sme si tam navzájom aj strážili deti s ostatnými maminami, ked bolo treba. Deti sa spolu pekne prehrali. A ako píšu maminy vyššie, pobyt teraz netrvá dlho... my máme ist len na 9 dní, kvoli tomu že mali na jar zavreté, skrátili dlžku pobytov, aby stihli vybaviť viac detí.
@chjulia
@maruska22 ďakujem. No, však uvidíme. Ono to je tak, že môj je v hrôzostrašnom období vzdoru, od 1,5roka mi na obed nespáva, keďže je sám a som v meste kde nikoho nepoznám a druhých deti sa akoby bojí, tak vyžaduje neustále moju pozornosť, vstáva o 7 a do 21:30 funguje. Jeho človek neuspi, on kypi energiou. Vzdoruje, plače snáď aj preto, že dýcha a dýchať nechce...preto sa bojím ako to zvládnem sama podstate 24hodin bez prestávky...lebo, nebudem sa hrať na neviem aku silnú ženu, ja som z toho už unavená. Takže tohto sa desím, že predsa keď sme na neho dvaja,je to ľahšie. Ale porozmýšľam, uvidím, každopádne ďakujem za info 🙂
@bafka ja mám zase strach z toho ako moje dieta zvládne vyšetrenia. Len vidí sestričku a už spustí riadny plač
@zdenka7768 no to je strach číslo dva. Ale zatiaľ vždy sa držal aj keď mu brali krv aj crp.bal sa, ale najväčší hysak chytil keď mu dali lepku na to 🤦♀️
Ja som bola s 2 detmi mala mala 1 rok a starsi 3 tiez ma energie za 10 ako pisali baby tak odpada ti milion veci ktore robis doma nemusis varit upratovat iba si s dieťaťom... Manzel sa moze ubytovat niekde na okoli a po vysetreniach moze byt s vami ked nemas vyšetrenie tak s vami moze byt cely den v podstate len mimo ustavu ale ja som bola s detmi skoro stalw vonku
Zienky nemate skusenost s ubytkom v Smokovci?
@monikka22 manzel bol ubytovany v apartmane ReMi, bolo to nedaleko ustavu, majitelka bola velmi mila, ochotna, ustretova, mali sme rezervovany apartman pocas celeho pobytu za priaznivu cenu. Chodievala som tam s dcerou pocas obednajsieho spanku, aby sa v klude vyspala. V ustave sme totiz nali izbu hned vedla herne a ten hluk z nej bolo do izby pocut.
Zienky a este ptazka siet 4ka tam funguje potrebujem net a oni maju najlepsiw cenovo
@chovancova27 srobarov ústav nie je liečenie ale diagnostický pobyt. Porobia vám rôzne vyšetrenia, môžte s dieťaťom chodiť na výlety, byť von alebo sa hrať dnu. Liečenie je v lucivnej, neďaleko smokovca
Dobrý deň. Len sa chcem spýtať, či niekto vie, ako to momentálne funguje v Smokovci. Keďže situácia sa Volako zhoršuje. Mame ist 22.9. Tak dúfam, te nám to nezrušia. Už raz zrušili pri prvej vlne
@zdenka7768 všetky najnovšie info majú uvedené na stránke
@zdenka7768 my máme ísť 21.9, tiež čakám co bude 😔
Zienky klud nic extra sa tu nedeje akurat robia test na koronu a pokial pride vysledok musi sa byt na izbe v ruskach sa chodi dnu tie davaju oni kazdy den aj detom aj dospelým a herne au zatvorene inak nic pohoda
@monikka22 a inak všetko funguje, tie doobedie procedúry? Ci sa tam oplatí vôbec chodiť premýšľam. Bude ma to stať okolo 300e a polovica veci nefunguje. A v rúškach aj deti sú?
@chovancova27 vsetko funguje uplne normalne akurat asi bazen nie ale tam sme neboli ani predtym ano su aj deti dostavaju detske ruska a su s tým ok okrem mojej 😂
@monikka22 a ako prebieha ten test? Robia výter z nosa?

Ako to vyzerá cez Covid v Šrobarovom ústave? Oplatí sa tam vôbec ísť? Ponúkajú nam pobyt v podstate na týždeň, 35e na deň, ale čítam na stránke ze bazénové a, saunove veci nefungujú? Ci sa tam oplatí za tie peniaze vôbec ísť, alebo počkať na normálne liečenie bud rok?