Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@renalka urcite nepridu do kontaktu lebo tie deti su uplne izolovane,nestretnu sa ani vonku 😊
Kto má skúsenosti so školou? Aká je p.uč? Žiaci sú predpokladám v 1 triede, či?
@kay2s2 nasa p.uc. bola super,syn je prvak, a su rozdeleni,nie su spolu b 1 triede to su male triedy. My sme mali 1 a 4 spolu a 2 a 3....
@adriannasvk ďakujem. 🙂
Prosím vás, s akými ochoreniami tu chodíte? Len dýchacie problémy, alebo aj alergie a znížená imunita? Dakujem 🤗
@mata391 my sme boli s refluxom s oboma deťmi (5r a 2r)
@mata391 ešte som zabudla dopísať 😊 Išli sme s alergiu a zistili nam reflux a poruchu imunity. Myslím, že je jedno s čím idete. Robia veľa vyšetreni ;)
@sillvinkka ďakujeem 🤗 ňom my sme tam boli v septembri kvôli refluxu. No nakoniec hej ani vyšetrenia ohľadom neho nerobili, uzavreli to ako reflux len na základe príznakov. Zvyšné vyšetrenia vám urobili sami od seba alebo si ty sama ziadala?
@sillvinkka presne to iste aj my. Išli sme s aleriou a nasli reflux a poruchu imunity. Nám kázali id jesene jest betaglukány. Kúpila som Imunoglukan.
@mata391 ja som chcela čo najviac vyšetrení keď už sme tam boli. Všetky čo sa mohli robiť podla veku.
@pleun nám to isté odporucili ale u nás nemám pocit žeby to zabralo nejako a dokonca nás objednali až na február na vyšetrenie na imunológiu s tou poruchou imunity ( už sme aj pohotovosť stihli a podobne keďže to syn ťažko znáša tie choroby ).
@sillvinkka ja mám už druhu fľašu dva a pol dcl otvorenú a tiež mám pocit, že to nie je žiadne terno :(.
@martinamatka5 toto sme zažili vlani v lete. Že sme sa prihlasovali na výlety dole na recepcii a vozili nás sanitkami aj s jednou pani učiteľkou, bolo to skvelé, mamičky si pokecali a deti sa spolu hrali. Toto leto výlety neboli, tak sme robili program deťom my a veru tiež sme pochodili kade tade, dali sme aj skalnaté pleso, ja s tromi deťmi 😄🙈
Ahojte, chystam sa s detmi (1 a 4,5rocny) na hospotalizaciu do ustavu na odporucanie dr. Fabryho. Datum este nemame, ale pojdeme niekedy vo februari. Budu detom robit vysetrenia. Mam zopar otazok ako to tam teraz pocas pandemie funguje.
1. je tam wifi?
2. co skolka a detske kutiky?
3. ako je to zo stravou deti (ja si platim 10€ to viem)?
4. je moznost vyuzivat bazen?
5. videla som tam sanky, len neviem, ci su sukromne alebo sa daju poziciat?
Dakujem
@sbmlm ano je tam wifi, je tam skolka aj skola. Detske kutiky su pre covid zatvorene. Ale my sme ich nevyuzivali ani ked sme boli pred covid. Snazili sme sa byt co najviac vonku. Deti maju ranajky,k nim zvykne byt desiata uz nachystana. Obed a k veceri davaju olovrant. Je tam aj budet keby si nieco potrebovala. Bazen odporuca fyzioterapeut hlavne ale da sa aj s dr dohodnut,niekedy pre dg neodporuci,hlavne pri koznych problemoch. My sme v zime neboli,takze o sankach neviem😅 malo by sa tam dat aj korculovat. My ked chodime beriem detom aj loptu ci hracky do piesku
@sbmlm pri nástupe si vybav na prijme potvrdenie o pobyte a kúp si mesacenku na najbližšej stanici za 10€a už sa môžte voziť my stále chodíme vláčikom keď len 1 zastávku alebo do Popradu na srbské.. Strava je 10€ na deň ja som tam bola 3 x s deťmi a vždy som si stravu ohlásila oni mi tie porcie nejedli ráno na 1 dieťa sú 2 rožky alebo 2 krajce chleba obed a večera je tiež veľká nikdy som nebola hladná ešte som rozdávala jogurty co sme to nestíhali jest mala som kúpenú suchu salámu a syrecky aj tu mi zjedli decká keď im nechutila večera
@sbmlm stravu pri dvoch malych detoch je zbyticne si platit
Nakolko davaju take velke porcie ,ze sa pri tom v klude najete,.....deti to nemaju sancu pojest,ja som tam bola tiez s 2omi detmi pred 2rokmi a v pohode som sa prestravovala,vzdy som po nich dojedla a bola som najedena až až,.....polievky som im mohla naložir kolko chceli a druhe nosili oni,neviem ako to je teraz,.....ale zbytocne budete platit denne 10€
@monikka22 to sme len my taki jedaci???🤣 polievku si dame normalne ale mne starsi necha vzdy prazdny tanier a mensi tak 1/2-3/4zje ja by som bola hladna ako vlk tam 🤣ale ked mas 1r dieta tak po nom zjes to naozaj nezje. A ked bolo na ranajky viac peciva,zobrala som na izbu a na olovrant alebo ked im nechutilo tak som im urobila to pecivo na izbe s natierkou,sunkou atd....jogurty nosime kazdy rok domov za tasku😅
@adriannasvk mne stačilo mala som 2 deti 2 a 4 r a teda aj mne zostalo vždy neviem nám to stačilo celý pobyt jedli to co bolo ja som na oddelení nerobila nič myslím ze 1x im nechutila večera ale pečivo a jogurty sme nestíhali jest
@monikka22 moj ked mal aj 5 aj 6 zjedol takmer vsetko ak nie vsetko a ten mensi ako som pisala,ja by som bola haldna,joguty my moc nejeme tak som ich domov vzdy zobrala a rozdala,boli predsa zaplatene,ja som vsetko brala 😅
@sbmlm WiFi je veľmi slabá, nepostačujuca. Ja som si vždy stravu odhlasila po 3 dňoch. Čakala som ako budú deti jesť. Vždy veľa ostalo, nie raz pomaly 1 a pol porcie. Ja si raňajky a večere riešim po svojom mam hit a lepok. Sánky sa dajú požičať dole, niektoré sú súkromné iné sú ústavu ale poväčšine sa rozchytaju rýchlo a potom nieje. Ja som mala kočík v šatni na našom odd. My si berieme svoje sánky. Minulý rok sa nám ušli asi 1 krát a lepšie sa im tam ide na nich ako na boboch. Škola a škôlka ide. Kútik je zavrety. Bazén neviem my tam nechodíme, radšej idem s nimi von. Aj my ideme vo februári 😉
Ahojte chcem sa spýtať tým deťom co zistili reflux chodíte na gastro? Nam neukázali a radšej by som ani nechodila lebo malý nemá typické prejaví refluxu ako zažívacie problémy atď odgrgovanie a tak ale jemu ten reflux skôr spôsobuje problém co sa týka dýchacích ciest.
@michalka4193 nechodíme nikam už, dali lieky a teda odsledujem stravu a režim a je to oveľa lepšie, keď náhodou sa stane ako napríklad syn bol v škôlke na dakomu večierku a jedli neskoro dala som mu gastrotuss a v pohode to zvláda
@michalka4193 my máme tiež reflux,berieme gastrotus,snažíme sa dodržiavať diétu no chorý býva non-stop,v podstate okrem chorobnosti iné prejavy nemal.
@beruska6412 ale nechoďte na gastro?
@michalka4193 nie,nikdy sme tam neboli

@martinamatka5 môžem sa opýtať? 🙏
Mam obavy ze deti prídu do kontaktu s deťmi co sa tam liecia na tuberkulózu aj keď respiračné choroby sú v inom pavilóne ale čo vonku,t.j.mimo areálu? Nie sú proti TBC zaočkované. Ďalej ma zaujíma keďže píšu ze poskytujú postcovidovu terapiu.... V čom to spočíva? Ci je to len marketing? Ďakujem ❤️