Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@blcha74756 coze? No nás otočili hned po PCR, ale to by ma nenapadlo ze ten antigen môže vyjsť potom pozitívne. Snáď budeme mat teraz na 2.pokus viac šťastia. Ach, keby radsej rozlišovali medzi pozitívnymi a infekčnými. Môžem sa opýtať ci ste skúšali umelo udržiavané klzisko v starom Smokovci? Ci sa nám ešte oplatí vziať korčule. Pri kostoliku už asi nubude ľad. Zaujímalo by ma dokedy majú vyučovanie deti so sprievodcom (12.10) a deti v škôlke, aj či olovrant dostanú pri obede a ci poobede bývajú ešte dake procedúry. Chceme chodiť každý deň do večere vonku, tak zisťujem koľko času budeme mat na vylet. Vdaka
@renalka vyucovanie je len doobeda, ale ked potrebujes zoberies si dieta skor,to iste aj v skolke. Procedury nebyvaju poobede,takze kazde poobedie mate volno😊
@renalka áno, veď aj oni mali PCR negatívne, a potom bum, deti mali buď horúčky, alebo zvracali, kašľali a podobne, nasledne im PCR vyšli pozitívne..
Klzisko pri kostolíku nie je, v St. Smokovci bolo, ale už nič moc, celé doobedie tam svieti slnko - za mna sú to zbytočné veci navyše, my sme tam boli veru obaja na korčuliach len raz.. Do škôlky som ho nedávala, keďže by som stále pre neho musela behať na vyšetrenia, alebo cvičenie, a navyše, v tej škôlke sa stretnú deti zo všetkých oddelení, takže som v tom nevidela zmysel, riskovať, keďže naše oddelenie sa stále točilo v karanténe..
Olovrant si nájdete pri večeri, takze nie ste limitovaní, my sme po obede zmizli a vracali sa až na večeru a sesterskú vizitu o 17stej.. Víkendy máš voľné.. 🙂
@adriannasvk Super. Dakujem
@blcha74756 Ďakujem. Už sme tu. Ťažko povedať, či mali naozaj ti všetci covid, keď mali pozitívne PCR, alebo to ukazuje pozitivitu aj pri iných infektoch, ale ak by nám ešte nejaký test v priebehu pobytu vyšiel pozitívne, už by sme sem znovu neprišli,aj keď pani na prijme ma ubezpečila ze vraj takmer isto ešte prídeme aj o rok lebo doktori si zvyčajne vyžiadajú ďalšie vyšetrenia...😟 🤷♀️
Verím, že sa tu na deti nič zle nenalepi a užijeme si krásny slnečný tyzden. Možno sa, aj opalime 😁
@blcha74756 nevieš prosím ťa 🙏 heslo na wifi? aby som si neminala svoje dáta? Na recepcii mi chlapík tvrdí, že wifi je free takže bez hesla, ale aj keď sa ta sieť vola wifi free, heslo to odo mňa aj tak žiada 🤷♀️
@renalka treba sa pýtať sestriciek
@eal tak my sme. Boli november ale boli sme na oddelení 2A a po pár dňoch zaheslovali WiFi a sestričku som pýtala heslo
@michalka4193 Ďakujem.
Ahojte, prosím, viete mi niektorá poradiť, kde sa nachádza budova kina, kde robia ráno covid testy, že do ktorej časti máme ísť? Vopred ďakujem.
@chjulia je to cez cestu,bude to oznacene, taka vacsia stara budova
@chjulia ahoj, uz netreba pcr test? Staci atg?
@adrianna23 my ideme na ambulanciu, staci Ag test, boli sme dnes u nas, ale neprisiel synovi vysledok, tak musi ist rano v Smokovci
@adriannasvk
dakujem za odpovede
@eal
@adrianna23 pekný deň prajem ☺️ chcel by som sa poradiť.... náš malý prekonal koronu 2021/1 a mal postcovidovy syndróm, zo zdravotných dôvodov sme pobyt už 3x preložili a teraz by sme mali nastúpiť v máji na 2 týždne, ale on už má pľúca v poriadku, resp už od októbra dýcha bez problémov....tak teraz neviem či to mám zrušiť, lebo ísť tam na dva týždne s tým, že mu budú robiť zbytočne vyšetrenia, ktoré ho budú stresovať to je podľa mňa úplne zbytočné...ale zároveň by sa mu 2 týždne v horách určite zišli, len to neviem či tam takto vôbec môžeme ísť, akože "na liečebný pobyt" čisto preto, aby bol na čistom vzduchu.... ešte som im tam nevolala a nepýtala sa...najprv som sa chcela tu poradiť, či sa to dá celé absolvovať bez zbytočných vyšetrení.... ďakujem
@horalka223 ahoj, ja ti pobyt určite doporučujem, vôbec tie vyšetrenia neboli extra stresujúce, určite mu tam nič neuškodí, jedine pomôže, a za dva týždne absolvuje vyšetrenia, aké by si inak vybavila možno za rok 🙂
@blcha74756 Ďakujem ☺️ len on má panický strach aj z odsávania soplov, lebo sme si chvíľu polezali v nemocnici kvôli korone a odvtedy keď sa na neho hocijaký lekár iba pozrie, veľmi sa bojí a plače 🥺 okrem toho má po nás strašné žily, takže mu krv berú na 4-5x...neviem ake vyšetrenia by mu robili, takže si to neviem predstaviť....má 19 mesiacov 🙈
@horalka223 prvy den vas ubytuju,druhy den rano beru stery a krv, na dalsie dni potom dr naplanuje dalsie vysetrenia ale nic invazivne. Rano byva vizita kde dr iba dietatko popocuva,pozrie do hrdla,personal je velmi mily a ustretovy. Moj je tiez taky ako tvoj,mal 2 roky ked sme sli 1x a prezil to v pohode. Moji odtial nikdy nechcu ist domov 🤣
@horalka223 ahoj, moja ma tiez 19 mesiacov, nastupit mame 30.maja a planujem tam ist aj s dalsimi dvomi detmi, 5 rocnym a 15 rocnou. Kazdy rok tam deti absolvovali vysetrenia a tento rok chcem prvykrat tu najmladsiu 19 mesacnu oslobodit ako pises od vsetkych tych vysetreni. Presne koli tomu vzduchu tam radi chodime, kazde poobedie vlacikom na vylet, to syn velmi miluje vlaky..ale z predchadzajucich citani tu v skupinke viem ze sa da vyhnut vysetreniam. A pobyt mozem tiez odporucit, oddychnes si aj ty aj syncek a budete mat zazitky z vyletov 🙂👍
@horalka223 ja som tam bola prvý krát s malou keď mala rok a pol a takmer nič jej nerobili vzali jej prvý deň krv moc a potom každý deň cvičenie asi 15 minútové s fyzioterapeutom a mýslim ze ešte vtedy jej robili len test na reflux teda sono bruška a test na cysticku fibrozu to mala len hodinu také hodinky na rucicke všade môžeš ísť s ním a iné vyšetrenie jej tuším ani nerobili lebo ze je malá tých vyšetrení je tam máličko a to co aj je tak trvá krátko keď máš príležitost určite chod neuškodí mu to my sme mali obyčajnú izbu nemocnicnu už po 3 x a je to fajn tam tiež som s nimi stále vonku
@horalka223 ja tiež pobyt odporúčam, my sme boli s dcérou teraz vo februári (tiež sme pobyt 3-krat prekladali).. My sme už boli na pobyte v októbri 2019..dcéra je alergik a býva často chorá. V ústave dcére zistili reflux.. Dovtedy sme netušili, ze ho má. Tie vyšetrenia sa dajú v pohode zvládnuť, personál je zvyknutý na deti, vedia ako na ne. Tiež som mala trosku obavy, ale dcéra zvládla všetko bez problémov. Samozrejme najväčší benefit je pobyt vonku na čerstvom vzduchu.. My sme kazde poobedie trávili niekde mimo ústavu.. Vlakom sú dostupné celé Tatry.
@horalka223 bola som s 12mesacnym nedavno. Malemu len vzali krv, moc, stery z hrdla a nosa. Vysetrenie mal iba na cysticku fibrozu a rontgen (v novembri prekonal zapal pluc) a maval cvicenia s fyzioterapeutom. A vela casu sme travili vonku
@adrianna23 fakt? Takže sa tomu dá vyhnúť? A nevadí, že si z toho spravíme dovolenku? 🙈🤣
@monikka22
@adriannasvk
@eal
@maruska22
Ďakujem baby, veľmi ste ma potešili ☺️ a to im mám povedať, že nemá teraz žiadne ťažkosti, či sa mám tváriť, že "aha aká náhoda, že mu teraz nič nie je" ? 🙈
@horalka223 hehe ty si bohovska 🤣🤣 musim napisat, ze mladsie dve deti mam uplne zdrave, imunita super, vitaminy vsetky v norme ale tak nemozem im v ustave povedat ze su zdrave preto ked maju v priebehu roka doma nadchu, kasel, ideme za dr a maju proste zaznam..ja mam 15 rocnu ktora ma viacero diagnoz, cize tie dve mladsie beriem zaroven aj s tou starsou a presne to berieme ako vylet, dovolenka, len v ustave je to take obmedzenejsie, vecer sa musis hlasit sestricke, podpisovat lieky a tak..lebo porovnavam to napriklad s liecebnym pobytom v bardejovskych kupeloch kde chodievame tiez kazdy rok a kupele to mas proste vacsiu volnost. Ale ten vlacik v tatrach je top, ako pisala mamina vyssie, da sa s nim obehat cele tatry 😁😍
@adrianna23 ďakujem 😊 no, tým, že mal postcovidovy syndróm, hádam má nepošlú domov, že mu nič nie je 🤣 a do kúpeľov sa môže ísť až od 3 rokov, že? Naštartovali ste ma, už sa tam teším 😊 aj keď ja som úplna neschopacka a neviem plánovať program 🙈🤣 skúsim sa parazitnut na nejakú šikovnú maminku a hádam nás povodí kade tade 🤣
@horalka223 urcite ta domov neposlu, v tomto su odbornici, oni dokonca doporucuju pobyt 2x do roka..toto maju v prepustacich spravach aj moje dve nastastie zdrave deti 😁🙏
Kedy mate termin do tatier??
Kupele vacsinou od troch rokov, to by musel mat vaznejsi stav syncek aby schvalili skor, ale pre istotu sa porad na poistovni, tam budu mudrejsi 😉

@adrianna23 my sme tu od 2-16.3, a Vám poviem, že za ten čas odišli už štyria ľudia z nášho oddelenia, napriek tomu, že nám pri príchode urobili PCR a držali nás na izolácii do výsledku, po dvoch dňoch odišli prví, na další deň druhí, potom bol dva dni pokoj a odišli tretí, prišli nám na oddelenie ďalšie tri rodiny, z toho jedny išli pozitívni domov včera, a dnes už sú v karanténe další, čakajú na výsledok PCR, len ja si tu pripadam ako posledný mohykán 🤪😂